Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@21:32:38 GMT

آداب و رسوم یزدی‌ها در سیزده بدر+عکس

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۶۲۰۶

آداب و رسوم یزدی‌ها در سیزده بدر+عکس

سیزده بدر از مهمترین رسوم مشترک در میان اقوام ایرانی است و در تقویم رسمی کشور بعنوان روز طبیعت نامگذاری شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، برخی بر این باور هستند که در روز سیزده بدر باید برای راندن نحسی از خانه بیرون روند و نحسی را در طبیعت به در کنند.

در این روز مردم بر اساس آداب و رسوم کهن به دامان طبیعت می روند و معتقدند با رفتن به دامان طبیعت و نحسی را از خانه هایشان دور می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم استان یزد همچون مردم مناطق دیگر کشور از ابتدای صبح روز سیزده روز به دامان طبیعت می روند و این روز را در بیرون از منزل با خوشی و شادی در کنار دوستان، اقوام و فامیل خود سپری کردند.

رها سازی سبزی هفت سین

بردن سبزه های نوروز به بیرون از خانه و رها کردن آنها در طبیعت و انداختن در آب از دیگر رسوم 13 فروردین مردم استان یزد است.

برخی از مردم هم این سبزه ها را به در سطح دشت و بیابان رها می کنند ، چون معتقدند که با این کار در اصل درد و بلای خود را به بیرون از خانه ریخته اند. 

 گره زدن سبزه 

یکی دیگر از آداب مردم این خطه گره زدن سبزه است، که در این رسم که بیشتر مورد پسند زنان و دختران است به طوری که هر فردی با نیت و آرزو سبزه را گره می زند.

سبزه ای را با آهنگ سبزی تو از من ، زردی من از تو به تعداد نیت های خود گره می زنند.

تفریح چندخانوادگی و پخت غذا های محلی 

یکی از نکات مورد توجه در سیزده بدر مردم چندین خانواده متشکل از زنان ، مردان و کودکان از قبل با یکدیگر هماهنگ کرده و صبح روزسیزده به سمت مقصد از پیش تعیین شده حرکت می کنند.

غذای روز سیزده را که شامل جوجه کباب، مرغ، باقلا پلو، سبزی پلو با ماهی، آش رشته ، شولی و غیره است، در آنجا صرف می کنند.

هرساله روز پایانی سال تعطیلات نوروزی، مناطق دیدنی و طبیعت سرسبز استان یزد شاهد حضور بسیاری از مردم استان می باشد که مردم به همراه خانواده خود این روز پایانی را به خوبی و خوشی در کنار طبیعت و فضاهای سبز سپری می کنند.

از مهمترین مناطقی که در روز طبیعت مورد استفاده مردم و مسافران قرار می گیرد می توان به دامن های سرسبز شیرکوه و مناطق ییلاقی آن در تفت و روستاها و ییلاقات مهریز اشاره کرد .

حضور نیروهای مختلف امدادی و فرهنگی و همچنین پلیس راه برای آسایش و ارامش مردم هم در طول مسیرهای منتهی به مناطق ییلاقی و روستاهای استان هم قابل ستایش است .

مردمان یزد و مسافران نوروزی تا شب در این مناطق می مانند و سپس برای آغاز کار و شروع زندگی دوباره در سال جدید به مناطق خود باز می گردند.

انتهای پیام /

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۶۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدی‌نژاد صبح امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از روند اجرای پروژه مجموعه ورزشی امامزاده یحیی گفت: در محله امامزاده یحیی که از نظر سرانه‌های ورزشی دچار کمبود است، نسبت به احداث مجموعه فرهنگی و ورزشی به مساحت ۴۰۰۰ متر اقدام کردیم.

وی با بیان این که بنا به دستور مدیران شهری مجموعه فرهنگی و ورزشی امامزاده یحیی با زیربنای ۱۱۰۰ متر در چند طبقه به مساحت ۴۰۰۰ متر احداث خواهد شد، تصریح کرد: آبان‌ماه سال گذشته پروژه ساخت این مجموعه آغاز شد و امیدواریم تا دهه فجر بتوانیم نسبت به افتتاح این مجموعه ورزشی اقدام کنیم.

وی با تاکید بر این‌که با توجه به بافت فرسوده و سنتی امامزاده یحیی ساخت‌وساز در این مرحله سخت است، اظهار کرد: با وجود سختی‌های خاصی که مربوط به فعالیت در کوچه‌های تنگ و باریک امامزاده یحیی داریم، اما امیدواریم ظرف ماه آینده پروژه را از مرحله گود خارج و به مرحله ساخت در طبقات برسیم.

در ادامه این بازدید از پروژه‌های عمرانی منطقه ۱۲ خبرنگاران به بازدید پروژه بهسازی میدان سبزه‌میدان رفته و سامان صفری مدیر پروژه سبزه‌میدان با بیان این‌که این پروژه حدودا ۲۷۰۰ متر است که ۲۰۰۰ متر آن سکو و ۷۰۰ متر پیاده‌رو است، اظهار کرد: البته طرح اولیه سبزه‌میدان متفاوت بود و با توجه به توصیه و ایرادات سازمان میراث فرهنگی این طرح تغییر کرد.

وی با بیان این‌که شهرداری تهران اقدامات زیربنایی برای بهسازی سبزه‌میدان انجام داده است، ادامه داد: در زیر سبزه میدان پاساژ طلا قرار دارد که شهرداری تهران نسبت به مقاوم سازی سقف پاساژ و رفع نشتی‌ها اقدام کرده است.

وی با بیان این‌که در نظر داریم سردر ورودی جنوبی بازار طلا که در سبزه‌میدان قرار دارد بهسازی کنیم، اظهار کرد: دسترسی جنوبی به بازار طلا از بین نمی‌رود بلکه فقط ساختمانی که بر روی این ورودی وجود دارد تغییر شکل خواهد داد تا سردر میراثی بازار از دور قابل روئت باشد.

وی با بیان این‌که با حذف دیواره‌های ورودی بازار طلا سردر میراثی بازار به وضوح قابل دیدئن است، تصریح کرد:سیستم تهویه بازار طلا که بر روی میدان سبزه‌میدان است قرار است اصلاح و کاور شود که به نظر می‌رسد تا چهارماه آینده این پروژه ۴۰ میلیارد تومانی وارد مدار بهره‌برداری شود.

وی با اشاره به ایرادات سازمان میراث فرهنگی اظهار کرد: به دلیل نظرات سازمان میراث فرهنگی جنس کف‌پوش سبزه‌میدان تغییر کرد و با این‌که هزینه‌ها را افزایش داد، اما بالاخره توانستیم نظر مثبت میراث را جلب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نون خ» پایبند به آداب ایرانی
  • فیلم|کهن‌کسوت مشهدی از آداب زورخانه می‌گوید
  • پیش‌بینی وزش باد در اغلب مناطق خوزستان
  • بهره‌برداری از طرح میدانگاه سبزه میدان؛ تابستان
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • کتاب آداب آبادانی منتشر شد
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه
  • پست معنادار و پیش‌بینی سعید حجاریان با تداوم دولت سیزده