Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «میراث تمدنی و فرهنگی ایران و جهان مالایی: یک گفتمان فرهنگی» که توسط عبدالرضا عالمی پژوهشگر ایرانی مقیم مالزی تألیف شده است، در مراسم جایزه ملی کتاب مالزی به عنوان برگزیده بخش فرهنگی انتخاب شد. به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، کتاب «میراث تمدنی و فرهنگی ایران و جهان مالایی: یک گفتمان فرهنگی» در مراسم جایزه ملی کتاب مالزی به عنوان برگزیده بخش فرهنگی انتخاب و از تدوین‌کنندگان آن تقدیر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کتاب توسط عبدالرضا عالمی پروهشگر ایرانی مقیم مالزی و پرفسور سید فرید العطاس استاد دانشگاه سنگاپور ویرایش و با حمایت رایزنی فرهنگی ایران در مالزی توسط انتشارات GERAKBUDAYA ENTERPRISE مالزی در آذر ماه ۱۳۹۷ منتشر شده است.

جایزه ملی کتاب مالزی به صورت سالانه در حاشیه نمایشگاه بین المللی کتاب مالزی با تلاش بنیاد توسعه کتاب مالزی و انجمن کتاب ملی مالزی برگزار می‌شود امسال سازمان یونسکو و دبیرخانه کوالالامپور پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۰ در برگزاری این برنامه مشارکت داشتند.

امسال این برنامه با انتخاب ۳۸ نفر از برگزیدگان برتر کتب منتشره در سال قبل در حوزه‌های مختلف علمی و فرهنگی و... و با حضور خالد عبدالصمد وزیر امور فدرالی مالزی برگزار شد.

کتاب «میراث تمدنی و فرهنگی ایران و جهان مالایی:یک گفتمان فرهنگی» منتخبی از مقالات ارائه شده در کنفرانس بین‌المللی «میراث تمدنی و فرهنگی مشترک ایران و جهان مالایی زبان» است که با تلاش رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی و همکاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه‌های مالایا، دانشگاه ناتینگهام کوالالامپور، دپارتمان مطالعات مالایی دانشگاه ملی سنگاپور و موسسه Asia WE درک والالامپور برگزار شد.

این کنفرانس بهمن ماه سال ۹۵ با حضور اندیشمندانی از جمهوری اسلامی ایران، مالزی، سنگاپور و اندونزی در دانشگاه ناتینگهام کوالالامپور مالزی برگزار شده بود.

فرید العطاس در مقدمه این کتاب ۱۸۷صفحه‌ای آورده است: توسعه تمدن اسلامی در مناطق مختلف جهان از حوادث تاریخی شگفت انگیزی است که بسیاری از اندیشمندان را به خود مشغول ساخته است. جهان پهناور اسلام؛ همچون فرش ایرانی است که درآن تنوع و پیچیدگی طرح، متاثر از نوعی یگانگی است و طرح‌های هندسی پیچیده و نقش‌های اسلیمی آن در هم مسیر واحدی را طی می‌کند. این پیچیدگی را زمانی می‌توان بهتر درک کرد که به شکل طرح‌های متعددی مشاهده شود که در کنارهم قرارگرفته اند.

وی در ادامه افزوده است: جهان اسلام نیز هرچند ابعاد عمومی و افق‌های مذهبی متکثری دارد، اما گوناگونی و تنوع فرهنگی، زبانی، تباری و قومی، نمی‌تواند اتحاد آرمانی آن را سلب کند و ذات اسلام را به تفرقه و چند پارگی بکشاند، زیرا اصول آرمانی آن همچون اصول دین، تغییر ناپذیر است و جایگزین ندارد.

تحلیل و بررسی آوایی و معنایی واژه‌های فارسی در زبان مالایی، نفوذ فرهنگی، موسیقیایی ایران در جهان مالایی و تاثیر فرهنگ ایران بر سنت روشنفکری اسلام در اندونزی ازجمله ۱۳ عناوین مقالات این کتاب است.

عناوین مقالات مندرج در این کتاب و نویسندگان آن عبارتند از:

۱- تحلیل و بررسی آوایی و معنایی واژ‌های فارسی در زبان مالایی ـ. دکتر بخاری لوبوس از مالزی

۲- نفوذ فرهنگی، موسیقایی ایران در جهان مالایی ـ. دکتر هیلارین لری فرانسیس از سنگاپور

۳- تأثیر فرهنگ ایران بر سنت روشنفکری اسلام در اندونزی از گذشته تا امروز ـ. دکتر حسین هریانتو از اندونزی

۴- تصوف: مسیر بین فرهنگی گفتگو میان ایران و جهان مالایی ـ. دکتر محمدرضا اسفندیار و فائزه رحمان از ایران

۵- عدالت در تفکر اجتماعی، بررسی آرای شریعتی و سید حسین العطاس ـ. دکتر تئو لی کن از دانشگاه ملی سنگاپور

۶- چالش‌های وحدت میان مسلمانان با بررسی آرای شریعتی، نورسی و العطاس ـ. دکتر سید فرید العطاس از دانشگاه ملی سنگاپور

۷- رویکرد بین‌فرهنگی ایران در رسانه‌های مالزی و بالعکس ـ. دکتر حمیده مولایی از ایران

۸- مقدمه‌ای بر ترجمه اسرار العرفان حمزه فنصوری ـ. دکتر امیرحسین ذکرگو و دکتر لیلا تاجر از ایران

۹- گفتمان فرهنگی بین ایران و جهان مالایی: چرا و چگونه؟ ـ. علی‌محمد سابقی از ایران

۱۰- انسان‌گرایی در فلسفه ادب فارسی و تاج‌السلاطین ـ. دکتر ازهر ابراهیم از سنگاپور

۱۱- اقتصاد هنر و جهانی شدن با رویکرد بررسی بازار هنر ایران در مالزی ـ. دکتر ندا ذوقی از ایران

۱۲ - بررسی اصول زمامداری در ایران و جهان مالایی در سیاست‌نامه و تاج‌السلاطین ـ. دکتر باستیان زولینو از اندونزی

۱۳- شرح سفرنامه ماهوان به ملاکا به عنوان تمثیلی برای صلح جهانی ـ. دکتر الهام سادات میرزانیا از ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پژوهشگر ایرانی میراث تمدنی و فرهنگی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۳۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  و به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم افزود: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی افزود: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

وی با اشاره به کتاب دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب گفت: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ی این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند.

وی افزود: بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

اسماعیلی در پایان با آرزوی بهره‌مندی از شفاعت و عنایت امام رضا (ع) و صلوات بر محمد و آل محمد به جلسه پایان داد.

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) ۸ اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محلل این وزارتخانه برگزار شد.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، فرهاد قائمیان دبیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع)، سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، محمدحسین لطیفی دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • ۳ جایزه و یک تقدیر از سینمای ایران در جشنواره مسکو
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید تقویت و توسعه می‌یابد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد