Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@18:23:36 GMT

همه درس‌هایی که سفر به ما یاد می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۱۴۹۸

همه درس‌هایی که سفر به ما یاد می‌دهد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اغلبمان این کار را انجام می‌دهیم. اینکه با نو شدن سال بلافاصله تقویم را بالا و پایین می‌کنیم و به دنبال روز‌های تعطیل سال می‌گردیم. از همان لحظه هم برای تعطیلات برنامه سفر می‌چینیم. اصلاً ما ایرانی‌ها همیشه به دنبال فرصتی هرچند کوتاه برای سفر کردن و دوری از هیاهوی کار و بارمان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفری که بتواند برای حداقل چندین روز از دویدن‌های روزمره و درگیری‌های فکری رهایمان کرده و به دنیای بی خیالی و آرامش پرتمان کند.

همه مسافران هم خودشان را به هر آب و آتشی می‌زنند و وقت خود را برای ساختن چندین روز خاطرات شیرین خالی می‌کنند. این امر به ویژه برای زوج‌های جوان اهمیت دوچندانی دارد. برای زوج‌هایی که شاید بخش زیادی از شب و روزهایشان در سایه هزاران فعالیت روزمره و خارج از خانه می‌گذرد، سفر کردن به عنوان فرصتی برای تقویت رابطه عاطفی و تجدید پیوند‌های خانوادگی محسوب می‌شود.

اما سفری می‌تواند دوای بهبود روابط خانوادگی باشد که خالی از هرگونه تنش بوده و تمام لحظات آن با لذت و خوشی سپری شده باشد. برای داشتن چنین سفری، رعایت برخی نکات اخلاقی به ویژه کوتاه آمدن در مسائل و تعامل با دیگران ضروری است.

گذشت از مسائل کوچک، درس بزرگ سفر

رهبر معظم انقلاب نیز در توصیه به جوانان در خصوص سبک زندگی، به نکاتی در این باره اشاره کرده اند. ایشان درباره نحوه مسافرت خانواده‌های ایرانی، سفر را عاملی برای مستحکم‌تر شدن گره ارتباط عاطفی زوج‌ها و تقویت پایبندی همسران به یکدیگر دانسته اند.

ایشان با اشاره به برخی نکات برای مدیریت سفر خوب بیان کردند: «اگر در سفر با همسر خود همراه هستید باید برای مدیریت سفر قلق‌های خاصی را رعایت کنید. در طول سفر گذشت داشته باشید، با اهم و مهم کردن مسائل خوشی‌هایتان را بخاطر موضوعاتی مثل زودرنجی، دست تنها بودن خانم خانه در حین سفر و مخارج سفر بهم نریزید.»

ایشان با تاکید بر اینکه در سفر‌ها نباید شادی را با بیش‌تر خرج کردن یکی دانست، اظهار داشتند: سفر را با صدقه و دعا آغاز کنید، به توصیه رسول خدا «توشه خوب بردارید» که در سفر شاد باشید. با هم شعر بخوانید، شوخی کنید تا جایی که به پاوه و لغو نرسد. برایتان رسیدن به مقصد سفر فقط مهم نباشد و در بین راه‌های سرسبز توقف کنید و لذت ببرید.

مقام معظم رهبری با تاکید بر اینکه زوجین در انجام کار‌ها با یکدیگر همکاری داشته باشند تا هرکدام فرصت استراحت و تفریح را داشته باشند، عنوان کردند: اگر مشکلی پیش آمد هرچه می‌شود راه حل آسان، بدون تنش و بحث و با همکاری را انتخاب کنید. برای اینکه از بروز کدورت در سفر جلوگیری کنید، از قبل تدبیر‌هایی اندیشیده باشید. مثلاً در ظاهر بخندید یا تظاهر به خنده کنید تا به مرور چهره شادتری پیدا کنید.

ایشان بر لزوم حفظ احترام زوجین نسبت به یکدیگر در جمع دیگر افراد تاکید و خاطرنشان کردند: اگر مجبور به هم‌سفر شدن با افراد فامیل یا دوستی شده‌اید؛ با خودتان بگویید که سفرتان خیلی زود به اتمام می‌رسد بنابراین تلاش کنید احترام و عزت همسرتان را در جمع آن‌ها نگه دارید و برای آرامش دل همسرتان بیشتر روی حرف‌های مشترک و تفاهم هابتان تمرکز کنید.
طبق فرمایشان رهبر معظم انقلاب، گذشت، اخلاق خوش و قناعت ازجمله مهم‌ترین شروط داشتن سفری مطلوب و تأثیرگذار بر افراد است.

سفر کردن با شرایط متوسط، عامل ثبت لحظات خوش

اما هدف از سفر نیز در نحوه سپری شدن آن بسیار مؤثر است. اگر تنها به صرف خوش‌گذرانی سفر کنیم در طول مسافرت نیز توقع فراهم بودن عالی‌ترین امکانات را خواهیم داشت و در صورت بروز هرگونه مشکل یا کمبود نیز احساس رضایت‌مندی از سفر را نخواهیم کرد. این در حالی است که اگر هدفمان از سفر کردن کمی عمیق‌تر باشد، می‌توان به نتایج بهتری دست یافت.

در این باره مریم سادات ظهوریان درمانگر خانواده  با بیان اینکه هدف از مسافرت تعیین کننده روابط طول سفر است، گفت: اگر قصدمان از سفر کردن کسب تجربه، تغییر روحیه، تقویت قوا، گذراندن لحظاتی خوش در کنار خانواده و در حین حال تفریح باشد، از بسیاری از کدورت‌ها جلوگیری می‌شود.

هنگامی که افراد با این تفکر سفر کنند، قطعاً توقع آن‌ها نسبت به مسائل مالی یا غیر مالی متوسط خواهد بود و وجود مشکلات کوچک شادی سفر را از بین نمی‌برد در نتیجه شمار زیادی از ناراحتی‌ها میان افراد ایجاد نخواهد شد.

ظهوریان افزود:، اما زمانی که هدف افراد از سفر کردن صرفاً خوش‌گذرانی باشد، زمینه بسیاری از مشکلات فراهم می‌شود. چراکه در این زمان مسافران توقع عالی‌ترین امکانات و شرایط را خواهند داشت و در صورت بروز هر گونه مشکل یا وجود کمبود، احساس رضایت‌مندی نخواهند داشت و این امر امکان ایجاد اختلاف را نیز فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه بهتر است برای آشنایی با دیگر فرهنگ‌ها و کسب تجارب جدید سفر کنیم، تصریح کرد: اگر سعی کنیم در طول سفر از موقعیت فعلی لذت برده و به خاطر مسائل کوچک آزرده خاطر نشویم، سفرهایمان خالی از بحث و ناراحتی خواهد بود. نمی‌گوییم سفر باید همراه با سختی باشد، اما اگر راضی به مسافرت کردن با شرایط و امکانات متوسط بوده و سخت گیر نباشیم، استفاده بهتری از لحظات خواهیم کرد.

در این روز‌ها که بازار گشت و گذار در کشور نیز رونق گرفته است، بهتر است خانواده‌ها به ویژه زوج‌های جوان در طول سفر خود با گذشت، همدلی و چشم‌پوشی از خطا‌های یکدیگر، لذت این روز‌های شیرین را از خود دریغ نکرده و لحظات خوشی را ثبت کنند. از سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی کنونی، ممکن است امکان سفر کردن با شرایط عالی برای همگان فراهم نباشد، اما با کوتاه آمدن در برخی مسائل و عدم سخت‌گیری فرصت لذت بردن از زیبایی‌های فصل بهار را از دست ندهیم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

درس‌های بزرگ سفر برای زندگی/سفر؛ تقویت کننده روابط عاطفی خانواده

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سفر تحکیم خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۱۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشتیبانی از صهیونیست ها از معیارهای دوگانه سیاست غرب است

