Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@18:31:26 GMT

کیلومتر ۲۸۹ ریلی تهران - شمال؛ سوت قطار شنیده می شود

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۷۵۵۴۰

کیلومتر ۲۸۹ ریلی تهران - شمال؛ سوت قطار شنیده می شود

خبرگزاری مهر - سمیه اسماعیل زاده - گروه استان‌ها: در مسیر ریل، پیاده از راهداری راه‌آهن آزادمهر به سمت پل‌سفید می‌رویم. باران‌های بی‌امان ۲۷ اسفند تاکنون، کل مسیر اطراف را پر از گل و شل کرده و اکنون نیز نم‌نم باران می‌بارد. سنگریزه‌های کناره ریل از یک سو و گل‌ولای اطراف آن از دیگر سوی، راه رفتن را سخت کرده است، حدود یکی دو کیلومتری که پیش می‌رویم، به نزدیکی کیلومتر ۲۸۹ مسیر ریلی تهران-شمال می‌رسیم، از دور افرادی که روی ریل مشغول کارند، هویدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز دومین روز کاری در این قطعه برای اصلاح و مرمت ریل پس از سیل اخیر است. بسیاری از پرسنل و کارگران اداره راه‌آهن شمال و شرکت‌های وابسته از همان ۲۷ اسفند و آغاز بارش‌های سیل‌آسا مشغول به کار شدند، آقا حسین یکی از همین افراد است که تحویل سال را هم نزد خانواده‌اش نبوده و می‌گوید: کارم بریدن درختان افتاده و یا در حال ریزش روی مسیر ریلی است.

وی از روزهایی در همین ایام می‌گوید که برای بریدن درختان در حال ریزش تنها حایل او و مرگ، طنابی بود که به کمرش بسته شده بود و هر آن احتمال ریزش خاک زیر پایش وجود داشت و اما در همان موقعیت خطرزا هم با تمام وجود به خاطر ایجاد امنیت مسیر کار می‌کرد و یا روزی که به خاطر ریزش در بین مسیر زیراب و شیرگاه، راه ارتباطی آنها با بقیه قطع می‌شود و در آن روز مدیرکل هم آنجا بوده و حتی امکان تماس تلفنی برای اعلام وضعیت سلامتشان هم نداشتند و حدود شش ساعت بدین منوال گذشت تا ریزش و رانش جمع‌آوری شده بود.

همچون او در این میان کم نیستند. بسیاری از افرادی که اینجا مشغول به مرمت مسیر هستند، بیشتر از آنکه بخواهند مصاحبه آن چنانی کنند، حرف‌شان نه در کلمات بلکه در کارشان پیداست؛ از هادی حیدری که شرکتی بودن و عقب افتادن حقوقش را مانعی برای با جان‌ودل کار کردن در این مسیر نمی‌داند تا احمد هدایتی که با وجودی‌که بیست سال است بازنشست شده، امروز تا شنیده که در این مسیر مرمت ریل انجام می‌شود، تبر به دست، پیاده از پل‌سفید تا اینجا آمده بلکه کمکی کند و با آنکه ۷۲ سال دارد، با تبر در حال بریدن درخت افتاده کنار ریل است و برای جبران نان و نمکی که از راه‌آهن خورده‌، وظیفه خود می‌داند به کمک بیاید. یا از یونس احمدی که در اوقات فراغت کمانچه می‌نوازد و اکنون آچار زمخت به دست گرفته و کار می‌کند و می‌داند شاید این کار زمخت لرزش دست بیاورد، لرزشی که دشمن ساز اوست و اما او روی خط ریل، با آرشه آچار، قطعه جوانمردی می‌نوازد.

عده زیادی درگیر ساخت سپر برای یک منطقه رانشی هستند، قطعه ریل پنج متری با وزن ۳۰۰ کیلو، به کمک کارگران به بیل مکانیکی وصل و آرام بلند شده و در جای مورد نظر با کمک چند کارگر عمودی نگه داشته می‌شود و بیل همچون چکشی روی آن می‌کوبد و پس از ساعتی، کارگران قطعه‌های بزرگ و کوچک سنگ‌ها برای حفظ سازه ساده ساخته شده، مابین ریل و این سازه می‌ریزند.

راهکار موقت برای جلوگیری از رانش و ریزش مسیر ریلی، سپرکوبی و سبک‌سازی و راهکار بلندمدت احداث دیواره حفاظتی است

مهرداد رضازاده، معاون فنی زیربنایی راه آهن شمال که در میان افراد برای نظارت بر ساخت آمده، این کار را سپرکوبی می‌نامد و می‌افزاید: راهکار موقت برای جلوگیری از رانش و ریزش مسیر ریلی، سپرکوبی و سبک‌سازی و راهکار بلندمدت احداث دیواره حفاظتی است و همکاران بواسطه تجربه‌ای که دارند در عرض دو ساعت یک سپرکوبی را با حدوداً ۲۰ نفر انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه برای سیر ایمن، از چند روز قبل مسیر توسط کارگران فنی بازدید اولیه و نقاط مستعد ریزش و رانش و خطرخیز شناسایی شدند، ادامه می‌دهد: در دو بلاک شیرگاه تا زیراب و زیراب تا پل‌سفید، تنها در این منطقه حدود ۴ نقطه مستعد ریزش شناسایی و سپرکوبی در حال انجام است و همچنین، ۲۰ نقطه از مسیر با طول متغیر ۵ تا ۱۰۰ متر نیز دیواره بالادست تخریب یا مستعد تخریب بوده که سبک‌سازی انجام شده است.

رضازاده با بیان اینکه این نقطه همان بخشی است که موجب اصلاح واریانس شده و هرچند شرایط فنی برای سیر قطار مسافربری وجود داشت اما برای احتیاط بیشتر از خط فرعی موجود در این مسیر استفاده شد و اکنون پس از مرمت، قطار به مسیر اصلی بازمی‌گردد و می‌افراید: پس از مرمت هر نقطه از مسیر، قطار عملیاتی از آن مسیر عبور کرده تا از عملکرد کار انجام شده مطمئن شویم و سپس سیر در مسیر انجام می‌شود.

سیل و تبعات تخریبی آن موجب شده تا در این منطقه از ۲۷ اسفند، ایستگاه موقت تشکیل شود و هر شیفت رئیس موقت این ایستگاه ۲۴ ساعت است، زمانی که حتی لحظه‌ای هم مجال برای نشستن وجود ندارد؛ کنترل ورود و خروج قطار به این ایستگاه یک کیلومتری و پیمودن دوباره و چندباره این مسیر در طی این زمان، حرکت درزین‌ها و ماشین‌آلات راه‌آهن در این ایستگاه همه‌وهمه به مسئولیت او است. علی سورتیجی، معاون ایستگاه پل‌سفید؛ رئیس ایستگاه موقت این قطعه می‌گوید: در زمان حوادث ریلی و انسداد خط، ایستگاه موقت تشکیل می‌شود تا وسایل تعمیر خط به نقطه مورد نظر وارد شده و کار مرمت انجام شود و در این ایستگاه موقت، تمام مراحل در ایستگاه اصلی توسط رئیس ایستگاه انجام می‌شود تا خللی در سیر ایمن پیش نیاید.

امروز در این مسیر یک کیلومتری، حدود ۱۰۰ نفر حضور دارند، هر کسی به کاری مشغول است، مدیرکل راه آهن شمال هم در میان جمع حضور دارد و مشغول به راهنمایی است. مدتی به انتظار می‌گذرد تا کار نظارت آن مسیر انجام شود و امکان گفتگو بیابیم. یوسف گران‌پاشا، با بیان اینکه در روز ۲۷ اسفند و شروع سیل در استان، به دلیل بارش برف در خطوط ریلی منطقه سوادکوه حضور داشته است، می‌گوید: در این قطعه، زیر ریل شسته شده بود و تردد خطرناک تشخیص داده شد و به دلیل وجود خط فرعی که برای بارگیری زغال به سمت آزادمهر می‌رفت، تصمیم به تغییر واریانس گرفتیم و خط اصلی را روی خط آزادمهر گذاشتیم تا بهره‌برداری از خط قطع نشود و از روز گذشته برای مرمت و تغییر واریانس و بازگشت خط به این نقطه آمده‌ایم و کار در این نقطه تا فردا ادامه دارد.

بیشترین خسارت سیل در مسیر ریلی زیرآب - شیرگاه بوده است

وی با بیان اینکه بیشترین خسارت در مسیر ریلی شمال در بلاک زیراب-شیرگاه بوده است، ادامه می‌دهد: سه روز بارش شدید باران، در آخرین روزهای زمستان، روی زمین سیراب موجب رانش و ریزش گسترده در این مسیر شده و هرچند برای خطوط مشکلی ایجاد نشده بود اما از مناطق بالادست ریل، در حدود ۱۲ نقطه رانش داشته‌ایم و در این مدت، حدود ۲ هزار کامیون و کمتر تخلیه رانش انجام شده است.

مدیرکل راه‌آهن شمال یکی از سختی‌های برداشت رانش‌ها و آزادسازی مسیر ریلی را عدم وجود راه دسترسی عنوان می‌کند و می‌افراید: تنها راه دسترسی به مسیر ریلی همان خطوط ریلی است و با توجه به اینکه هر دو سمت مسدود شده بود، برای ورود بلدوزر و لودر و جابجایی قطار مشکلاتی داشتیم اما با کار شبانه‌روزی همه همکارنمان در بارندگی شدید، در عرض سه روز خط آزاد و تردد قطار انجام شد و راه‌آهن نیز تعهدات خود را در قبال مسافران انجام داد و در طی این مدت، مسافران تهران-مشهد از ایستگاه پل‌سفید با اتوبوس به ساری منتقل و سپس ادامه مسیر انجام می‌شد.

وی با اشاره به خسارت آنی سیل اخیر و هزینه ۲ میلیارد تومانی در مرحله اولیه، میزان هزینه برای بازگشت راه‌آهن به وضعیت اولیه خود و احداث دیواره‌های حفاطتی بیشتر را بیش از ۲۰ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود: در طول این مدت، تمام تلاش ما بر این بوده تا مزاحمتی برای ستاد بحران استان ایجاد نکنیم، چرا که آنها خود درگیر بازگشایی مسیرهای اصلی، فرعی و روستایی بوده‌اند و کار بازگشایی مسیر ریلی را خودمان انجام داده‌ایم و ماشین‌آلات هم از پیمانکاران خودمان و نواحی اطراف بوده است.

گران‌پاشا با اشاره به تقلیل سرعت ۱۰ تا بیست دقیقه‌ای، افزود: همکاران ما ده شبانه روز پی‌درپی در حال کار هستند و سعی داریم تا هفته آینده سرعت قطار به‌صورت عادی باز گردد و بخشی از تغییر سرعت، امروز با کار در این قطعه و تغییر واریانس به خط اصلی انجام می‌شود.

وی با مظلوم بر شمردن راه‌آهن به دلیل دیده‌نشدن زحمات پرنسل راه‌آهن در این ایام، گقت: در این ایام، از حدود یک‌هزار و۷۰۰ پرسنل این اداره، حدود هزار نفر از کارگران تا نیروهای ارشد ما تا عادی شدن وضعیت، در آماده باش کامل هستند و در باران و سرما و به جان خریدن مخاطرات ریزش و رانش سنگ‌ها و درختان در مسیر، حتی تحویل سال را هم در خطوط بوده‌اند و در کنار خطوط چادر زدیم و ماشین‌آلات ما در مسیر مستقر هستند تا در هر ساعت شبانه روز کار خود را انجام دهند و سیر ایمن را فراهم کنند.

این مسئول با اشاره به رانش در مسیر زرین‌دشت در روز گذشته، گفت: برای سفر ایمن در این ایام، پیش از حرکت هر قطار مسافربری، یک درزین پیش‌رو برای بررسی مسیر و وجود خطر احتمالی حرکت می‌کند که روز گذشته در مسیر زرین‌دشت، ۶ تن از همکاران ما به دلیل سقوط سنگ ۳۵ تنی زخمی شدند و یکی از آنها هنوز در بیمارستان بستری است و این امر نشانگر تعهد همکاران ما در قبال امنیت مسافران است.

وی همچنین در رابطه با مسیر ساری- بهشهر، گفت: در بارندگی شدید اواخر اسفند، روی خطوط را آب گرفته بود و زمانی که همه مسیرها بسته بود ما سعی کردیم مسیر را هر چه زودتر بازگشایی کنیم و این مسیر ۱۲ ساعت مسدود و ۱۰ ساعت نیز مسیر پل‌سفید ساری بسته بود و سپس جابجایی ریل‌باس داشته‌ایم و به فرمانداری‌ها برای انتقال افراد مریض و مصدوم اعلام آمادگی کردیم.

ماشین چندمنظوره در حال بالانس کردن خط ریل است و علی حسن‌نژاد با بیان اینکه از این ماشین به تعداد انگشتان دست در کشور وجود دارد، می‌گوید: در این ایام نه تنها از هیچ ارگانی کمک نگرفتیم، بلکه در مواقع لازم به شهرداری‌ها کمک کرده و به مسئولان جاده‌ای هم برای انتقال مصدومان و موارد اورژانسی اعلام آمادگی کردیم و همچنین، در ایستگاه دوگل و ورسک امکانات امدادی برای در راه ماندگان در حدود صد نفر تدارک دیده شد.

مسئول روابط عمومی اداره کل راه‌آهن شمال از آماده‌باش قطار نجات در ایستگاه پل‌سفید خبر داد و با اشاره به شرایط بحرانی این ایام گفت: در این ایام بحرانی در حال بهره‌برداری بوده است و در این ایام هیچ آسیبی به قطارها وارد نشد و این امر نتیجه حضور تومان راه‌بان‌ها و درزین‌های پیش‌رو در مسیر برای شناسایی و به جان خریدن مخاطرات بوده است.

کار در این نقطه تا فردا ادامه دارد و عده‌ای در کنار ریل، مشغول برپا کردن چادر برای اقامت نگهبان شب در این منطقه هستند تا شب را هم این منطقه بی‌محافظ نماند و کار هنوز ادامه دارد تا سیر مسافران امن باشد.

در این روزهای پرغم ویرانی سیل، مکان‌هایی هستند که خبرهای کمتری از ویرانی و مخاطراتشان شنیده‌ایم. شاید به نظر برسد که برخی از این مکان‌ها هجمه کمتری از سیل را شاهد بوده‌اند اما بی‌گمان این در تیتر خبرهای ناگوار نبودن، نتیجه تلاش شبانه‌روزی هزاران نفری بوده است که سلامت جان مردم را به راحتی گذران تعطیلات عید خود ترجیح داده‌اند و دانستن این امر خود تسلایی است.

کد خبر 4579522

منبع: مهر

کلیدواژه: راه آهن شمال سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۷۵۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر توقف قطار عبوری افغانستان_ترکیه که از خاک ایران قرار است عبور کند، گفت: اظهار نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران ناشی از بی اطلاعی بود در صورتی که اطلاع رسانی‌ها از ۹ فروردین انجام شده بود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان _ ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبداء افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرز‌های شرقی کشور شد، تصاویری که روز ورود قطار مشخص است در مرز‌های شرقی کشور نشان می‌دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه‌آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی‌تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

وی ادامه داد: این اظهار نظر تبعات منفی برای کشور دارد و آنچه که باعث شد رسانه‌های معاند هم بهره برداری خودشان را داشته باشند که قطعا تعاملات و ارتباطات حسنه بین دو کشور را هدف قرار داده‌اند.

رضایی گفت: مقداری قضیه عجیب شد، از آنجایی که در راه‌آهن افغانستان خروج این قطار با بدرقه و مراسم با شکوهی انجام شد و همه دیدند که قطار از مرز افغانستان خارج شده و وارد ایران شده است. از طرف دیگر وقتی که راه‌آهن تکذیب کرد، نگرانی‌ها در راه‌آهن افغانستان و تجار افغانستانی شکل گرفت که این قطار پرواز که نکرده و از مسیر دیگری هم که راه ندارد و این باعث شد که یک برداشت‌های منفی و حتی تمسخر آمیزی هم نسبت به این موضوع شکل بگیرد که قطار وارد ایران شده و غیب شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره دلیل این موضع گیری ضد و نقیض راه‌آهن کشور اظهار کرد: رسانه‌ها خبر زدند که قطار وارد شد و متوقف شد و بعد راه‌آهن ورود قطار را تکذیب کرد، و اتفاقات بعدی آن انجام شد. در یک جمله می‌توان گفت این اظهار نظر هم ناشی از عدم اطلاع بود، کنسرسیوم توسعه ریلی با هماهنگی وزارت راه و نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان کار خودش را با سرمایه گذاری بزرگترین شرکت‌های ریلی کشور در افغانستان آغاز کرد، دو مسئولیت دارد.

وی افزود: در یک سال گذشته اصل مسئولیت کنسرسیوم در افغانستان رفع نواقص و توسعه خطوط ریلی و ایستگاه‌های راه‌آهن در افغانستان بود که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ایستگاه‌های متروکه با اقدام مشترک کنسرسیوم و راه‌آهن افغانستان بازسازی شد و تجهیز شد و پرسنل در آنجا مستقر شد و این توسعه خطوط ریلی در دستور کار قرارگرفت و قطار‌های متعددی هم بابت تکمیل این خط ریلی به افغانستان انتقال دادیم.

وی ادامه داد:، اما مسئولیت دومی که از جانب وزارت راه و دستور مستقیم وزارت راه و شهرسازی بر عهده این کنسرسیوم است و شرکت‌های تابع اون کذاشته شد، این بود که بهره‌برداری و توسعه خطوط ریلی افغانستان را برای انتقال بار‌های تجاری به ایران به صورت ترانزیت، چه واردات و چه صادرات انجام دهد.

مصطفی رضایی مطرح کرد: برای این منظور با حضور مسئولین عالی رتبه کشور در مورخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ قرارداد بسیار جامعی بین کنسرسیوم توسعه ریلی و مسئولین هیئت حاکمه افغانستان شکل گرفت با تایید رئیس اداره راه آهن افغانستان و رئیس هیئت وزرا افغانستان این قرارداد شکل گرفت و بهره برداری از خط ریلی که در افغانستان احداث شده بود به این کنسرسیوم واگذار شد.

وی اضافه کرد: ما هم بر اساس وظیفه‌ای که برای ما مشخص شده بود باید هط را برای انتقال اموال تجاری و وسیله‌های تجاری از مسیر خطوط ریلی ایران شروع به کار می‌کردیم.

وی تصریح کرد: یعنی هیچ کشوری معتل ما نمی‌ماند. ما زمانی که می‌گوییم کریدور ریلی در رقابت با یک تعداد کریدور دیگر است یعنی هر کشوری دوست دارد مسیر انتقال را از کشور خودش عبور دهد تا درآمد کسب کند و توسعه منطقه‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: این کنسرسیوم در رقابت با کریدور لاجوردی که از مسیر ترکمنستان دریای خزر را رد می‌کند و می‌رود به سمت آذربایجان و ترکیه و اروپا وارد این حوزه شد؛ و رقبای جدی بین المللی در این حوزه داشتیم و مواد معدنی افغانستان خیلی وقت‌ها از این مسیر به اروپا منتقل می‌شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره یکی دیگر از رقبا در کریدور تجاری ریلی برای تجارت گفت: همچنین در رقابت با کریدور ریلی و جاده‌ای که افغانستان با پاکستان دارد و متصل می‌شود به بنادر و افغانستان غز این طریق به آب‌های آزاد راه پیدا کرده است.

