Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-03@04:32:43 GMT

کم‎خونی، بیماری شایع در کودکان

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۰۱۱۸

یک متخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان، با اشاره به شیوع کم خونی ناشی از فقر آهن در کودکان ایرانی گفت: والدین باید به شکل منظم قطره آهن را به فرزندانشان بدهند. ناطقان: فاطمه ملک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان درباره کم‌خونی (آنِمی) کودکان اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین کم‌خونی‌هایی که در کودکان ایرانی وجود دارد، آنمی ناشی از فقر آهن است که به سادگی می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد، اما به علت اینکه برخی کودکان قطره آهن را نمی‌خورند، والدین هم از دادن قطره آهن به آنها خودداری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی بیان کرد: طبق برنامه کشوری کودکان باید از ۶ ماهگی یا برخی موارد زودتر قطره آهن را مصرف کنند و تا ۲ سالگی استفاده از آن را ادامه دهند، میزان مصرف قطره آهن، روزانه ۲۵ قطره است که البته بسته به شدت کم‌خونی، شرایط کودک و نظر پزشک می‌توان مقدار آن را افزایش داد.

کم‌خونی چه پیامد‌های منفی برای کودکان دارد؟

 این فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان افزود: کم‌خونی بر عملکرد هوشی و مغزی، وزن و خلق‌وخوی کودکان اثری نامطلوب می‌گذارد، از علائم کم‌خونی در کودکان می‌توان به خستگی زودرس و شدید، بی‌حوصلگی، بی‌اشتهایی و در برخی موارد پرخاشگری اشاره کرد.

انواع کم‌خونی کودکان

ملک تأکید کرد: کم خونی ناشی از فقر آهن و کمبود برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین E، فولیک اسید و ویتامین B۱۲ از جمله کم‌خونی‌های موجود در کودکان است که البته کم‌خونی ناشی از کمبود فولیک اسید و ویتامین B۱۲ به ندرت در کودکان به وجود می‌آید، ولی اگر ایجاد شود همراه با علائم شدید است.



وی تصریح کرد: از دیگر کم خونی‌های موجود در بین کودکان می‌توان به کم‌خونی بر اثر ابتلا به عفونت‌های طولانی مدت یا بیماری‌های مزمن، کم‌خونی ارثی بر اثر فعالیت کم مغز استخوان، کم‌خونی اکتسابی و کم‌خونی ناشی از کمبود آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز (G۶PD) اشاره کرد که به کم‌خونی ناشی از کمبود آنزیم (G۶PD) در اصطلاح فاویسم یا بیماری باقالی گفته می‌شود که می‌تواند بسیار خطرناک باشد، کم‌خونی ارثی بر اثر فعالیت کم مغز استخوان در کودکان کمتر شایع است.

این فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان درباره فاویسم گفت: بیماری باقالی بر اثر مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها، ابتلا به عفونت‌های مختلف مانند اسهال و مصرف باقالی یا استشمام بوی آن در کودکان ایجاد می‌شود که از جمله علائم آن می‌توان به بی‌حالی شدید و تغییر رنگ ادرار اشاره کرد، مبتلایان به فاویسم ممکن است با قرار گرفتن  در معرض عوامل تحریک‌ کننده این بیماری حتی تا یکی ۲ بار به حمله دچار نشوند، اما در مواجهه بعدی این احتمال وجود دارد که حمله در آنها بروز پیدا کند، خوشبختانه در برنامه کشوری غربالگری بیماری باقالی وجود دارد، بنابراین این عارضه کمتر ناشناخته است.



ملک درباره درمان‌های کودکانی که به حمله فاویسم دچار شده‌اند، اظهار کرد: این کودکان باید به متخصص خون و سرطان کودکان مراجعه کنند تا بسته به نظر پزشک در برخی موارد خون به آنها تزریق شود، پزشک همچنین هشدار‌های لازم را به والدین آنها درباره مصرف آنتی بیوتیک‌ها می‌دهد.

وی بیان کرد: کم‌خونی در برخی موارد نادر می‌تواند نشان دهنده ابتلا به بیماری‌های دیگر یا عوارض بدخیم باشد، البته اگر کودک به بیماری‌های بدخیم مبتلا باشد، اغلب علاوه بر کم خونی علائمی دیگر هم در او دیده می‌شود.

 این فوق تخصص بیماری‌های خون و سرطان کودکان افزود: تالاسمی مینور نشان دهنده بیماری خاص نیست بنابراین مبتلایان به تالاسمی مینور به درمان خاص و مصرف مداوم دارو نیاز ندارند، این افراد تنها باید به شکل دوره‌ای با نظر پزشک فولیک اسید را مصرف کنند.


ملک یادآوری کرد: اگر فردی مبتلا به تالاسمی مینور باشد نباید با شخصی دیگر که او هم دچار تالاسمی مینور است، ازدواج کند، زیرا این احتمال وجود دارد که فرزند آنها به تالاسمی ماژور مبتلا شود، بنابراین مبتلایان به تالاسمی مینور باید بررسی‌های ژنتیکی و هماتولوژی را هنگام ازدواج انجام دهند، کودکان دچار تالاسمی مینور باید تا ۲ سالگی قطره آهن را دریافت کنند، زیرا برخی از این کودکان علاوه بر ابتلا به این عارضه به کم خونی ناشی از فقر آهن هم مبتلا هستند. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: کم خونی ، بیماری شایع ، کودکان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کم خونی بیماری شایع کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۰۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • مصوبه ارائه خدمات پزشکی رایگان به کودکان زیر ۷ سال ابلاغ شد
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود