Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@14:37:22 GMT

خرجی میلیاردی که شورایی هاوی دست مردم گذاشتند

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۷۸۷۶

اعضای شورای شهر تهران در تاریخ ۱۰ بهمن ۹۶ قانونی تصویب کردند که مشخص می‌کرد شهروندان برای ورود به محدوده طرح ترافیک و محدوده زوج یا فرد باید چه میزان هزینه پرداخت کنند! به غیر از فراهانی، خلیل آبادی و فخاری همه اعضای شورای شهر تهران به این لایحه رای مثبت دادند.

بر اساس این مصوبه، عوارض تردد وسایل نقلیه در هر یک از محدوده‌های موضوع این مصوبه در هر روز برابر با حاصل‌ضرب نرخ پایه به مبلغ ۲۰ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تبصره یک این لایحه آمده در صورت ورود یا تردد وسایل نقلیه در هر دو محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد، عوارض مربوط به ورود یا تردد در محدوده طرح ترافیک اخذ خواهد شد.

ضریب

محدوده تردد

 

1.5

محدود طرح ترافیک (حلقه اول)

 

0.5

محدوده زوج و فرد (حلقه دوم)

 

اگرچه این لایحه به تصویب شورای شهر رسید، اما فرمانداری تهران به دلیل تعیین نرخ برای تردد در محدوده زوج و فرد با تصویب این لایحه مخالفت کرد و آن را به شورا بازگرداند.

اعضای شورای شهر تهران در ۷ اسفند ۹۶ دوباره این لایحه را بررسی و به منظور کسب موافقت فرمانداری ردیف دوم جدول فوق را که مربوط به هزینه تردد در محدوده زوج یا فرد است حذف کردند.

علاوه بر این ۵ اصلاحیه به آن اضافه می‌شود که در اصلاحیه اول آمده کلیه خودروهای دارای پلاک مخالف در صورتی مجاز به ورود در محدوده زوج یا فرد هستند که همانند گذشته برای ورود به محدوده طرح ترافیک مجوز اخذکرده و عوارض آن را مطابق این مصوبه پرداخت کنند.

اگرچه شورای شهر در ابتدا ردیف مربوط به هزینه تردد در محدوده زوج یا فرد را که مبلغ کمتری نسبت به طرح اصلی داشت، از جدول بالا حذف کرده بود، اما با گنجاندن این اصلاحیه مصوب کرد که شهروندان برای تردد در محدوده زوج یا فرد باید هزینه ای برابر ورود به طرح ترافیک بدهند.

این لایحه بی سرو صدا مورد تصویب قرار گرفت و اجرایی شد؛ اما بعد از گذشت زمان کوتاهی شهروندان خبر از دریافت پیامکهایی دادند که شهرداری تهران به آنها اعلام کرده بود به خاطر ورود به محدوده زوج یا فرد در روز مخالف پلاکشان باید عوارض بدهند و دیگر اجرای بی سر و صدای این طرح به اتمام رسید.

در این مرحله که صدای شهروندان بلند شده بود و صدایی از شورای شهر به عنوان حافظان حقوق مردم شنیده نمی شد، به نظر می رسید که شورا از وجود این اصلاحیه با خبر است و خودش را به خواب زده است، اما کم کم صدای شورای شهری ها و به ویژه محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران که خودش هم به این لایحه و اصلاحیه دردسرسازش رای داده بود بلند شد و معلوم شد که شورا، کمیسیون حمل و نقل و کمیته های تخصصی آن واقعا خواب بوده‌اند و از آنچه که مصوب کرده بودند بی خبر هستند.

علیخانی در ابتدای کار خیلی قرص و محکم اعلام کرد که اقدام شهرداری تهران در اخذ هزینه تردد در محدوده زوج و فرد غیر قانونی است و نباید این کار انجام شود و پولهای گرفته شده از مردم باید برگردانده شود.

از سویی دیگر پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم با تکیه بر اصلاحیه موجود در لایحه ای که به تصویب شورای شهر رسیده بود، بر قانونی بودن کار خود اصرار می کرد و زیر بار سخنان علیخانی نمی رفت.

پس از چند روز حناچی شهردار تهران هم وارد این موضوع شد و خیلی صریح اعلام کرد که اخذ هزینه در محدوده زوج و فرد در سال ۹۷ قانونی است و شهرداری کار خلاف قانون انجام نداده است.

علیخانی و سایر اعضای شورای شهر کم کم از مواضع صریح خود عقب نشینی کردند و سر به لاک  خویش فرو برند و دریغ از اینکه چه بار سنگینی از بدهی را بر دوش مردم تهران گذاشته اند.

بسیاری از شهروندان تهرانی بدون اینکه بدانند ورود به محدوده زوج و فرد در روز مخالف پلاکشان علاوه بر جریمه پلیس بدهکاری به شهرداری را برای آنها در پی دارد، وارد این محدوده شده اند و حالا کسی به آنها جوابگو نیست.

علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در نشست خبری که در آخرین روز‌های سال ۹۷ در شورای شهر برگزار کرد، در پاسخ به این سوال که چرا موقع تصویب این لایحه دقت نکردید تا برای مردم ایجاد هزینه نشود، گفت: این مصوبه هنگامی که به شورا آمد برای محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد نرخ تعیین کرده بود و هنگامی که فرمانداری ردیف مربوط به زوج و فرد را حذف کرد نسبت به اصلاح واژه محدوده‌های ترافیکی هم اقدامی نشد و لذا این اشکال که به وجود آمده طبیعی است و کاری هم نمی‌توانیم کنیم.گفتنی است، محمد علیخانی، علی اعطا، مرتضی الویری، شهربانو امانی، افشین حبیب زاده، آرش میلانی، محمد جواد حق شناس، ناهید خداکرمی، حسن خلیل آبادی، سید حسن رسولی، محمد سالاری، مجید فراهانی، احمد مسجد جامعی، زهرا نژاد بهرام و حجت نظری کسانی بودند که به این لایحه رای موافق دادند و آن را به تصویب رساندند.

همچنین، بهاره آروین، سید ابراهیم امینی، سید محمود میر لوحی و محسن هاشمی رفسنجانی به این لایحه رای مخالف دادند.

البته معاونت ترافیک هم در عمل به قانون کارنامه درخشانی ندارد و با دور زدن تبصره سوم همین لایحه آن روی دیگر خود را هم نشان داده است.

در تبصره سوم همین لایحه مصوب شد: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود به خبرنگارانی که از سهمیه تخصیص [مجوز ورود به طرح ترافیک] استفاده نکرده و یا خبرنگارانی که فاقد خودرو می‌باشند، کارت بلیت الکترونیک رایگان یک (۱) ساله برای استفاده از وسائط نقلیه عمومی تخصیص دهد، ولی معاونت ترافیک این بند را دور زده است.

تبصره سوم در عمل از سوی معاونت ترافیک شهرداری زیر پا گذاشته شده و به جای آنکه به خبرنگاران کارت بلیط یکساله داده شود، یک کارت بلیط معمولی با شارژ ۳۰۰ هزار تومانی داده شده است.

بسیاری از این کارت بلیط ها در کمتر از یکسال اعتبارشان به اتمام رسیده و شهرداری هم هیچگونه همکاری برای تامین اعتبار آنها نکرده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ترافیک شورای شهر تهران لایحه وسایل نقلیه شهر تهران جدول شهرداری تهران حقوق خواب حمل و نقل شهرداری معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران قانون اعضای شورای عقب نشینی حمل و نقل و ترافیک شهرداری مسجد زهرا محسن هاشمی رفسنجانی خودرو الکترونیک بلیط جدول حمل و نقل و ترافیک شهرداری شهرداری معاون حمل و نقل و ترافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۷۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به اینکه دوچرخه‌هایی که در تهران در گذشته استفاده می‌شدند محو شده‌اند، گفت: صدها و هزاران میلیارد تومان از اموال این شهر در حال از بین رفتن است و باید آن را احیا کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، ناصر امانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران امروز در جریان دویست وسی ودومین جلسه شورای شهر تهران گزارشی را از بازدید خود از محله جوادیه در صحن شورا ارائه کرد.

وی با اشاره به اینکه محله جوادیه 44 درصد بافت فرسوده دارد افزود: علیرغم تسهیلاتی که شورا و شهرداری باری بازسازی بافت فرسوده در نظر گرفته اما به دلیل ریزدانگی تنها نزدیک به صد فقره صدور پروانه در این محله انجام شده است.

امانی تصریح کرد:‌ تعدادی از قالیشویی‌های موجود در محله به فضایی برای اتراق معتادان تبدیل شده است. همچنین با پیگیری‌های شهرداری منطقه تعدادی از این فضاها برای تبدیل به بوستان محلی تملک شده و مابقی نیز باید تملک شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به رسیدن مردم به ایستگاه مترو گفت: مردم این محله ناچار هستند دو کیلومتر مسیر را طی کنند همچنین پله‌های این پل مکانیزه نیست و افراد سالمند و بیمار نمی‌توانند به راحتی از این پل تردد کنند.

وی با اشاره به اینکه 3500 دستگاه دوچرخه در زیر باد و باران در فضایی در این محله رها شده است اظهار کرد: این فضا به قبرستانی از دوچرخه‌های طرح بیدود تبدیل شده است و برای این موضوع باید تدبیری صورت بگیرد.

امانی به بوی نامطبوع و تجمع حیوانات موذی در این محدوده اشاره کرد و افزود: این موارد نیز موجب نارضایتی ساکنان محله شده است و باید هر چه سریع‌تر پیگیری شود.

عضو کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر تهران همچنین به درخواست مردم جهت ساماندهی اتباع بیگانه جلوگیری از ورود آنها به محلات قدیمی و تعیین تکلیف ریل راه‌آهن در این محله اشاره کرد و گفت: امیدواریم دولت در این بخش به وظایف خود عمل کند.

به گزارش تسنیم، در ادامه جلسه امروز و پس از گزارش ناصر امانی، برخی از اعضای شورا،‌ صحبت‌هایی را در خصوص این محله مطرح کردند.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در خصوص نوسازی در بافت فرسوده جوادیه گفت: این مسئله باید به صورت انبوه‌سازی و تجمیعی انجام بشود. محله جوادیه یکی از محلات قدیمی پایتخت است و قدمت این محله به اندازه بازار نیست و باید به موارد و موضوعات در این محله توجه شود.

وی همچنین به رهاسازی دوچرخه‌ها در محله جوادیه اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید تدبیری صورت بگیرد تا از دوچرخه ها استفاده و پارکینگی برای نگهداری این دوچرخه‌ها پیش‌بینی شود.

احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز ضمن تشکر از گزارش امانی از محله جوادیه اظهار کرد: بنده پیشنهاد می‌دهم با توجه به آغاز به کار هیئت امنای محلات در فرآیند ارائه گزارش از محلات مختلف تهران، یکی از اعضای هیئت امنا حضور داشته باشد تا موارد را پیگیری و دنبال کند.

وی همچنین به کارگاه مترو در محله علی‌آباد اشاره کرد و افزود: این کارگاه چند سالی است که محصور شده و‌ آزادسازی آن می‌تواند تاثیر بسزایی را در افزایش سرانه‌های فرهنگی و ورزشی در محله و منطقه 16 داشته باشد.

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به بازدید رئیس جمهور از مناطق 17  و 18 گفت: این کار بسیار ارزشمندی بود که امیدواریم این کار در سایر مناطق بویژه در منطقه 16 نیز انجام شود چرا که شهروندان این منطقه درخواست بازدید رئیس جمهور از منطقه خود دارند و ان‌شاءالله با حضور رئیس جمهور مواردی از جمله حریم راه‌آهن و چالش‌های دکل‌های فشار قوی در این منطقه حل و فصل شود.

وی افزود: گزارش خوبی توسط آقای امانی در صحن شورا ارائه شد وبنده پیشنهاد می‌کنم در ارتباط با حتی مسائلی که ارتباطی با شهرداری ندارد پیگیری از سوی دستگاه‌ها انجام بشود.

وی به نظافت منطقه 16 اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار وضعیت در این منطقه خوب است و انشاءالله این روند ادامه خواهد داشت.

پیرهادی به تملک زمین قالیشویی در محله علی آباد جنوبی اشاره کرد و گفت: 22 هزار متر مربع از این فضا تملک و انشاءالله در هفته محیط زیست در خردادماه کلنگ‌زنی احداث یک بوستان در این محدوده زده خواهد شد و انشاءالله طی یک سال یک بوستان مناسب در این محله و منطقه احداث خواهد شد.

وی همچنین از پروژه‌های صورت گرفته در منطقه 16 تقدیر و تشکر کرد.

مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز ضمن تشکر از گزارش امانی گفت: انشاءالله در ارتباط با نوسازی مدارس در این محله و سایر محلات از ظرفیت خیرین مدرسه‌ساز استفاده شود و این کار می‌تواند تاثیر بسزایی را در برنامه‌ها و اهداف مناطق و محلات داشته باشد.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوی یکی از اعضای شورا مبنی بر  درخواست شهروندان جهت بازدید از منطقه 16 گفت: انشاءالله این کار نیز در آینده نزدیک انجام خواهد شد.

وی به موضوع نوسازی مدارس فرسوده اشاره کرد و گفت:‌ این مسئله در روز پنجشنبه هفته گذشته و در دیدار رئیس جمهور مطرح شد و وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد هر کدام از مدارس نیاز به نوسازی دارند به وزارت آموزش و پرورش اعلام شود تا از طریق خیرین مدرسه ساز و وزارت آموزش و پرورش نوسازی شود.

میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به توجه مدیریت شهری به محله جوادیه گفت: قالیشویی بزرگی در این منطقه تملک و به بوستان تبدیل می‌شود.

وی افزود: ان‌شاءالله در همین بوستان سرویس بهداشتی مناسبی نیز ساخته خواهد شد ضمن اینکه در این دوره از مدیریت شهری اقدامات خوبی جهت توزیع آسفالت در سطح معابر اصلی و فرعی منطقه 16 صورت گرفته است.

مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز با اشاره به موضوع نظافت انهار گفت: با توجه به اینکه در آستانه تابستان قرار داریم این مسئله بسیار مهم است و انتظار داریم شهرداران مناطق توجه ویژه‌ای را به این مسئله داشته باشند چرا که عدم نظافت انهار باعث جمع‌شدن زباله و در نهایت تجمیع حیوانات موذی خواهد شد.

وی ادامه داد متاسفانه در برخی از سرویس‌های بهداشتی که زیرمجموعه شهرداری تهران هستند شاهد نوشته هایی هستیم که این مسئله موجب نگرانی خانواده‌ها است که  شهرداری تهران باید برای این موضوع تدبیری را بیندشید.

وی افزود: یکی از موضوعات دیگر که مورد نقد شهروندان است این است که برخی سرویس‌های بهداشتی در ساعاتی خاص بسته می‌شوند که انتظار داریم شهرداری در این خصوص تدبیری داشته باشد.

حجت‌الاسلام آقامیری عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در شهر تهران بیش از 300 کیلومتر مسیر دوچرخه‌سواری در سنوات گذشته احداث شده گفت: 80 کیلومتر از این مسیر در بوستان‌ها و پارک‌ها قرار دارد که متاسفانه بلااستفاده است.

وی به شهردار تهران پیشنهاد داد که تدبیری را انجام بدهد با توجه به اعتبار 45 میلیارد توامانی که برای نگهداری دوچرخه‌ها پیش‌بینی شده این رقم را هزینه واگذاری ده هزار دوچرخه به دبیرستان‌ها کند تا دانش‌آموزان بتوانند از آن استفاده کنند.

سید جعفر تشکری هاشمی پس از ارائه گزارش ناصر امانی، با اشاره به وضعیت دوچرخه های رها شده در محله جوادیه گفت: اینکه شهروندان به چه شکل و به چه نحوه‌ای از دوچرخه‌ها استفاده ‌کنند به انتخاب مردم خواهد بود، مهم این است که دوچرخه‌هایی که سرمایه این شهر بودند و اکنون بدون هیچ دلیل منطقی  محو شده‌اند  و صدها و هزاران میلیارد تومان از اموال این شهر درحال از بین رفتن  است را احیاء کنیم.

وی تصریح کرد: مدیریت شهری باید شانس گرفته شده از مردم را دوباره به آنها برگرداند ، به راحتی می‌توان از  این دوچرخه‌ها در خیابان‌ها یا حد فاصل مراکز آموزشی و تجاری تا ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی استفاده کرد اما متاسفانه در حالی که این امکانات وجود دارد مردم را محروم کرده‌ایم و  حقشان  را از آنها سلب کرده‌ایم.

تشکری هاشمی با اشاره به برگزاری مناقصه برای ساماندهی به وضعیت دوچرخه ها گفت: گویا چندین مرتبه مناقصه برگزار و برنده نیز  مشخص شده  اما با گرفتاری  در یک سیکل معیوب اداری کار متوقف شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای شهر تهران ادامه داد: تقاضای من این است که اجازه دهند مردم شهر از  امکان دوچرخه سواری  استفاده کنند بارها انجمن‌هایی که مرتبط با دوچرخه هستند به کمیسیون مراجعه کرده‌ و از ما خواستند که مانع استفاده از دوچرخه نباشیم. وی افزود اخیرا با مدیرعامل محترم سازمان ترافیک جلسه ای در همین خصوص داشتیم که قول دادند در اسرع وقت موانع را مرتفع نمایند.

وی با اشاره به  پروژه در حال تکمیل اتصال بزرگراه شهید نواب به بزرگراه شهید تندگویان گفت: آنطور که متوجه شده‌ایم این پروژه مانع دسترسی به محله جوادیه خواهد شد و مشکلاتی را برای اهالی منطقه ایجاد می‌کند باید هرچه سریعتر جلساتی برگزار شود تا مشکلی برای ساکنین ایجاد نشود و اگر قرار است کاری برای مردم انجام دهیم مشکلی برای آنها ایجاد نکنیم و با افتتاح این پروژه  زحمتی برای مردم ایجاد نکنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • ترافیک سنگین در آزادراه تهران کرج قزوین
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت / بارش باران در محورهای استان خوزستان
  • پایان تاخت و تاز موتوری‌ ها در محدوده بازار | طرح ترافیک ویژه موتورسیکلت سواران در محدوده بازار اجرا می شود
  • ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج - قزوین
  • (ویدئو) رئیس شورای شهر: تغییری در طرح ترافیک ایجاد نمی‌شود
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟
  • هشدار نمایندگان استان تهران به وزیر کشور