Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@05:11:01 GMT

سن طلایی درمان ناهنجاری‌های فکی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۰۷۶۰۰

یک متخصص جراحی دهان، فک و صورت گفت: جراحی‌های فکی برای درمان ناهنجاری‌ها باید پس از سن بلوغ و تکمیل رشد صورت در افراد انجام شوند. ناطقان: امین یمنی متخصص جراحی دهان، فک و صورت درباره جراحی‌های ارتوگناتیک اظهار کرد: این جراحی‌ها برای بیمارانی انجام می‌شوند که دچار ناهنجاری‌های فکی به اشکال مختلف هستند، به طور کلی حدود سه تا پنج درصد افراد به ناهنجاری‌های فکی مبتلا بوده که این ناهنجاری‌ها اکتسابی یا وراثتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی بیان کرد: اختلال رشد در قسمتی از صورت، آن را بدشکل و ناهنجار می‌کند (به عبارتی صورت دِفرمه می‌شود)، این ناهنجاری به شکل جلو یا عقب بودن یک فک بیش از اندازه، رشد بیش از حد قسمتی از صورت یا تشکیل نشدن ناحیه‌ای از صورت بروز پیدا می‌کند.

یمنی افزود: بیمارانی که دچار ناهنجاری‌های فکی از نوع وراثتی هستند، از بدو تولد به این عارضه مبتلا بوده یا به تدریج این ناهنجاری در آنها شدت می‌گیرد، ناهنجاری‌های فکی از نوع اکتسابی هم بر اثر تصادفات، مشکلات تنفسی از دهان و عوامل محیطی ایجاد می‌شوند، شکستگی‌های کُندیل به ویژه در کودکان خونریزی‌های داخل مفصل و انکیلوز مفصل را به همراه دارد که این انکیلوز از رشد فک پایین جلوگیری می‌کند، بنابراین عقب ماندگی رشد فک پایین و قسمت تحتانی صورت اتفاق می‌افتد.

این متخصص جراحی دهان، فک و صورت تأکید کرد: افرادی که دچار ناهنجاری‌های فکی هستند برای درمان صحیح باید به طور کامل ارزیابی شوند، ما جراحی‌های فکی را برای دختران پس از ۱۵ تا ۱۸ و برای پسران پس از ۱۸ تا ۲۱ سالگی انجام می‌دهیم، جراحی‌های فکی باید پس از سنین بلوغ و تکمیل رشد صورت انجام شوند.

وقتی ناهنجاری‌های فکی روابط دندانی را هدف قرار می‌دهند

وی تصریح کرد: مبتلایان به ناهنجاری‌های فکی در روابط دندانی خود هم با اختلال مواجه هستند، دهان تلاش می‌کند که شکل‌های جدید به اکلوژن در مبتلایان به ناهنجاری‌های فکی بدهد، افراد دچار ناهنجاری‌های فکی به طور مثال دندان‌های بالا یا پایین آنها بیش از حد جلو است، در برخی موارد هم دندان‌های این اشخاص بیش از اندازه به هم نزدیک یا دور بوده، این افراد نمی‌توانند دندان‌هایشان را روی هم قرار بدهند به عبارتی آنها به عارضه open bite در دندان‌های قُدامی (جلویی) یا خَلفی (عقبی) دچار هستند.

روش درمان مبتلایان به ناهنجاری‌های فکی

یمنی درباره روش درمان مبتلایان به ناهنجاری‌های فکی گفت: هدف ما در درمان بیمارانی که به ناهنجاری‌های فکی مبتلا هستند تنها برقراری تعادل در استخوان‌های صورت نیست، بلکه رسیدن به عملکرد مناسب دهان هم بسیار اهمیت دارد، زیرا این بیماران به علت دچار شدن به ناهنجاری‌های فکی نمی‌توانند به خوبی غذا بخورند، تنفس یا تکلم کنند بنابراین ما باید با درمان صحیح این اشخاص بتوانیم مشکلات عملکردی آنها را برطرف کنیم.


این متخصص جراحی دهان، فک و صورت بیان کرد: ما مسیری در درمان به نام مُدل سرجری داریم، به عبارتی ما جراحی‌هایی را روی مدل‌ها پیش از جراحی اصلی انجام می‌دهیم، برای این منظور از دهان بیمار قالب می‌گیریم و این قالب‌های گرفته شده را روی آرتیکلاتور (دستگاهی که حرکات فکی را تقلید می‌کند) ثابت می‌کنیم، بنابراین اگر پس از جراحی مُدل، به روابط دندانی صحیح با حفظ ظاهر صورت توانستیم دست پیدا کنیم، به مراجعه بیمار نزد متخصص ارتودنسی نیازی نیست، اما اگر ما نتوانیم پس از جراحی مُدل به ظاهر خوب صورت و عملکرد مناسب دهانی برسیم، بیمار باید به متخصص ارتودنسی قبل از جراحی اصلی مراجعه کند؛ البته بسیاری از بیماران پس از جراحی اصلی باید درمان‌های ارتودنسی خود را هم ادامه دهند.

وی یادآوری کرد: ارتودنتیست، پیش از جراحی اصلی باید مسیر دندان‌ها را به سمتی هدایت کند که ما بتوانیم با جراحی دندان‌ها را در موقعیت صحیح قرار دهیم، فک‌های بریده شده در دوران ترمیم (چهار تا شش هفته پس از جراحی) باید ثابت بمانند تا به درستی جوش بخورند.

منبع: مشرق برچسب ها: سن طلایی ، درمان ، ناهنجاری فکی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سن طلایی درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۷۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مواد موجود در عسل به صورت طبیعی، دهان، دندان و روده را محافظت و ضد عفونی می کند و باعث سفیدی طبیعی دندان ها نیز می شود؛ عسل تنها ماده غذایی شیرین جهان است که علاوه بر مصرف به عنوان یک ماده غذایی بسیار لذیذ، موجب زیبایی، انرژی و شادابی نیز می شود.

بیشتر بخوانید: پرورش زنبور عسل در خراسان شمالی فایده موم عسل برای دندان

مصرف موم عسل برای پیشگیری از ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی سودمند است؛ غلظت های مختلف عصاره موم عسل، باعث توقف رشد و یا نابودی میکروب های اصلی ایجاد پوسیدگی و پلاک دندانی موسوم به باکتری «استرپتوکوکوس موتانس» می شوند.

قندهای موجود در عسل با شیرینی فراوانی که دارند به دندان ها هیچ صدمه ای نمی زند، بلکه می تواند آن ها را سفید و لثه ها را محکم سازد؛ چنانچه شکر مدتی در دهان بماند به وسیله باکتری تجزیه شده و موجب ایجاد اسید لاکتیک در دهان می شود که برای دندان ها مضر است، اما عسل بر خلاف شکر چون دارای یک نوع آنتی بیوتیک طبیعی است، هیچ گونه اسیدی در دهان تولید نکرده و دندان ها را ضد عفونی می کند، به همین دلیل مصرف آن برای دندان ها، به ویژه در اطفال نه تنها هیچ ضرری نداشته بلکه مفید است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229074 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارایه می دهند
  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارائه می دهند
  • لیست بهترین جراح فک و صورت تهران
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد