Web Analytics Made Easy - Statcounter

جان زاروبل استاد روابط بین‌الملل و رئیس بخش مطالعات بین‌المللی دانشگاه سان فرانسیسکو است. در گذشته او معاونت موزه هنرهای مدرن سان‌فرانسیسکو و استادی دانشکده فیلادلفیا را هم بر عهده داشته‌است.

وی در گفت‌وگو با ایلنا نظرات خود را درمورد برجام و روابط ایران و اروپا مطرح کرده‌است.

در ذیل متن گفت‌و گوی این استاد دانشگاه و خبرنگار ایلنا را مشاهده می‌کنید:

ترامپ سردرگمی‌های خود را به نظام بین‌الملل وارد می‌کند

***پیش‌بینی شما درباره آینده روابط اروپا-آمریکا با توجه به تلاش‌های اروپایی‌ها برای دور زدن تحریم‌های آمریکا چیست؟

فکر نمی‌کنم این موضوع روابط اروپا و آمریکا را تضعیف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در زمانی هستیم که ترامپ برخی از سردرگمی‌های خود را به نظام بین‌المللی وارد می‌کند و موجب انتقادهای زیادی به خود شده است.

من اعتقاد ندارم که ترامپ یک  سیاست منسجم را به کار گرفته‌است.

ممکن است ترامپ تهدیدهایی علیه اروپا به کار گیرد اما در نهایت عقب‌شینی می‌کند.

اینستکس اولین تلاش جدی برای مقابله با تحریم‌هاست

***آیا فکر می‌کنید سازوکار مالی ایران و اروپا می‌تواند با سلطه دلار در کسب‌وکار مقابله کند؟

من بسیار علاقه‌مند به دیدن آینده این مکانیزم هستم و می‌خواهم ببینم چقدر موفق است، زیرا این اولین تلاش برای مقابله جدی با تحریم‌های‌ آمریکا علیه ایران است.

دلار از زمان پایان جنگ جهانی دوم ارز غالب  بوده است، بنابراین برای تغییر این هنجار زمان زیادی نیاز است.

اگر ایالات متحده آمریکا به روند فعلی و ایجاد مشکل برای تجارت جهانی ادامه دهد، در نهایت خود را از سیستم غالب ارزی که سال‌ها از آن سود برده‌است، محروم می‌کند.

اینستکس هژمونی مالی و نظامی آمریکا را به چالش نمی‌کشد

***آیا اجرای اینستکس  به معنای پایان تصمیم‌گیری آمریکا برای جهان است؟

من اعتقاد ندارم چرا که اساسا هژمونی مالی و نظامی آمریکا را به چالش نمی‌کشد.

برجام یک دستاورد بزرگ برای دیپلماسی جهانی بود

***تجزیه و تحلیل شما از معامله هسته‌ای ایران چیست؟

برجام یک دستاورد بزرگ برای دیپلماسی جهانی و فرصتی برای پایان  انزوای بین‌المللی به حساب می‌آمد.

ترامپ می‌خواهد تمام دستاوردهای اوباما را تضعیف کند

***با توجه به اینکه تعهد ایران به برجام توسط سازمان‌های مختلف تایید شده است، به نظر شما چرا دونالد ترامپ این توافق را بدترین توافق نامید و آن را ترک کرد؟

تا آنجا که می‌توانم بگویم، رئیس‌جمهور ترامپ معتقد است که تمام توافقات دولت قبلی ایالات متحده آمریکا بد است.

ترامپ به وضوح می‌خواهد دستاوردهای دولت پیشین خود یعنی  باراک اوباما را تضعیف کند.

اینستکس می‌تواند از رکود اقتصادی شدید جلوگیری کند

***آیا اینستکس  می‌تواند منافع ایران از برجام را برآورده کند؟

من نمی‌توانم در این باره دقیق نظرم را بگویم، اما به نظر می‌رسد که می‌تواند مانع رکود اقتصادی شدید شود.

اروپا نشان داد همیشه هم از آمریکا تبعیت نمی‌کند

***آیا اروپا می‌تواند با توجه به تهدیدهای ایالات متحده، به ارتباط تجاری با ایران ادامه دهد؟

اینستکس در واقع نشان می‌دهد که اروپا به دنبال منافع خودش است.

اروپا نشان داده است که همیشه هم با خواست آمریکا کنار نمی‌آید.

ایران متعهد به برجام است این توجیه قوی برای اروپا است تا با آمریکا در این مورد مخالفت کند.

اروپایی‌ها با احتیاط تجارت با ایران را ادامه می‌دهند

***با توجه به مجازات‌های ایالات متحده در برابر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، آیا فکر می‌کنید کشورهای اروپایی به تجارت با ایران ادامه خواهند داد؟

آدام اسمیت به ما می‌گوید که گرایش طبیعی انسان‌ها به تجارت و مبادله همواره وجود دارد. هیچ کس نمی‌داند واکنش ایالات‌متحده به این ماجرا چیست و چه زمانی رخ می‌دهد.

تا آن زمان، من فکر می‌کنم که اروپایی‌ها در تجارت با ایران مصمم باشند، اما با احتیاط این تجارت را حفظ می‌کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روابط بین الملل مصاحبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۹۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیم با انتخابات آمریکا و روی کار آمدن دموکرات‌ها و یا جمهوری‌خواهان دارد.در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با روسیه است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بسیاری از کشورهای غربی که ابتدا تمایلی به ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین نداشتند، مسیر خود را تغییر داده‌ و تجهیزات مختلفی از تانک‌های سنگین گرفته تا سیستم‌های دفاع هوایی را به این کشور ارسال کرده و همچنان به تداوم این روند متعهد هستند.

علاوه بر این، خلبانان اوکراینی در حال آموزش برای جت‌های جنگنده احتمالی هستند، مطالبه‌ای که دولت اوکراین از ابتدای شروع جنگ عنوان کرده است.

واشنگتن سرسخت‌ترین شریک نظامی اوکراین از ابتدای جنگ بوده و تسلیحات و تجهیزات بیشتری در مقایسه با سایر کشورها ارسال کرده است. جدیدترین داده‌های وزارت امور خارجه ایالات متحده نشان می‌دهد که کل کمک‌های نظامی این کشور تحت ریاست جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از 42 میلیارد دلار فراتر رفته که 41.3 میلیارد دلار آن از زمان آغاز جنگ بوده است.

با این حال به اعتقاد برخی تحلیلگران سرنوشت ناخوشایندی در انتظار زلنسکی است. واشنگتن به دست نشانده های خود در نقش سران دولت های خارجی تنها به عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف ژئوپولیتیکی می نگرد و بعد از اینکه این دست نشانده ها وظایف محول شده خود را انجام دادند، آنها را برکنار می کند.

سرنوشت مشابهی در انتظار «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین نیز وجود دارد، به محض اینکه زلنسکی نقشی را که غرب برای او معین کرده، ایفا کند. زمانیکه دیگر مورد نیاز حامیان غربی نیست چه نوع خاتمه ای در انتظار زلنسکی است؟ فنا بعد از یک کودتا، برکناری از قدرت با برگزاری انتخابات یا اتهام، بازداشت، حبس و غیره.

خدمت غرب به اوکراین یک طرفه نیست

با نگاهی واقع گرایانه به جنگ میان روسیه و اوکراین در حالی که تهاجم روسیه ادامه دارد، اوکراین اغلب به شدت به حمایت نظامی و اقتصادی غرب وابسته است. با این حال، این رابطه آنطور که در ابتدا ممکن است یک طرفه به نظر برسد، نیست. حمایت غرب در واقع در کمک به اوکراین برای دفاع از خود بسیار مهم بوده است، این موضوع در صورتی است که جهان دموکراتیک نیز طیف وسیعی از منافع را از حمایت از تلاش‌های جنگی اوکراین به دست می‌آورد.

مهم ترین این مزیت ها کسب منافع در میدان جنگ است. به اعتقادات رهبران کشورهای غربی و اروپایی، اوکراین در میدان جنگ به طور پیوسته در حال نابودی پتانسیل نظامی روسیه است. این روند جنگ به طور چشمگیری تهدیدی را که برای جناح شرقی ناتو ایجاد می‌کند، کاهش می دهد.

شکست در اوکراین، روسیه را از صفوف ابرقدرت‌های نظامی جهان پایین می‌آورد و مسکو را با سال‌ها بازسازی روبرو می‌کند و تهدید های ناشی از اقدامات احتمالی روسیه را در کشورهای دیگر به حداقل می رساند. مهم این است که غرب با حمایت از اوکراین می‌تواند پتانسیل نظامی روسیه را بدون انجام هیچ اقدامات مستقیم یا تلفات جانی، کاهش دهد.

بر اساس نگاه سیاستمداران غربی، «راه جلوگیری از رویارویی با روسیه در آینده، کمک به اوکراین برای عقب راندن مهاجم در حال حاضر است. این درس تاریخ است که باید ما را راهنمایی کند و به اقداماتی قبل از اینکه خیلی دیر شود، فوریت بخشد.»

اما اگر بازی به نفع روسیه پایان یافته و این درس نادیده گرفته شود و اوکراین شکست بخورد، غربی‌ها نگران هستند که روسیه تقریباً به طور قطع فراتر رفته و تهدیدی مستقیم برای کشورهای عضو ناتو مانند کشورهای بالتیک، فنلاند یا لهستان محسوب خواهد شد.

در آن مرحله، دیگر امکان اجتناب از تلفات قابل توجه ناتو وجود نخواهد داشت. نبرد در میدان اوکراین به ناتو هدف تازه ای بخشیده است و با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو باعث گسترش بیشتر اتحاد نظامی در اتحادیه اروپا شده است. این امر عاملی شده تا اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری متحد شود.

به طور کلی، تمایل و توانایی غرب برای ادامه حمایت از اوکراین مبتنی بر توافق در برابر چیزی است که از آن دفاع می کند. موضع غرب در مورد آینده جنگ اوکراین به دلیل چرخه انتخابات در ایالات متحده و اروپا پیچیده است.

با وجود مخالفت های فراوان در آمریکا و اروپا، بسته کمکی به اوکراین ارسال شده است و کشورهای اتحادیه اروپا و ناتو به تعهد تجهیزات جنگی برای اوکراین ادامه می‌دهند. اما نکته قابل تامل، تا زمانی که چرخه انتخاباتی کامل نشود، سیاست‌ها در حالت تعلیق هستند و موقعیت اوکراین را تضعیف می‌کنند و دست مسکو را تقویت می‌کنند.  

آینده جنگ اوکراین ارتباط مستقیمی با انتخابات آتی ایالات متحده و روی کار آمدن دموکرات ها و یا جمهوری خواهان دارد. در حال حاضر بهترین گزینه برای اوکراین آماده سازی زمینه برای حل و فصل مذاکرات احتمالی با پوتین است؛ تصمیمی که اوکراین باید بگیرد و در این شکی نیست.

اما نکته کلیدی نوع حل و فصل است که ممکن است قابل قبول باشد. موضع حداکثری زلنسکی مبنی بر خروج کامل روسیه از تمام خاک اوکراین همچنان پابرجاست. این امر با واقعیت وضعیت نظامی در زمین و در میان جمعیت های سرزمینی که اکنون تحت کنترل روسیه است، تضعیف می شود.

همچنین پیوستن و یا عدم پیوستن اوکراین به ناتو از موضوعات مهمی است که ادامه و یا مذاکره برای حل و فصل جنگ را به چالش کشیده است. تصمیمی که آینده اوکراین را یا متحد شرق و یا در مقابل شرق قرار خواهد داد.

 

تحولات اوکراین| امکان درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیروتحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • مزه دورکاری در اقتصاد آمریکا
  • بورل: آمریکا جایگاه مسلط خود را از دست داده است
  • سردار رشید: در عملیات وعده صادق، 240 جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند/ اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد/ آمریکا و اروپا رایگان هر امکانی را که رژیم صهیونیستی نیاز داشته باشد، در اختیارش قرار می‌دهند حتی بمب اتم!
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابه‌جا از معلمان