Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@18:17:01 GMT

مشکلات سالمندان دغدغه کارگردان جوان در آرامسایشگاه

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۰۳۲۳

مشکلات سالمندان دغدغه کارگردان جوان در آرامسایشگاه

فیلم “آرامسایشگاه” به کارگردانی محمدرضا حسنی رنجبردر رفسنجان ساخته می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ محمدرضا حسنی رنجبر متولد ۱۳۷۳ در رفسنجان، دانش آموخته رشته کارگردانی سینما در تهران می باشد.

در ادامه گفتگوی این هنرمند جوان رفسنجانی با خبرنگار ما را می خوانیم.

-راه آرمان: ورود شما به عرصه هنر از چه زمانی آغاز شد؟

-رنجبر: در سال ۱۳۸۶وارد عرصه موسیقی ، تئاتر و سینما شدم و درسال ۱۳۸۷ به طور جدی فیلمسازی را با گذراندن کلاسهای خصوصی توسط حسین مدحت و رضا فهیمی و حضور در پشت صحنه چند فیلم سینمایی و بازیگری را درآموزشگاه چهره های ماندگار توسط بابک نوری در رفسنجان و آموزشگاه بازیگری ماهان توسط استاد امیر دژاکام در تهران آموخته ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

-راه آرمان: لطفا تعدادی از آثار خود را معرفی کنید

-رنجبر: اولین فیلم کوتاهم را در ۱۵ سالگی تحت عنوان “آن سوی تاریکی” با کمک و حمایت پیشکسوتان سینما و تئاتر رفسنجان حسین مدحت، محمدرضا کریمی ، سیدمحمدرضاحسینی کرمانی، رضافهیمی، علیرضاحسینعلیپور حداد و جواد آزادی نژاد ساخته ام

ساخت فیلم کوتاه آشغال سال ۱۳۹۱ ساخت فیلم مستند ترافیک سینما با حضور حمید نعمت الله و هادی مقدم دوست با همکاری سیما فیلم سال ۱۳۹۲ ساخت فیلم کوتاه انتظار از نوعی دیگر سال ۱۳۹۳ ساخت فیلم کوتاه بادکنک آیدا با بازی اسداالله یکتا سال ۱۳۹۳ ساخت فیلم نیمه بلند سبزبخت اولین فیلم نیمه بلند شهرستان رفسنجان با بازی پرستو صالحی، یداالله شادمانی، زهرا مرادی و فاطمه درویش نژاد سال ۱۳۹۵ ساخت فیلم کوتاه شاید فردا به تهیه کنندگی امیر دژاکام سال ۱۳۹۷

راه آرمان: به غیر از ساخت فیلم در عرصه های دیگر هم فعالیت دارید؟

رنجبر:دیگر فعالیت های بنده چاپ کتاب مجموعه نمایشنامه “ازدواج افسانه آرش در نیمه شب” نشر سورمه سال ۱۳۹۶؛ همچنین مدیر اجرایی کارگاه تولید نمایش کمدی دفتر طنز حوزه هنری تهران سال ۱۳۹۳ تا کنون می باشم.

-راه آرمان: دغدغه شما برای ساخت فیلم بیشتر شامل چه موضوعاتی می شود؟

-رنجبر: در حال حاضر و با توجه به شرایط جامعه، ساخت فیلم اجتماعی به خصوص در قالب کمدی میتواند بیشترین تاثیر را بر عموم جامعه داشته باشد، غالبا فیلم کمدی مخاطب بیشتری دارد و این بدین معناست که پیامی که شما در راستای فیلم در پی انتشارش هستید به افراد بیشتری منتقل میگردد و اگر بتوانید به درستی کار خود را انجام دهید برای عموم تاثیر گذارتر است.

-راه آرمان: چرا شهر رفسنجان برای ساخت فیلم انتخاب کردید؟

-رنجبر: تلاش من این است که بتوانم در لوای این اثر زادگاهم، شهر رفسنجان و آداب و رسومش را نیز به سایر هموطنان معرفی میکنم و در واقع از امتیازات بومی خودم در جهت بیش از پیش بهینه سازی اثر استفاده کنم.

-دلیل انتخاب موضوعات مربوط به سالمندان در فیلم جدید شما چیست؟

-رنجبر: سالمندان بخشی از جامعه ی پیرامون ما هستند، بخشی جدایی ناپذیر از هر اجتماعی؛ در واقع سالمندی، دوره ای از زندگیست که اغلب انسان ها آن را تجربه میکنند.

متاسفانه فرد پس از بازنشستگی و آغاز سالمندی به غیر از اینکه به لحاظ بدنی دچار نقصان هایی میگردد، جامعه نیز وی را فردی از کار افتاده و ناتوان میداند، در صورتی که در این سن فرد کوهی از تجربیات درست یا غلطی است که با هوشمندی و استفاده ی درست از این تجربیات میتوان جامعه را به مسیری پویا تر سوق داد و از بروز تجربیات تکراری برای یک جامعه جلوگیری کرد.

زمانی که یک سالمند خود را پویا، فعال و مفید ببیند، از خانه نشینی و افسردگی در این سن جلوگیری کرده و او بار دیگر خود را عنصر ارزشمند در فضای پیرامون خود می بیند.

علت انتخاب نویسنده برای حضور سالمندان به عنوان کارکترهای اصلی آرامسایشگاه این است که بتوانیم، تلنگری باشیم برای جامعه ای که سالمندان را پیش از مرگ فراموش شده میدانند.

بن مایه ی کمدی داستان سبب میگردد تا مخاطب، از ریتم احتمالا کندی که از سالمندان در ذهن دارد فاصله گرفته و با فضا ارتباط بیشتری برقرار کند، از طرفی میزان تاثیر گذاری اثر بر روی عموم جامعه بالا رود.

-راه آرمان: شروع فیلمبرداری از چه زمانی خواهد بود و تا کنون چه کارهایی صورت گرفته است؟

-رنجبر:در حال حاضر متن اثر توسط ساغرخواجه امیری در حال نگارش است، این متن اقتباسی از یکی از نمایشنامه های ایشان تحت عنوان واحد شماره ١١٣ است که در سال ١٣٨٩ در خانه نمایش (تهران) به اجرای عموم در آمده، موازی با نگارش متن کارهای پیش تولید در حال اجراست

و با برآورد گروه به امید خدا پس از دریافت پروانه ی ساخت بتوانیم ابتدای تابستان اثر را مقابل دوربین ببریم

هدف ما این است که  در تولید این اثر از پیشکسوتات حوزه ی تئاتر و سینما استفاده کنیم که در واقع هم پیام فیلم را خودمان انجام داده باشیم

و هم ادای دینی باشد به هنرمندان پیشکسوتی که این روزها خانه نشین شده اند.

-راه آرمان: و صحبت پایانی

-رنجبر: اول تشکر ویژه از مادر عزیز و مهربانم دارم که همیشه و همه جا حامی و مشوق من بوده و هست و در آخر آرزوی موفقیت و پیروزی برای همه هنرمندان عزیز شهر و استانم را دارم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه تاکنون اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است، ابراز امیدواری کرد: با توجه به تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در دولت سیزدهم با همراهی مجلس ساماندهی قراردادهای کار به نتیجه برسد و دغدغه اصلی جامعه کارگری برطرف شود.

به گزارش ایسنا، اولیا علی بیگی ضمن اشاره به دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب در هفته کار و کارگر اظهار کرد: رهنمودها و بیانات ایشان مایه  دلگرمی جامعه کارگری بود و نور امیدی در بین جامعه کارگری به وجود آورد. مقام معظم رهبری تاکید داشتند که بهبود حال جامعه کارگری تاثیر بسیاری در بهبود حال جامعه دارد. حدود نیمی از جامعه ایران را کارگران تشکیل می دهند و طبعا اگر کارگران حال خوبی داشته باشند نصف حال جامعه خوب خواهد شد.

فقدان امنیت شغلی اولین دغدغه جامعه کارگری

وی که در یک گفت و گوی رادیویی سخن می گفت، فقدان امنیت شغلی را اولین دغدغه کارگران دانست و گفت: مسأله ای که کارگران را آزار می دهد، نبود امنیت شغلی در محیط کار است. کارگران زیادی هستند که ۲۰ سال یا بیشتر سابقه کار دارند، ولی همچنان با قراردادهای سه ماهه و شش ماهه و بعضاً یک‌ماهه فعالیت می کنند. رواج قراردادهای موقت ناشی از نقص قانون است و تبصره های ماده  قانون کار به درستی تبیین نشده است.

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: ماده ۷ قانون کار که مربوط به قرارداد کار است روح قانون کار محسوب می شود ولی ایرادهایی دارد که به واسطه آن باعث شده قراردادهای موقت رواج یابد لذا این ماده باید اصلاح شود.

تصویب کلیات لایحه امنیت شغلی در هیات دولت

علی بیگی افزود: سال گذشته رئیس جمهور دستور دادند که وزارتخانه های کار و صمت نسبت به ساماندهی قراردادها اقدام کنند که در این راستا معاونت روابط کار نشست‌های سه جانبه ای را برگزار کردند. در نهایت توافقات به هیات دولت ارسال شد تا کلیات لایحه امنیت شغلی به تصویب رسید و اکنون کارگروه‌های تخصصی روی جزئیات کار می کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهور انتظار داریم بدنه دولت و مجلس اهتمام ویژه ای به بحث ساماندهی قراردادهای کار داشته باشند. متاسفانه اراده جدی برای ساماندهی قراردادهای کار نبوده است؛ لذا اگر دولت و مجلس عزم و اراده داشته باشند راهکارهای متعددی هست که به موضوع قراردادها ورود کرد و مشکلات جامعه کارگری در بحث قراردادها را برطرف کرد.

تفکیک قراردادهای با ماهیت مستمر از غیر مستمر

رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در عین حال بر لزوم ساماندهی قراردادها تاکید کرد و گفت: منظور از ساماندهی قراردادها یعنی کارهایی که ماهیت مستمر دارند شناسایی شوند و افرادی که در این مشاغل مشغول کارند با قرارداد دائم به کار گرفته شوند. منتها باید به سمت و سویی برویم‌ که امنیت شغلی با رعایت انظباط اجتماعی در محیط کار انگیزه وبهره وری ایجاد کند.

وی در پایان گفت: در کارهایی که فصلی است انتظار جامعه کارگری این نیست که حتما کارگر قرارداد دائم داشته باشد؛ بنابر این باید بین کارهای با ماهیت مستمر و کارهای با ماهیت غیر مستمر تفکیک قائل شویم و این کارها رصد و شناسایی و ساماندهی شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلایل استعفای امام جمعه رفسنجان پس از ۳۹ سال فعالیت /تاکید بر جوان گرایی
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • مستندی نیم‌‎ساعته که ساختش ۱۶ سال زمان برد
  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • باید با روحیه جهادی، پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • باید پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • مشکلات اقتصادی و معیشتی مهمترین دغدغه مردم است
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • مشکلات اولویت‌دار کارگران و کارفرمایان احصا و مورد رسیدگی قرار گیرد