Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس آمار و اطلاعات کتاب‌های ثبت شده در سایت موسسه خانه کتاب در شهریورماه سال ۱۳۹۷، ۶ هزار و ۶۶۱ عنوان کتاب منتشر شده است که در مقایسه با شهریورماه سال گذشته (۷ هزار و ۹۲۵ عنوان) ۱۶ درصد کاهش داشته است.

تعداد کتاب‌های کمک درسی در شهریور ماه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، تغییر ۲۲ درصدی را تجربه کرده و کتاب‌های کودک و نوجوان با کاهش ۱۴ درصدی در شهریورماه ۹۷ و کتاب‌های عمومی با کاهش ۱۳درصدی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین میانگین قیمت هر کتاب در شهریورماه سال جاری ۲۴ درصد افزایش پیدا کرده است.

از مجموع کل کتاب‌های منتشر شده در شهریور ماه ۱۳۹۷، ۵ هزار و ۵۴۲ نسخه در تهران و مابقی در شهرستان به چاپ رسیده‌اند. بیشترین تعداد کتاب‌های چاپ شده در تهران به موضوع کمک درسی اختصاص دارد و در شهرستان‌ها اقبال بیشتری به موضوع ادبیات نشان داده شده است.

بر اساس آمار کتاب‌های منتشر شده در استان‌ها نسبت به کل کشور در شهریور ماه در استان تهران، ۵ هزار و ۵۴۲ عنوان کتاب منتشر شده است که این میزان ۸۳ درصد عناوین منتشر شده کل کشور را در برمی‌گیرد. بعد از استان تهران، استان‌های قم، خراسان رضوی و گیلان قرار دارند.

کتاب‌های آخرین ماه تابستان سال ۱۳۹۷ ، از سوی ۹هزار و ۹۱ پدیدآور منتشر شده است که از این تعداد ۳هزار و ۴۶ پدیدآور زن و مابقی مرد هستند. اما در بازه زمانی مورد بررسی در سال۱۳۹۶، ۱۰هزار و ۱۸۱ پدیدآور اقدام به انتشار کتاب کرده اند که ۶هزار و ۹۲۸ نفر آن مرد و ۳هزار و ۲۵۳نفر نیز زن هستند.

انتشارات سنجش و دانش در شهریور ماه ۱۳۹۷ با انتشار ۱۴۵ عنوان کتاب در صدر ناشران عمومی پرکار این ماه قرار گرفت و انتشارات راه دکتری، شرکت انتشارات سوره مهر، سها دانش، نشر چشمه، شهر زبان، مروارید، شاپرک سرخ، جنگل و ققنوس در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

همچنین، انتشارات شهر زبان با انتشار ۶۹ عنوان کتاب چاپ اول در صدر پرکارترین ناشر کودک در شهریور ماه سال جاری قرار گرفته است. انتشارات بلور، قدیانی، کلاغ سپید، پرتقال، هوپا، ذکر، افق، کاردستی و بین المللی گاج در جایگاه‌های بعدی ناشران کودک پر کار شهریورماه قرار گرفته اند.

بر اساس این آمار، انتشارات خیلی سبز، مبتکران، بین المللی گاج، مدرسان شریف، شرکت انتشارات کانون فرهنگی آموزش، مدرسان برتر، پیشروان، گروه تالیفی دکتر خلیلی، رهپویان شریف و موسسه مهرپویا مهراس به عنوان پرکارترین ناشران آموزشی شهریور ماه سال ۹۷ شناخته شدند.

کتاب «حاضران به غایبان برسانند» از انتشارات آستان قدس رضوی با ۱۱۰ هزار نسخه در صدر پرشمارگان‌ترین کتاب‌های شهریور ماه سال جاری قرار گرفته است و بعد از آن کتاب «چه کنیم فرزندمان دچار آسیب‌های جنسی نشود» با ۷۰ هزار نسخه از انتشارات نوذر نخعی در جایگاه بعدی قرار گرفته است.

کاهش انتشار عناوین کتاب در مهر ماه هم همچنان ادامه داشت و تعداد کتاب‌های منتشر شده در فاصله زمانی مهر تا آبان ۱۳۹۷ نسبت به سال گذشته ۹/۶ درصد بوده است. البته میزان کاهش انتشار کتاب در این ماه نسبت به شهریور ماه کمتر شده است و نشان از رونق نسبی بازار نشر در مهر تا آبان ۹۷ دارد.

میزان تجدید چاپ در مهر تا آبان امسال نسبت به سال گذشته به میزان ۳/۵ درصد کاهش یافته است و همچنین شاهد کاهش ۱۳/۹ درصدی انتشار کتاب‌های چاپ اول در این دوره زمانی نسبت به سال گذشته هستیم. این مسئله نشان می‌دهد مولفان و صاحبان آثار رغبت کمتری به چاپ کتاب جدید دارند.

میزان کتاب‌های تالیفی در مهر تا آبان امسال نسبت به سال گذشته ۱۲/۲ درصد و کتاب‌های ترجمه هم به میزان ۱/۵ درصد نسبت به همین مدت در سال گذشته کاهش یافته است. میزان کتاب‌های تالیفی در مهر تا آبان سال جاری نسبت به کتاب‌های ترجمه در همین سال ۵/۴ درصد بیشتر بود و در سال گذشته این میزان به ۶/۱ درصد می‌رسد. امسال با کاهش میزان کتاب‌های تالیفی نسبت به ترجمه مواجه هستیم؛ اما چه چیزی سبب شد در بازار نشر شاهد چنین مسئله‌ای باشیم؟

میزان انتشار کتاب در بخش‌های کمک آموزشی، کودک و نوجوان و ادبیات در مهر تا آبان سال جاری نسبت به سایر بخش‌های کتاب بیشتر است. همین مسئله در همین بازه زمانی در سال گذشته هم دیده می‌شود. البته میزان کاهش انتشار کتاب در تمام بخش‌ها یکسان نیست؛ در برخی بخش‌ها مانند ادبیات میزان انتشار کتاب در مهر تا آبان امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و میزان افزایش انتشار کتاب در بخش ادبیات به ۱/۱ درصد می‌رسد.

این کاهش عناوین کتاب نتیجه ی افزایش قیمت کاغذ و سایر ملزومات چاپ بود که در سال 1397 گریبان ناشران را گرفت و آن ها را با تردید در زمینه انتشار کتاب روبه رو کرد. در صورتی که همین روند کاهش عناوین کتاب ادامه پیدا کند وضعیت نشر کشور  به مراتب بدتر از امروز خواهد بود و علاوه بر بی انگیزگی ناشران با تعطیلی صنعت نشر رو به رو خواهیم شد در صورتی که برای بهبود وضعیت نشر چاره ای اندیشیده نشود دیر زمانی نخواهد گذشت که باید با ذره بین در بازار دنبال کتاب های کاغذی گشت و کتابفروشی های بیشتری به کباب فروشی تبدیل خواهد شد.

گزارش از محدثه محمدپور

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۳۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد هادی مشیری خراسانی، کارشناس مذهبی درمورد شاگردان امام جعفر صادق (ع) گفت: امام جعفر صادق علیه‌السلام به عنوان یک شخصیت ویژه‌ی اسلامی؛ هم در جهان اسلام و هم در مکتب شیعه مطرح هستند.

وجود مبارک امام صادق علیه‌السلام در دوران خود از عظمتی برخوردار بودند که دانشمندان مطرح زمان نسبت به عظمت علمی حضرت علیه‌السلام همیشه معترف بودند. شخصیت‌هایی مثل ابوحنیفه، مالک و شخصیت‌های دیگری که بعضاً از شاگردان امام جعفر صادق علیهم السلام در میان شیعه محسوب می‌شدند. مثل جناب جابر حیان که دانشمندی اهل طوس بود و برای ادامه تحصیل به ری رفت و سپس، از آن جا عازم مدینه شد و به محضر امام جعفر صادق علیه السلام رسید و دو سالی در محضر حضرت علیه‌السلام شاگردی کرد و علوم فراوانی را فرا گرفت و وقتی برای دستگیری‌اش داخل منزلش رفتند و دستگیرش کردند مقداری از علوم خود را در کتاب‌های خود منتقل کرده بود که این کتاب‌ها توسط دشمنان زمان ازبین رفتند و بخش اندکی از علوم و رساله‌ها و کتاب‌های ایشان در اختیار شیعیان باقی ماندند و همین مقدار اندک از کتاب و رساله‌های ایشان باعث شدند تا این دانشمند بزرگوار به عنوان پدر علم شیمی در دنیا مطرح شود. 

حجت‌الاسلام مشیری خراسانی تصریح کرد: مفضل، یکی دیگر از شاگردان امام جعفر صادق (ع) و از اندیشمندان زمان خود بودند و حضرت علیه السلام عنایت ویژه‌ای به ایشان داشتند که در یک مقطعی هر روز صبح، امام جعفر صادق علیه السلام به ایشان مباحث توحیدی را در قالب معارف زیست محیطی و انسان شناسی و علوم مختلفی از این قبیل آموزش می‌دادند و این شاگرد امام جعفر صادق علیه السلام، کتابی را به نام «توحید مفضل» نوشت که حقیقتاً امروز، یکی از آثار فاخر علمی در جهان به ویژه نزد شیعه و مسلمانان است و وقتی این کتاب‌ها و آثار شاگردان امام جعفر صادق علیه السلام و افرادی که به دست حضرت علیه السلام تربیت شده و رشد پیدا کرده‌اند را نگاه می‌کنیم عظمت کار امام جعفر صادق علیه السلام، خودش را نشان می‌دهد. 

این کارشناس مذهبی مطرح کرد: هشام بن حَکَم از دیگر افرادی بود که از شاگردان و پرورش یافته‌های امام جعفر صادق علیه السلام به شمار می‌آمد که هارون عباسی درمورد ایشان می‌گفت زبان هشام در دل‌های مردم از هزاران شمشیر موثرتر است. 

وجود مبارک امام جعفر صادق علیه السلام علاوه بر تربیت شاگردان نسبت به رسیدگی به امور جامعه خود تلاش و همت ویژه‌ای داشتند؛ به طوری که حضرت امام جعفر صادق علیه السلام، بخشی از درآمد‌های خود را صرف نیازمندان جامعه کرده و حتی بخشی از آن‌ها را با بردن آذوقه درب منزلشان به صورت گمنام تأمین می‌کردند. به همین دلیل، به دوستان و شاگردان خود تأکید زیادی می‌کردند که اگر نیاز ندارند کار و تلاش کرده و با آن، دیگران را تأمین کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مشیری خراسانی افزود: یکی از دوستان امام جعفر صادق علیه السلام نقل می‌کند که در مسجد مشغول عبادت بوده است و حضرت امام جعفر صادق علیه السلام وارد مسجد پیامبر (ص) شدند و دیدند که دوست حضرت (ع) مشغول عبادت و دعا هستند. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند که این وقت روز، این جا چه می‌کنی؟ آن فرد عرض کرد: آقا. الحمدالله وضع مالی بنده خوب است و دیگر، نیازی به کار کردن ندارم و به اندازه کافی، دارایی دارم و به همین دلیل، می‌خواهم بقیه عمرم را به عبادت صرف کنم. 

امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: خیر. برو و کار کن و با انجام کار و بدست آوردن درآمد خود، زندگی دیگران که نیاز دارند را تأمین کن.

 این نشان دهنده نگاه عمیق اسلام به کسب و کار و ایجاد درآمد در سطح جامعه است؛ یعنی به گونه‌ای کسب درآمد کنیم که اگر خودمان به آن نیازی نداریم حداقل، دیگران بهره‌مند شوند. بنابراین، افراد در هر فضای اقتصادی که باشند موظف هستند برای تأمین جامعه و نیاز دیگران کار کنند و از درآمد و ثروت بدست آمده، دیگران را مورد بهره‌مندی قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • روزنامه‌های اقتصادی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • کاهش فروش آیفون در چین و افت درآمد سالانه اپل
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان