Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@08:53:55 GMT

سیل آمریکایی، درس‌های ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۰۶۰۵

سیل آمریکایی، درس‌های ایرانی

پایگاه خبری جماران: مجلس نمایندگان آمریکا، در 15 سپتامبر 2005 تصویب کرد که کمیته‌ای دوحزبی طوفان کاترینا را بررسی کرده و تا 15 فوریه 2006 گزارشی کامل درباره طوفان و سیل نیواورلئان در دو محور ارائه کند: «ایجاد، هماهنگ‌سازی و اجرای برنامه‌ها و سایر فعالیت‌های پاسخ اضطراری توسط مقامات محلی، ایالتی و فدرال برای آمادگی در مقابل طوفان کاترینا؛ و پاسخ دولت محلی، ایالتی و فدرال به طوفان کاترینا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» این گزارش نهایتا در 379 صفحه با عنوان «شکست ابتکار: گزارش نهایی کمیته منتخب دوحزبی برای بررسی آمادگی و پاسخ به طوفان کاترینا» در 15 فوریه 2006 منتشر شد.

خلاصه اجرایی گزارش این گونه آغاز می‌شود: «کمیته منتخب، شکست‌هایی در همه سطوح دولت شناسایی کرد که به طرز معناداری تلاش‌های قهرمانانه اولین امدادگران، افراد و سازمان‌های خصوصی، گروه‌های مذهبی و دیگران را بی‌ارزش و مخفف ساخته است.»

کمیته نشان داد که ناکامی در تصور (Imagination) و شکست در ابتکار (Failure of Initiative) تأثیر بنیادین بر حادثه طوفان داشته است. شکست ابتکار، با فقدان چابکی همراه شده بود. مقامات منتظر مانده بودند تا فاجعه خود را با برنامه‌های‌شان تطبیق دهدنه آن‌که برنامه‌های‌شان را با فاجعه تطبیق دهند. گزارش بسیار مفصل با جزئیات زیاد است، اما برخی از یافته‌ها به شرح زیر است.

*بسیاری از مشکلات ناشی از «شکاف اطلاعات» بوده و اطلاعاتِ درست به دریافت‌کننده درست ارسال نشده؛ و به اشتراک گذاشتن اطلاعات درست انجام نشده است.

*دقت و زمان‌بندی خدمات ملی آب و هوا، و مرکز ملی پیش‌بینی طوفان، مانع تلفات جانی بیشتر شد.

*سیل‌بندهای نیواورلئان برای سخت‌ترین شرایط ساخته نشده بود، سیستم هشدار خرابی سیل‌بندها درست کار نکرده بود. ناکامی در تخلیه کامل سبب بسیاری مرگ‌های قابل اجتناب شده بود. فرماندار علی‌رغم آگاهی از طوفان 56 ساعت قبل از وقوع، فرمان تخلیه اجباری را فقط 19 ساعت قبل صادر کرد.

*عناصر حیاتی برنامه ملی پاسخ به شرایط اضطراری خیلی دیر و غیرمؤثر اجرا شده یا اصلاً اجرا نشدند.

*تخریب گسترده ارتباطات و عدم موفقیت برای برنامه‌ریزی ارتباطات جایگزین، فرماندهی و کنترل. نظام ملی ارتباطات بسیاری از چالش‌ها را پاسخ داد و ارتباطات حیاتی ممکن شد، اما خلاءهای سیستم سبب پاسخ‌های با تأخیر و ارائه ناکافی کمک‌های امدادی شد. فرماندهی و کنترل در همه سطوح ناقص بود و سبب تأخیر در امداد شد. ارتش نقشی ارزشمند ایفا کرد اما هماهنگی وجود نداشت.

*فروپاشی قدرت اعمال قانون در سطح محلی و فقدان ارتباطات عمومی مؤثر، سبب رنج غیرنظامیان شد. مجموعه‌ای از شرایط سبب بی‌قانونی و خشونت در منطقه طوفان‌زده شد. پلیس نیواورلئان برای تداوم عملیات ناآماده بود و همه اثربخشی خود را از دست داد. مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی و تخلیه‌ها از فقدان آمادگی‌های پیشرفته، ارتباطات ناکافی و دشواری در هماهنگ کردن اقدامات در رنج بودند.

*ضعف‌های بلندمدت و بزرگی فاجعه، سبب ناتوانی در ارائه خدمات اضطراری و مسکن موقت شد. یستم پیمانکاری‌ها و لجستیک نتوانست تدارک و ارائه هدفمند و پایدار کالاها در مقیاس بزرگ را پشتیبانی کند.

*مشارکت خیریه‌ها بسیاری از نیازها را برآورده کرد، اما صلیب سرخ آمریکا و دیگران به دلیل اندازه حادثه و ظرفیت ناکافی تدارکات، و ناهماهنگی در اسکان، با چالش‌هایی مواجه شدند.

این فقط یکی از گزارش‌هایی بود که درباره طوفان کاترینا و سیل نیواورلئان منتشر شد. گزارش دیگر در 737 صفحه توسط کمیته امنیت داخلی سنا با عنوان «طوفان کاترینا: ملت ناآماده» در سال 2006 منتشر شد. حداقل سه نتیجه سیاستی از این دو گزارش نتیجه می‌شود که راهگشای آینده ماست.

اول، از گزارش‌های ملی آن‌ها یاد بگیریم. کمیته ملی سیل (مصوب دولت) باید گزارشی دقیق – حداقل به شیوه آمریکایی‌ها و بهتر از آن – تهیه و ارائه کند. همه و از جمله مجلسیان به جای ماهیگیری سیاسی برای انتخابات 1398 – به سبک مجلس نمایندگان آمریکا - به عملکرد باکیفیت کمیته کمک کنند.

دوم، آمریکا  با همه قدرت اقتصادی، نظامی و سیاسی‌اش، در برابر عظمت طوفان کاترینا و سیل نیواورلئان، کم آورد؛ اما کاستی‌های‌شان را شفاف مکتوب کردند. ما هم از بیان کاستی‌ها خجالت نکشیم. بهبود از همین‌ جا شروع می‌شود.

سوم، کارشناسان وزارت امور خارجه ما اگر وقت کافی برای بررسی دو گزارش صرف کنند، می‌توانند پاسخ‌های مستدل‌، استوار و دقیق‌تری به اظهارات مقامات آمریکایی درباره سیل در ایران بدهند.

 

*عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 سیل محمد فاضلی سیل ایران سیل 98 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۰۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس پاسخ رسمی تل‌آویو درباره پیشنهاداتش درخصوص غزه را دریافت کرد

خلیل الحیه، معاون رئیس جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در نوار غزه گفت: پاسخ رسمی اسرائیل به موضع جنبش حماس در مورد مذاکرات را دریافت کردیم که در ۱۳ آوریل به میانجیگران قطری و مصری تحویل شد.

به گزارش ایسنا، الحیه در بیانیه‌ای بدون جزئیات بیشتر افزود: جنبش حماس پاسخ اسرائیل را بررسی می‌کند و پس از اتمام بررسی‌هایش، موضع خود را اعلام خواهد کرد.

براساس گزارش الجزیره، پیش از این، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که تلاش‌های جدید قطر-مصر برای دستیابی به توافقی بین حماس و اسرائیل در حال انجام است.

وی افزود که در مذاکرات پیرامون انجام معامله مبادله اسیران شتاب جدیدی وجود دارد، اما دلیل خوش بینی خود را به این موضوع بیان نکرد.

سالیوان اشاره کرد که تلاش جدیدی از سوی قطر، مصر و اسرائیل برای یافتن راهی به منظور پیشبرد مذاکرات در مورد نوار غزه وجود دارد.

اظهارات این مقام آمریکایی همزمان با آن بود که قاهره اعلام کرد که روز جمعه هیئت امنیتی مصر شامل گروهی از متخصصان پرونده فلسطین برای گفت‌وگو درباره چارچوب جامع آتش‌بس در غزه وارد تل‌آویو شد.

کانال خبری قاهره به نقل از یک مقام امنیتی مصر فاش کرد که پیشرفت‌های قابل توجهی در نزدیک کردن دیدگاه‌های هیئت‌های مصری و اسرائیلی در مورد دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه صورت گرفته است.

وبگاه عبری «۰۴۰۴» در توضیح این خبر گزارش داد که بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی راست افراطی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر را تهدید کرده است که در صورت موافقت با ابتکار مصر، دولت را ترک خواهد کرد.

این کانال نوشت اسموتریچ این ابتکار را تسلیم خطرناک اسرائیل و پیروزی فاجعه بار برای حماس دانست.

کانال صهیونیستی «کان» نیز نوشت نهادهای امنیتی و اکثر رهبری سیاسی در اسرائیل از پیشنهاد مصر در مورد معامله تبادل اسرا حمایت می‌کنند، اما نتانیاهو با آن موافق نیست.

در اخبار فوری عصر جمعه، سازمان رادیو و تلویزیون اشغالگران به نقل از یکی از وزیران کابینه کوچک امنیتی که هویت وی فاش نشد، گزارش داد که بنیامین نتانیاهو مایل به دستیابی به توافق نیست و موانع زیادی در این زمینه ایجاد می‌کند.

تهاجم رفح

در همین حال، وبگاه آمریکایی «آکسیوس» به نقل از مقامات صهیونیست نوشت: تل‌آویو به قاهره اطلاع داده است که اسرائیل آماده است تا قبل از تهاجم به شهر رفح، «آخرین فرصت» را برای دستیابی به توافق با حماس برای آزادی اسیران بدهد.

به گزارش آکسیوس، «تل‌آویو به مصر اطلاع داد که آماده‌سازی برای آغاز عملیات در رفح جدی است و اجازه نمی‌دهد حماس از سرعت آن بکاهد».

در همین زمینه، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا که به خاطر کشته‌های رژیم صهیونیستی در هفت اکتبر گریه کرد، طی یک مصاحبه تلویزیونی گفت که رد پیشنهاد تبادل اسیران از سوی حماس به این معنا نیست که واشنگتن از تلاش‌هایش برای آزادی اسیران صهیونیست دست می‌کشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طوفان عراق، منشأ گرد و غبار امروز خوزستان
  • طوفان و گردباد در اوکلاهمای آمریکا/ 3 کشته و 30 زخمی / ده‌ها خانه نابود شدند
  • طوفان سهمگین در اوکلاهما ۳ کشته بر جای گذاشت
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • مذاکرات برای مبادله اسرا با حماس به بن‌بست رسید؟ | حماس: پاسخ اسرائیل را در مورد مذاکرات دریافت کردیم
  • حماس: پاسخ اسرائیل را در مورد مذاکرات دریافت کردیم
  • حماس پاسخ رسمی تل‌آویو درباره پیشنهاداتش درخصوص غزه را دریافت کرد
  • طوفان ‎الاقصی و جنگ غزه محبوبیت حماس را در لبنان افزایش داده است
  • پاسخ برنی سندرز به فرافکنی نتانیاهو