Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@13:52:59 GMT

بحران سیل در زرین دشت نهاوند همدان

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۵۴۷۷

به گزارش ایسنا، اغلب روستاهای بخش زرین دشت در حاشیه رودخانه و یا کانال های اصلی کشاورزی قرار دارد که با سر ریز شدن این رودخانه ها روستاهای هجوار آن سیلابی شده است و در حال حاضر تردد در مسیر برزول- فارسبان به سختی انجام می شود.

سیلاب روان که از زمین های کشاورزی و رودخانه و زیر پل های مسیر طغیان کرده و جاده را فرا گرفته سبب محدود شدن دید و سختی تردد شده است و از عصر دیروز مردم، نیروهای امدادی با وسایلی از قبیل تراکتور در حال آرام کردن اوضاع هستند که شدت بارش ها اجازه فراهم  سازی وضعیت آرام را نمی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران تا حدی است که مرادی، شهردار برزول از مردم شهر درخواست کرد که شب نخوابند و هوشیار باشند و هر تعداد کیسه دارند از شن و ماسه پر کنند و درب حیاط بگذارند.

مرادی،  با بیان اینکه یک باب مغازه قدیمی که احتمال ریزش داشت، توسط شهرداری تخریب شد، به خبرنگار ایسنا گفت: تنها راه هدایت آب سراب گیان وبرخی رودخانه های فصلی بخش گیان، مسیر شهر  برزول است، دهانه پل ورودی شهر برزول حدفاصل برزول به روستای گیل آباد گنجایش عبور این‌همه آب و سیلاب را ندارد و از این رو مجبور هستیم راه عبوری برزول به روستای گیل آباد را مسدود کنیم.

وی افزود: با همکاری مردم و کشاورزان برزول جاده قدیمی برزول- سردوران تخریب شد و با ایجاد یک سد خاکی تا این لحظه مانع ورود سیل به شهر برزول شده ایم.

نهاوند درگیر باران و سیل

بارش باران از ظهر روز گذشته در نهاوند شدت گرفته و این سامانه بارشی که از روزها قبل توسط مدیریت بحران استان و هواشناسی کشور  هشدار داده شده بود، سبب آبگرفتگی معابر و خیابان های شهر و به راه افتادن سیلاب شده است.

به گزارش ایسنا، به مردم هشدار داده شد که از خانه بیرون نیایند. در برخی روستاهای شهرستان نهاوند از جمله بخش های خزل، گیان، برزول و مرکزی سیلاب سبب گرفتگی معابر و محاصره شدن روستاها شده است که شدت این وضعیت در  روستاهای حاشیه رودخانه بیشتر است.

کانال شبکه ۲۰ کیلوولت پست شهر فیروزان به علت بارش شدید باران دچار آبگرفتگی شد و پل های مانع عبور آب در مناطق و ومعابر مختلف شهر نهاوند توسط شهرداری تخریب شد.

نجات یک نفر از داخل مسیل

 علی جلالی، شهردار گیان از نجات یکی از همشهریان گیان که در داخل مسیل افتاده بود توسط مردم و پرسنل شهرداری خبرداد و مجددا از مسافران و همشهریان خواست تا مواظب کودکان باشند و از حضور بی مورد در کنار مسیل ها خوداری کنند.

وضعیت نگران کننده شهر برزول

مرادی، شهردار برزول نیز با بیان اینکه مردم صبور باشند و کمک کنند، گفت: تمام کانال های شهر برزول پر شده اند و جوابگوی هدایت آبها نیست و دو واحد مسکونی در شهر برزول نیز دچار آبگرفتگی شده، سیلاب در روستای سردوران نهاوند مانع تردد شده و وضعیت جاده برزول به گیل آباد نیز بر اثر سیل خطرناک و غیرقابل تردد شده که توسط نیروی انتظامی مسدود شده است.

ریزش کوه در ورودی شهر نهاوند

از جمله اتفاقات دیگر ریزش کوه در بلوار خلیج فارس ورودی شهر نهاوند است که عوامل مدیریت بحران شهرداری و فرمانداری در تلاش برای ساماندهی مسیر برای تردد مسافران است. باوجود بارش باران های سیل آسا در سایر نقاط شهرستان، این بارش ها در ارتفاعات از جمله در گردنه گاماسیاب به صورت برف است.

آبگرفتگی 21 منزل مسکونی در همدان

فرماندار شهرستان همدان گفت: هیچگونه خسارت جانی و مالی به علت بارش باران به مردم شهر همدان وارد نشده است.

حسین افشاری در گفت و گو با ایسنا درباره آخرین وضعیت شهر همدان در پی بارش مداوم اظهار کرد: باتوجه به شدت بارش ها و بالا آمدن آب رودخانه های اطراف شهر و آبگرفتگی معابر، شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان همدان نقاط آسیب پذیر در مقابل سیل را شناسایی کرده و متناسب با میزان آسیب پذیری، هشدارهایی به مردم داده شده است.

وی افزود: سه منطقه منوچهری، قاسم آباد و مزدقینه (محدوده تپه امام گل) جزو نقاط حادثه خیز شهر شناسایی شده و اطلاع رسانی و هشدارهای لازم داده شد.

فرماندار همدان تاکید کرد: افرادی که دارای منازل قدیمی و با مصالح سبک بوده، اغلب بی مجوز هستند و در حریم و مسیل رودخانه ساخته شدند، در معرض وقوع سیلاب قرار دارند. به کمک عوامل شهرداری، دهیاری و دستگاه های امداد و نجات مسیر رودخانه ها بازگشایی و شرایط شهر عادی و نرمال شده است.

وی عنوان کرد: ۲۱ منزل مسکونی در سطح شهر همدان دچار آبگرفتگی شدند که ۵ واحد از این منازل در روستای قاسم آباد هستند.

وی اظهار کرد: در حال حاضر شرایط شهر همدان معمولی است و در ساعات آتی با توجه به پیش بینی های هواشناسی و شدت بارش ها، از مردم همدان درخواست احتیاط بیشتر را داریم.

این مقام مسئول تأکید کرد: کلیه حسینیه ها، مساجد و ۱۳ سالن ورزشی سطح شهر همدان آمادگی پذیرایی از مسافران و مردمی که به علت تخلیه منازل خود بی سرپناه هستند، را دارند.
 

گاز ۱۰ روستای نهاوند قطع شد

رئیس شرکت گاز نهاوند گفت: گاز ۱۰ روستا از روستاهای شهرستان نهاوند قطع شده است.

به گزارش ایسنا، احمد ناصری در جمع خبرنگاران بیان کرد: گاز روستاهایی چون تازناب ها، محمد آباد علیا و سفلی،  راوند و رود حسن ها به علت برخورد گریدر اداره راهداری با لوله گاز قطع شده است.

وی اظهار کرد: به محض مطلوب شدن شرایط آب و هوایی و تخلیه منطقه از آب عملیات تعمیرات برای وصل گاز این روستاها اقدامات لازم انجام می شود.

سیلاب و آبگرفتگی در کبودراهنگ رخ نداده است

 فرماندار شهرستان کبودراهنگ گفت: تاکنون سیلاب و آبگرفتگی در شهرستان کبودراهنگ رخ نداده است.

حبیب مهدوی در گفت و گو با ایسنا، منطقه همدان، اعلام کرد: اوضاع شهرستان کبودراهنگ به شدت در دست کنترل است. کلیه نیروهای خدمات رسان و شهرداری در حالت آماده باش هستند.

تخریب 32 منزل مسکونی روستایی در اسدآباد

فرماندار شهرستان اسدآباد از تخریب 32 منزل مسکونی روستایی در این شهرستان خبر داد.

کریم حمیدوند در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: به علت شدت بارش باران امروز تاکنون 32 واحد منزل مسکونی و واحد دامی در سطح روستاهای این شهرستان تخریب شده است.

وی، بیل مکانیکی زنجیری و کف کش و ماشین آلات را از جمله تجهیزات مورد نیاز در این شهرستان برای مقابله با وضعیت کنونی عنوان کرد و افزود: اکثر واحدهای تخریبی از نوع کاهگلی بوده و در حال حاضر از بخشداری های شهرستان خواسته ایم تا نسبت به اعلام آمار تخریبی های موجود برای برآورد خسارت اقدام شود.

حمیدوند با اشاره به اینکه سرریز رودخانه ها و روان آبها به مزارع سطح شهرستان سرایت کرده است، گفت: بیشتر روستاهای اسدآباد در محاصره آب هستند که بعد از ظهر امروز به علت آبگرفتگی روستای نجف آباد و ورود آب به برخی از منازل مسکونی، منازل این روستا با هماهنگی فرمانداری شهرستان تخلیه شد.

وی خاطرنشان کرد: به علت ورود آب به برخی منازل مسکونی روستاهای نصرت آباد و پیرشمس الدین اسکان ساکنان این روستاها نیز انجام شده است.

فرماندار از اعزام تیم عملیاتی هلال احمر شهرستان برای تخلیه آب از منازل مسکونی روستای کوانج خبر داد و خاطر نشان کرد: خوشبختانه تاکنون مشکلی به علت شدت بارش ها در سطح شهر وجود نداشته است.

حمیدوند با اشاره به وارد شدن خسارات به باغات و مزارع سطح شهرستان تصریح کرد: جهاد کشاورزی شهرستان از فردا به کمک کارشناسان خود خسارتهای وارده به مزارع و باغات کشاورزی شهرستان را برآورد خواهند کرد.

آبگرفتگی 2 روستا در اسدآباد /تخلیه بخشی از خانه‌های روستایی نجف آباد

فرماندار اسدآباد از آبگرفتگی 2 روستای نصرت آباد و نجف آباد این شهرستان به علت بارش شدید باران امروز خبر داد.

کریم حمیدوند در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: به علت شدت باران امروز که در حال حاضر نیز ادامه دارد بخشی از خانوار مساکن روستایی نجف آباد با هماهنگی فرمانداری تخلیه شده است.

وی افزود: پل این روستا کشش آب باران امروز را نداشته که با بازدید از این روستا دستورات لازم نسبت به لایروبی داده و اقدامات لازم توسط عوامل ذیربط در این رابطه انجام گرفت.

حمیدوند خاطرنشان کرد: شدت باران امروز موجب ورود آب باران به برخی از منازل روستایی نصرت آباد نیز شده که در این رابطه هم نسبت به کف کشی و تمهیدات لازم دیگر دستورات لازم داده شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در بازدیدهای امروز آبگرفتگی در مزارع این شهرستان مشاهده شد تصریح کرد: در حال حاضر در حال برآورد خسارت ها هستیم و تاکنون خوشبختانه خسارت مالی و جانی در این شهرستان وجود نداشته و اعضای مدیریت بحران شهرستان در آماده باش کامل به سر می برد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۵۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین عابد بیان کرد: بیشتر شهرهای استان همدان دارای آب و هوایی سرد ونیمه خشک، با تابستانی معتدل و زمستانی سرد و دارای فصول کوتاه در بهار و پاییز است و از نظر بارش به دو فصل خشک و تر تقسیم می‌شود.

وی افزود: به طور میانگین بارش‌های ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان از نیمه آبان شروع شده و تا نیمه اردیبهشت ادامه می‌یابد. به عبارتی می‌توان گفت که در پنج ماهه خرداد لغایت مهر حدود ۸% و در ۷ ماهه آبان لغایت اردیبهشت ۹۲% خود را دریافت می‌نماید.

عابد بیان کرد: میانگین بارش بلند مدت سال زارعی (ابتدای مهر لغایت ۳۱ شهریور) استان همدان برابر با ۳۴۰ میلی‌متر و برای ایستگاه هواشناسی فرودگاهی همدان این عدد برابر با ۳۱۲ میلی‌متر است. از ابتدای سال زارعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ تا کنون مقدار بارش استان به مقدار ۳۳۵ میلی‌متر رسید که ۲۳ میلی‌متر بیشتر از بلند مدت و ۱۱۷ میلی‌متر بیشتر از سال زارعی قبل ثبت شده است. این شرایط برای شهرستان همدان ۶۶ میلی‌متر بیشتر از بلند مدت و ۱۵۸ میلی‌متر مشاهده شده است. ۲۸ میلی‌متر از افزایش بارش نسبت به بازه مدت در بازه زمانی مربوط به ۵۰ روز اخیر بوده است. بین شهرستان‌های همدان بیشترین افزایش بارش در شهرستان‌های نهاوند، همدان، ملایر و تویسرکان می‌باشد هر چند شهرستان‌های رزن، درگزین و اسدآباد هنوز به بارش نرمال نرسیده‌اند.

وی ادامه داد: از ابتدای سال زارعی تاکنون بیشترین بارش ایستگاهی در ایستگاه‌های پایش هواشناسی استان از ۷۳۱ میلی‌متر ایستگاه بارانسنجی تاریک دره نهاوند و کمترین آن در قهورد شهرستان کبودرآهنگ ثبت شده است.

کد خبر 6100023

دیگر خبرها

  • تقاضای تولید سالانه یک میلیون نهال صنوبر در همدان
  • سرمایه‌گذاری‌های بزرگ صنعتی در منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد
  • رخداد بارش های موثر در چهار ماه اخیر در استان همدان
  • زیرکوه زیر بار دو هزار میلیارد خسارت سیل/جبران با اجرای ۲۷ مصوبه
  • بارش‌های ۳ روز اخیر در اردبیل خسارتی به همراه نداشته است
  • اعلام آماده باش مدیریت بحران آذربایجان شرقی
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه‌بردار کردستانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • آب تالوار آرسنیک ندارد/ نیترات آب در دشت شهرستان بهار بالاست
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران