Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@16:07:55 GMT

سامانه پدافند هوایی اس 300 ناکارآمد یا خاموش

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۶۹۷۱۳

سامانه پدافند هوایی اس 300 ناکارآمد یا خاموش

تهران - ایرنا - بامداد پنجشنبه (هشتم فروردین ماه) رسانه های خبری از حمله بمب افکن های متجاوز رژیم صهیونیستی به استان حلب در شمال سوریه خبر دادند؛ بمبارانی که پنجاه و هشتمین تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه در 18 سال گذشته محسوب می شود.

تلویزیون سوریه در خصوص این حمله تجاوزکارانه بمب افکن های رژیم صهیونیستی در همان روز گزارش داد: خبرها حاکی از حمله هوایی بمب افکن‌های متخاصم رژیم صهیونیستی به منطقه شیخ نجار در حومه حلب است، حملاتی که سامانه پدافند هوایی سوریه ضمن مقابله با اهداف متخاصم در حریم هوایی این کشور چندین هدف را بر فراز حلب سرنگون کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حملات هشتم فروردین بمب افکن های رژیم صهیونیستی موجب خسارت به برخی مناطق حلب و قطع برق این شهر به عنوان پایتخت اقتصادی سوریه (دمشق پایتخت سیاسی است)، گردید.
بیشترین تجاوزهای هوایی رژیم صهیونیستی علیه سوریه با آغاز بحران این کشور در اسفند ماه سال 1389 و در حمایت از گروه های تروریستی - تکفیری در مقابل ارتش سوریه صورت گرفته است.
رژیم صهیونیستی تا سال 2016 (1395) در حمله به خاک سوریه محتاطانه عمل می کرد، اما از این تاریخ (با آغاز حملات برنامه ریزی شده ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی به همراه روسیه به تروریست های تکفیری) به بعد رژیم صهیونیستی بارها به خاک سوریه تجاوز و اهدافی را در این کشور مورد حمله قرار داد.
یک منبع نظامی سوریه در خصوص تجاوز هشتم فروردین بمب افکن های رژیم صهیونیستی به استان حلب در شمال سوریه گفت: سامانه پدافند هوایی سوریه با حمله هوایی اسرائیل مقابله کرده و هدف این حمله برخی مناطق در بخش منطقه صنعتی در شیخ نجار در شمال شرق حلب بوده است.
وی گفت که سامانه پدافند هوایی سوریه توانست چندین راکت را سرنگون کند و این حمله تنها خسارت‌های مادی به همراه داشته است.
حمله رژیم صهیونیستی به سوریه در زمانی صورت گرفت که پیش از آن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در اقدامی غیرموجه حاکمیت غیر قانونی رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان سوریه را به رسمیت شناخته بود؛ رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه 5 فرودین 1398 در اقدامی مغایر با قطعنامه‌های سازمان ملل با امضای اعلامیه‌ای حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اشغالی سوریه را به رسمیت شناخت؛ اقدامی که با مخالفت دهها کشور روبه‌رو شد و شورای امنیت سازمان ملل نیز آن را محکوم کرد.
با اعلام خبر حمله هوایی بمب افکن های رژیم صهیونیستی به استان حلب در شمال سوریه، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز طی سخنانی با اذعان به این حمله، رسما مدعی شد که ایرانی‌ها هدف این حمله بودند.
به نوشته روزنامه «جروزالم پست»، «اسرائیل کاتص» در گفت ‌وگو با شبکه رادیویی «رشت بت» با ادعای اینکه جنگنده- بمب افکن‌های اسرائیل به اهداف ایرانی در فرودگاه حلب حمله کردند، گفت: «ایرانی‌ها می‌دانند که اسرائیل عامل این حمله بوده است».
وی همچنین این حمله (تجاوز) را «پیچیده‌تر و قوی‌تر» از حملات هوایی پیشین به سوریه توصیف کرد.
پس از سخنان کاتص، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز مدعی شد که اینگونه حملات ادامه خواهد داشت.
به گزارش رسانه های صهیونیستی، بنیامین نتانیاهو مدعی شد که این حملات با هدف مقابله با تلاش‌های ایران برای تثبیت خود در سوریه و منع ورود سلاح‌های پیشرفته به این کشور صورت می‌گیرد.
پنجاه و هفتمین تجاوز هوایی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه در دوم بهمن ماه سال 1397 انجام شده بود و پیش از آن روسیه چهار سامانه پدافند هوایی اس 300 را به سوریه تحویل داده بود.
به اعتقاد کارشناسان مسالی نظامی، نکته مهمی که در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به خاک سوریه به چشم می خورد، همانگونه که وزیر خارجه این رژیم اعلام کرده این حمله پیچیده تر و قوی تر از حملات گذشته بوده به این معناست که بمب افکن های رژیم صهیونیستی برای اولین بار از خاک عراق و در پوشش هواپیماهای جنگی ائتلاف غربی وارد خاک سوریه شده و اقدام به بمباران خاک این کشور کرده اند، اقدامی که پیش از این اتفاق نیفتاده بود.
نحوه بمباران هشتم فروردین خاک سوریه از سوی بمب افکن های رژیم صهیونیستی که با گذر از خاک عراق اتفاق افتاده نشان از توطئه جدید ائتلاف غربی به سرکردگی آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه می دهد که پس از به رسمیت شناخته شدن جولان اشغالی توسط رژیم صهیونیستی از سوی ترامپ روی داده است.
سوم بهمن ماه 'بشار الجعفری' نماینده دائم سوریه در سازمان ملل طی سخنانی در شورای امنیت در اعتراض به تجاوزهای مکرر بمب افکن های رژیم صهیونیستی به خاک سوریه، گفته بود که «آیا وقت آن نرسیده که شورای امنیت اقدامات لازم را برای توقف حملات مداوم اسرائیل به خاک جمهوری عربی سوریه اتخاذ کند یا اینکه بهتر است سوریه با اقدام مقابله به مثل و انجام حمله به فرودگاه تل‌آویو، همانند حملات اسرائیلی‌ها به فرودگاه بین‌المللی دمشق، توجه حامیان و مسببان جنگ در این شورا را به خود جلب کند؟»
الجعفری در همان زمان تأکید کرده بود که حمله دوم بهمن رژیم اسرائیل به خاک سوریه «نقض آشکار قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه‌های شورای امنیت در این‌ باره است».
نماینده سوریه در سازمان ملل در ادامه همچنین متذکر شده بود که نقش‌ آفرینی ‌های مستمر آمریکا، انگلیس و فرانسه به عنوان شاهدان دروغین و مانع ‌تراشی آنها در اجرای وظایف سازمان ملل هرگز سوریه را در دفاع از حقوق خود و تلاش برای آزادی مناطق اشغالی جولان بازنخواهد داشت.
این دیپلمات ارشد سوریه در ادامه گفته بود که بازپس‌گیری جولان اشغالی سوریه «حق تغییرناپذیر سوریه است و این موضوع جای بحث و یا امتیازدهی ندارد» و عقب‌نشینی کامل نیروهای اسرائیلی از جولان تا خط چهارم ژوئیه سال 1967، امری لازم‌الاجرا است.
در همان زمان 'یعقوب عمیدور' ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به سخنان الجعفری گفت: به رغم اینکه سوری‌ها قدرت (حمله به فرودگاه تل آویو) را دارند، اما از بیم پاسخ سخت اسرائیل (این اقدام) را اجرایی نخواهند کرد؛ سوریه موشک‌هایی در اختیار دارد که می‌تواند به فرودگاه تل ‌آویو برسد، این کشور همچنین ضدهوایی‌هایی دارد که می‌توانند جنگنده - بمب افکن ‌های به پرواز درآمده از فرودگاه تل آویو را هدف قرار دهد.
به گزارش کانال هفت رژیم صهیونیستی، عمیدرو مدعی شد: اما اگر این اتفاق بیفتد طوری آنها را هدف قرار خواهیم داد که به پایان نظام (کنونی) سوریه بینجامد؛ معتقدم سوری‌ها اینچنین ریسکی نخواهند کرد.
واکنش بشار الجعفری به اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی همچنین موجب استقرار گنبد آهنین در تل آویو شد و این رژیم از ترس اقدام دمشق در پاسخ گویی، در اقدامی کم ‌سابقه داخل تل‌آویو سامانه پدافند موشکی «گنبد آهنین» مستقر کرد.

** تقویت پدافند هوایی سوریه
روس ها در دهم مهر ماه جاری و پس از چند سال تاخیر، چهار سامانه دفاع هوایی اس300 را به همراه لوازمات جانبی به سوریه ارسال کردند و این سامانه های دفاعی در کنار دیگر سامانه های پدافند هوایی سوری ها همچون سام پنج (S200) و سام شش گانیفول و آتشبار ضد هوایی اس – 75 قسمتی دیگر از سامانه پدافند هوایی فعال ارتش سوریه به حساب می آید که در کنار هم موجب تقویت دفاع هوایی این کشور شده است.
به غیر از تحویل سامانه پدافند هوایی اس300 از سوی روس ها به سوریه، مسکو اولین محموله جنگ الکترونیک 'کراسنوخا 4' را تحویل ارتش سوریه داد؛ این محموله جنگ الکترونیک از سال 2012 نهایی و سال 2013 در ارتش روسیه وارد خدمت شده است.
کراسنوخا از اولین سامانه هایی بود که در فرودگاه حمیمیم در استان لاذقیه در شمال غرب سوریه مستقر شد و گفته می شود که برد اخلال آن در سامانه های ارتباطی و رادیویی حدود 250 کیلومتر است، این سیستم می تواند تمام سامانه های ماهواره ای ناوبری و ارتباطی هواپیماهای نظامی که قصد حمله به سوریه را داشته باشند، کور کند.
کارشناسان مسایل منطقه معتقدند که اگر روس ها در سوریه در تنگنا قرار نمی گرفتند، هیچگاه سامانه پدافند هوایی اس 300 را به سوری ها تحویل نمی دادند، هرچند هم اکنون نیز در خصوص تحویل کامل این سامانه ضدهوایی اما و اگرهایی وجود دارد و گفته می شود که اختیار استفاده از این سامانه ها هنوز در دست روس هاست.
شهریور ماه سال جاری بود که روس ها با شوک هدف قرار گرفتن هواپیمای شناسایی خود با 15 سرنشین که از پایگاه حمیمیم در استان لاذقیه به پرواز درآمده بود، روبه رو شدند؛ اقدامی که به هیچ وجه مقامات مسکو انتظار آن را نداشتند چراکه به رغم کمک های روسیه به سوریه برای مبارزه با تروریسم در سال های اخیر، مسکو ارتباط راهبردی قابل توجهی با تل آویو نیز دارد.
جنگنده - بمب افکن های رژیم صهیونیستی در اقدام تجاوزکارانه خود در خاک سوریه در 27 شهریور ماه سال جاری (1397) که پنجاه و چهارمین مورد آن در 18 سال اخیر بود، با چهار فروند بمب افکن F16 با تجاوز به استان لاذقیه در شمال غرب سوریه، یک هواپیمای نظامی روس را در معرض سامانه دفاع هوایی اس200 سوریه قرار دادند که موجب هدف قرار گرفتن آن و کشته شدن تمام 15 سرنشین این هواپیما شدند که همگی از متخصصان روس بودند.
این اقدام صهیونیست ها موجبات ناراحتی مقامات روس را فرام آورد و باعث شد تا 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه دستور ارسال سامانه دفاع هوایی اس300 را به سوریه صادر کند، اقدامی که پنج سال از درخواست و پافشاری سوری ها نسبت به تحویل آن می گذشت.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه پس از هدف قرار گرفتن هواپیمای نظامی روس در سوریه اعلام کرد که مسئولیت کامل سرنگونی این هواپیمای نظامی در سوریه و کشته شدن 15 سرنشین نظامی روس آن با اسرائیل است.
رئیس‌ جمهوری روسیه نیز در واکنش به هدف قرار گرفتن هواپیمای نظامی روسی در سوریه تأکید کرد که موضع کرملین درباره سرنگونی این هواپیما همان موضع وزارت دفاع روسیه است.

** نتیجه
تجاوزهای ادامه دار رژیم صهیونیستی به خاک سوریه به ویژه حملات اخیر که با هماهنگی ائتلاف غربی صورت گرفته نشان می دهد که مقامات تل آویو هیچگاه به قوانین بین المللی پایبند نیستند و تجاوز به خاک دیگر کشورها جزو سرشت پلید صهیونیست ها در آمده است از این رو اگر مقامات دمشق که در دو سال گذشته توانسته اند به کمک نیروهای مقاومت اسلامی شکست های سنگینی به تروریست ها وارد کنند و اکثر خاک این کشور را از لوث تروریست ها پاک کنند، بتوانند رویکرد خود را در مقابل تجاوزهای رژیم صهیونیستی که هم اکنون دفاعی می باشد به سمت پاسخ دهی کوبنده و یا همان تهاجمی تغییر دهند، همانگونه که بشار الجعفری گفته است، مطمئنا مقامات صهیونیست دیگر دست از پا خطا نخواهند کرد.
نکته بعدی وضعیت فعلی سامانه پدافند هوایی اس 300 در سوریه می باشد که بنابر اخبار دریافتی این سامانه توانایی لازم برای دفع حملات هوایی رژیم صهیونیستی و ائتلاف غربی را دارد، اما روس ها به رغم تحویل چهار سامانه اس 300 اجازه استفاده از آن را به سوری ها به دلیل ارتباط راهبردی میان مسکو - تل آویو به سوری ها نداده اند؛ البته روس ها در گذشته نیز در حملات ائتلاف غربی به سرکردگی آمریکا به سوریه نیز بارها سامانه های پدافند هوایی اس 300 و اس 400 مستقر در سوریه را خاموش کرده بودند.
از مجید جعفری
خاورم*1275**1586

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اس 300 رژيم صهيونيستي حمله سوريه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۹۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن بار دیگر به سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، نیویورک تایمز جمعه شب به نقل از یک مقام صهیونیستی که نامش را فاش نکرد، این خبر را منتشر کرد و افزود که سفر بلینکن در روزهای آتی انجام خواهد شد.

آخرین باری که بلینکن به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد ماه مارس بود یعنی زمانی که آمریکا درباره تبعات حمله به رفح هشدار داد. دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از آن هنگام تاکنون بارها درباره این حمله هشدار داده است.

سفر بلینکن در شرایطی انجام خواهد شد که هنوز مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه به نتیجه نرسیده است. نیویورک تایمز نوشته که گفت‌وگوهای وزیر خارجه آمریکا در سرزمین‌های اشغالی بر آزادی اسرای صهیونیستی متمرکز خواهد بود.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده‌اند که تل‌آویو مایل است در صورت توافق با حماس بر سر آزادی اسرا و آتش‌بس در خصوص قصد خود برای حمله به رفح تجدید نظر کند.

بر اساس این گزارش، این به معنای پایان جنگ نیست و رژیم صهیونیستی در خصوص اتمام جنگ کوتاه نخواهد آمد.

در همین رابطه رسانه‌های عربی گزارش دادند که مصر به رژیم صهیونیستی پیشنهاد داده که حاضر است در ازای عدم حمله به رفح، مذاکرات آتش‌بس برای توافق با حماس را با میانجیگری خود از سر بگیرد.

از سوی دیگر رسانه‌های صهیونیستی نیز گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم با طرح‌های ارتش برای حمله به رفح موافقت کرده اما هنوز برای اجرای آن چراغ سبز نشان نداده است.

دیگر خبرها

  • شلیک موشک ناو هواپیمابر «شارل دوگل» در ماموریت مدیترانه
  • نقاط فلج‌کننده گنبد آهنین برای موشکباران بعدی روشن شد
  • بلینکن بار دیگر به سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند
  • شهادت ۲ تن در حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به شرق لبنان
  • توانمندی ایران و ضعف اسرائیل در آفند و پدافند/ گرایش به غرب در خاورمیانه ضعیف می‌شود
  • شهادت یک خبرنگار دیگر در نوار غزه
  • حمله‌های شبانه ارتش رژیم صهیونیستی به رفح
  • حملات هوایی شدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
  • مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه ادامه دارد
  • رژیم صهیونیستی مقدمات حمله به رفح را آغاز کرد