Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه‌ای دستورالعمل مدیریت مهندسی بهداشت محیط در برنامه راهیان نور ۹۸-۹۷ را برای اجرا به معاونت بهداشت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، احمد جنیدی در این ابلاغیه با اشاره به این که حرکت کاروان‌های راهیان نور با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی تشدید می‌یابد، افزود: در این خصوص نیاز به مدیریت سلامت به ویژه مدیریت مهندسی بهداشت محیط در راستای کنترل عوامل محیطی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه ضمن تاکید بر حضور فعال همکاران بهداشت محیط، اهم فعالیت‌ها در راستای اجرای برنامه فوق را ابلاغ کرد.

وی همچنین تاکید کرد: در صورت هرگونه رخداد بهداشتی و شرایط اضطرار و طغیان بیماری‌های مرتبط با عوامل محیطی به ویژه آب و مواد غذایی، ضمن بررسی دقیق موضوع در سریعترین زمان ممکن فرم گزارش فوری تکمیل و ثبت در سامانه جامع مدیریت بازرسی مرکز گزارش شود.
متن ابلاغیه دستورالعمل مدیریت مهندسی بهداشت محیط در برنامه راهیان نور ۹۸-۹۷ به شرح زیر است:

معاون محترم بهداشت دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ...

همانطور که مستحضرید حرکت کاروان‌های راهیان نور با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی تشدید می‌یابد. با توجه به جابجایی کاروان‌ها از نقاط مختلف کشور به مناطق مقصد نیاز به مدیریت سلامت به ویژه مدیریت مهندسی بهداشت محیط در راستای کنترل عوامل محیطی در این حرکت دارد.

با عنایت به ضرورت اجرای برنامه به منظور آمادگی جهت ارائه خدمات بهداشتی در این برنامه و پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و اپیدمی‌های بیماری‌های منتقله از آب و غذا در راستای ارتقای سطح سلامت زایرین، دستورالعمل اجرایی پیوست به منظور اجرای دقیق‌تر و هدفمند‌تر برنامه جهت بهره برداری ارسال می‌گردد. ضمن تاکید بر حضور فعال همکاران بهداشت محیط، اهم فعالیت‌ها در راستای اجرای برنامه فوق بصورت کلی در چهار بند جهت قرار گرفتن در دستور کار آن معاونت، به ویژه دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مقصد کاروان‌های راهیان نور (اهواز، آبادان، دزفول، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجانغربی، بوشهر و هرمزگان) ابلاغ می‌گردد:
الف: هماهنگی و جلب مشارکت
ب: آموزش و اطلاع رسانی
ج: نظارت و بازرسی‌ها
د: گزارش دهی
اهم فعالیت‌ها نیز در این بخشنامه به شرح ذیل جهت تأکید ابلاغ می‌گردد:
۱- تشکیل کمیته‌های استانی و شهرستانی و انجام هماهنگی‌های درون بخشی
۲- طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستان‌های تابعه و هماهنگی برون بخشی بمنظور همکاری و مشارکت در راستای اجرای بهتر برنامه
۳- هماهنگی با مسئولین اعزام کاروان‌ها در خصوص همراهی تیم بهداشت (حداقل یک نفر کارشناس بهداشت محیط و کارشناس مبارزه با بیماری‌ها یا می‌توان از بهورز هم استفاده نمود) با کاروان‌ها یا داشتن رابط بهداشت آموزش دیده با حداقل مدرک دیپلم
۴- انجام هماهنگی با سازمان‌های مربوطه به منظور کنترل و نظارت بیشتر محل‌های اسکان و مراکز طبخ غذای زائرین
۵- انجام هماهنگی با سازمان‌های مربوطه در دانشگاه‌های مقصد کاروان ها، به منظور کنترل و نظارت بهداشت محیطی بیشتر یادمان‌ها
۶- نظارت و بازرسی بهداشت محیطی بر اماکن داخل شهری و بین راهی در مسیر حرکت کاروان‌ها
۷- نظارت و بازرسی اتوبوس‌ها و قطار‌های انتقال زائرین با تأکید بر عرضه موادغذایی سالم، دقت در حفظ ایمنی موادغذایی، بهداشت افراد مرتبط با تهیه و توزیع موادغذایی، استفاده از آب شرب و یخ مورد تایید ترجیحاً استفاده از آب بسته بندی شده
۸- نظارت و بازرسی از یادمان‌ها و مراکز اسکان زائرین راهیان نور به منظور کنترل عوامل محیطی از جمله آب و غذا (دانشگاه‌های مقصد)
۹- نظارت و بازرسی بهداشت محیطی بر مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش موادغذایی با اولویت مراکز طبخ موادغذایی برای زائرین راهیان نور و اماکن و مراکز بین راهی
۱۰- نظارت و کنترل بهداشت مواد غذایی با اولویت مواد غذایی حساس
۱۱- نظارت و بازرسی بهداشت محیطی از سامانه‌های آبرسانی مسیر حرکت کاروان‌ها و محل‌های اسکان و مراکز طبخ غذای کاروان‌ها
۱۲- ثبت موارد بازرسی‌ها و کنترل‌ها (اولویت ثبت و ارزیابی عملکرد، ثبت در سامانه جامع مدیریت بازرسی می‌باشد).
۱۳- ثبت فعالیت‌ها و گزارش مستمر عملکرد بر اساس دستورالعمل پیوست

