Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نگل، مرکز یکی از دهستان‌های شهرستان سنندج است که ۳ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد و در فاصله ۶۵ کیلومتری سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

در منابع مختلف چندین معنی از نام نگل ذکر شده، به عنوان نمونه نگل به معنی (به رده لان) زمین سنگی یا سنگلاخی، پاک و منزه، کوتاه شده کلمه نوگل به معنای گل تازه که از روایت مربوط به چگونگی یافتن قرآن توسط چوپان روستا برگرفته شده و همچنین تغییریافته کلمه نیل به معنای آتش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگل یکی از روستاهای هدف گردشگری در کردستان است که دارای مجموعه‌ای از ظرفیت‌های گردشگری اعم از مذهبی، طبیعی و تاریخی است.

با توجه به روایات، اسناد و مدارک عینی قانونی موجود در روستا و اطراف آن اعم از وجود چندین گورستان و خرابه و چند تپه باستانی (گومه رش، قلعه گاه، تپه می خان قدمت این روستا به سده‌های پیش از میلاد باز می‌گردد.

از جمله آثار تاریخی در این روستا می‌توان به قرآن نگل، موزه نگل، تپه باستانی قلعه گاه و مه ی خان و پل بزرگ اشاره کرد.

قرآن نگل

این قرآن یکی از قرآن‌هایی است که در صدر اسلام توسط خلیفه سوم مسلمانان حضرت عثمان بن عفان برای چهار اقلیم مسلمان نشین جهان ارسال شده است. طبق اسناد تاریخی، این قرآن توسط عبدالله بن عمر به این مکان آورده شده و مسجدی بنا کرده است.

با توجه به مورد مذکور مسجد روستا به نام مسجد عبدالله بن عمر نامگذاری شده و قرآن موجود در این مسجد هم در سال ۸۲ به شماره دو در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

این قرآن بعد از انقلاب تاکنون دو بار توسط قاچاقچیان عتیقه به سرقت رفته و سپس به محل اصلی آن بازگردانده شده است.

در کنار مسجد هم موزه‌ای با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و هیأت امنای مسجد ایجاد شده که در آن آثار خطی قرآنی و چاپ سنگی نگهداری می‌شود و بخش‌هایی هم به مردم شناسی و صنایع دستی منطقه اختصاص پیدا کرده است.

تپه‌های باستانی نگل

تپه قلعه گاه، تپه می خان و قلعه دی یه ر، از جمله تپه‌های باستانی موجود در روستای نگل هستند.

در میان تپه‌های این روستا تپه باستانی قلعه گاه در تاریخ ۲۳ شهریور ۸۲ با شماره ۱۰۱۷۱ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

نخستین پل خشتی راه ارتباطی سنندج به مریوان در نگل

در فاصله یک کیلومتری روستای نگل تا سنندج، پلی واقع شده، که نخستین پل خشتی راه ارتباطی سنندج به مریوان است که در دوران صفویه ساخت شده است.

این پل که مردم به نام پل بزرگ آن را می‌شناسند در زمان حکومت امان الله خان اردلان والی سنندج و همزمان با بنای مسجد دارالاحسان سنندج و به دلیل ارادت ویژه ای که او به نگل و قرآن موجود در آن داشته، ساخته می‌شود.

همزمان با ساخت این پل مسجدی هم در روستای نگل احداث می‌شود و متأسفانه به نیت بازسازی، در سال ۱۳۴۰ هجری شمسی مسجد تخریب می‌شود.

جنگل‌های بکر و زیبای بلوط و وه ن (بنه)، کوه‌های (دی یه ر و قژاکان)، دریاچه فصلی و طبیعی گیلانه جار، آبشار زیبای کانی چه رمو، کوه و قله زیبای کوره میانه با ارتفاع ۳ هزار متر، حاشیه رودخانه کوماسی، بوم گردی در روستای نگل و روستای میانه از دیگر ظرفیت‌های گردشگری موجود در این منطقه است.

نان‌های محلی

علاوه بر موارد مذکور از دیگر ظرفیت‌هایی که همواره مورد استقبال گردشگران در این روستا قرار گرفته است پخت نان‌های محلی در این روستا است.

نان گرد بومی، ناوساجی، شلکینه، که لانه، کولیره تنوری، کولیره مه ژیه از جمله نان‌های محلی مناطق کوردنشین است که بوی عطر آن هنوز در این روستا مشام رهگذران را می‌نوازد.

علاوه بر کار کشاورزی و باغداری و دامداری بخشی از مردم روستای نگل به ویژه زنان به کار صنایع دستی هم مشغول هستند و از جمله آنها می‌توان به کلاش، سبدبافی، جاجیم بافی و قالی بافی اشاره کرد.

این روستا به دلیل اینکه همواره در طول سال به ویژه ایام تعطیلات میزبان مهمانانی از اقصی نقاط ایران و حتی خارج از کشور است، دارای امکانات مناسبی برای پذیرش مسافران از جمله زائرسرا و اقامتگاه‌های خصوصی و کمپ گردشگری است.

پارکینگ، پارک کودک، مرکز بهداشت، درمانگاه و داروخانه، پست بانک و مخابرات، کتابخانه عمومی و فروشگاه از دیگر امکانات موجود در این روستا است.

کد خبر 4574536

منبع: مهر

کلیدواژه: جاذبه گردشگری شهرستان سروآباد سنندج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۵۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج

مهدی رمضانی در دیدار‌های جداگانه با کارگران آسیب‌دیده ضمن آرزوی سلامتی، مشکلات آنان را مورد بررسی قرار داد و خواستار تسریع در روند درمان و کار‌های اداری این کارگران شد.

معاون سیاسی، امنیتی استاندار کردستان همچنین با حضور در منزل جعفر میرزایی کارگر فوت شده در حادثه کارگری، ضمن تسلیت به خانواده آن مرحوم، اظهار داشت: بحث ایمنی باید جدی گرفته شده و با متخلفان برخورد شود تا کارگران دچار حادثه نشده و خانواده‌ها عزادار نشوند.

مدیرکل کار کردستان نیز در این دیدار گفت: تمام توان خود و ادارات زیر مجموعه وزارت کار در استان را در جهت حمایت از کارگران آسیب دیده بکار خواهیم گرفت، و حمایت از این اقشار را وظیفه خود میدانیم.

فرزاد پیشکاری گفت: در راستای حفظ ایمنی، بهداشت و صیانت از حق و حقوق کارگران ۲۳ بازرس کار در استان سال گذشته بیش از ۱۹ هزار بازرسی از کارگاه‌ها، کارخانجات، واحد‌های تولیدی و صنعتی، ابنیه و کارگاه‌های پرخطر را انجام داده‌اند تا کارگران به عنوان سرمایه‌های ارزشمند کشور دچار سانحه و آسیب نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه به کارگران ساختمانی استان کردستان
  • به روز کردن صندلی‌های پردیس سینما بهمن سنندج با اعتبار ۲۰ میلیارد ریالی
  • بررسی مسائل و مشکلات روستا‌های پیرانشهر با حضور مدیر کل بنیاد مسکن استان آذربایجان غربی
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • اقدام به موقع پلیس جان ۲ نفر را در سنندج نجات داد
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان