Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-08@04:26:52 GMT

جمشید مشایخی مسافر جدید قطار مرگ

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۹۳۴۱۱

جمشید مشایخی مسافر جدید قطار مرگ

شایعه های مکرر مرگ جمشید مشایخی سرانجام به حقیقت پیوست، حقیقتی تلخ، اما واقعی.فرصت طلبانی که بوی مرگ را شنیده بودند،پیش از این اتفاق شوم،عکس ها و فیلم های سلفی را گرفته بودند تا از قافله عقب نمانند.

مرگ هر انسانی، خبری است دردآور و مرگ هنرمند دردآور تر.چاره ای نیست، باید آن را پذیرفت و دردش را به جان خرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزگار با کسی شوخی ندارد، قضا و قدر را نیز نمی توان به تاخیر انداخت، زیرا سرنوشتی است محتوم و غیر قابل بازگشت.

در ایامی که برخی برای سرگرمی،اخبار صدق و کذب درباره سیل های مهیب را در کسری از ثانیه و بدون و تامل و تحقیق در فضای مجازی منتشر می کردند،پیرمردی سفید موی که قبای هنر را بر دوش داشت روی تخت بیمارستان با مرگ دست و پنجه می کرد.شاید این خواست روزگار بوده که جمشید مشایخی لحظات آخر زندگی را در آرامش سپری کرده و از شر و آزار سلفی بگیران مرگ آسوده باشد.

سیل تسلیت ها و آه و تاسف ها،دقایقی پس از مرگ این هنرمند از هر طرف سوی رسانه های مجازی و غیر مجازی سرازیر شد تا مهر تاییدی باشد بر کوچ این هنرمند و نشانه ای برای خودنمایی عده ای که همیشه در این لحظات آماده به یراق هستند.

جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، داوود رشیدی، علی حاتمی، جعفر والی، محمد مطیع، فریدون ری پور، ناصر ملک مطیعی و بسیاری دیگر از خیل پیشکسوتان سینما،مانند گنجینه هایی دست نخورده دفن شدند،بدون آنکه از تجربه های گرانبهای آنان برای پیشرفت سینما ، تئاتر و هدایت جوانان تازه به عرصه آمده استفاده شود.هر کدام از این هنرمندان،بیش از 50 سال در عرصه سینما و تئاتر هنرمندی کرده و خون دل خورده بودند،تجاربی داشتند که بهایی برای آن نمی توان تعیین کرد.

چرا از تجربه گرانبهای هنرمندان پیشکسوت در عرصه های مختلف استفاده نشده و نمی شود؟در کدام دانشگاه به روی آنان گشوده شد تا دانش خویش را به نسل جوان و تازه نفس منتقل کنند؟دانش و تجربه ای را که آنان داشتند و دارند،بسیار بالاتر و والاتر از هر مدرک دانشگاهی بود و هست.هنر ذاتی است و رسیدن به مرز هنرمندی بدون پیر راه امکان پذیر نبوده و نیست.مشکل بزرگ مراکز دانشگاهی ایران در بخش هنر این است که اجازه حضور پیشکسوتان در کلاس ها را به دلیل اینکه مدرک کاغذی ندارند،نمی دهند،حتی حاضر نیستند برای آنان کارگاه هایی تشکیل بدهند تا تجربه های بهتر از گنج خویش را به دانشجویان تقدیم کنند.

کدام یک از مدرسانی که در دانشگاه ها و موسسات آموزشی درس بازیگری می دهند،تجربه جمشید مشایخی و امثال او را دارند؟دانشجویان از پیشکسوتان این عرصه بیشتر می توانند بهره ببرند یا از تئوری های کتاب نوشته ای که توسط برخی از استادان کم تجربه و بی تجربه ارائه می شود؟

مدرسانی که مدرک دکترای پژوهش هنر را به دوش می کشند کجا می توانند، بازیگر، فیلمبردار، کارگردان، فیلمنامه نویس، تدوینگر و غیره را آموزش داده و وارد بازار کار کنند؟این مهم از پیران خشت خام دیده برمی آید یا جوانان آینه به دست؟

نمی شود منکر مدرسان جوانی شد که دارای توانایی هستند،اما ترکیب استادان باید ترکیبی از جوانان تازه نفس و پیران جهان دیده باشد،یعنی ترکیب تئوری و تجربه.اگر در دانشگاهی این اتفاق بیفتد،بی شک نسبت به مراکز دیگر موفق تر است.

سینما خواندنی نیست،یاد گرفتنی است.آنچه را که مدرسان جوان خوانده اند،پیران جهان دیده دانسته اند.هنر و فن سینما در وجودشان نهادینه شده است،زیرا سال ها در این راه خاک خورده و عرق ریخته اند.

بعضی از مراکز دانشگاهی نیز که می خواهند پیشکسوتانی را به عنوان خبره به کار بگیرند،صدها سنگ بزرگ پیش راه شان قرار می دهند تا از ادامه راه پشیمان شوند.

رشته سینما نیز مانند دیگر رشته های هنر،فوت های کوزه گری خاص خود را دارد که باید توسط صاحبان این فنون که پیشکسوتان هستند به نسل جدید منتقل شود.

هنر بازیگری سینمای ایران مدت هاست که زمینگیر شده است،زیرا از تجربه پیشکسوتان بهره نمی برند.برای پیشرفت در هنر بازیگری و دیگر شاخه های سینما،باید تجارب از نسلی به نسل دیگر منتقل شود که در ایران نمی شود.تجربه های گرانبهای جمشید مشایخی در کدام دانشگاه و به کدام هنرجویان عرضه و منتقل شده است؟!این تجارب مکتوب نیست که آنها را در قفسه کتابخانه ها نگه داشت و در صورت لزوم از آنها استفاده کرد! باید تا وقتی در قید حیات هستند از وجودشان استفاده شود.

به جای تسلیت گفتن و اشک تمساح ریختن برای درگذشت امثال جمشید مشایخی،باید پیش از رحلت آنان، گنجینه های شان را گشود و بهره برد،اگر پیش از استفاده دفن شوند،دیگر به دست نخواهند آمد!

خدا بیامرزاد جمشید مشایخی و دیگر هنرمندان درگذشته ایران زمین را و دانش و عقلی نیز به مدیران هنری و روسای دانشگاه های هنر بدهد تا از وجود پیشکسوتان این عرصه بیشترین و بهترین بهره را ببرند.

نویسنده: سید رضا اورنگ

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون جمشید مشایخی سینما بازیگر پیشکسوت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۳۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه‌های مرزی آذربایجان‌غربی

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذرربایجان‌غربی از افزایش ۱۲.۳۶ درصدی تردد مسافر از پایانه‌های مرزی استان در طول فروردین ماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، ایرج دست‌نشان امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران و در خصوص آمار ترددهای مرزی آذربایجان‌غربی اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری در مجموع بیش از ۳۷۶ هزار مسافر ایرانی و خارجی از پایانه‌های مرزی استان تردد کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود که ۳۳۴ هزار و ۶۶۱ مسافر بود، رشد را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه ۲۴ ساعته شدن مرزها تأثیر مثبتی در افزایش ترددها و جابجایی مسافر دارد، افزود: مجموع مسافر ایرانی و خارجی ورودی به کشور از پایانه‌های مرزی استان در فروردین ماهه سال جاری ۱۹۹ هزار و ۸۰۱ مسافر و تعداد خروجی نیز ۱۶۶ هزار و ۴۸۱ مسافر است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: در این مدت بیشترین تردد مسافر از پایانه‌های مرزی استان نیز در پایانه مرزی بازرگان با بیش از ۱۲۲ هزار تردد مسافر بوده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل خود رشد ۴‌.۵۰ درصدی دارد.

دست‌نشان ادامه داد: پایانه مرزی رازی با بیش از ۱۱۴ هزار تردد مسافر ایرانی و خارجی در این مدت در جایگاه دوم بیشترین تردد پایانه‌های مرزی پنج‌گانه استان را دارد.

وی در خصوص تأثیر توسعه پایانه‌های مرزی بر پیشرفت استان نیز یادآور شد: در صورت برخورداری پایانه‌های مرزی از توسعه و رونق مناسب می‌توانند منافع اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی را برای کشور و استان به ارمغان آورند که این اداره‌کل در سال‌جاری اهتمام ویژه‌ای بر توسعه زیرساخت‌های پایانه‌های مرزی دارد.

کد خبر 751567

دیگر خبرها

  • افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی در فروردین ماه 
  • ارائه خدمات فرودگاهی به ۳ هزار و ۲۰۰ مسافر در روز
  • افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه‌های مرزی آذربایجان‌غربی
  • صدوراخطار توقف عملیات برای ۱۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در تنگستان
  • ترک‌خوردگی‌ها و فرونشست عجیب نقش جهان
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • معضل دزدی از قطار‌ها در آمریکا + فیلم
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • بیش از ۷۳۶ هزار مسافر از پایانه مرزی سرو تردد کرده اند
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