Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای شورای شهر تهران در تاریخ ۱۰ بهمن ۹۶ قانونی تصویب کردند که مشخص می‌کرد شهروندان برای ورود به محدوده طرح ترافیک و محدوده زوج یا فرد باید چه میزان هزینه پرداخت کنند! به غیر از فراهانی، خلیل آبادی و فخاری همه اعضای شورای شهر تهران به این لایحه رای مثبت دادند.

بر اساس این مصوبه، عوارض تردد وسایل نقلیه در هر یک از محدوده‌های موضوع این مصوبه در هر روز برابر با حاصل‌ضرب نرخ پایه به مبلغ ۲۰ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تبصره یک این لایحه آمده در صورت ورود یا تردد وسایل نقلیه در هر دو محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد، عوارض مربوط به ورود یا تردد در محدوده طرح ترافیک اخذ خواهد شد.

ضریبمحدوده تردد۱.۵محدود طرح ترافیک (حلقه اول)۰.۵محدوده زوج و فرد (حلقه دوم)

اگرچه این لایحه به تصویب شورای شهر رسید، اما فرمانداری تهران به دلیل تعیین نرخ برای تردد در محدوده زوج و فرد با تصویب این لایحه مخالفت کرد و آن را به شورا بازگرداند.

اعضای شورای شهر تهران در ۷ اسفند ۹۶ دوباره این لایحه را بررسی و به منظور کسب موافقت فرمانداری ردیف دوم جدول فوق را که مربوط به هزینه تردد در محدوده زوج یا فرد است حذف کردند.

علاوه بر این ۵ اصلاحیه به آن اضافه می‌شود که در اصلاحیه اول آمده کلیه خودروهای دارای پلاک مخالف در صورتی مجاز به ورود در محدوده زوج یا فرد هستند که همانند گذشته برای ورود به محدوده طرح ترافیک مجوز اخذکرده و عوارض آن را مطابق این مصوبه پرداخت کنند.

اگرچه شورای شهر در ابتدا ردیف مربوط به هزینه تردد در محدوده زوج یا فرد را که مبلغ کمتری نسبت به طرح اصلی داشت، از جدول بالا حذف کرده بود، اما با گنجاندن این اصلاحیه مصوب کرد که شهروندان برای تردد در محدوده زوج یا فرد باید هزینه ای برابر ورود به طرح ترافیک بدهند.

این لایحه بی سرو صدا مورد تصویب قرار گرفت و اجرایی شد؛ اما بعد از گذشت زمان کوتاهی شهروندان خبر از دریافت پیامکهایی دادند که شهرداری تهران به آنها اعلام کرده بود به خاطر ورود به محدوده زوج یا فرد در روز مخالف پلاکشان باید عوارض بدهند و دیگر اجرای بی سر و صدای این طرح به اتمام رسید.

در این مرحله که صدای شهروندان بلند شده بود و صدایی از شورای شهر به عنوان حافظان حقوق مردم شنیده نمی شد، به نظر می رسید که شورا از وجود این اصلاحیه با خبر است و خودش را به خواب زده است، اما کم کم صدای شورای شهری ها و به ویژه محمد علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تهران که خودش هم به این لایحه و اصلاحیه دردسرسازش رای داده بود بلند شد و معلوم شد که شورا، کمیسیون حمل و نقل و کمیته های تخصصی آن واقعا خواب بوده‌اند و از آنچه که مصوب کرده بودند بی خبر هستند.

علیخانی در ابتدای کار خیلی قرص و محکم اعلام کرد که اقدام شهرداری تهران در اخذ هزینه تردد در محدوده زوج و فرد غیر قانونی است و نباید این کار انجام شود و پولهای گرفته شده از مردم باید برگردانده شود.

از سویی دیگر پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم با تکیه بر اصلاحیه موجود در لایحه ای که به تصویب شورای شهر رسیده بود، بر قانونی بودن کار خود اصرار می کرد و زیر بار سخنان علیخانی نمی رفت.

پس از چند روز حناچی شهردار تهران هم وارد این موضوع شد و خیلی صریح اعلام کرد که اخذ هزینه در محدوده زوج و فرد در سال ۹۷ قانونی است و شهرداری کار خلاف قانون انجام نداده است.

علیخانی و سایر اعضای شورای شهر کم کم از مواضع صریح خود عقب نشینی کردند و سر به لاک  خویش فرو برند و دریغ از اینکه چه بار سنگینی از بدهی را بر دوش مردم تهران گذاشته اند.

بسیاری از شهروندان تهرانی بدون اینکه بدانند ورود به محدوده زوج و فرد در روز مخالف پلاکشان علاوه بر جریمه پلیس بدهکاری به شهرداری را برای آنها در پی دارد، وارد این محدوده شده اند و حالا کسی به آنها جوابگو نیست.

علیخانی رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در نشست خبری که در آخرین روز‌های سال ۹۷ در شورای شهر برگزار کرد، در پاسخ به این سوال که چرا موقع تصویب این لایحه دقت نکردید تا برای مردم ایجاد هزینه نشود، گفت: این مصوبه هنگامی که به شورا آمد برای محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد نرخ تعیین کرده بود و هنگامی که فرمانداری ردیف مربوط به زوج و فرد را حذف کرد نسبت به اصلاح واژه محدوده‌های ترافیکی هم اقدامی نشد و لذا این اشکال که به وجود آمده طبیعی است و کاری هم نمی‌توانیم کنیم.

گفتنی است، محمد علیخانی، علی اعطا، شهربانو امانی، افشین حبیب زاده، ناهید خداکرمی، حسن خلیل آبادی، سید حسن رسولی، محمد سالاری، مجید فراهانی، زهرا نژاد بهرام، حجت نظری، کسانی بودند که به این لایحه رای موافق دادند و آن را به تصویب رساندند.

همچنین، بهاره آروین، الویری، حق شناس، میلانی، میرلوحی، هاشمی به این لایحه رای مخالف دادند.

البته معاونت ترافیک هم در عمل به قانون کارنامه درخشانی ندارد و با دور زدن تبصره سوم همین لایحه آن روی دیگر خود را هم نشان داده است.

در تبصره سوم همین لایحه مصوب شد: به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود به خبرنگارانی که از سهمیه تخصیص [مجوز ورود به طرح ترافیک] استفاده نکرده و یا خبرنگارانی که فاقد خودرو می‌باشند، کارت بلیت الکترونیک رایگان یک (۱) ساله برای استفاده از وسائط نقلیه عمومی تخصیص دهد، ولی معاونت ترافیک این بند را دور زده است.

تبصره سوم در عمل از سوی معاونت ترافیک شهرداری زیر پا گذاشته شده و به جای آنکه به خبرنگاران کارت بلیط یکساله داده شود، یک کارت بلیط معمولی با شارژ ۳۰۰ هزار تومانی داده شده است.

بسیاری از این کارت بلیط ها در کمتر از یکسال اعتبارشان به اتمام رسیده و شهرداری هم هیچگونه همکاری برای تامین اعتبار آنها نکرده است.

گزارش از علی کاظمی / باشگاه خبرنگاران

منبع: ساتین

کلیدواژه: اخبار تهران اخبار شهرداری تهران اسامی اصلاح طلبان اصلاح طلبان چه کسانی هستند اعضای شورای شهر تهران تفکر اصلاح طلبی تکرار خاتمی شغل اصلاح طلبان شورای شهر تهران طرح ترافیک شناور عملکرد اصلاح طلبان لیست امید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۶۹۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی گفت: بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرهای استان، محدوده هدف بازآفرینی شهری است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، علیرضا عباس‌زاده در ستاد بازآفرینی پایدار شهری استان اظهار کرد: یکی از مهمترین بخش‌هایی که در مدیریت شهری در سطح استان و کشور حائز اهمیت بوده، بازآفرینی نقاط هدف شهری است.

وی با بیان اینکه برای زیست بهتر مردم، لازم است بافت‌های ناکارآمد شهری بازآفرینی و آماده شوند، افزود: در ۹ شهر استان از قبیل بشرویه، بیرجند، نهبندان، قاین، سرایان، فردوس، خوسف، گزیک و قهستان طرح‌های مصوب برای بازآفرینی شهری داریم.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: اکنون بیش از ۳۳ درصد جمعیت شهری استان در بافت ناکارآمد و فرسوده ۹ شهر استان سکونت دارند.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرهای خراسان جنوبی جزو محدوده هدف بازآفرینی شهری هستند، ادامه داد: باید زیرساخت‌های لازم را در این مناطق شهری و جمعیتی برای مردم فراهم کنیم.

عباس‌زاده ادامه داد: ستاد بازآفرینی پایدار شهری مأموریت دارد از محل اعتبارات گوناگون برای تأمین زیرساخت‌ها در مناطق هدف تصمیم‌گیری کند.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات هدف تعریف شده است، اظهار داشت: عمده این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده است و تعدادی باقی‌مانده که مصوب شد از محل اعتبارات مالیات بر ارزش‌افزوده استان که به شهرداری‌های مربوطه اختصاص پیدا می‌کند، این پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شوند.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی گفت: امیدوارم با این مصوبه، همه پروژه‌های نیمه‌تمام مناطق هدف بازآفرینی پایدار شهری استان در سال‌جاری به بهره‌برداری برسد و در ادامه، پروژه‌های جدیدی تعریف کنیم.

وی یادآور شد: برای اینکه ساکنان بافت فرسوده نسبت به نوسازی خانه‌های خود تشویق شوند، طرح کلید به کلید توسط دولت اجرایی شده است که مردم می‌توانند اطلاعات دقیق‌تر این طرح را از ادارات راه و شهرسازی و شهرداری‌ها دریافت کنند.

عباس‌زاده با بیان اینکه باید از تمام ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم استفاده کرد، گفت: سال گذشته مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اجرای ۱۰ طرح در شهرهای مختلف استان اختصاص پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در شهرهای بیرجند و قاین دارای سکونت‌گاه‌های غیررسمی هستیم، خاطرنشان کرد: تاکنون در زمینه بهسازی معابر، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی، جایگاه خدمات اجتماعی، فرهنگسرا، اجرای کانال جمع‌آوری آب‌های سطحی، تکمیل فضاهای سبز و خدمات به مردم اقداماتی شده است که درمجموع ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

معاون استاندار خراسان‌جنوبی با بیان اینکه سال‌های گذشته قیر رایگان به شهرداری‌های بیرجند و قاین اختصاص پیدا کرده است، افزود: تاکنون درمجموع ۸۲ هزار مترمربع از معابر آسفالت شده، به‌طوری‌که در شهر بیرجند و منطقه مهرشهر تمام معابر آسفالت شده است.

میرمحمد مودی، دبیر ستاد بازآفرینی پایدار شهری و مدیرکل راه‌وشهرسازی خراسان‌جنوبی هم در این جلسه با ارائه گزارشی گفت: در حال حاضر در ۹ شهر استان با جمعیت ۳۳۳ هزار و ۵۱۱ نفر که شامل ۳۳ درصد از جمعیت استان می‌شود، محلات هدف مستقر هستند.

وی با بیان اینکه مجموع مساحت هدف بازآفرینی در استان ۶۵۴ هکتار است، افزود: ۷۹ طرح در محلات هدف در دست اقدام است که تاکنون ۶۵ طرح تحویل شده و تعداد هشت طرح در حال انجام بوده و پیشرفت متوسط فیزیکی آن ۹۴ درصد است.

به گزارش ایمنا؛ بررسی و تصویب پروژه‌های موضوع بند ب تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ارائه سند ملی توانمند سازی و ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی و گزارش عملکرد شهرداری بیرجند و قاین در خصوص عملکرد قیر رایگان تخصیصی در سال ۱۴۰۱ از موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.

کد خبر 748632

دیگر خبرها

  • ترافیک سنگین در آزادراه تهران کرج قزوین
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت / بارش باران در محورهای استان خوزستان
  • پایان تاخت و تاز موتوری‌ ها در محدوده بازار | طرح ترافیک ویژه موتورسیکلت سواران در محدوده بازار اجرا می شود
  • ۴۶۰ روز به پایان مدیریت شهری ششم باقی مانده است
  • ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج - قزوین
  • کمیته فنی شورای ترافیک دیلم بر نقاط حادثه خیز نظارت کند
  • احداث تقاطع سه سطحی در میدان فتح/ تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) ترافیک غرب تهران را کاهش می‌دهد
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