وی افزود: ما زمانی وارد این عرصه شدیم که این دو کریدور فعال بود و بعد از رفع نواقص اولویت‌داری که توسط کنسرسیوم صورت گرفت حالا نوبت این بود که بهره‌برداری از این خط آغاز شود که به دستور مسئولین بالادستی وزارت راه و کشور، این اولین قطار تجاری و ترانزیت از افغانستان به سمت ترکیه می‌خواست برود و وارد کشور شد.

وی ادامه داد: علت این اظهار نظر ضد و نقیض در مجموعه راه آهن عدم اطلاع از این مسئولیت کنسرسیوم بود و انتظار داشتن که کنسرسیوم فقط مصالح خط و ادوات ریلی حمل کند.

رضایی مطرح کرد: ببینید زمانی که می‌گوییم کریدور و هزاران میلیارد تومان جمهوری اسلامی ایران در افغانستان هزینه کرده تا این کریدور به بهره‌برداری برسد، اینکه راه آهن این خط را منوط به حمل مصالح کند، خب این خارج از منافع ملی است و هیچ عقل سلیمی چنین برداشتی از این خط ریلی نخواهد داشت و این می‌شود یک مسیر محلی که فقط جابجایی مصالح خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته به دلیل محدودیت‌های راه آهن در نیرو و خدمات اگر این بهره برداری تجاری در ماه‌های آینده اتفاق می‌افتاد شاید بهتر بود. اما منافع جمهوری اسلامی به ما این اجازه را نمی‌داد و ما متعهد بودیم که زودتر وارد این بهره برداری تجاری شویم.

وی درباره نامه نگاری‌های رسمی در این خصوص گفت: ۲۲ روز قبل در تاریخ ۹ فروردین نامه نگاری خطاب به راه آهن و سایر دستگاه‌ها انجام شد که این عملیات با هماهنگی معاونین وزارت راه و شهرسازی و نماینده رئیس جمهور انجام شده بود.

وی افزود: حتی هماهنگی‌ها با مرزبانی و نیروی انتظامی هم انجام شد و استانداری خراسان رضوی نامه‌ای را خطاب به همه ارسال کرده بود که زین پس علاوه بر جابجایی ادوات ریلی از این خط، بار تجاری هم به مقصد ترکیه از طریق سیستم ریلی جابجا می‌شود.

وی ادامه داد: این اطلاع رسانی در تاریخ ۲۰ فروردین انجام شد و وزارت کشور نیز اجازه ورود را در این خصوص داده است.

رضایی مطرح کرد: قطار وارد مرز شمتیق شد و هماهنگی گمرکی آن انجام شد و هم گمرک و هم مرزبانی در این خصوص هماهنگ بودند. قطار در انتظار تشریفات ریلی بود و دو دستگاه دیگر هم پس از این قرار بود که به سمت ایران بیایند، اما با دستور توقفی که راه آهن داد، پروژه رفع نواقص نیز متوقف شد، زیرا واگن‌های ادوات در ایستگاه‌های شاهرود و خواف که منتظر لوکوموتیو بودن هم به مشکل خوردند.

وی در پایان گفت: از طرفی این یک عملیات استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود تا از سرعت ۳۰ و ۴۰ به سرعت ۱۴۰ کیلومتر برسد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ترافیک سنگین در محورهای شمال شرق پایتخت
  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!
  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ترافیک سنگین در جاده‌های چالوس، هراز و آزادراه تهران - شمال
  • رشد ۱۰۷ درصدی تناژ بارگیری محمولات در راه آهن فارس
  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب
  • پایان سفر پرماجرای مسافران قطار تهران - گرگان
  • سیل مسیر قطار تهران - گرگان را بست
  • توقف قطار تهران - گرگان براثر سیلاب