«سید محسن حسینی» در گفت و گو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب با اشاره به مواضع متفاوت کشورهای غربی در امور سیاسی و اجتماعی ملت های جهان، اظهار کرد: امروزه دوگانگی مواضع دولت های استکباری در رویدادهای مختلف جهانی بارزتر شده است، یکی از این دوگانگی های مواضع استکبار جهانی در پشتیبانی از تروریسم دولتی رژیم اسرائیل دیده می شود به گونه ای که مردم ستمدیده‌ی فلسطین بیش از ۷۰ سال است که بدترین نوع تروریسم را تجربه می کنند، رژیم صهیونیستی بدون اینکه مورد سرزنش متّحدان خود و برخورد نهادهای بین‌ المللی قرار گیرد، در ماه های گذشته در یک نسل کشی آشکار در نوار غزه بیش از ۱۰۰ هزار نفر را شهید و زخمی کرده و بیش از ۲ میلیون نفر را به آوارگی مضاعف کشانده است.
 
به گفته وی؛ دانشجوی جوان در هر جای جهان، زمانی که معیارهای دوگانه مسلط بر سیاست غرب و تقسیم تروریسم به انواع خوب و بد و ترجیح منافع دولت‌های استکباری بر دانشگاه ها معمولا محیط روشنفکری و آگاهی از مسائل جهانی و اوضاع جاری است، دانشجویان، شور جوانی دارند، به مسائل روز آشنایی دارند؛ لذا به مسایلی که از دیدگاهشان عادلانه نیست، اعتراض می کنند ارزش های انسانی و اخلاقی را مشاهده می کند، پرسش‌های جدیدی در ذهن کنجکاو و جستجوگرش‌ ایجاد و حسّ حقیقت‌ جویی در قلبش زنده‌تر و هوشیارتر شده و او را به کنشگری فعال می کشاند.
 
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان با عنوان اینکه دانشگاه ها معمولا محیط روشنفکری و آگاهی از مسائل جهانی و اوضاع جاری است، تصریح کرد: دانشجویان، شور جوانی داشته و به مسائل روز آشنایی دارند؛ لذا به مسایلی که از دیدگاهشان عادلانه نیست، اعتراض می کنند.
 
وی افزود: امروز که ابزارهای ارتباطاتی، مرزهای جغرافیایی را از بین برده، قطعا محصور کردن مردم دنیا در مرزهای ساختگی و ذهنی مد نظر قدرتمندان ممکن نیست.
 
سرپرست دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب در سال‌های ۹۳ و ۹۴ پیام هایی به جوانان اروپا و آمریکا ارسال کرده بودند که نتایج آن را در سالیان گذشته و به ویژه در جنبش های دانشجویی این روزها  مشاهده می کنیم و خوب است به فرازی از این پیام‌ها در انتهای صحبت اشاره کنم: «رنج های امروز اگر مایه‌ی ساختن فردایی بهتر و ایمن‌تر نشود، فقط به خاطره‌هایی تلخ و بی ‌ثمر فرو خواهد کاست، من ایمان دارم که تنها شما جوان ها هستید که با درس گرفتن از ناملایمات امروز، قادر خواهید بود راه‌هایی نو برای ساخت آینده بیابید و سدّ بیراهه‌هایی شوید که غرب را به نقطه‌ی کنونی رسانده است».
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • پشت پرده کاهش اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • مسائل فرهنگی و اجتماعی در کف خیابان قابل حل نیست
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • رویداد صدرا نقطه عطف حل مسائل جامعه است
  • کلید حل تمام مسائل کشور در دل تعلیم و تربیت نهفته است
  • علی مطهری: نوه‌ها، نتیجه‌ها و نبیره‌های آیت الله مطهری دچار بن بست فکری یا پوچی در زندگی نشده‌اند
  • کسی احساس تکلیف کند در برابر مشکلات تسلیم نمی‌شود
  • پشتیبانی از صهیونیست ها از معیارهای دوگانه سیاست غرب است