در صورت هرگونه رخداد بهداشتی و شرایط اضطرار و طغیان بیماری‌های مرتبط با عوامل محیطی به ویژه آب و مواد غذایی، ضمن بررسی دقیق موضوع در سریعترین زمان ممکن فرم گزارش فوری تکمیل و ثبت در سامانه جامع مدیریت بازرسی مرکز گزارش گردد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلامت وزارت بهداشت راهیان نور نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۲۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در اولین رویداد ملی جایزه معماری شیخ بهایی با اشاره بر تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان، گفت: طی سال‌های اخیر با برای تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان با چالش مواجه بودیم و سال‌های گذشته مشکلات متعددی که تبعات اجتماعی در این زمینه در پی آن وجود داشت.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه تاکید کرد: همچنین از سوی دیگر در نظام فنی و اجرایی در زمینه نظام تعرفه گذاری مشکلی وجود نداشت که سال‌های متعددی این موضوع قانونی خود را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در راستای تعیین حق‌الزحمه «مهندسان سازمان نظام مهندسی»، عنوان کرد: هرساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود داشته که به دلیل وجود قوانین و مقررات ملی ساختمان است و از سوی دیگر مبحث روش تعیین تعرفه چالش برانگیز و از ۱۸ سال گذشته تاکنون این مقررات بازنگری نشده است.

شکیب با بیان اینکه تعرفه حق‌الزحمه مهندسان براساس هزینه ساخت تعیین می‌شود، تصریح کرد: فرمول محاسبه تعرفه حق‌الزحمه هیچ تطابقی با هزینه ساخت واقعی ندارد؛ برهمین اساس از سال (۱۴۰۱) درخواست بروزرسانی نرخ تعرفه را به سازمان مربوطه ارجاع دادیم.

وی در خصوص میزان مبلغ افزایش حق‌الزحمه مهندسان در سال‌جاری، گفت: تا بدین لحظه رقم دقیقی در این زمینه مشخص نشده و باید تعرفه مهندسان به اندازه تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد یا برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵ درصد لحاظ شود. البته ناگفته نماند بر مبنای هزینه ساخت باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

این مسؤول عنوان کرد: براساس شرایط فعلی کشور، جامعه مهندسی توقع دارد تا میزان افزایش نرخ حق‌الزحمه طبق نظام پزشکی یا معادل رشد حقوق کارگران باشد.

رونق ساخت ساختمان با معماری‌های با شکوه در کشور

همچنین در ادامه این رویداد، علی کریمی آنچه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، گفت: در دهه‌های اخیر ارمغان خلاقیت معماران دور از دسترس قرار گرفته و جلوه آفرینش ساخت و ساز به چشم نمی‌رسد؛ ایران نیاز دارد تا مجدد ساختمان‌های با شکوه مانند ساختمان‌های قدیمی ساخته شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران در ادامه تاکید کرد: معماران باید از چهارچوب قوانین تکراری ساخت ساختمان‌های مکعبی و مستطیلی خارج شوند تا از گونه‌های نوین ساخت و ساز بهره‌مند شوند.

این مسؤول عنوان کرد: یکی از دلایل عمده که موجب دامن زدن به این موضوع می‌شود، حق‌الزحمه است. نظام تعرفه گذاری مسیر خلاقیت و شکوفایی معماران را منحرف کرده و قانون‌گذار باید قانون تعرفه گذاری را تعلیق کند و این اتفاق نیازمند مطالبه جمعی فعالان این صنعت است.

کریمی آنچه در پایان خاطر نشان کرد: ساخت ملک‌های خوش طرح نیازمند سرمایه بوده؛ قطعاً با قیمت‌گذاری‌های دستوری موج خلاقیت معماران شکوفایی نخواهد داشت.

کد خبر 6088762 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • لزوم نهادینه کردن علم محیط زیست در کنار سایر علوم برای دانش‌آموزان
  • تعیین حق‌الزحمه مهندسان اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های جنوب غرب خوزستان
  • واکنش شورای‌رقابت به افزایش ۱۵۰میلیونی قیمت پرشیا
  • واکنش شورای رقابت به افزایش ۱۵۰ میلیونی قیمت پرشیا
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های آگهی و تبلیغاتی ابلاغ شد
  • دستورالعمل جدید صدور پروانه فعالیت کانون‌های تبلیغاتی ابلاغ شد
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • اُفت ۴۰ سانتی متری آب از سفره‌های زیرزمینی خراسان شمالی/ ابلاغ دستورالعمل مهار اضافه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی