Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@01:33:00 GMT

ذخایر گازی عربستان به ‌شدت کاهش‌ یافته است

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۵۴۸۶

ذخایر گازی عربستان به ‌شدت کاهش‌ یافته است

تهران- ایرنا- روزنامه واشنگتن‌ پست روز سه‌ شنبه در گزارشی نوشت، عربستان سعودی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت خام در جهان هم‌اکنون با کاهش ذخایر گازی مواجه شده است.

به گزارش ایرنا، این روزنامه آمریکایی نوشت : عربستان یک ‌سوم از ذخایر نفتی منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص می‌دهد اما در مقابل تنها دارای 10 درصد از ذخایر گازی این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عربستان کشوری که دارای 261 میلیارد بشکه نفت خام است و به‌احتمال زیاد این کشور می‌تواند تا سال 2088 به تولید و استخراج نفتی خود ادامه دهد اما هم‌اکنون شدیداً با کاهش ذخایر گازی مواجه است.
به نوشته واشنگتن ‌پست، به‌رغم کاهش ذخایر گازی، عربستان هم‌اکنون هفتمین کشور پرمصرف هیدروکربن در جهان است و این در حالی است که بیشتر حجم ذخایر گازی منطقه خاورمیانه در دستان رقبای منطقه‌ای عربستان (ایران و قطر) است.
در حدود 42 درصد از ذخایر گازی خاورمیانه در کنترل کشور ایران و در حدود 31 درصد آن در کنترل کشور همسایه عربستان، قطر است.
عربستان به مدت دو سال است که کشور قطر را در محاصره کامل اقتصادی درآورده است.
به گفته کارشناسان اقتصادی، از آنجا که عربستان در حال تغییر وابستگی مصرف روزانه خود از نفت به برق است، مصرف صنعتی این کشور در حوزه گاز روزبه‌روز در حال افزایش است و درنتیجه باید گفت که تقاضای گاز داخلی این کشور با رشد 3.7 درصدی در سال همراه است.
بر اساس گزارش شرکت نفتی آرامکو عربستان، تقاضای گاز از 9.1 میلیارد مترمکعب در روز در سال 2018 به 14.6 میلیارد مترمکعب در سال 2030 خواهد رسید و این بدان معناست که تا انتهای دهه آینده، مصرف گازی منطقه خاورمیانه به 55 تریلیون مترمکعب خواهد رسید.
تارنمای بلومبرگ در گزارش اخیر خود ذخایر گازی عربستان را در حدود 234 تریلیون مترمکعب تخمین زده است این در حالی است که شرکت نفتی آرامکو خود در گزارشی ذخایر گازی این کشور را در حدود 186 تریلیون مترمکعب عنوان کرده است.
آساق**9473** 1546

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ذخاير گازي عربستان واشنگتن پست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۵۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند

نشریه آمریکایی هوستون پست نوشت: کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد ایالات متحده خارج می‌کنند.

به نوشته این نشریه، کشور‌هایی که چنین اقداماتی را انجام می‌دهند عبارتند از نیجریه، آفریقای جنوبی، غنا، سنگال، کامرون، الجزایر، مصر و عربستان سعودی که هر کدام نماینده مناطق حساس آفریقا و خاورمیانه هستند. اقدامات آنها سؤالاتی را در مورد آینده دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیره اصلی جهان ایجاد می‌کند.

نویسندگان مقاله خاطرنشان می‌کنند که اقتصاد راکد آمریکا خود کشور‌ها را به خارج کردن ذخایر طلایشان که در بانک‌های آمریکا هستند، سوق داده است. سایر نگرانی‌ها شامل تورم مداوم، افزایش سطح بدهی و نگرانی در مورد توانایی فدرال رزرو برای حفظ ثبات سیاست پولی آمریکاست.

این کشور‌ها با بازگرداندن ذخایر طلای خود به دنبال محافظت از خود در برابر سرایت مالی احتمالی و حفظ ثروت خود در مرز‌های خود هستند.

یادآور می‌شود: استفاده ابرازی آمریکا از دلار باعث شده عزمی جهانی برای پایین کشیدن این ارز به راه بیافتد. آمریکایی‌ها از واحد پولی خود به عنوان «ابزار فشار سیاسی» بر سایر کشور‌ها استفاده می‌کنند که این امر، ناخواسته یک عزم جهانی برای سرنگونی پادشاهی دلار را به راه انداخته است.

در همین راستا، کشور‌های عضو بریکس نیز اعلام کرده‌اند قصد دارند در آینده از ارز‌های داخلی در معاملات خود استفاده کرده و پس از مدتی یک ارز دیجیتال مشترک را جایگزین دلار کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • پیش‌بینی ورود بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب به سد کوثر
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند