Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سیر و سیاحت در طبیعت و طبیعت گردی از الگو‌های جذاب گردشگری است که می‌تواند فرصت تماشای مناظر مختلف خدادادی نظیر کوه، جنگل، بیابان، ساحل، حیات وحش و ... را برای هر گردشگری ممکن سازد.

چشم انداز‌های طبیعی با دارا بودن ویژگی زیبایی شناختی لازم جاذبه‌های فرهنگی و اقلیمی را به نمایش می‌گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان با سفر به سیستان و بلوچستان می‌توان اقلیم‌های مختلف طبیعی را به یکباره تجربه کرد به گونه‌ای تفتان با هوای کوهستانی، اقیانوس در سواحل مکران با نسیم خنکای مدیترانه ای، جنگل‌های حرا با طبیعتی بکر و جذاب و بیابان لوت با کویری شنی و گرم فرصت‌های جذابی را برای علاقمندان به طبیعت فراهم می‌کنند.

گونه‌های جانوری و گیاهی سیستان و بلوچستان در ۱۳ منطقه شامل پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده، آثار طبیعی ملی و مناطق شکار ممنوع شامل مناطق حفاظت شده گاندو، جنگلی شیله، جنگلی بیرک و جنگلی پوزک، مناطق شکار ممنوع بزمان، بلبل آب نصرت آباد، مک سرخ و پزم و پناهگاه حیات وحش هامون و آثار طبیعی ملی تفتان، پیرگل خاش، سرو زربین سنگان و گل فشان تنگ کنارک زیست می‌کنند.

جنگل حرا، بستر‌های علفی، سواحل شنی و ماسه ای، رودخانه‌ها و تالاب‌ها از مهم‌ترین زیستگاه‌های گونه‌های جانوری سیستان و بلوچستان است.

تمساح پوزه کوتاه و سنجاب بلوچی از جمله گونه‌های جانوری سیستان و بلوچستان هستند که به گفته کارشناسان در دیگر نقاط کشور نمی‌توان آثاری از زیست آن‌ها مشاهده کرد.

در بین پستانداران علاوه بر خرس سیاه و سنجاب بلوچی همچنین کل، بز، قوچ، میش، جبیر، آهو، گربه وحشی و کاراکال در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان زیست می‌کنند.

در بین پرندگان نیز دراج، هوبره، زاغ بور، گیلانشاه خالدار، پلیکان خاکستری باکلان و انواع پرندگان شکاری از جمله بحری، بالابان، هما، عقاب طلایی و عقاب ماهیگیر در این استان قابل مشاهده برای علاقه‌مندان به محیط زیست است.

منابع دریایی و شیلاتی، وجود آثار طبیعی - ملی، تالاب‌های شور و شیرین، دریاچه ها، جنگل، کوه‌هایی با چشم انداز خاص و غار‌های طبیعی که می‌تواند سیستان و بلوچستان را به قطب گردشگری و توسعه اکوتوریسم در کشور و منطقه تبدیل کند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: از مهمترین فرصت‌های فرا روی توسعه زیست محیطی استان از منظر محیط زیست طبیعی می‌توان به وجود آثار طبیعی ملی، جنگل‌های ارزشمند، تالاب‌های شور و شیرین، رودخانه ها، دریاچه ها، کوه‌هایی با چشم انداز خاص و غار‌های طبیعی اشاره کرد که می‌تواند منطقه را به قطب گردشگری و توسعه اکوتوریسم در کشور تبدیل کند.

مجید پورمردان افزود: وجود پتانسیل‌های قوی اجتماعی در سیستان و بلوچستان برای حفاظت از منابع طبیعی و امکان مشارکت عمومی برای حفاظت از مناطق، وجود موزه تاریخ طبیعی و امکان گسترش و توسعه فضا‌های شبیه سازی شده با پیش بینی محل‌های وسیع تر، مکان ایجاد فضا‌های مصنوعی با هدف احیا و تکثیر گونه‌های جانوری در مناطق حفاظت شده، وجود گونه‌های با ارزش گیاهی و جانوری و نگرش خاص جوامع محلی به موضوعات محیط زیست و حفظ گونه‌های جانوری با ارزش از دیگر ظرفیت‌ها در این حوزه است.

وی با اشاره به فرصت‌های پیش روی محیط زیست دریایی گفت: وجود جوامع گسترده مرجانی و امکان ایجاد سایت‌های حفاظتی بین المللی، وجود جنگل‌های مانگرو و زیستگاه‌های مهم و منحصر بفرد، تعیین منطقه‌ای به عنوان ذخیره گاه زیست کره، وجود قابلیت‌های زیستی برای توسعه سطح حفاظت و ساخت پایگاه دریایی، وجود جوامع محلی با اعتقادات سنتی مطلوب و جلب مشارکت این جوامع در راستای حفاظت از زیستگاه‌های ساحلی از مهمترین ظرفیت‌های این بخش است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: همچنین فرصت‌هایی برای توسعه زیست محیطی از منظر محیط زیست انسانی نظیر همجواری استان با کشور‌های همچون افغانستان و پاکستان و بازار مناسب آن‌ها برای توسعه صنعتی وجود دارد.
وی افزود: منابع دریایی و شیلاتی از دیگر امکانات توسعه صنعتی سیستان و بلوچستان است که می‌تواند زمینه ساز ایجاد گسترش صنایع شیلاتی و صنایع دریایی در جنوب استان شوند.

پور مردان بیان کرد: همچنین در سیستان و بلوچستان زمینه گسترش صنایع تبدیلی وابسته به محصولات کشاورزی از جمله بسته بندی خرما و صنایع وابسته، تولیدات خوراک دام از ضایعات و هسته خرما وجود دارد.

وی وجود جوامع مرجانی با ارزش، جنگل‌های منحصر بفرد مانگرو، انواع گونه‌های جانوری اعم از انواع خزندگان، ماهی ها، پستانداران دریایی، کرانه‌های سنگی، مصب رودخانه‌های دائمی و دارا بودن خور‌های کوچک و بزرگ، انواع زیستگاه‌های گلی، مصبی، علف‌های دریایی و مرجانی، عدم وجود سکو‌های نفتی و فعالیت‌های اکتشاف زیر دریا را از مهمترین نقاط قوت محیط زیست دریایی سیستان و بلوچستان برشمرد که می‌تواند زمینه ساز جذب توریسم و توسعه منطقه شود.

انتهای پیام/ع

مناطق حفاظت شده سیستان و بلوچستان، فرصتی برای رونق گردشگری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز حفاطت محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونق حمل و نقل جاده ای کالا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان، گفت: این میزان جابجایی کالا توسط ۲۹۶ هزار و ۹۸۶ سفر ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان و در قالب ۸۴ شرکت حمل و نقل زیر نظر این اداره کل انجام شد.
مبارکی افزود: از این میزان جابجایی کالا، سه میلیون و ۶۰ هزار و ۵۴ تن کالا درون استانی و ۲ میلیون و ۲۸۵ هزار و ۲۸۶ تن کالا، برون استانی بوده است.
وی ادامه داد: عمده کالاهای حمل شده در این مدت گندم، کلینکر، فرآورده های نفتی، ذرت و برنج است.

دیگر خبرها

  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله