Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، خیابان مقصودیه تبریز یکی از قدیمی ترین خیابان های تبریز است که در دل شهر جای دارد و تاریخی ترین نقطه اش.

از طرفی عمارت زیبای ساعت در پیش چشمانتان هست و اگر امتداد ساعت را مستقیم طی کنید و از مقابل خانه تاریخی حیدرزاده عبور کنید مجسمه ای با اسب و یک مرد که المانی از تبریز قدیم و شغل منسوخ شده آب رسانی در مقابل چشمانتان خود نمایی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کافی است مقابل همین مجسمه زیبا بایستید تا از بالای دیوارهایی کوتاه خانه نیکدل را ببینید.

خانه نیکدل یکی از زیباترین خانه های تاریخی تبریز است که طاق های قوسی، پنجره های ارسی و حوض زیبا و درخت های کهن دور حوض شما را مجاب می کند تا دقایقی چشمانتان را به دیدن این زیبایی بسپارید.

این خانه تاریخی که قدمت آن به دوران قاجار بازمی گردد؛ در سال ۱۳۹۱ توسط شهرداری تبریز خریداری شد تا یکی از ۴۰۰ خانه تاریخی تبریز حفظ و احیا شود.

همچون سایر خانه های تاریخی متعلق به دوران قاجار تبریز حیاط اندورنی و بیرونی؛ تنبی، اتاق مهمان و طاق های قوسی و شیشه های رنگی دارد تا وقتی نور سپید از قلب شیشه رد می شود به هزار رنگ الوان تبدیل شود و زیبایی و شکوه زنگی ایرانی را برایتان نمایان کند.

این خانه تاریخی در سال ۱۳۶۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و شهرداری تبریز پس از خریداری اش در پی مرمت استحکام بخشی و تزئین آن بود.

 این خانه تاریخی متعلق به سالار قلی خان قره باغی بوده است که به روایتی گفته می شود قسمت اندرونی بنا از قبل وجود داشته و بر اساس معماری آن می توان گفت که به دوران زندیه تعلق دارد، اما قسمت شاه نشین و بیرونی بنا به دوران قاجاری برمی‌گردد.

ستارخان دورانی در این خانه زندگی می کرده و مسئولیت اسب ها را برعهده داشته است و پس از مدتی با دختر سالار قلی خان ازدواج می کند و داماد آن خانه می شود.

 این نقاشی های دیواری که گمانه زنی می شود پس از ساخت بنا کشیده شده است توسط سه روس که در تبریز زندگی می کردند کشیده شده است و تصویر سالارقلی خان مالک خانه نیز آنجا وجود دارد.

گویا این روس ها با حضور در خانه های بزرگ و اشرافی تبریز قصد جاسوسی از این شهر به بلاد روس را داشته اند و به بهانه علاقه به خانه های معماری ایرانی وارد آن خانه شده اند.

این خانه بعدها توسط خانواده برادران خریداری شده است و دکتر برداران پزشک نامی کودکان در تبریز در این خانه زاده و پرورش یافته است.

این خانه پس از خانواده برداران توسط سید ابراهیم چرخچی (داماد مشیر دفتر مسئول اداره مالیه آذربایجان)   که خانواده ای صاحب نام در تبریز بوده اند خریداری می شود و خانواده چرخچی بعدها به نام نیکدل تغییر نام می دهند.

اما آخرین مالک خانم عصمت السادات نیکدل بوده است که به دلیل اختلاف نظر با اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و ناملایماتی که مدیرکل وقت میراث فرهنگی استان با این خانواده داشته است علاقه مند به فروش این خانه نبوده اند اما بعد ها با تدبیر و اقدام به موقع شهرداری تبریز و در راس آن شهردار منطقه ۸ این خانه خریداری شد و در حال حاضر در اختیار علاقه مندان و بازدیدکنندگان است.

بازدید بیش از ۱۰ هزار نفر از خانه نیکدل تا هفتم نوروز

سرپرست سازمان توسعه گردشگری شهرداری تبریز با اشاره به استقبال خوب شهروندان و میهمنان نوروزی از بازدید خانه نیکدل می گوید: بر اساس آمار  بش از ۱۰ هزار  نفر تا هفتم نوروز  سال ۹۸ از خانه نیکدل تبریز بازدید کرده اند.

رضا خلیلی اضافه می کند: این خانه به یکی از زیبایی های بپیاده راه مقصودیه بدل شده است و به گفته راهنمایان گردشگری مستقر در این خانه تاریخی حیرت بازدید کنندگان را برمی انگیزد.

نیکدل کجاست؟

اگر شما هم علاقه مند به بازدید از خانه نیکدل شده اید می توانید با اتوبوس های تندرو خط ویژه BRT  خود را به میدان ساعت برسانید و اگر پیاده راه مقصودیه را تا انتها طی کنید به مسجد کدخدا باشی که رسیدید درست در همسایگی دیوار به دیواری این مسجد پنجره های ارسی و درخت های بلند قامت و گچ بری های زیبای سرستون های این خانه برایتان خود نمایی خواهند کرد.

اگر شانس بیاورید و هنگام تاریکی هوا از آن محدوده عبور کنید نورپردازی زیبای نما شگفت زده تان خواهد کرد و مطمئنا در دل تاریکی، شکوه این نمای زیبا را به تماشا خواهید نشست.

ندا فرشباف

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۳۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت 1500 حاجی از خانه خدا

 «حسام قربانعلی» افزود: تاکنون زائران استان‌های تهران، مشهد، زاهدان و اهواز با انجام ۶ پرواز از فرودگاه جده منتقل شده اند.

وی بیان‌داشت: عملیات بازگشت زائران علاوه بر استان تهران از ایستگاه‌های پروازی تبریز، یزد، کرمان، بندرعباس، ساری، اصفهان، شیراز و مشهد تا پایان روز ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه دارد.

قربانعلی خاطرنشان‌کرد: امروز (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) دو پرواز برای انتقال عمره‌گزاران استان‌های تهران و تبریز برنامه‌ریزی شده که پرواز نخست با شماره پرواز ۱۵۹۱ در ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه از فرودگاه جده پرواز و در ساعت ۱۳ و ۴۰ وارد فرودگاه تبریز خواهد شد.

وی گفت: پرواز دوم نیز از فرودگاه جده با شماره پرواز ۱۵۰۵ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در ساعت ۲۳ و ۵۵ دقیقه امشب وارد فرودگاه حضرت امام (ره) می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • هفدهمین دوره میرمیران و روز معمار
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • بازدید بیش از ۲٠ هزار گردشگر از اماکن تاریخی شهرداری کاشان
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در تپه پیرزال سیستان
  • بازگشت ۱۵۰۰ حاجی از خانه خدا
  • بازگشت 1500 حاجی از خانه خدا
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • فارسیان، پلکانی به بلندای تاریخ