Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان برای اولین بار، وجود متان در مریخ را تایید کردند؛ پانزده سال است که گروه‌های تحقیقاتی مختلف اثرات متان در فضای مریخ را مورد توجه قرار داده بودند و جالب اینجاست که است که اغلب به نظر می‌رسید این نشانه‌ها به عنوان بخار حاصل از گاز است که ظاهر می‌شود و و پس از مدتی کوتاه ناپدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروه‌های تحقیقاتی به شدت روی این موضوع بحث کرده اند که آیا وجودمتان ممکن است شواهدی از زندگی باشد یا اینکه صرفا از جمله فرآیند‌های زمین شناسی است؛ از سوی دیگر. محققانی معتقدند که باید دید آیا متان واقعا در همه وجود دارد یا این کشف اشتباه بوده است.

اکنون یک گروه تحقیقاتی با استفاده از داده‌های فضاپیمای مریخ اکسپرس آژانس فضایی اروپا، می‌گویند که آن‌ها متان را در بالای دهانه گیل در تاریخ ۱۶ ژوئن ۲۰۱۳، فقط یک روز پس از آنکه فضاپیمای کنجکاوانه ناسا متوجه شد که یک سنسور متان از زمین در دهانه گیل، وجود دارد، یافتند که این نشان دهنده اولین یافته تایید شده از یک ماده مهم در کشف زندگی در سیاره سرخ است.

شواهد کشف متان در سیاره سرخ

محققان به رهبری مارکو گیورانا از Istituto Nazionale di Astrofisica در رم با استفاده از ابزاری به نام طیف سنج فوریه سیاره‌ای (PFS)  در اواسط ماه ژوئن سال ۲۰۱۳  برای مشاهده دهانه گیل اقدام کردند و  این زمانی بود که در روز‌های قبل از مشاهده این طیف سنج، مریخ اکسپرس متان را مشاهده نکرد اما در مدار‌ها نزدیکتر  مریخ اکسپرس یک جهش مشابه در متان مشاهده کرد، در همان منطقه سیاره سرخ. در عرض چند روز، سیگنال برای هر دو فضاپیمای ناساو مریخ اکسپرس ناپدید شد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فناوری اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۲۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • رصد عنکبوت در سیاره سرخ
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • عکس مدارگرد «مارس اکسپرس» از لشکر عنکبوت‌ها روی مریخ!
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • کشف نشانه‌ای تازه در مریخ برای اثبات وجود موجودات فضایی
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش ششم) + دانلود جدول رصد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است