Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- حفظ کرامت و منزلت زن در خانواده از اصولی است که باید توسط همگان مخصوصا اعضای خانواده رعایت شود؛ زیرا نتیجه شیرین آن شامل همه اهالی خانواده و جامعه خواهد شد. در آموزه‌های دین اسلام تکریم و حفظ منزلت زن دارای جایگاه ویژه‌ای است. گروه سیاسی خبرگزاری میزان؛ کتاب «جایگاه حقوق و مسئولیت‌های زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و به همت شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده آماده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  بخشی از سخنان راهبردی آن دو رهبر فرزانه و حکیم در این خصوص است که به عنوان بخشی از مجموعه مکتوب دستاورد‌های چهل ساله نظام جمهوری اسلامی ایران تهیه شده است.
خبرگزاری میزان بُرش‌هایی از کتاب «جایگاه حقوق و مسئولیت‌های زنان در دیدگاه رهبران جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب» را به صورت روزانه منتشر می‌کند.
  حفظ کرامت زن در خانواده
زنان در خانواده در مقام دختری یا همسری و به ویژه مادری به منزله کانون عاطفه و محبت هستند. آرامش خانه بستگی به آرامش و امنیت زنان در این فضا دارد. حفظ کرامت و منزلت زن در خانواده از اصولی است که باید توسط همگان مخصوصا اعضای خانواده رعایت شود؛ زیرا نتیجه‌ شیرین آن شامل همه اهالی خانواده و جامعه خواهد شد. در آموزه‌های دین اسلام تکریم و حفظ منزلت زن دارای جایگاه ویژه‌ای است.
مقام معظم رهبری
نظر اسلام در باب خانواده و جایگاه زن در آن، نظر خیلی روشنی است. "الَمرأءُ سَیّدةُ بیتها"؛ بزرگ خانه، زن خانه است؛ این از پیغمبر است. جایگاه زن در خانواده، همانی است که در گفتار‌های گوناگون ائمه علیهم السلام آمده:" المَرأةَ ریحانَهً و لَیست بقهرمانَة " در تعبیرات عربی، قهرمان یعنی کارگزار، پادو، یک خدمتگزار محترم. می‌فرماید: در داخل خانه، زن قهرمانه نیست؛ ریحانه است، گل خانه است، خطاب به مردان می‌فرماید:" بهترین شما کسانی هستند که بهترین رفتار‌ها را با همسرانشان دارند.
زن در داخل خانواده، عزیز و مکرم و محور مدیریت درونی خانواده است؛ شمع جمع افراد خانواده است؛ مایه‌ انس و سکینه و آرامش است. کانون خانواده که حوضچه‌ آرامش زندگی پرچالش و پرتلاش هر انسانی است، به وجود زن آرام می‌گیرد و سکینه و اطمینان پیدا می‌کند. آن وقت نقش او به عنوان همسر، به عنوان مادر، به عنوان دختر خانواده، هر کدام یک فصل طولانی در تکریم دارد. بنابر این حقیقتا باید در زمینه‌ ارزش و کرامت زن در نظر اسلام، بازنویسی و بازگویی و بازبینی کرد.
زن هم همینطور گاهی زن، یک خانم باسواد تحصیل کرده است که مثلا حالا با یک مرد کارگری ازدواج کرده است. او هم حق ندارد مرد را تحقیر کند. مرد، باز هم برای او نقطه‌ی اتکایی است باید به او تکیه کرد. باید او را از لحاظ روحی چنان حفظ کند که بشود به او تکیه کرد. این خانواده‌ سالم است. اگر خانواده را این طوری تشکیل دادید، بدانید که یک رکن اساسی سعادت خودتان را تامین کرده‌اید.
صفا، نشاط و پویایی خانواده، در گروه مسئولیت پذیری و ایفای نقش همه‌ی اعضای آن است. گرچه نقش و مسئولیت‌های زنان در این کانون محوریت دارد، اما این به معنای به حاشیه راندن وظایف سایر اعضای خانواده نیست، زیرا سستی هر یک از اعضای خانواده در انجام وظایف، به گرمی و صمیمیت خانواده آسیب‌های جبران ناپذیری می‌زند.   علاوه بر وظیفه شناسی، قدردانی و سپاسگزاری از یکدیگر نیز موجب دلگرمی و استحکام خانواده می‌شود. خصوصا قدرشناسی از زنان فداکاری که به فرزند آ‌وری، تربیت فرزندان و خانه‌داری اهتمام جدی دارند و در این راه از بسیاری خواسته‌های خود می‌گذرند و این امر نشان از جانفشانی و ایثار آنان در راه رشد و تعالی خانواده دارد که در واقع تجلی مهمترین و تاثیرگذارترین شأن زنان در زندگی خانوادگی است.
مقام معظم رهبری
در خانواده هی دائم گفته می‌شود نقش زن. دلیلش هم واضح است؛ چون زن در خانواده عنصر محوری است. اما این جور نیست که مرد در خانواده وظیفه و مسئولیت ونقشی نداشته باشد. مرد‌های بی خیال، مرد‌های بی عاطفه، مرد‌های عیاش، مرد‌های قدرنشناس زحمات زن خانه، این‌ها به محیط خانه لطمه می‌زنند. مرد باید قدردان باشد. جامعه باید قدردان باشد. حتما بایستی بر روی کارزن‌های خانه دار ارزش گذاری ویژه بشود. بعضی می‌توانستند بروند کار بگیرند.   بعضی می‌توانستند تحصیلات عالیه بکنند. بعضی تحصیلات عالیه هم داشتند، من دیدم زنانی را از این قبیل، گفتند ما می‌خواهیم این بچه را بزرگ کنیم، خوب تربیت کنیم، نرفتیم کاربگیریم. زن نرفته کار بگیرد، آن کار هم زمین نمانده؛ آن ده نفر دیگر رفتند آن کار را گرفتند. باید از این جور زنی قدردانی شود. در بیاناتی که حضرات فرمودند، این بود که مثلا بیمه‌هایی برای این‌ها در نظر گرفته شود. بله، تامین اقتصادی‌شان، بیمه‌شان، بقیه‌ چیز‌هایی که لازم است، باید در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مقام معظم رهبری امام خمینی روحی و جسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۰۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی «سردار رادان» از نمایندگان مجلس برای حمایت از طرح نور

به گزارش خبرنگار مهر، «علی کریمی فیروزجایی» عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر امروز (دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه) صحن مجلس، اعلام کرد: سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور طی پیامی از نمایندگان، اعضای کمیسیون فرهنگی و به ویژه از هیات رئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی به جهت صدور بیانیه حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب تشکر کرد.

گفتنی است، در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از فراجا برای اجرای طرح عفاف و حجاب موسوم به طرح «نور» قرائت شد. متن این بیانیه به شرح زیر بود:

با سلام و صلوات بر ساحت مقدس شهیدان والامقام

وظیفه خود می‌دانیم از مجاهدت‌های فرماندهی محترم فراجا و نیروهای تحت امر در انجام مأموریت ها به ویژه حفظ و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و سالم سازی محیط های اجتماعی در راستای حفظ کیان خانواده و کرامت زنان، عمیقاً تقدیر و تشکر کنیم و ضمن اعلام حمایت برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و حمایت از کرامت خانواده و زنان، موارد زیر را متذکر می شویم:

۱- انتظار می رود مسوولان محترم دولتی و قضایی با هم افزایی در انجام وظایف قانونی خود با حمایت از فراجا در راستای سالم سازی محیط های اجتماعی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اهتمام ویژه داشته باشند.

۲ - انتظار می رود اکنون که فراجا با دغدغه‌مندی در این مسیر گام برداشته است ضمن توجه به ادامه مسیر اصلاح در اقدامات اجرایی با حفظ کرامت زنان، با ایجاد ظرفیت های لازم، اقدامات خود را منطبق بر شرع مقدس و قانون و محیط مؤمنانه پیش برده و ضمن تجلیل از نیروهای دلسوز تحت امر اقدامات خلاف ضوابط را نیز متذکر شده و اصلاح کند.

۳ - مردم عزیز ایران اسلامی که همواره زیست عفیفانه داشته و نسبت به حفظ بنیان خانواده و کرامت زنان توجه ویژه داشته، همواره در میدان انقلاب اسلامی نقشی ممتاز در دفاع از سبک زندگی ایرانی-اسلامی داشته اند، امروز نیز باید همه با هم افزایی، فضایی مؤمنانه با دلسوزی ضمن تذکرات سازنده و محترمانه با حفظ کرامت، مجریان قانون را مورد حمایت قرار داده و برای آینده این سرزمین با همدلی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از کیان خانواده و کرامت زن ایرانی مسلمان حراست نماییم.

کد خبر 6092229 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • آموزش یک جامعه با اخلاق از خانه و خانواده آغاز می‌شود
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • سردار رادان از نمایندگان مجلس برای حمایت از «طرح نور» تشکر کرد
  • قدردانی «سردار رادان» از نمایندگان مجلس برای حمایت از طرح نور
  • بودجه مربوط به زنان و خانواده کافی نیست
  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • بیانیه نمایندگان مجلس در حمایت از فراجا برای اجرای طرح عفاف و حجاب
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی