Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@15:32:26 GMT

دلیل سقوط احتمالی سپیدرود رشت چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۳۰۹۳

دلیل سقوط احتمالی سپیدرود رشت چیست؟

خبرگزاری تسنیم: تساوی رشتی‌ها در بازی گذشته و ۷ مسابقه سخت آینده که ۴ بازی آن خارج از خانه است شرایط را برای سپیدرود سخت کرده است مگر این که معجزه‌ای رخ دهد و نتایج بازی‌ها به‌گونه‌ای رقم بخورد که سپیدرود در لیگ برتر ماندنی شود.

آنچه که سرنوشت کنونی سپیدرود را رقم زده است نتیجه عملکرد و رفتار و مدیریت نسنجیده اداره کل ورزش و جوانان و هیئت فوتبال گیلان، مداخلات غیرقابل توجیه سیاسیون و دسته‌ای از بازیکنان و لیدر‌های فرصت‌طلب و در نهایت علی کریمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش تلاش می‌شود که به‌طور جداگانه، نقش هر یک از این عوامل در وضعیت کنونی سپیدرود مورد بررسی قرار گیرد.

سطح اداری

اداره کل ورزش و جوانان و هیئت فوتبال گیلان از زمانی که سپیدرود رشت پس از دو دهه از لیگ دو به لیگ یک صعود کرد و اعتبار و پایگاه اجتماعی سپیدرود به چشم آمد، مداخلات خود را آغاز و تاکنون به این روند ادامه می‌دهد و با بازی‌های حقوقی و مالکیتی باعث شده که هیچ سرمایه‌گذاری برای حضور در سپیدرود احساس امنیت نکند.

رفتار‌های متولیان ورزش و فوتبال گیلان را می‌توان در تعداد مالکان سپیدرود رشت در سه سال اخیر به وضوح مشاهده کرد و گویی که دست به دست کردن‌های مداوم مالکیت سپیدرود و تحقیر شخصیت اجتماعی این تیم ریشه‌دار و مردمی از وظایف دایمی و اثباتی مدیران ورزش و فوتبال گیلان است.

دستاورد مدعیان راهبری ورزش گیلان تاکنون چیزی جز تحقیر و سقوط و از دست دادن فرصت‌های فوتبال استان گیلان در عرصه باشگاهی و ملی نبود و عجیب‌تر اینکه نه وزارت ورزش و نه فدراسیون فوتبال هیچ حساسیتی نسبت به آن چه که در ورزش و فوتبال گیلان می‌گذرد ندارند.

البته این پرسش برای افکار عمومی وجود دارد تا چه زمانی نظام و دولت و مردم باید هزینه سومدیریت عده‌ای که جز عنوان مدیر چیزی برای عرضه ندارند را بدهند.

سطح سیاسی

همواره باشگاه‌های پرطرفداری، چون سپیدرود رشت و داماش گیلان و ملوان انزلی مورد توجه جریان‌های سیاسی بوده‌اند و قابل انکار نیست که مداخلات سیاسیون در امور این باشگاه‌ها به بخشی از سرشت آن‌ها تبدیل شده است.

به‌طور مشخص وقتی سپیدرود پس از سال‌ها از حاشیه به متن آمد و درخشیدن آغاز کرد و وارد متن زندگی اجتماعی مردم شد، میل و مداخله جریانات و شخصیت‌های سیاسی برای دخالت در امور باشگاه پر رنگ‌تر شده و اوج این مداخلات را می‌توان در لیگ یک و لیگ برتر دید.

اداره کل ورزش و جوانان گیلان که همواره تحت امر تصمیم می‌گیرد در تحقق اهداف سیاسیون در سپیدرود رشت نقش کاتالیزور را ایفا کرده است که ملموس‌ترین نمونه آن آوردن تن‌زاده و سپس خلع ید مالکیتی وی از سپیدرود رشت است که بدون تردید یک کنش و خواست سیاسی بوده است.

تحلیل سیاسیون حامی این روند آن است که حفظ سپیدرود رشت و هوادارانش به‌عنوان یک پایگاه اجتماعی، ضامن موفقیت سیاسی آنان است و با این رویکرد، مهندسی مداوم مالکیت سپیدرود توجیه شده و لیدر‌های اجاره‌ای نیز نقش مهمی در تحقق این هدف داشته‌اند.

سطح تیمی و هواداری

مردم رشت هواداران واقعی سپیدرود رشت هستند و عشق هواداران به سپیدرود هیچ ارتباطی به رفتار سیاسیون و مدیریت ورزش ندارد و هواداران در داری و نداری از زمان تاسیس سپیدرود تاکنون و بدون چشمداشتی حامی اصلی تیم شهرشان بوده‌اند و هیچ فرد و گروهی نمی‌تواند جریان واقعی هواداری سپیدرود را به خود منتسب کند.

اما دسته محدودی از هواداران که تحت عنوان لیدر شناخته می‌شوند و نقش رهبری سکو‌ها را به عهده دارند در غیاب یک تشکیلات منسجم باشگاهی در سیستم مدیریتی تیم نفوذ کرده و تلاش می‌کنند که جریان هواداری سپیدرود را به نام خود مصادره کنند و بخش مهمی از مشکلات کنونی سپیدرود رشت همین لیدر‌هایی هستند که وابستگی‌هایی به هیئت فوتبال و مربیان و بازیکنان دارند.

این لیدر‌ها که در زمان مالکیت علی کریمی و با دریافت وجوه مشخصی به حضور خود در سپیدرود رسمیت بخشیدند و در شرایط کنونی به یکی از مهم‌ترین مشکلات تیم بدل شده‌اند و در امور تیم مداخله می‌کنند و به وقت نیاز تجمع و تحصن می‌کنند و هر کسی را که اراده کنند مورد اهانت و تهدید قرار می‌دهند.

این‌ها در تعیین سرپرست، سرمربی و مالک برای خود حقی قایل هستند و در یک کلام گروه فشاری برای کارگردانان اصلی تحولات باشگاه هستند.

مروری بر کلیه رخداد‌های سپیدرود از لیگ یک تاکنون نشان می‌دهد تعدادی از بازیکنان تیم که تجربه کودتا در داماش را دارند، اکنون با هماهنگی هیئت فوتبال گیلان و به‌صورت یک هسته سخت در درون تیم، اغلب تحولات سپیدرود را رقم می‌زنند.

این هسته سخت و مدعی در تعیین و اخراج سرمربی، جذب بازیکن، کوچ تیم و تحریک به تجمع و نافرمانی و مصاحبه علیه مدیران وقت باشگاه، نقش محوری داشته‌اند. کودتا علیه «پورمحسن» و «تن‌زاده» و «نوین»، تجربه مشترک این هسته سخت در سپیدرود رشت است.

منبع: فردا

کلیدواژه: سپیدرود رشت سقوط سپیدرود رشت پیکان فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۳۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: سازمان لیگ در بخش فرهنگی و داوری دقت لازم داشته باشد

وزیر ورزش و جوانان ابراز امیدواری کرد، سازمان لیگ فوتبال ایران در چهار هفته‌ پایانی لیگ برتر در همه بخش‌های فوتبال کشور مخصوصاً در بخش فرهنگی و داوری دقت لازم را داشته باشد. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، کیومرث هاشمی در حاشیه فینال جام مرحوم یونس شکوری اظهار داشت: به هر حال جام یونس شکوری قدمتی چندساله دارد. همانطور که برای افتتاحیه این جام حضور پیدا کردیم و زمانی که چمن بازسازی شد قول دادیم که در رقابت‌های پایانی هم شرکت کنیم، در روز برگزاری فینال حضور پیدا کردیم. کسانی که در رده پیشکسوتان جام یونس شکوری حضور پیدا می‌کنند، به هر حال کسانی هستند که در سال‌های نه چندان دور خدمات زیاد و خوبی به فوتبال کشور داشتند، لذا ما آمدیم از نزدیک به آنها خدا قوت و خسته نباشید بگوییم و اینکه از ورزش کردن آنها خودمان روحیه بگیریم که در این سن و سال مشغول ورزش هستند. همین شادابی و دورهمی که بین آنها وجود دارد می‌تواند به جامعه ورزش تزریق شود و ما هم از وجود این عزیزان روحیه می‌گیریم.

نامه تاج به وزیر ورزش درباره مقدمات فصل آینده لیگ برتر

وی در مورد التهابات هفته‌های پایانی لیگ فوتبال ایران، تصریح کرد: به هر حال موضوع فدراسیون فوتبال است و بحثی که سازمان لیگ دارد. بخش‌های مختلف فوتبال کشور متولی دارد و هر کدام باید در راستای وظایف قانونی خود عمل کنند. ما در جلسه‌ای که با هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال داشتیم به همین نکات اشاره کردیم و تقاضا داشتیم که مخصوصاً در هفته‌های پایانی لیگ که رقابت‌ها نزدیک است سازمان لیگ در همه بخش‌های فوتبال کشور مخصوصاً در بخش فرهنگی و داوری دقت لازم را داشته باشد که مردم و هواداران دغدغه‌ای نداشته باشند. هر کدام از این تیم‌ها هواداران و علاقه‌مندان خاص خودشان را دارند و مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ هر آنچه که به آرامش فوتبال کشور کمک می‌کند در آن راستا گام بردارند. ان‌شاءالله امیدوار هستیم با برنامه‌ریزی خوبی که مسئولان سازمان لیگ دارند، بتوانند چهار هفته پایانی لیگ و مسابقات را به بهترین شکل ممکن مدیریت کنند و این رقابت‌ها را به سرانجام برسانند.

وزیر ورزش و جوانان راجع به جلسات برگزار شده طی هفته جاری در مورد وضعیت فرهنگی ورزشگاه‌ها و جوابیه رئیس فدراسیون فوتبال به وی، گفت: در نامه‌ام به فدراسیون فوتبال همه مطالب و دغدغه‌های خودم را مطرح کردم. اساس ورزش ما بر بنیان مسائل فرهنگی است و انقلاب ما هم انقلاب فرهنگی است، لذا مسائل فرهنگی از جمله مسائلی است که به مدیران خودمان در همه بخش‌های ورزش تأکید می‌کنیم. حالا فوتبال به دلیل فراگیر بودنش نقش بیشتری دارد. ما توضیح دادیم و از مجموعه فدراسیون‌ها خواستیم برای هر اقدامی که در مجموعه ورزش انجام می‌شود، یک پیوست فرهنگی داشته باشیم.

وی افزود: در زمینه فرهنگی نگرانی‌هایی وجود دارد. البته در کنار آن در دیداری که سال گذشته با مقام معظم رهبری داشتیم، اعم تشکرهایی که داشتند ناظر بر اقدامات بخش‌های فرهنگی بود که ورزشکاران و فدراسیون‌های ورزشی ما داشتند. که این موضوع جای تقدیر و تشکر هم دارد، ولی در کنار آن اگر موضوع یا مواردی وجود داشته باشد که باعث آسیب فرهنگی باشد باید مجموعه ورزش کشور توجه لازم را به موضوع داشته باشد.

هاشمی در پاسخ به این پرسش که مهدی تاج خواهان یکسری زیرساخت‌ها برای بهبود فرهنگ طرفداری و حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها شده است، اظهار داشت: بله، اطلاع دارید که باشگاه‌های ما خودشان کمتر صاحب زیرساخت‌ها هستند. عموماً ورزشگاه‌های آنها ورزشگاه‌های اجاره‌ای هستند. ما تا جایی که امکان دارد، سعی‌مان بر این است که ورزشگاه‌های متعلق به متولی ورزش را به‌روزرسانی و کمک کنیم که همه بخش‌های مختلف ورزش بتوانند از این پتانسیل استفاده کنند. ما امسال در قانون بودجه 1200 میلیارد تومان در قالب مجموعه ورزشگاه آزادی اختصاص دادیم. عمده این اعتبارات  برای خود ورزشگاه‌ فوتبال هزینه می‌شود که این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها کمتر شود. 

وی ادامه داد: البته برخی باشگاه‌ها خودشان صاحب زیرساخت هستند، مانند استان کرمان، استان اصفهان و در بخش‌های مختلف. ان‌شاءالله باشگاه‌ها کمک کنند که شرایط کاملاً فرهنگی در فوتبال ما وجود داشته باشد و بدون هیچ دغدغه‌ای هوادار در ورزشگاه بتواند حضور پیدا کند و از تماشای فوتبال لذت ببرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هاشمی: سازمان لیگ در بخش فرهنگی و داوری دقت لازم داشته باشد
  • مسجدسلیمان میزبان تیم فوتبال استقلال آبی پوشان ملاثانی
  • هجوم هواداران بیرمنگام به زمین مسابقه و فوتبال بازی کردن پس از سقوط به سطح سوم فوتبال انگلیس / فیلم
  • تاج: ورود بانوان به ورزشگاه اصلا منع نمی‌شود
  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود
  • پیکان درخانه باخت و نگران سقوط شد
  • ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با ذوب آهن
  • بررسی سیمای مدعیان صعود و کاندیداهای سقوط لیگ دسته اول
  • چرا فوتبال هم برای سلامتی شما خوب است و هم بد؟ (زیرنویس فارسی)
  • استیلی: اوسمار خوب است، ولی صبر کنید!