Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-05@23:14:48 GMT

سینما جلوتر از سیاست!

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۴۰۵۷

سینما جلوتر از سیاست!

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، حجت نظری عضو و سخنگوی کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران درباره عملکرد سینمای ایران در این سال ها معتقد است که سینمای ایران بسیار نجیب و شریف است و در بسیاری از مواقع توانسته پیشروتر از سیاست باشد و چهره ای زیبا از ایران نمایش دهد.

با او گفت و گویی در خصوص سینمای ایران و بازخورد آن در سطح جهانی گفت و گو کردیم که در ادامه از نظر می گذرانید:

 

*عملکرد سینمای ایران را طی چهل سالی که از انقلاب می گذرد، چگونه ارزیابی می کنید؟

برای بررسی دقیق سینمای ایران، باید آن را در دوره‌های مختلف و با توجه به مقتضیات همان زمان واکاوی کنیم، بنابراین، بررسی یکپارچه آن بررسی دقیقی نخواهد بود، اما در مجموع، این‌طور می‌توان گفت که سینمای ایران، سینمای نجیبی است که در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی توانسته به‌رغم برخی نارسایی‌ها که با آن روبه رو بوده و همچنین مدیریت‌های سلیقه‌ای در برخی دولت‌ها، در داخل و خارج از کشور اعتبار و جایگاه ویژه‌ای کسب کند و سبب برافراشته شدن نام ایران در جهان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر من اتفاقا سینما و سینماگران شریف ایرانی در بسیاری از موارد موفق‌تر از سیاست‌مداران و بسیاری از چهره‌ها و مقام‌های دولتی عمل کرده و در تحقق سیاست‌های کلی جمهوری اسلامی موفقیت بیشتری داشته‌اند. یکی از نمونه‌های آن دریافت اسکار از سوی اصغرفرهادی است. او دوبار موفق به دریافت جایزه اسکار شد و هر دوبار توانست نام کشور ایران و جمهوری اسلامی ایران را در بزرگ‌ترین رویداد سینمایی جهان و در کشور آمریکا مطرح کند. این دستاورد کمی نیست و لازم است توجه کنیم که اسکار دوم اصغرفرهادی، در شرایطی به او داده شد که دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالت متحده رسیده و خصمانه‌ترین موضع را علیه ایرانی‌های سراسر دنیا اتخاذ کرده بود و در این شرایط بود که به نظرم دریافت این جایزه، همچون دهن کجی و ضربه محکمی به این رویکرد ضد ایرانی بود.

*محاسن یا معایب جشنواره فجر را طی این سال هایی که به طور مداوم و پیوسته برگزار می شود، چطور ارزیابی می کنید؟

باید از سینماگران و خانواده بزرگ سینما در خصوص محاسن یا معایب جشنواره فیلم فجر پرسش کنید. به عنوان یک مخاطب و عضوی کوچک از جامعه فرهنگی کشور می‌توانم تنها پیشنهاد دهنده باشم. امیدوارم که شرایطی فراهم شود تا افرادی چون استاد بهرام بیضایی به کشور برگردند و علاوه بر این، افرادی مانند ناصر تقوایی امکان ساخت فیلم بیابند.

*فکر می کنید تمام مناطق شهر از ظرفیت برابر امکان اکران فیلم های جشنواره فجر بهره مند می شوند و چه پیشنهادی در این رابطه دارید؟

پیشنهاد می‌کنم که امکان اکران فیلم‌های جشنواره در شهرهای دیگر و همچنین مناطق جنوبی تهران هم فراهم شود؛ همان‌طور که می‌دانید یکی از سیاست‌های مدیریت شهری، توسعه اماکن فرهنگی و تفریحی در همه مناطق تهران و توزیع متوازن امکانات است، اما من در جدول اکران فیلم‌های جشنواره فیلم فجر عمدتا به جز چند سینما که فکر کنم پردیس کیان و پردیس راگا بودند، سینمای دیگری در جنوب تهران ندیده‌ام و به همین دلیل پیشنهاد می‌کنم که از ظرفیت سینماهای جنوب تهران بیشتر استفاده شود.

پیشنهاد دیگرم این است که سیاست‌هایی اتخاذ شود تا فیلم‌هایی با رویکرد اجتماعی و شهری بیشتر ساخته و برای نمایش و رقابت در جشنواره اعلام حضور کنند. ما نیز تمام توان خود را برای حمایت از این فیلم‌ها در مدیریت شهری انجام خواهیم داد.

* چه آینده ای برای سینمای ایران ترسیم می کنید؟

آینده سینمای ایران قطعا آینده روشن و روبه رشدی خواهد بود. این را سینماگران ما به خوبی اثبات کرده و کافی است که مسئولان ذی‌ربط به سینماگران اعتماد کنند تا نتیجه اعتماد خود را بر پرده نقره‌ای و در دراز مدت بر فرهنگ کشور ببینند.

*چه فیلم هایی در این سال ها در جشنواره فجر دیدید که در چشم شما خوش نشسته و نظرتان درباره فیلم هایی که خارج از گردونه رقابت می مانند، چیست؟

فیلم‌های خوب زیادی در جشنواره دیده‌ام که شاید نام بردن از آنها و انتخاب بین‌شان کمی دشوار باشد. به این خاطر که فکر می‌کنم یکی از دیگری زیباتر و خوش‌ساخت‌تر هستند و شاید نام بردن از دو سه تا از این فیلم‌ها، اجحاف در حق مابقی آثار کم‌نظیر سینمای ایران است. به همین دلیل از نام بردن پرهیز می کنم. معتقدم برخی از فیلم‌هایی که امکان حضور در جشنواره را نداشتند، شاید از فیلم‌هایی که توانستند جایزه دریافت کنند، شایستگی کمتری نداشتند. به همین دلیل امیدوارم رفتارها و گزینش‌های غیرحرفه‌ای به حداقل ممکن برسد و به زودی از بین برود.

خبرنگار: نسرین بختیاری

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران پیروزی انقلاب اسلامی جشنواره فیلم فجر خانواده شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۴۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • فیلمی که دیوار میان پایتخت و شهرستان را از بین برد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما