Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@10:50:06 GMT

دست دوستی و حمایت را از طبیعت دریغ نکنیم

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۵۳۰۴

دست دوستی و حمایت را از طبیعت دریغ نکنیم

به گزارش ایرنا، 13 فروردین روز انس و دوستی با طبیعت است که گاه برخی از ما این انس و دوستی را فراموش کرده و نامهربانانه با طبیعت برخورد می کنیم.
گاه فراموش می کنیم که بهار تازه از راه رسیده و درختان تازه جان گرفته و حساس و شکننده هستند و در کمال بی رحمی برای ساعتی خوشی و هیجان تبر بر ریشه طبیعت می زنیم و شاخه های جوان را به بهای نوشیدن یک فنجان چای هیزمی در آتش می سوزانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این روز که برای استشمام عطر خوش بهار و شنیدن آواز خوش پرندگان و صدا زیبای آب به دامان طبیعت می رویم، نباید فراش کنیم که این طبیعت تنها متعلق به ما نیست ، بلکه میراثی ارزشمند و گرانبها است که نزد ما به امانت سپرده شده و ما باید امانتدار خوبی باشیم و آن را با زیبایی به فرزندان خود تحویل دهیم.
این روزها بیشتر نقاط کشورمان درگیر سیل و خسارت های برجای مانده از آن است، سیلی که برخی ها معتقدند ناشی از تجاوز به طبیعت و قطع درختان و ساخت و سازهای غیراصولی است.
پس یادمان باشد که با طبیعت با احترام و دوستی بیشتری برخورد کنیم و و این دوستی و مودت را به کودکان خود نیز بیاموزیم تا طبیعت هم نقش خود را در مواجه با حوادثی طبیعی همچون سیل به خوبی ایفا کند.

**خود را از طبیعت جدا ندانیم
در سالهای اخیر به ویژه با توسعه شبکه های اجتماعی ، تلاش های بسیاری در جهت ترویج فرهنگ حفظ و حراست از طبیعت انجام شده،اما واقعیت آن است که تا زمانی که هر کدام ازما ازعمق اندیشه مان به ارزش واهمیت این میراث گران بها پی نبریم، این تلاش ها ره به جایی نخواهد برد، البته بی تاثیر نخواهد بود، اما چندان موثر هم نیست که اگر بود، امروز دوستداران طبیعت اینقدر دل نگرانش نبودند.
در فرهنگ ایران باستان سیزدهمین روز فروردین ماه سیزده به در به عنوان پایان بخش جشن های نوروزی روز طبیعت نامگذاری شده ‌است که ایرانیان از قدیم بر این باور بودند که در روز سیزده بدر باید برای راندن نحسی از خانه بیرون روند و نحسی را در طبیعت به در کنند.
اما آنچه که همگان باید بدانند که در فرهنگ ایرانی، هیچ یک از روزهای سال نحس و بدیمن یا شوم تلقی نمی شود بلکه روز سیزدهم فروردین ستاره ای باران آور در آسمان است و ایرانیان با شادمانی و سپاس از قطرات بارانی که بر روی زمین نقش می بندد در دامن طبیعت این روز را جشن می گیرند.

** باید و نبایدها در روز طبیعت
یک فعال محیط زیست به خبرنگار ایرنا گفت: شاید آگاه نباشیم که بعضی رفتارهای ما در روز طبیعت یا همان سیزده به در به طبیعت تازه جان گرفته آسیب وارد می کند.
مریم مسروری با تاکید بر ایجاد حساسیت در میان مردم برای حفظ و حراست از طبیعت بیان داشت: باید هر مکانی در طبیعیت را به گونه ای ترک کنیم که گویی هرگز به آنجا نرفته ایم.
وی تصریح کرد: نباید در محیط های طبیعی با صدای خیلی بلند موسیقی گوش کنیم، زیرا این کار آرامش حیات وحش را به هم می زند و به نوعی مزاحمت برای طبیعت است.
وی با بیان اینکه به همراه بردن یک کیسه زباله به هنگام رفتن به دامان طبیعت کار سختی نیست، گفت: نباید زباله ها را در طبیعت رها کنیم و تصویری نازیبا در آلبوم بهاری طبیعت تازه جان گرفته به جای بگذاریم.
مسروری با تاکید بر پرهیز از رها کردن سبزه ها در داخل نهرها و جوی های روان، گفت: رها شدن میلیون ها سبزه روئیده و حجیم شده باعث آلودگی آب های روان و گرفتگی معابر و بالا آمدن آب های سطحی می شود.

** در روز طبیعت، قدر طبیعت را بدانیم
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: در روز طبیعت علاوه بر لذت بردن از این نعمت خدادادی تلاش کنیم به طبیعت کمترین آسیب وارد شود.
امید ذاکری در گفت و گو با با ایرنا اظهار داشت: طبیعت یک سیستم به هم پیوسته است که شامل گیاهان ،خاک، درختان ،سنگ ها ،صخره ها ،رودخانه ها، آبراهه ها و آب است که این اجزا برای اینکه به طور سالم به ما خدماتی مانند تولید اکسیژن، ایجاد تفریجگاه ،کاهش گرد و غبار و کاهش آلودگی هوا برسانند ، باید به صورت سالم کار کنند.
وی با اشاره به پشت سرگذاشتن دو دهه خشکسالی در هرمزگان افزود: آب یک عنصر گرانبها است و باید دقت کنیم که پسماندها را در آب رها نکنیم که سبب آلودگی آب شود زیرا آب های جاری به پشت سدها میروند و مشکلاتی در نگه داری سدها ایجاد می کنند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: بارش های خوب امسال سبب رویش نهال های جدید در طبیعت شده و برای کمک به تجدید نسل گیاهان باید مراقب باشیم نهال های جدید آسیب نبینند.
ذاکری ادامه داد: برای تکثیر و استمرار حیات گیاهان گل های گیاهان را نچینیم زیرا این گلها تولید بذر می کنند و چیدن آنها سبب کاهش تولید بذر و آسیب به تجدید نسل گیاهان می شود.
وی از مردم خواست در روز طبیعت با همراه داشتن کیسه های زباله، پسماندها به ویژه پسماندهای قابل بازیافت مانند کاغذ و شیشه را با خود بازگردانند تا کمک شایان توجهی به پاکیزه نگه داشتن طبیعت و حفظ زیبایی های ظبیعت شود زیرا پسماندها باعث آلودگی خاک شده و اثرات سوء زیست محیطی به همراه دارد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان تصریح کرد: مردم برای گرم کردن غذا از منزل پیکنیک به همراه داشته باشند تا در طبیعت آتش روشن نکنند که سبب آتش سوزی شود.
ذاکری بیان داشت: با توجه به اینکه برگ گیاهان محل غذاسازی گیاهان است سعی کنیم به شاخ و برگ گیاهان آسیب نرسانیم و سرشاخه های گیاهان قطع نشود .
وی خاطرنشان کرد: مردم به منظور جلوگیری از آسیب به مراتع از رفت و آمد در این مناطق خودداری کنند و از جاده ها رفت و آمد داشته باشند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان گفت: طبیعت،جنگل ها و مراتع امانتی هستند که از گذشتگان به ما رسیده و باید این امانت را با استفاده درست به نسل های آینده تحویل دهیم .
ذاکری اضافه کرد: مردم هرمزگان می توانند در صورت بروز هر گونه حادثه، تخریب ،تصرف و آتش سوزی در طبیعت ،گزارش های خود را از طریق سامانه تلفنی 1504 اطلاع دهند تا نیروهای یگان حفاظت از منابع طبیعی در کمترین زمان ممکن در محل حضور یابند.
7198/6048
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 حفاظت از منابع طبیعی خشکسالی سیل طبیعت منابع طبیعی و آبخیزداری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۵۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم

جمعی از بزرگان فرهنگ و ادب کشور به تماشای «مست عشق» حسن فتحی نشستند؛ فیلمی که کارگردانش آن را در زمانه خشونت و نفرت‌پراکنی حاوی پیامی از بارقه امید می‌داند برای تأمل و نواندیشی.

به گزارش ایسنا، روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه اکرانی خصوصی از فیلم «مست عشق» در موزه سینما تدارک دیده شده بود تا سازندگان این فیلم سینمایی میزبان برخی از چهره‌های حوزه مولوی‌شناسی و شمس پژوهی و شاهنامه‌پژوهی همچون محمدعلی موحد و میرجلال‌الدین کزاری و نیز بزرگان دیگری همچون ژاله آموزگار (پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی)، عبدالمجید ارفعی (متخصص زبان‌های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی)، احمد محیط طباطبایی (رییس ایکوم)، لوریس چکناواریان (آهنگساز و رهبر ارکستر)، یونس شکرخواه (متخصص علوم ارتباطات) و حجت‌الله ایوبی (رییس سابق سازمان سینمایی و کمیسیون ملی یونسکو) شدند.

در میان این چهره‌های فرهنگی و هنری، محمدعلی موحد در حالی به تماشای فیلم نشست که در تیتراژ فیلم نامش به عنوان مشاور ذکر شده است.

از راست: لوریس چکناواریان، محمدعلی موحد و میرجلال‌الدین کزازی

در ابتدای این مجلس و پیش از نمایش فیلم، حجت‌الله ایوبی در سخنانی کوتاه گفت: ملت ایران یک بدهی به دنیا داشت و دنیا هم یک مطالبه بزرگ از ما. سینمای ایران که جزء سینماهای برتر جهان است باید کاری را برای حضرت مولانا و شمس انجام می‌داد.

او با تاکید بر اینکه خودش فیلم را ندیده است، ادامه داد:‌ من این تلاش و عزم را گرامی می‌دارم بویژه آنکه بارها از زبان بزرگان جهان شنیدم که چه معمایی در سینمای ایران وجود دارد که با وجود حداقل امکانات این چنین درخشان است؟  به نظر بنده، راز و رمز این موفقیت در این سالن حاضر است؛ پشتوانه سینمای ایران ادبیات فاخر و گنج معنوی آن است که در هیچ کجای جهان وجود ندارد. سینمای شاعرانه ایران مرهون بزرگانی است که امروز در اینجا نشستند و آقایان فتحی، توحیدی و دیگر هنرمندان در این فضا تنفس کردند و با محمدعلی موحد زندگی کردند. فیلم و نگاه آن‌ها عطر و رنگ موحد و کزازی و شفیعی کدکنی و بزرگان دیگر را می‌دهد. من این عزیزان را به "نام" و بدون لقب صدا کردم چون استاد شفیعی کدکنی در آخرین شماره  مجله «بخارا» زیبا گفته است که محمدعلی موحد بالاترین لقبش در همین است که «محمدعلی موحد» است و لقب و پسوند و پیشوندی برازنده او نیست. این برای بقیه اساتید هم صدق می‌کند.

ایوبی افزود: یقین دارم که استقبال فراوان مخاطب آغاز راهی است که باز هم از مولانا و شمس سخن گفته شود.  

سپس فرهاد توحیدی - فیلمنامه‌نویس «مست عشق» بیان کرد: نوشتن فیلمنامه این کار در کنار جناب آقای فتحی حدود سه سال و اندی طول کشید و در طول نوشتن متن، سایه معنوی دکتر موحد بر سر این کار بود.

او با اشاره به شیوه  روایت فیلم گفت:‌ من به عنوان یک معلم کوچک فیلمنامه‌نویسی عرض می‌کنم که سال‌هاست در میان همکارانم و بخصوص در میان جوانان علاقه‌مند به فیلمنامه‌نویسی اشتیاق زیادی برای گذر و عدول از نوشتن فیلمنامه به سبک و سیاق کلاسیک در چهارچوب شاه‌پیرنگ می‌بینم. آن‌ها بسیار دوست دارند که فیلمنامه‌نویسی متفاوت را با روایت‌های موازی تجربه کنند و برای یادگیری تکنیک داستان‌گویی در فیلمنامه نویسیِ آلترناتیو، طبیعتاً به ادبیات فیلمنامه‌نویسی ترجمه شده رجوع می‌شود. این در حالی‌ است که بخت بزرگ بنده و آقای فتحی این بود که در این کار برای سازماندهی روایت‌های موازی از دل آثار مولانا و مثنوی استفاده کردیم. شاید بی‌راه نباشد که بگویم یکی از اولین کسانی که داستان‌گویی به این شیوه را ابداع کردند حضرت مولانا بود و البته پیش‌تر از او عطار و سنایی هم چنین تجربه‌ای داشتند.  

توحیدی ادامه داد: کوشش ما این بود از آن میراثی که حضرت مولانا و دیگران در روایت‌گری به جا گذاشتند و بزرگان امروز ادبیات ایران در کتاب‌های خود شرح دادند، استفاده کرده باشیم و امیدوارم آنچه بر پرده خواهید دید گوشه کوچکی از انتظارات شما را برآورده کند.

در پایان حسن فتحی - کارگردان «مست عشق» که از سر فیلمبرداری سریالش خود را به این برنامه رسانده بود - متنی را قرائت کرد که به این شرح بود: «همه ما آدم‌ها بی‌آنکه خواسته باشیم، متولد می‌شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسئولیت اخلاقی همراه است؛ مسئولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می‌زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه‌تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ‌کامی و خشونت و نفرت‌پراکنی، می‌تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده‌ی این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ‌نظرانه در افعال و کردار خودمان تأمل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم.

این اثر سینمایی بی‌هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره‌ای از دریای بیکران اندیشه‌های عرفانی است.»

در این زمینه بخوانید:

تمجید میرجلال‌الدین کزازی از «مست عشق»

ژاله آموزگار

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • اگر گلبال به پارالمپیک نمی‌رفت، آسیب بیشتری می‌دید
  • ملی‌پوش مازندرانی تیراندازی، قهرمان کشور شد
  • ملی پوش مازندرانی قهرمان مسابقات تیراندازی شد
  • دوستی: اگر گلبال به پارالمپیک نمی‌رفت، آسیب بیشتری می‌دید
  • حسن فتحی: جهانِ پر از طمع و ویرانی را با افعال خود سیاه‌تر نکنیم
  • (ویدئو) فراموش نکنیم که نمی‌توانیم هم اشغالگر باشیم و هم اخلاق مدار
  • هفت گوهر نایاب زاگرس در خطر انقراض
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود