Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار گروه اجتماعی برنا؛ سیل و بارندگی های شدید به همین چند روز ختم نخواهد شد و از نظر متخصصان تبعاتی دارد که باید مسئولان برای برخورد با آن آمادگی کامل را داشته باشند.

استادیار دانشکده منابع طبیعی و محیط‌زیست دانشگاه فردوسی مشهد در گفتگو با خبرنگار برنا با اعلام هشدار برای حوادث پس از بارندگی های شدید خواستار تمهیدات لازم برای مقابله با آن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این خصوص گفت: 
بعد از بارندگی این امکان وجود دارد که  اشکال انحلالی و اشکال کاستی برای شهرهای ما به خصوص شهرهای در حال توسعه وجود داشته باشد و سبب ایجاد فروچاله شود.

عادل سپهر با اشاره به اینکه در پایتخت احتمال ایجاد فروچاله وجود دارد، افزود: نقاطی که حفاری هایی مانند حفاری مترو صورت میگیرد، شهرهایی که دوی قنات ها توسعه دارند و یا قنات ها که در زیر بستر جاده ها قرار دارند و جاده ها روی آن توسعه پیدا می کند، احتمال توسعه اشکال کاستی که یکی از آن ها فرو چاله است، وجود دارد.در این شهرها از جمله پایتخت باید انتظار فروچاله را داشته باشیم.

این استادیار حوزه منابع طبیعی و محیط زیست در خصوص علت ایجاد این فروچاله ها بعد از بارندگی های شدید گفت:  علت آن است که پدیده انحلال در کربنات ها و آهک ها ایجاد می شود و اگر ساده بخواهیم بیان کنیم زیر سطح زمین محل عبور آب های زیر زمینی است که سبب می شود در سنگ های کربنات و آهک انحلال شیمیایی صورت بگیرد و چیزی شبیه غار زیر زمینی شکل می گیرد که در نتیجه فشار همانند بهره برداری های بی رویه یا فشار از بالا و یا حفاری های مترو سبب می شود که سقف این غار زیر زمینی فرو بریزد و فرو چاله ایجاد شود.

وی اضافه کرد:در بحث سیلاب همین اتفاق می افتد یعنی بارندگی ها سبب می شود که خاک رویی شسته شود و روی انحلال سنگ ها اثر گذاشته سبب ایجاد فرو چاله می شود.

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: یکی از مسائلی که در بحث سیلاب و بارش های رگباری باید در نظر گرفت بحث توسعه فرو چاله است. تاکید می کنم که منظور از فروچاله، فرونشست زمین نیست. در دید عام به همه این ها نشست می گویند.

سپهر با اشاره به عمق این فروچاله ها اظهار کرد: عمق فروچاله ها متفاوت است ولی به طور میانگین ۶  تا ۱۰ متر عمق و یک متر عرض خواهد داشت.

وی افزود:  شهرهایی که روی قنات هستند و روی قنات توسعه پیدا کردند رشته های قنات میتواند  منشا ایجاد و شروع فروچاله ها بعد از بارش های رگباری و سیلابی باشد و باید تمهیدات لازم در این خصوص در نظر گرفته شود.

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه فردوسی با اشاره به دیگر مشکلاتی که پس از بارندگی ممکن است مشاهده کنبم، گفت: در جاده ها و کوهستان ها هم بعد از بارش ها هم انواع لغزش اتفاق میفتد. لایه زیرین بعد از بارش، این رطوبت را دریافت میکند و خاک زیرین سست می شود و خاک سنگین بالایی روی خاک سست قرار می گیرد که یکدفعه باعث پایین آمدن از شیب بالا  می شود که اصطلاحا اسلاید می گویند که در دید عموم بدان زمین لغزش نیز می گویند.

سپهر تصریح کرد: جدا از  مهار سیل که باید تمهیدات برای حداقل خسارت در نظر گرفته شود، باید به فکر پدیده فروچاله  باشیم به خصوص در شهرهایی که روی قنات شکل گرفته اند .

این استاد حوزه منابع طبیعی در پایان گفت: مناطق شمالی، نواحی نیمه خشک و کوهستانی که در آن جاده توسعه پیدا کرده اند باید انتظار لغزش داشته باشند همچنین شهرهایی که در زیر آنان قنات وجود دارد همانند پایتخت مشکل فروچاله رو به رو هستند.

 

خبرنگار: سیمین برادران

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پایتخت خاک سیل مشکلات منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛

دریافت 15 MB

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز اخیر فیلمی در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن فردی با اشاره به چاله و گودالی عظیم که در حال بلعیدن آب است ادعا می‌کند به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرمینی، دریاچه مهارلو در حال فرونشست است و آب‌ها را در دل خود فرو می‌برد.

خبرنگار مهر به این دلیل که فیلم مربوطه فاقد زمان مشخصی است به محدوده مورد نظر رفت تا از صحت و سقم این خبر مطلع شود.

با وجود پیگیری‌های تیم اعزامی مهر، اثری از مشاهدات موجود در فیلم یافت نشد و به نظر می‌رسد این فیلم مربوط به گذشته باشد اما فروچاله‌هایی مشابه این فیلم که در آن حجم اندکی آب در حال ورود به گودال و فروچاله‌هایی است در اطراف روستای گشنکان (بهاران) بین سروستان و کفترک و در محدوده دریاچه مهارلو مشاهده شد.

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این فروچاله و گودال‌هایی از این دست در اطراف مهارلو از گذشته تا به امروز وجود داشته اما منشأ دقیق آنها مشخص نیست و نیازمند بررسی کارشناسی سازمان‌ها و نهادهای ذیربط به ویژه محیط زیست و سازمان آب منطقه‌ای است.

پیگیری خبرنگار مهر تا حصول واقعیت امر همچنان ادامه دارد.

دریاچه نمک یا مهارلو که به نام دریاچه صورتی نیز مشهور است در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز و بین این کلان‌شهر و سروستان قرار دارد.

کد خبر 6097373

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران در پایتخت
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در پایتخت به کجا رسید؟
  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • ترمیم شکستگی لوله اصلی آب شهر ندوشن
  • اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • انتقال آب از سد دز به سد کرخه در بارندگی اخیر
  • چرایی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت از منظر مسئولان و صاحبنظران
  • ۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد
  • ۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد | اگر بارش ها شدید هم باشد نگران نیستیم