Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-02@01:31:58 GMT

سیل و دعواهای کودکانه

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۲۷۹۵

در شرایطی که استاندار گرگان در خارج از کشور به سر می‌برد و رئیس جمهور در قشم تعطیلات می‌گذراندند، این نیروهای مسلح کشور بودند که در متن حادثه و نه از فراز بالگرد، خود را درگیر «مدیریت بحران» کردند،به گزارش بلاغ،ما که تقریباً حقوق‌دان نیستیم، ولی به رسم مراعات قانون، در توییتر حضور نداریم. و در نتیجه، نمی‌دانیم دکتر حسام الدین آشنا، دقیقاً در واکنش به چه «دعواهای کودکانه»ای توییت کرده‌اند: «در روزهای سخت پیش رو از دامن زدن به دعواهای کودکانه جناحی سهم خواهی یا بخشی‌نگری پرهیز کنیم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان به درستی اضافه کرده‌اند: «در روزهای سخت پیش رو از دامن زدن به دعواهای کودکانه جناحی سهم خواهی یا بخشی‌نگری پرهیز کنیم».

ما نمی‌دانیم که منظور دکتر حسام الدین آشنا از «دعواها»، مشخصاً چه دعواهایی بوده‌اند، اما، واضح است که یکی از مصادیق این دعواهای بی‌موقع، که میزان اعتماد عمومی به نیروهایی که واقعاً مسؤولانه مشغول مدیریت بحران هستند را کاهش می‌دهد، می‌تواند اظهار نظر رئیس جمهور باشد که به سرعت، به تیتر خبرگزاری‌های خارجی تبدیل شد. در شرایطی که استاندار گرگان در خارج از کشور به سر می‌برد و رئیس جمهور در قشم تعطیلات می‌گذراندند، این نیروهای مسلح کشور بودند که در متن حادثه و نه از فراز بالگرد، خود را درگیر «مدیریت بحران» کردند، و در این حال، رئیس جمهور که بالاخره «از هوا» شاهد ماجرا شدند، فرمودند: «شکافتن جاده‌ها و خط آهن تنها آب را از آق قلا به گمیشان برده است!». متن دقیق خبر خبرگزاری خارجی این است: «به گزارش اسپوتنیک به نقل از آخرین خبر، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در جلسه شورای هماهنگی بحران با انتقاد از اقدامات سپاه پاسداران در استان‌های سیل زده شمال این کشور شکافتن خط راه‌آهن و جاده‌ها در شهرهای این استان‌ها را بدون تأثیر دانست. روحانی در این جلسه اظهار داشت که شکافتن جاده‌ها و خط آهن تنها آب را از آق قلا برده به گمیشان برده است».

یک روز بعد از این اظهارات که اعتماد عمومی به اصلی‌ترین نیروهای عمل کننده در مدیریت بحران سیل را هدف قرار داده است، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به رغم رئیس جمهور، نه از بالا و بالگرد، بلکه از زمین و در میان مردم و نیروهای عمل کننده سخن می‌گفت، توضیح داد که این انفجارها آب را به سمت دریا گسیل کرده است. این اظهارات، بر روی زمین و نه از فراز نقطه امن بالگردی بیان شد، و بسیار باورپذیرتر می‌نمود. احتمالاً باید از قول دکتر حسام الدین آشنا، خطاب به جناب رئیس جمهور عرض کرد: میزان اعتماد عمومی به مسئولان از شاخص‌های اصلی مدیریت‌پذیری بحران است؛ پس، تلاش کنیم تا اعتبار آن‌ها را لااقل در گرماگرم بحران به چالش نطلبیم و در روزهای سخت پیش رو از دامن زدن به دعواهای جناحی و سهم‌خواهی یا بخشی‌نگری پرهیز کنیم.

پرسش اصلی این است که دوستان در قوه مجریه، اساساً چه تعریفی از «قوه مجریه» دارند که در انتخابات اخیر تعهد سپردند و در این دولت مستقر شدند؟ در دولتی که برای مدیریت بحران زلزله کرمانشاه از سپاه و ارتش کمک می‌گیرد؛ در دولتی که برای واردات گوشت از هواپیمای ارتش استفاده می‌کند؛ در دولتی که استاندارش در خارج از کشور و رئیس جمهور هم در قشم تعطیلات می‌گذرانند، و در همان حال، ارتش و سپاه در میان مردم مشغول ترمیم آلام مردم رها شده هستند؛ در این دولت، چرا هر از گاهی علیه این نیروهای «پای کار» و در تضعیف آن‌ها سخن رانده می‌شود؟ اساساً این دولت، به عنوان «قوه مجریه»، چه می‌کند که در خلأ حضورش، این نیروها که کارویژه اصلی‌شان دفاع مسلحانه از کشور در مقابل تهاجم بیرونی است، مجبور به عملیات اجرایی مدیریت بحران در داخل می‌شوند؟ آیا واقعاً دولتی که تنها یک سال و اندی بعد از انتخابات و سپردن تعهد به اداره کشور، در تمام مواقع بحران و غیربحران، از نیروهای مسلح کمک می‌گیرد، دقیقاً می‌داند «قوه مجریه» یعنی چه؟ گاه حس می‌کنیم که دوستان در این دولت، که بر زخم‌های متوالی ملت نمک پاشیده‌اند، حالا بر نمک مردم نیز چرک و دمل زخم می‌پاشند تا حتی نمک ملت نیز ملوث شود و حتی این نمک هم که به قاعده «هر چه بگندد نمکش می‌زنند» به کار می‌آید، از آسیب آنان برکنار نمانده باشد! این، چیزی بیش از «حس بی‌دولتی» و رهاشدگی کشور است؛ این، حتی حس «پاشیدن نمک بر زخم نیست»؛ حس اقدام «اهل تعطیلات» علیه نیروهایی است که از زلزله کرمانشاه تا مدیریت واردات گوشت، و از سیل خوزستان تا سیل گلستان، جور بی‌عملی «قوه مجریه» را می‌کشند و تنها پناه مردم شده‌اند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۲۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین ظفری گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه‬ فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی‬ استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع رسانی‌هایی از طریق استانداری و از سمت صداوسیما به مردم داده شده است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر وردخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد ساعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفاهنه این ساعقه می تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند خصوصاً عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

کد خبر 6093705

دیگر خبرها

  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • مادورو سرکوب تظاهرات دانشجویان آمریکایی را محکوم کرد
  • بارش‌های رگباری پنجشنبه دراصفهان می‌بارد/آماده باش نیروهای امدادی
  • هر جا میدان به نیروهای متعهد و انقلابی داده شد، سربلند بوده‌ایم
  • هرجا میدان به نیروهای متعهد و انقلابی داده شد، سربلند بوده‌ایم