Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@16:19:15 GMT

۳۷ مركز گردشگری عشایر در آذربایجان غربی شناسایی شد

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۹۲۷۰۶

۳۷ مركز گردشگری عشایر در آذربایجان غربی شناسایی شد

بهرام زینال‌زاده، مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان غربی، با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه گردشگری منطقه‌های عشایری افزود: آبشار سولک، دریاچه دوقلوی کوه بی‌چول، دریاچه مام‌شیخ در ارتفاعات دالامپر، دریاچه گرزرین، آبشار سوله‌دکل، ارتفاعات بوزسینا، ارتفاعات دالامپر، آبگرم هفت‌آباد، تفرجگاه دره بنار و ارتفاعات بره‌سور از مناطق گردشگری عشایرنشین ارومیه به‌شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: وجود مراکز تفریحی از جمله آبشارها، دریاچه‌های طبیعی، چشمه‌های آب معدنی، جنگل‌ها و ارتفاعاتی با چشم‌اندازهای طبیعی در شهرستان‌های خوی، سلماس، اشنویه، ماکو، چالدران، شاهین‌دژ، مهاباد، پیرانشهر، سردشت و نقده به‌عنوان ظرفیت‌های گردشگری عشایر در این استان مطرح است.
زینال‌زاده خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم گردشگران و تورهای داخلی و خارجی را به این مناطق راهنمایی کنیم می‌توان لذت کوه‌پیمایی، طبیعت‌گردی را به توریسم القا کرد که همه اینها در گرو فراهم‌سازی زیرساخت‌های مناسب برای این مناطق است.
به گفته وی زنده کردن حس گردش و آشنایی با مناطق زیبای کوهستانی و جنگلی در جامعه، همچنین بازدید از سیاه‌چادرهای عشایری و تولیدات ارگانیک عشایری و صنایع دستی منقش و زیبای عشایر می‌تواند مردم را با فرهنگ، آداب و رسوم و طبیعت این مناطق آشنا کند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی بیان کرد: با استفاده مناسب از توانمندی‌های عشایر برای رونق اقتصاد در زمینه‌های مختلف می‌توان به توسعه اقتصادی و اشتغال استان کمک کرد.
وی با اشاره به استفاده مناسب از ظرفیت‌های عشایر در استان، گفت: باید با اطلاع‌رسانی مناسب و سازماندهی تورها و گردشگران داخلی و خارجی، به‌طور مطلوب از ظرفیت‌های گردشگری عشایر استان استفاده کرد.
زینال‌زاده تصریح کرد: باید با تعامل هرچه بیشتر با اداره کل میراث فرهنگی استان بتوانیم زمینه حضور گردشگران را در مناطق عشایری فراهم کنیم تا شاهد رونق اقتصادی و بهبود معیشتی هرچه بیشتر عشایر باشیم.
وی با اشاره به جمعیت عشایری آذربایجان غربی بیان کرد: 103 هزار و 927 نفر از جمعیت استان عشایر است که در 16 شهرستان و یک‌هزار روستا زندگی می‌کنند.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به اینکه عشایر استان 60 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی را در اختیار دارند، خاطرنشان کرد: 2 میلیون و 670 هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و 600 هزار هکتار تحت پوشش عشایر استان است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا خبرگزاری قرآن عشایر گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۲۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی ۷۶ فرصت سرمایه‌گذاری آذربایجان‌غربی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معرفی بیش از ۹۰ فرصت و بسته سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان غربی
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • مناطق ییلاقی و قشلاقی مستعد لرستان شناسایی شده است
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه