Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-27@05:28:46 GMT

تلاش برای پرتاب ماهواره به مدار نزدیک زمین

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۶۹۹۶

تلاش برای پرتاب ماهواره به مدار نزدیک زمین

ایتنا - شرکت خصوصی وان‌اسپیس مشتاق است نخستین شرکت خصوصی در چین باشد که به مدار دست می‌یابد. به گزارش ایتنا به نقل از space، یک شرکت خصوصی در چین با نام OneSpace روز چهارشنبه و در نخستین تلاش خود برای پرتاب موشک خود با نام OS-M1 و قرار دادن ماهواره در مدار، با شکست روبرو شد. پرتاب این موشک چهار مرحله‌ای (که با نام «ستارهChongqing-Liangjiang » نیز شناخته می‌شود)، در ساعت ۰۵:۳۹ به وقت شمال غرب چین و در مرکز پرتاب ماهواره Jiuquan انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
فیلم‌های آماتور از این مرکز پرتاب که در رسانه‌های اجتماعی چین قرار گرفتند، نشان می‌دادند که تقریباً یک دقیقه پس از پرتاب و لحظاتی پس از جدایش نخستین مرحله، دستگاه پرتاب از کنترل خارج شد. تا زمان انتشار این خبر، شرکت فوق همچنان سرگرم بررسی علت شکست پرتاب بود.
 
گفتنی است این موشک ۱۹ متر طول و ۲۰ تن وزن دارد و برای حمل بار مفید ۲۰۵ کیلوگرمی به مدار نزدیک زمین طراحی شده و حامل ماهواره‌ای موسوم به Lingque-1B  از آزمایشگاه ZeroG واقع در پکن بود. این آزمایشگاه، توسعه‌دهنده ماهواره‌های نانو و قطعات آنهاست و در اواخر سال ۲۰۱۶ تأسیس شد.
 
گفته می‌شود Lingque-1B یک ماهواره از نوع مکعبی (CubeSat) است که برای آزمایش فناوری جدید زیروجی با نام Lingque برای ۱۳۲ ماهواره حسگر با وضوح بهتر از ۴ متر طراحی شده است.
   
از سوی دیگر، شرکت چینی دیگری نیز به نام Landspace در ماه اکتبر (مهر) سال گذشته، در میان شرکت‌های خصوصی چینی، برای نخستین بار تلاش کرد تا ماهواره‌ای به مدار پرتاب کند؛ هرچند که موشک Zhuque-1 این شرکت پس رویارویی با یک مشکل در مرحله سوم، با ناکامی روبرو شد و در اقیانوس هند سقوط کرد. این شرکت در سال ۲۰۱۴ و پس از تصمیم دولت چین مبنی بر گشودن درهای ماهواره‌های کوچک و پرتاب آنها به روی بخش خصوصی تأسیس شد.
 
گفتنی است شرکت وان‌اسپیس در سال ۲۰۱۸ یعنی پیش از تلاش برای پرتاب ماهواره به مدار نزدیک زمین، توانسته بود موشک دیگر خود با نام OS-X را دو بار به ناحیه پایین‌تر از مدار پرتاب کند. این شرکت مشتاق است نخستین شرکت خصوصی در چین باشد که به مدار دست می‌یابد؛ اما حتی در صورت شکست، این را یک تلاش ارزشمند برای تصحیح فناوری خود می‌داند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: ماهواره هوافضا ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۶۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی کشور نخستین تجربه‌ای است که در سامانه زمین محقق شده است و ۲۰ دستگاه به صورت یکپارچه در این سامانه به یکدیگر متصل شده‌‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد خوانساری؛ رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با حضور در نخستین کنفرانس دوسالانه «هوش مصنوعی و علوم داده» که در دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار شد، با اشاره به بیانات رهبر انقلاب با این مضمون که باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا ایران جز 10 کشور برتر هوش مصنوعی در دنیا قرار بگیرد، اظهار کرد: پنجره واحد مدیریت زمین، با استفاده از هوش مصنوعی و گردآوری داده‌ها، علاوه بر پایش اراضی، با برقراری ارتباط میان 20 دستگاه متولی و صدور مجوز‌های مورد تقاضای مردم، نقش قابل توجهی را در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم ایفا می‌کند.

وی سامانه زمین را نتیجه تلاش‌های فنی سازمان فناوری اطلاعات ایران و راهبری ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و دستگاه‌های متولی مدیریت زمین دانست که ذی‌نفعان آن علاوه بر مردم، سازمان اراضی، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و قوه قضائیه هستند و خاطرنشان کرد: پیش از آغاز به کار این سامانه، وجود نقض در حوزه‌های قانون‌گذاری، اجرایی و قضائی، چالش‌هایی را جهت تأمین امنیت غذایی، تضمین سلامت جامعه و حفظ محیط زیست ایجاد کرده بود. تا حدی که 15 درصد پرونده‌های قضائی کشور به نارضایتی‌های مردم و سرمایه‌گذاران در حوزه زمین اختصاص داشت.

خوانساری سامانه زمین را از جمله طرح‌هایی دانست که در آن از هوش مصنوعی برای حل مشکل مردم استفاده شده است و در تبیین بیشتر این مهم گفت: سامانه زمین در عمل مشکلاتی نظیر تداخل وظایف دستگاه‌ها، مراجعات حضوری متقاضیان، بروز تبانی و ارتشا، امکان جعل استعلامات کاغذی، اخذ تصمیم‌های سلیقه‌ای و غیر شفاف را با زیرسامانه درگاه متقاضیان مردمی حل کرد و در زیرسامانه پایش اراضی نیز با استقرار در 31 استان کشور و پوشش 5 پهنه آسیب‌پذیر به بهبود 81 درصدی در دقت شناسایی هوشمند تخلفات رسیده است.

سامانه تسطیح ماهواره‌ای زمین‌های کشاورزی در ایران ساخته شد

شناسایی ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی، تخریب پوشش گیاهی، زمین زراعی و باغی از جمله مواردی است که هسته پردازشگر هوش مصنوعی توسط دو شرکت دانش بنیان در شناسایی تخلفات مؤثر بوده است.

در این کنفرانس علمی، معاون وزیر ارتباطات، استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی کشور را نخستین تجربه‌ای دانست که توسط سامانه زمین محقق شده است و افزود: در حال حاضر از میان 47 دستگاه اجرایی که هر یک به نوعی نقشی در صدور مجوز‌های زمین محور به عهده دارند، 20 دستگاه به صورت یکپارچه در این سامانه حضور دارند و به یکدیگر متصل شده‌اند.

وی گفت: این تعامل باعث ارائه 19 عنوان استعلام الکترونیکی بین دستگاهی، صدور 6 عنوان مجوز، گواهی، موافقت‌نامه و قرارداد واگذاری و 3 خدمت-استعلام شده است که نمونه بی‌نظیری از خدمت‌رسانی یکجا به مردم است.

معاون وزیر ارتباطات، با ارائه آماری وضعیت استفاده مردم بوشهر از پنجره واحد زمین را تشریح کرد: تاکنون 18 هزار و 390 درخواست توسط مردم بوشهر در سامانه پنجره واحد زمین برای دریافت خدمات و مجوز‌های زمین محور به ثبت رسیده که از این تعداد بالغ بر 13 هزار درخواست تعیین تکلیف شده و حدود 5 هزار درخواست نیز در مراحل مختلف بررسی در دستگاه‌ها است.

خوانساری ادامه داد: از مجموع درخواست‌های تکمیل شده، 10 هزار و 291 درخواست به خدمت «تعیین حدود اراضی روستایی- استان بوشهر» تعلق دارد که 7 هزار و 770 درخواست تعیین تکلیف شده و 2 هزار و 499 درخواست نیز در حال بررسی است.

وی همچنین گفت: البته درخواست برای انجام استعلام «ملی مستثنیات» از دیگر خدمات مورد مطالبه مردم بوشهر از سامانه زمین بوده است. به طوری که تاکنون، 5 هزار و 89 درخواست برای این استعلام الکترونیکی به ثبت رسیده است که 4 هزار و 916 درخواست، تعیین تکلیف شده‌اند.

خوانساری تصریح کرد: درخواست تغییر کاربری اراضی نیز از طریق این سامانه مورد بررسی قرار می‌گیرد. تکمیل استعلامات ملزم به داشتن نقشه‌های فنی از دستگاه‌های مختلف است که دستگاه‌ها باید نسبت به آن اهتمام داشته باشند.

معاون وزیر ارتباطات در سفری به بوشهر از آخرین وضعیت پیشرفت طرح  فیبر نوری در این استان بازدید و با مدیران ارشد استانی دیدار کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • فیلم | تلاش راه آهن برای حمایت از بخش خصوصی
  • تخصیص ۲۵۰۰ میلیارد تومان در طرح‌های آموزشی بوشهر
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • استفاده از هوش مصنوعی در پردازش تصاویر ماهواره‌ای اراضی
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • امسال شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید