Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@00:18:33 GMT

پیامبر(ص) پیش از بعثت در عالم ملکوت پیامبر(ص) بودند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۹۵۳۱۰

پیامبر(ص) پیش از بعثت در عالم ملکوت پیامبر(ص) بودند

استاد حوزه علمیه گفت: پیامبر(ص) پیش از بعثت در عالم ملکوت پیامبر بودند زمان بعثت به دستور الهی پیامبری ایشان بر عالم آشکار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام معرفت به مناسبت عید مبعث در مسجد جامع غدیر به سخنرانی پرداخت و گفت: در همه آیات قرآنی مجموعه افعال الهی در ملک و ملکوت به تراز فعل بعثت نمی‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه دوم سوره جمعه « هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِّنْهُمْ...» به معنی «او کسی است در میان مردم بی سواد، پیامبری بزرگوار از جنس ایشان برانگیخت که ...»؛ اظهار کرد: حاصل این بعثت نمایان کردن ذات گرامی پیامبر اسلام(ص) است.

حجت‌الاسلام معرفت با بیان اینکه برای درک بهتر مفاهیم قرآنی باید هر کلمه از آن در جای خود مورد دقت قرار گیرد؛ عنوان کرد: کلمه بعثت در آیه دوم سوره جمعه غیر از بعثت‌هایی است که در آیات دیگر قرآن مطرح شده است.

وی افزود: واژه بعثت در برخی آیات قرآنی به مفهوم برانگیختن و در برخی از آنها مربوط به عالم قیامت است.

استاد حوزه علمیه با طرح این سوال که آیا پیامبر(ص) در 40 سالگی پیامبر شدند یا به دستور الهی پیامبری خود را در این سن اظهار کردند، گفت: در آیه دوم سوره جمعه پیامبر(ص) مبعوث در میان افراد امی بودند اما ایشان جزو افراد امی نبودند در واقع حضرت از نظر جغرافیایی در بین انسان‌های امی بودند.

حجت‌الاسلام معرفت با بیان اینکه ذات پیامبر(ص) در عالم امکان با احدی از موجودات عالم قابل جمع نیست، ابراز کرد: پیش از حضرت کسی نبوده که بتوان او را با جمعی از خلایق جمع کرد پس از او هم کسی شرف و لیاقت ندارد که بتوان او را به ذات پیامبر(ص) افزود حتی پیامبران اولوالعزم؛ تنها کسی که با استناد به آیه 61 آل عمران لیاقت معیت با پیامبر(ص) را داشتند ذات مبارک امیرمومنان امام علی(ع) است.

وی در تبین آیه 61 سوره آل عمران بیان کرد: در این آیه قرآن کریم پیامبر(ص) خطاب به اصحاب فرمودند که امیرمومنان امام علی(ع) نفس و جان من است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بعثت پیامبر(ص) پیش از اینکه شب 27 رجب در عالم ملک اتفاق افتد در عالم ملکوت رخ داده بود؛ گفت: شب 27 رجب تنها زمان این بود که امین الهی حضرت جبرئیل به پیامبر(ص) خبر بدهند که دیگر در بطن غار ماندن شما جایز نیست.

حجت‌الاسلام معرفت با بیان اینکه پیامبر(ص) قبل از بعثت صاحب مدال خلق عظیم بودند، اظهار کرد: پیامبر(ص) در جریان بعثت به خلق عظیم نرسیدند بلکه با بعثت ما را متوجه خلق عظیم خود کردند ایشان پیش از بعثت پیامبر بودند و تنها با بعثت پیامبریشان آشکار شد.

وی افزود: حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع)، حضرت نوح(ع) و حضرت ابراهیم(ع) همه مبعوث و مرسل هستند اما آنها عنوان «رحمة للعالمین» را ندارند.

استاد حوزه علمیه درباره یکی از مصادیق رحمت لللعالمین پیامبر(ص) با استناد به آیه 56 سوره احزاب درباره صلوات فرستادن خدا و فرشتگان بر پیامبر(ص) گفت: پیامبر(ص) فرمودند قبل و پس از مرگ هر کس در شرق و غرب عالم باشد همین که بر من صلوات بفرستد همان لحظه به من می‌رسانند و من آن صلوات فرستنده را می‌شناسم.

حجت‌الاسلام معرفت با بیان اینکه هر صلوات یک حسنه و بهترین دعا است، خاطرنشان کرد: هر کس یک صلوات به پیامبر(ص) بفرستد در مقام بازگشت فرشتگان ده برابر از مابین مشرق و مغرب برای او صلوات می فرستند.

 

 

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیل لرستان خسارت سیل بارندگی و سیلاب سیل پلدختر امداد رسانی استان خوزستان حسن روحانی روز طبیعت اسحاق جهانگیری بعثت پیامبر بعثت پیامبر بزرگ اسلام پیامبر اکرم ص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۵۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد

تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: نظریه ولایت مطلقه فقیه آیت الله لاری هیچ تفاوتی با نظریه ولایت مطلقه فقیه حضرت امام (ره) ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری در همایش مرجعیت شیعه، حکمرانی و تمدن اسلامی با محوریت واکاوی اندیشه‌های مرحوم آیت الله سید عبدالحسین نجفی لاری، اظهارداشت: این نشست در حقیقت پاسداشت نام، مرام، راه و شخصیت وارسته، زمان‌شناس، مجاهد و ظلم‌ستیزی است که نام مبارکشان در تاریخ سیاسی معاصر نقش بسته است، و بحمدالله سرمشقی برای عالمان، اندیشمندان و مجاهدان راه حق تا پایان تاریخ است.

وی افزود: با نگاهی اجمالی به زندگی این مرد بزرگ و مجتهد عالی‌مقام، درمی‌یابیم این عالم بزرگ، محضر اساتید بزرگی، چون میرزای شیرازی تلمذ کرد که حقیقتا سهم عظیمی در مبارزات و نهضت‌های یکصد و پنجاه سال اخیر کشور داشته است.

کلانتری ادامه داد: از دیگر اساتید مرحوم آیت الله سید عبدالحسین نجفی لاری، مرحوم عارف بالله، ملا حسینقلی همدانی و محقق ایروانی را می‌توان نام برد. علامه سید عبدالحسین لاری در ردیف آخوند خراسانی و در زمره شاگردان میرزای شیرازی است. آخوند خراسانی که بزرگ‌ترین رهبر مشروطه بوده است.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: آیت الله لاری شخصیتی بود که در سن بیست و دوسالگی به درجه اجتهاد رسیده بود، و در این سن، از میرزای شیرازی و محقق ایروانی، اجازه اجتهاد داشت. این امر، نشانگر نبوغ فکری، استعداد و سخت‌کوشی این عالم بزرگ شیعی است.

وی گفت: یکی از اتفاقاتی که در دوران مرحوم آیت الله نجفی لاری در ایران افتاد این است که کشور به دو بخش تقسیم شد. قسمت شمالی در دست روسیه و قسمت جنوب در استعمار و استثمار انگلستان درآمد. در این زمان به خاطر قحطی و جنایات انگلیس جمعیت ایران حدوداً نصف شد.

کلانتری تصریح کرد: این عالم بزرگ همزمان در سه جبهه جنگید: استعمار انگلستان، استبداد قاجار و یک جهاد همه جانبه پی‌ریزی کرد و نظام اسلامی بر مبنای ولایت فقیه را بنیان نهاد.

وی ادامه داد: کاری که مرحوم عبدالحسین نجفی لاری انجام داد همان کاری است که انقلاب کبیر اسلامی حدود 60، 70 سال قبل در مقیاس وسیع‌تر انجام داد. حرکت آیت الله سید عبدالحسین لاری، یکی از زمینه‌های شکل‌گیری انقلاب اسلامی ایران، و استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی بر مبنای نظریه ولایت مطلقه فقیه است.

کلانتری گفت: با برگزاری این نشست‌ها شاید بتوانیم کمی از دین خود را به این فقیه بزرگ ادا کنیم، تا نسل جدید بتوانند از خرمن دستاورد بزرگان دین بهره‌مند شوند.

تولیت حرم مطهر شاهچراغ (ع) گفت: نظریه ولایت مطلقه فقیه آیت الله لاری هیچ تفاوتی با نظریه ولایت مطلقه فقیه حضرت امام (ره) ندارد، تنها تفاوت این است که حضرت امام (ره)، برای نخستین بار نظریه ولایت مطلقه فقیه را در سال 1322 که کتاب کشف اسرار را نوشتند، مطرح و اعلام کردند؛ اما مرحوم آیت الله لاری، پنجاه سال قبل از امام (ره)، آن را اعلام کردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه جهرم نیز در این مراسم گفت: اولین و تنهاترین شخصی که عمق شخصیت این عالم بزرگ را متوجه شدند، رهبر معظم انقلاب بودند. ما از ایشان یاد گرفتیم که این عالم ربانی چه ظرفیت‌های داشتند و می‌شود از آن درس گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور مهدوی با بیان اینکه اولین وجه ایشان باور عملی بود که به ولایت فقیه داشتند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید بسیار داشتند که اولین حکومت کوچک اسلامی را ایشان تاسیس کردند و ما تا زمان امام خمینی(ره) همچون شخصیتی نداریم.

وی از نام‌گذاری روز 19 اردیبهشت به نام این عالم و فقیه عالیقدر خبر داد و گفت: یکی از کارهایی که در دست پیگیری است، ثبت این روز به نام این فقیه فقید است و امیدواریم این همایش‌ها سرآغازی برای نکوداشت‌های بعدی باشد.

مهدوی افزود: مقابله با استعمار انگلیس، مقابله با تجزیه کشور و فتوای بازگشت مناطق جدا شده به کشور، اقتصاد مقاومتی که اظهار کردن باید تولیدات داخلی داشته باشیم، جزیی از تلاش‌ها و نگرش‌های عملی این عالم ربانی بود.

محمدهادی ایمانیه استاندار فارس با بیان اینکه شخصیت آیت الله العظمی سید عبدالحسین نجفی لاری ترکیبی از فقاهت به عنوان شاگرد میرزای شیرازی، عرفان به عنوان شاگرد ملاقلی همدانی و شجاعت و زمانشناسی، کم نظیر است، گفت: فارس استانی بسیار با اصالت و ریشه دار است از جنبه‌های فقاهت، شجاعت و عرفان در قله قرار دارد.

وی افزود: سید عبدالحسین نجفی لاری که امروز صدمین سال رحلت وی را گرامی و سبک زندگی او را زنده نگه می‌داریم، یادآور این است که استان فارس ذخایر ارزشمندی دارد که مورد غفلت قرار گرفته است.

استاندار فارس گفت: این عالم شجاع، انسانی است که با شجاعت و تحمل هجمه‌های مختلف، مقاوم ایستاد، لشکر تشکیل دارد و در مقابل استبداد انگلستان ایستادگی کرد و همزمان به فکر مردم و فقرا نیز بود و در روز‌های قحطی و خکسالی که به دنبال جنایت‌های انگلیس در کشور رخ داده بود، با تجار هندی ارتباط برقرار می‌کرد و خود میان مردم نان و خرما توزیع می‌کرد.

ایمانیه خاندان نجفی لاری را استوانه‌های فارس دانست که باعث قوام این استان هستند و اظهار کرد: باید این الگو‌های ارزشمند را به جوانان گمگشته امروز معرفی کرد تا هویت در هویت ملی و دینی خود از آنها الگو بگیرند و کمتر به سوی الگو‌های به ظاهر زینت داده شده غربی بروند.

وی با اشاره به نشست خود با وزیر نفت، گفت: آرامستان دارالسلام شیراز مدفن یکهزار نفر از فقها، علما و بزرگان دینی و معنوی کشور است که باید معرفی شوند.

ایمانیه اعلام کرد: وزیر نفت برای اختصاص اعتباری به بازسازی دارالسلام که پس از بقیع، قدیمی‌ترین قبرستان جهان اسلام است، قول مساعدت داد.

استاندار فارس اظهار کرد: در دنیایی که از مشکلات اساسی آن کمبود الگو‌های بشر است و جوانان سرگشته هستند، عدم ارائه الگو‌هایی به این ارزشمندی، کم لطفی نسبت به اصالت‌های استان است.

انتهای پیام/424

 

دیگر خبرها

  • اشتراکات وثیق شیعه و اهل سنت
  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • جای یک کتابخانه مرکزی در شهر عالم‌پرور آمل خالی است
  • نشر ۲۷ بعثت با ۲۱۰ عنوان به نمایشگاه کتاب آمد
  • آیت‌الله جوادی آملی: فریب، راه نیست و با آن نمی‌توان زندگی کرد
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • فقدان مرحوم ماموستا فخری یک ضایعه بود
  • سرمربی جدید تیم فوتبال بعثت کرمانشاه معرفی شد
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله