Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@13:57:13 GMT

آغاز به کار مؤسسه الهیات اسلامی در دانشگاه آلمان

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۹۳۲۰۳

آغاز به کار مؤسسه الهیات اسلامی در دانشگاه آلمان

به گزارش ایکنا؛ پادربورن(Paderborn) هفتمین دانشگاه آلمان است که در حوزه مطالعات اسلامی فعالیت می‌کند. وزارت آموزش و تحقیقات فدرال حامی مالی این مؤسسه است.

دولت فدرال آلمان از سال ۲۰۱۱، بودجه‌ پنج مؤسسه اسلامی در دانشگاه‌های ارلانگن-نورنبرگ، اسنابروک، فرانکفورت ام ماین و توبینگن را تأمین کرده است. پیش از آن، شورای آموزش فدرال پیشنهاد داده بود که در کنار رشته‌های الهیات پروتستان و کاتولیک در دانشگاه‌های آلمان، مطالعات اسلامی و یهود نیز تدریس شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به اعلام رایزنی فرهنگی ایران در آلمان؛ آن طور که در خبرها آمده است، مؤسسه مطالعات اسلامی در دانشگاه هومبولت نیز امسال کار خود را آغاز کرده است. نوامبر سال گذشته گفته شد که مؤسسه مطالعات اسلامی در دانشگاه پادربورن نیز مانند مؤسسه تازه‌ تأسیس هومبولت برلین تحت حمایت مالی دولت فدرال آلمان قرار خواهد گرفت. از سال ۲۰۱۶ در این دانشگاه، درس الهیات اسلامی ارائه شده که تا امروز یک استاد بسیار جوان مسئول آن بوده است. بعد از ارائه این واحد درسی، دولت‌ ایالتی، بودجه‌ای برای جذب استادان بیشتر در نظر گرفت و مسئولان دولت فدرال تصمیم گرفتند مؤسسه مطالعات اسلامی را در این دانشگاه پایه‌گذاری کنند.

بدین ‌ترتیب، دولت فدرال پاییز سال گذشته بخشی از بودجه را برای تأسیس مؤسسه مطالعات اسلامی در اختیار مسئولان دانشگاه پادربورن قرار داد. این در حالی است که هنوز بخش اصلی این بودجه به مسئولان مؤسسه پرداخت نشده است. البته مؤسسه مطالعات اسلامی راه طولانی در پیش دارد و مسئولان دانشگاه پادربورن باید شرایط بهتری برای مؤسسه جدید فراهم کنند. آنها روز جمعه (نهم فروردین) افتتاح این مؤسسه را جشن گرفتند. توماس راشل، از مدیران ارشد وزرات آموزش و تحقیقات فدرال در این زمینه گفت: ما بیش از گذشته در دانشگاه‌ها و مدارس، به محققان و اساتید حوزه اسلامی نیاز داریم که در آلمان تحصیل کرده‌اند و به زبان این کشور مسلط هستند. همچنین در دانشگاه‌های ایالتی باید شرایط بهتری برای تحصیل مسلمانان با هر نوع مذهب، قوم و زبانی فراهم شود.»

به گفته مسئولان دانشگاه، راشل در این مراسم، کمک مالی دولت فدرال به مبلغ ۲.۳ میلیون یورو را به مؤسسه مطالعات اسلامی پادربورن اهدا کرد. او گفت:« این مؤسسه باید ارتباط تنگا‌نگی با مؤسسات الهیات مسیحی و همچنین مطالعات یهودی داشته باشد. همچنین مسئولان این مؤسسه باید با  مسئولان سایر رشته‌های حوزه مطالعات فرهنگی در دانشگاه پادربورن همکاری کنند. البته هدف اصلی از تأسیس این مؤسسه، آموزش معلمان دینی اسلامی برای کار در مدارس است.»

راشل افزود:« براساس برنامه‌ریزی انجام شده، وزارت آموزش و تحقیقات فدرال از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۴، در مجموع ۵۲.۵ میلیون یورو برای ایجاد و فعالیت هفت مؤسسه مطالعات اسلامی و همچنین آکادمی اسلامی در حوزه علم و جامعه در فرانکفورت اختصاص خواهد داد».

آکادمی اسلامی در حوزه علم و جامعه فرانکفورت در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد و از آن زمان زیر نظر بنیاد مرکاتور کار می‌کند. هدف دولت فدرال از سرمایه‌گذاری در این بخش، ایجاد هماهنگی و ارتباط میان مؤسسات اسلامی در دانشگاه‌های آلمان، توسعه پروژه‌های تحقیقاتی و همچنین انتقال دانش آکادمیک اسلامی به جامعه است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا آلمان قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۳۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، پیام تشکر حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی از تلاش‌ها و نوآوری‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، هفته گذشته به اطلاع اعضای این مجموعه رسید.

در توضیحات تکمیلی این خبر آمده است:

مسؤولان این مجموعه در اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۲)، گزارش مکتوبی از وضعیت و اقدامات دفتر مطالعات و نیز فهرستی از ایده‌هایی که در صورت پشتیبانی سازمان‌های فرهنگی حاکمیتی، امکان پیگیری و به ثمر رسیدن در حسینیه هنر را دارند، خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردند.

آیت الله خامنه ای در حاشیه این گزارش مرقوم فرموده اند: «از تلاش‌ها و نوآوری‌های این جوانان عزیز تشکر کنید.»

پیام تشکر مقام معظم رهبری، هفته گذشته طی تماس تلفنی حسین محمدی، به اطلاع اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب رسید.

محمدی سال گذشته نیز، پیام خشنودی و تشکر رهبر انقلاب از انتشار ۲ کتاب انتشارات راه یار با عناوین: «ایام سبزوار» و «شهیدآوردند …» را اطلاع رسانی کرده بود.

رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «سرباز روز نهم» نیز یکی دیگر از رویدادهای فرهنگی مرتبط با آثار دفتر مطالعات در سال گذشته بوده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دی ماه ۱۴۰۱، در دیدار با مسؤولان حوزه هنری انقلاب اسلامی، از جشنواره مردمی فیلم عمار به عنوان یک نمونه خوب در استفاده حداکثری از ظرفیت‌های مردمی یاد کردند.

دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۸۶ با انتشار مجله راه، فعالیت خود را با هدف ایجاد هم افزایی میان چهار ضلع هنر، اندیشه، رسانه و فرهنگ انقلاب اسلامی آغاز کرد.

اینک با گذشت پانزده سال از تأسیس این مجموعه فرهنگی، «جشنواره مردمی فیلم عمار»، «مدرسه سینمایی اندیشه هنر (ماه)»، سامانه «عماریار»، «واحد اکران مردمی عمار»، «خانه هم‌بازی»، «باشگاه طنز و کاریکاتور انقلاب اسلامی»، «مدرسه راه»، «واحد تاریخ شفاهی» و «انتشارات راه‌یار» ذیل این تشکل فرهنگی مشغول به فعالیت هستند.

کد خبر 6098614 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بروجرد آغاز به کار کرد + عکس و فیلم
  • نمایشگاه «صدرا» در دانشگاه آزاد اسلامی بروجرد آغاز به کار کرد + فیلم
  • قدردانی رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی‌انقلاب
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • نمایه شدن نشریه معروف مطالعات مدیریت دانشگاه تهران در پایگاه SSCI
  • تامین اعتبار مطالعات چهار پروژه شیلات استان اردبیل
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • پیام کرمان آیدکس، آغاز گذر از اقتصاد مبتنی بر منابع به اقتصاد مبتنی بر دانش است
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان