Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@10:16:52 GMT

سید محمود محتشمی پور در گذشت

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۰۲۹۸

سید محمود محتشمی پور در گذشت

فرارو- پایگاه اطلاع رسانی حزب موتلفه اسلامی در اطلاعیه‌ای از درگذشت محمود محتشمی پور از پیشکسوتان حزب موتلفه اسلامی و یار امام و رهبری خبر داد.

در اطلاعیه این پایگاه آمده است: با نهایت تاسف و تاثر بدینوسیله درگذشت مرحوم مغفور «حاج سید محمود محتشمی پور» از پیشکسوتان حزب موتلفه اسلامی و یار امام و رهبری را به اطلاع می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیام تسلیت حزب موتلفه اسلامی و مراسم تشییع و ختم متعاقبا اعلام خواهد شد.»

سید محمود محتشمی پور فرزند سید علی، سال ۱۳۰۹ شمسی در تهران به دنیا آمد. تحصیلات را در مقطع ابتدایی به اتمام رساند و سپس در مسجد مهدیه، اول خیابان فداییان اسلام زیر نظر شیخ عبدالرزاق قائینی جامع المقدمات و شرح لمعه را خواند. با پخش اولین اعلامیه امام خمینی (ره) که در تمام مساجد تهران مخفیانه پخش می‌شد، سید محمود که از دوستداران شهید نواب صفوی بود، به اشتیاق دیدن امام، درس و بحث را رها کرد و به شوق زیارت امام راهی قم شد. ‏
‏‏

از همان زمان فعالیت انقلابی او شدت گرفت به طوری که محل کسب و کارش در چهارراه مولوی بازار دروازه حضرتی به مرکز مبارزه و پخش اعلامیه امام تبدیل شد. ‏
‏‏

با تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ مغازه خود را تعطیل و سایر بازاریان را نیز تشویق به این کار کرد و به همین جهت در هیجدهم همان ماه به ساواک احضار شد و ساواک ‏‏در ‏‏اولین اقدام مغازه وی را پلمپ کرد. ‏
‏‏

پس از اعدام حسنعلی منصور، ساواک به وی مظنون شد و منزلش ‏‏را ‏‏مورد بازرسی قرار داد. او در ۱۳ اسفند ۱۳۴۳ به همراه ۱۳ تن از دوستان و هم‌رزمان خویش دستگیر و به زندان قزل قلعه منتقل شد و پس از طی شش ماه دوران محکومیت در تاریخ ۲۱ مردادماه ۱۳۴۴ قرار بازداشت وی به قرار التزام عدم خروج از حوزه قضایی تهران تبدیل و ‏‏از زندان آزاد شد. ‏
‏‏

سید محمود محتشمی پور عضو گروه مسجد امین الدوله (بازار دروازه حضرتی) و از اعضای اصلی و موسس جمعیت‌های موتلفه و از عناصر فعال نهضت اسلامی در بازار تهران بود و بار‌ها دستگیر و شکنجه شد. در ادامه مراق‌بت‌ها و سخت‌گیری‌های ساواک در رابطه با وی در سال ۱۳۵۳ با خروج وی از کشور به مقصد ‏‏سوریه از سوی اداره کل سوم ساواک مخالفت شد. ‏
‏‏

با اوج‌گیری نهضت امام و هجرت ایشان به پاریس، محتشمی ‏‏پور ‏‏برای ‏‏دیدار حضرت امام در نوفل لوشاتو به ایشان پیوست و پس از ورود حضرت امام و تثبیت انقلاب به سرپرستی اموال بنیاد شهید منصوب شد و پس از چندی به شغل آزاد روی آورد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: محمود محتشمی پور سید محمود محتشمی پور موتلفه اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه عجیب شهید زین‌الدین به یک شهید

محمود احمدلو از نیرو‌های لشکر ۱۷ می‌گوید: شهید امیرحسین ندیری فرمانده اطلاعات عملیات لشکر ۱۷ علی بن ابیطالب (ع) بود و شهید زین‌الدین علاقه زیادی به او داشت.

یک شب امیرحسین ندیری به سنگر ما آمد و ما از سعادت دیدارش خوشحال بودیم. ساعتی بعد مهدی زین‌الدین فرمانده لشکر ۱۷ و محمدجواد دل آذر فرمانده عملیات لشکر ۱۷ هم رسیدند، اما هر چه کردیم داخل سنگر نیامدند. زین‌الدین می‌گفت که ما کار داریم و لازم است که برویم.

من از میزان علاقه او به شهید ندیری خبر داشتم. به آقا مهدی گفتم: «بیایید داخل سنگر در خدمت باشیم؛ آقای ندیری هم هستند.» آقای مهدی در جوابم گفت: «محمود! چرا زودتر نگفتی؟!» 

به هر حال شهید زین الدین به شوق دیدار شهید ندیری به سنگر ما آمد. وقتی قرار شد شهید ندیری شب را در سنگر ما بماند تصمیم آقا مهدی به کلی عوض شد و به شهید دل آذر گفت: «شما بروید، من امشب را اینجا می‌مانم!» 

من به شوخی به شهید زین‌الدین گفتم: «شما که کار داشتی و می‌خواستی بروی! چطور شد که ماندنی شدی؟!»  پاسخ آقا مهدی را از قبل می‌دانستم! او به شوق دیدار شهید ندیری به سنگرمان آمد و ماندگار شد.

مرداد سال ۶۲ شهید ندیری و شهید شالی برای شناسایی به منطقه عملیاتی مهران رفته بودند که بر اثر برخورد با مین به شهادت رسیدند. شهید زین‌الدین بلافاصله بعد از شنیدن این خبر به معراج شهدا رفت و خیلی گریه کرد. این دوری زیاد طول نکشید و یک سال و سه ماه بعد مهدی زین الدین هم شهید شد.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟!+ فیلم
  • حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!
  • ویدیو/ مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟! 
  • توسعه عمرانی در روستاهای بخش ریگ تسریع می‌شود
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • خاتمی: بازی با ایران بازی با دم شیر است / عملیات وعده صادق نشان داد که دوران موشک پایان نیافته است
  • خاتمی: به زور کسی را به بهشت نمی‌بریم/ انگ زدن به یکدیگر مشکل بی‌حجابی را حل نمی‌کند/ عملیات تنبیهی وعدۀ صادق یک کار الهی بود
  • علاقه عجیب شهید زین‌الدین به یک شهید
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد