Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ سیدمهدی مقدسی با اعلام این مطلب، گفت: در رابطه با شرکت سایپا در چند ماه گذشته اعتراضات زیادی در خصوص نحوه قیمت‌گذاری این شرکت صورت گرفته است. مشکلات ارزی و کاهش ارزش پول و نیز مشکلات واردات و صادرات بر این صنعت بی‌تاثیر نبوده، اما نباید بهانه‌ای برای خودروسازان باشد که بی‌محابا قیمت‌ها را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در یک مرحله، وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کردند که تمام عوامل موثر در تولید خودرو را محاسبه کردند و به یک قیمتی رسیده‌اند. از این‌رو آن قیمت اعلام شد که البته نسبت به قیمت‌های قبلی نیز ۳۰ درصد افزایش داشت، اما باید بگویم که افزایش‌های بعدی که در این راستا اتفاق افتاد دارای منطق نبود.

مقدسی تصریح کرد: دو خودروساز معتبر کشور معتقدند که به تعهدات خودشان عمل می‌کنند و متعهد شدند که به تعهدات قبلی با همان نرخ قبل، خودرو را تحویل دهند، ولی ما به قیمت حاشیه بازار اعتراض داریم، زیرا هزینه‌های تمام‌شده را با افزایش تولید، کاهش دادند. خودروسازان باید با اصلاح ساختار اساسی مالی و اداری، هزینه‌های تمام‌شده خود را کاهش دهند. نباید مردم و مشتریان تاوان سوءمدیریت‌ها و عدم کنترل هزینه‌‎ها در این شرکت‌ها را بدهند.

نماینده اراک در مجلس با تاکید بر اینکه روند قیمت‌گذاری باید روند منطقی باشد، افزود: سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نباید فقط از تولیدکننده حمایت کند باید در حوزه مصرف نیز ورود و نظارت مستمر داشته باشد.

مقدسی ادامه داد: افزایش بی‌رویه قیمت‌ها مورد اعتراض ما است و با وزیر صمت هم جلسات متعددی داشتیم و ایشان اعلام کردند که با عرضه بیشتر، قیمت‌ها را کنترل خواهیم کرد. دولت و سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باید نقش خود را در این برهه از زمان به خوبی ایفا کنند.

وی افزود: کمیسیون صنایع و معادن موضوع افزایش قیمت خودرو را به جد دنبال می‌کند و امیدواریم بعد از تعطیلات عید نیز ساماندهی صنعت خودرو را مجدداً در دستور کار مجلس قرار دهیم. البته یکی از مباحثی که ما بر آن تاکید داریم این است که دولت به مدت سه سال از صنعت خودرو خارج و دخالت خود را کاهش دهد. موضوع صنعت خودرو دچار بیماری مزمن است که عوامل مختلفی در کاهش کیفیت و افزایش قیمت نقش دارد. خودرو‌های ما علی‌رغم افزایش غیرمنطقی و غیرمعقول قیمت‌ها به شدت با کاهش کیفیت مواجه شدند. ما نتوانستیم در عرصه صنعت خودرو متناسب با رشدی که برخی از کشور‌ها از جمله کره‌جنوبی داشت، پیش برویم.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: شرکت‌های خودروساز باید از ظرفیت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنند. این موضوع که با گذشت این همه سال، خودروی بی‌کیفیت تولید می‌کنیم خیلی افت دارد. قیمت‌ها نسبت به قیمت‌های جهانی قابل قبول نیست و در یک کلام باید گفت که منطق اقتصادی بر قیمت‌گذاری خودرو حاکم نیست.

مقدسی با تاکید بر اینکه کل واردات خودرو به ۵ تا ۶ درصد هم نمی‌رسید و ممنوعیت واردات آن، تاثیر منفی بر بازار گذاشته است، عنوان کرد: صنعت خودرو باید از انحصار خارج و رقابتی شود. متاسفانه خودروسازان ما از رانت انحصار استفاده کردند و در ادامه، کیفیت را ارتقاء ندادند و قیمت‌ها را هم بی‌رویه بالا بردند. بنده معتقدم اگر قرار باشد تا حدودی از این فضای بی‌منطق فاصله بگیریم نیاز است که سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان رسالت خود را در خصوص مصرف‌کنندگان به درستی ایفا کند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مهدی مقدسی خودروسازی واردات خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۰۷۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ناصر عاشوری، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش در نشستی خبری اظهار داشت: در نمایشگاه نفت امسال، بسیاری از تفاهم‌نامه‌های گذشته پالایشگاه‌های کشور به قرارداد تبدیل خواهد شد و تفاهم‌نامه‌های جدیدی نیز منعقد می‌شود که بخشی از این قراردادها و تفاهم‌نامه‌ها مربوط به استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان است.

وی افزود: با محوریت شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است در نمایشگاه نفت امسال حضور خواهیم یافت و در 3 پنل تخصصی حضور داریم که محور آنها، برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید، تأثیر کاهش منابع مالی در استمرار تولید و تهدید ناشی از کاهش نیروهای متخصص در صنعت پالایش است.

عاشوری از بروز چالش برای پالایشگاه لاوان در پی مهاجرت نیروهای متخصص این پالایشگاه خبر داد و گفت: تا پیش از این، مهندسین ما درخواست رفتن به خارج از کشور داشتند، الان افراد فنی و آچاربه‌دست پالایشگاه‌ها نیز درخواست کار در کشورهای خارجی را دارند؛ به‌طوری که از کشورهای همسایه دعوت‌نامه برای کارگران ماهر پالایشگاه‌ها با حقوق 600 تا 700 میلیون تومان در ماه ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: در تمامی ابعاد انرژی شامل برق، گاز، بنزین و گازوئیل دچار ناترازی هستیم و اگر امروز به اصلاح روند مصرف انرژی در کشور ورود جدی نکنیم، دو سال دیگر به‌طور حتم بحران تأمین انرژی خواهیم داشت.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش تصریح کرد: ریشه ناترازی بنزین در بخش تولید نیست بلکه ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است؛ ناوگان حمل‌و نقل کشور هر سال روبه‌ نزول است و خودروهای فرسوده هنوز در خیابان‌های کشور تردد می‌کنند و خودروسازی ما نیز بر اصول بهینه طراحی نمی‌شود و مصارف بالا، کار را به‌جایی رسانده که به‌جای اینکه قرار بود صادرات بنزین داشته باشیم، در سال گذشته حدود 3 میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم.

عاشوری متوسط ظرفیت تولید روزانه بنزین در کشور را 115 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: این میزان از ابتدای دولت تغییر محسوسی نداشته و تا پایان دولت هم تغییر محسوسی نخواهد داشت، چراکه از شرکت‌ها و پالایشگاه‌های فعلی نمی‌توان انتظار رشد ظرفیت تولید داشت، هرچند پروژه‌هایی در راستای افزایش کیفی محصولات در پالایشگاه‌ها در حال اجرا است.

وی افزود: دولت به‌دنبال احداث پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های بزرگ است که این روند، زمان‌بر است، به‌جای آن بهتر است روی پالایشگاه‌های کوچک برنامه ریزی شود که هم با سرمایه کمتر و هم در زمان کمتر قابل بهره‌برداری است و اشتغال‌زایی و ارزآوری برای کشور به‌دنبال دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش خاطرنشان کرد: اگر دولت پالایشگاه‌های کوچک را حمایت کند، می‌توان پالایشگاه‌های 20 تا 40 هزار بشکه‌ای احداث کرد که هر 10‌تای آن به اندازه یک پالایشگاه بزرگ آورده به دنبال دارد و به‌دلیل پراکندگی، هم سرمایه‌پذیری کمتری دارد و هم از نظر پدافند غیرعامل بسیار موثر خواهد بود.

عاشوری میزان بدهی دولت به پالایشگاه‌ها را حدود 200 همت دانست و گفت: یکی از راهکار این است که دوات اجازه تهاتر بدهی مالیاتی 50 همتی پالایشگاه‌ها را با بخشی از مطالبات آنها بدهد و راهکار دیگر که پیشنهاد شده این است که در 6 فرآورده اصلی تولیدی پالایشگاه‌ها، در بخش مازاد به ما اجازه فروش بدهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استارت سرد خودروسازی
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد