Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:19:17 GMT

413 هزار راس دام در خوزستان در معرض خطر سیلاب هستند

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۰۸۲۲

413 هزار راس دام در خوزستان در معرض خطر سیلاب هستند

اهواز - ایرنا - معاون تولیدات دامی جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به تهدید سیل برای دام های 115 روستای استان گفت: 332 هزار راس دام سبک و 81 هزار راس دام سنگین در معرض خطر طغیان رودخانه ها هستند.

محمد مشکورزاده روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: برای جابجایی دام های در معرض خطر سیلاب، در 9 شهرستان مکان هایی جانمایی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در شوشتر منطقه میان بندان و بنه کاظم؛ در دزفول زمین های کشت و صنعت شهید بهشتی (کمپ دیلم)، زمین های نیشکر کارون (شهرک خیبر)، زمین های نیشکر هفت تپه و شهرک انقلاب؛ در شوش پشت ایستگاه راه آهن آهودشت، روبه روی روستان نگران و زمین های نیشکر میان آب؛ در حمیدیه عرصه منابع طبیعی مسیر خسرج؛ در دشت آزادگان سه روستای ام الدبس، جلیزی و صگور؛ در هویزه در زمین های جفیر و چنانه؛ در شهرستان کارون مجتمع گاومیشداری سلمان فارسی (نیشکر سلمان فارسی)؛ در شادگان مجتمع دامپروری فارابی (نیشکر فارابی) و در شهرستان باوی احتمالا پادگان شهید چراغی برای استقرار دام روستاییان در معرض خطر سیل درنظر گرفته شده است.
مشکورزاده همچنین نیاز علوفه دام های در معرض خطر را 12 هزار تن بیان کرد و گفت:تاکنون سه هزار تن علوفه تامین و توزیع شده و تلاش می کنیم بقیه نیاز نیز تامین شود.
بر اساس گزارش جهاد کشاورزی، روستاییان منطقه بامدژ در بخش مرکزی اهواز که سیلاب رودخانه دز آنها را فراگرفته، از حضور نیافتن مسئولان جهاد کشاورزی برای انتقال دام های خود شکایت کرده اند. تا 11 فروردین که سه روستای بامدژ از توابع اهواز زیر آب رفته و سایر روستاها نیز به تدریج در حال آبگرفتگی بودند، هیچکس از جهاد کشاورزی برای کمک به انتقال دام ها (گاومیش) حضور نیافته بود. به همین دلیل اهالی تمایلی برای تخلیه روستاهای در معرض خطر نداشتند.
خوزستان 358 هزار راس گاو، 85 هزار راس گاومیش، پنج هزار راس شتر و بیش از 2.7 میلیون راس دام سبک دارد.
استاندار خوزستان از 11 فروردین در این استان حالت فوق العاده اعلام کرده است.
شرایط سدهای دز و کرخه بحرانی است. سازمان آب و برق خوزستان در روزهای اخیر با صدور اطلاعیه هایی نسبت به وقوع سیل در حوضه رودخانه های دز، کرخه و کارون هشدار داده و اعلام کرده سه شهر و 51 روستا در حوضه کرخه، 18روستا در حوضه دز و 18 روستا در حوضه کارون در معرض سیلاب هستند و دستگاه های اجرایی باید آمادگی تخلیه آنها را داشته باشند.
استاندار خوزستان یکشنبه شب گفت: از 71 روستای درمعرض خطر سیلاب در استان 27 روستای در معرض خطر جدی تخلیه قرار گرفته است.
در پی افزایش خروجی سدهای دز، کرخه و گتوند علیا سیل بند بسیاری از روستاها در حال تخریب است.
9754/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دام خوزستان سيل خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۰۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان از مهار سیلاب‌های سامانه بارشی توسط سدهای این استان خبر داد.

عباس صدریان‌فر امروز ۱۵ اردیبهشت ماه اظهار کرد: طی ۱۰ روز گذشته و براساس هشدارهای هواشناسی و بررسی مدل‌هایی که در اختیار داشتیم، تمهیدات لازم را برای مدیریت مناسب حوضه‌های آبریز و سدها اتخاذ کردیم.

وی افزود: با توجه به عدم قطعیت این نوع سامانه‌های بارشی و همچنین قرارگیری در روزهای پایانی آبگیری سدها، مدیریت بارش‌های رخ داده از پیچیدگی‌های فنی بالایی برخوردار بود که خوشبختانه با اقدامات به موقع کنترل شد.

صدریان فر با اعلام حوضه آبریز دز به عنوان بحران‌ ترین حوضه آبریز در این سامانه بارشی عنوان کرد: در حوضه آبریز دز با توجه به میزان انباشت پشت سد دز و میزان بارش‌های احتمالی در این بخش، طی روزهای گذشته و به منظور مدیریت مناسب حوضه آبریز حجم خالی سد جهت کنترل سیلاب افزایش داده شد.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: در این سامانه بارشی دو موج قدرتمند در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت رخ داد که در روز اول با کاهش خروجی سد دز از همپوشانی فعالیت مسیل‌های پایین دست و خروجی سد و ایجاد خسارت جلوگیری شد و در روز دوم یک سیلاب با پیک دو هزار مترمکعب در ثانیه به صورت کامل مهار شد.

وی گفت: در حال حاضر ۸۱ درصد از مخازن سدهای استان آبگیری شده و مجموع ذخیره سدهای استان به ۱۷ میلیارد و ۲۵۶ میلیون مترمکعب رسیده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • وقوع سیل در افغانستان ۱۰ کشته برجای گذاشت
  • بیش از ۲.۱ هزار خوزستان در سیلاب و آب‌گرفتگی امدادرسانی شدند
  • امدادرسانی به بیش از ۲۰۰۰ نفر در بارندگی اخیر خوزستان
  • پرشدگی ۸۱ درصدی سدهای خوزستان با بارش های اخیر
  • سیلاب‌های خوزستان با مدیریت سدها مهار شد/ ذخیره سدها به 81 درصد رسید
  • ۸۱ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شد/ آخرین وضعیت سد دز
  • بارش باران سیل آسا و آبگرفتگی معابر در بندر امام خمینی(ره) + فیلم
  • جان‌فشانی در سنگر تولید
  • آورد آب سد دز خوزستان در حد سیلاب نیست
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد