Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@22:26:13 GMT

ساکنان بخش شاوور شوش در جدال تنگاتنگ با سیلاب

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۱۹۲۸

ساکنان بخش شاوور شوش در جدال تنگاتنگ با سیلاب

اهواز – ایرنا- سیلاب به بخش شاوور از توابع شهرستان شوش در استان خوزستان رسیده است و بسیاری از روستاها توسط سیلاب محاصره شده اند، برخی از ساکنان همچنان در روستاها مانده اند تا با سیلاب مقابله کنند اما برای تردد و تهیه اقلام ضروری دچار مشکل هستند.

قاسم آل کثیر یکی از فعالان اجتماعی حاضر در بخش شاوور درخصوص آخرین وضعیت روستاهای این بخش به خبرنگار ایرنا گفت: در عبدالخان پایین (روستای سید عباس)، آب تمامی منطقه را فرا گرفته و به نزدیکی جاده اهواز – اندیمشک رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی هشت روستای حاشیه دز در این منطقه شامل خلیفه حیدر، زبید دبات، غایب، محارب، یباره، یدی، بیت نور و کاظم حیدر در محاصره آب هستند و تنها راه ارتباطی آنها قایق است.
آل کثیر ادامه داد: اردوگاهی در روستای خویس از توابع شاوور جهت اسکان سیل زدگان با ظرفیت 200 خانواده برپا شده است اما همچنان مشکلاتی نظیر نبود سرویس بهداشتی و نظارت بر کیفیت آب آشامیدنی وجود دارد.
این فعال اجتماعی یکی از نیازهای اصلی اردوگاه شهید درویشی روستای رداده از توابع بخش مرکزی شهرستان شوش را لوازم بهداشتی کودکان و بانوان عنوان کرد.
وی ادامه داد: اهالی روستای گیطش از توابع شاوور نیز در تماسی از اوضاع نامناسب این روستا خبر داده اند و خواستار رسیدگی به این شرایط هستند.
اهالی روستای سید عباس (عبدالخان پایین) روز جمعه با حضور در بزرگراه اهواز - شوش نسبت به نحوه امدادرسانی به این روستا اعتراض کردند.
اهالی این روستا خواستار رسیدگی مسئولان به این منطقه شدند و گفتند: متاسفانه هنوز اقدامی برای مقابله با سیل در این روستا نشده است.
عباس پورعاطف بخشدار شاوور در پاسخ به آخرین وضعیت روستاهای این بخش از ممنوع المصاحبه بودن تمام بخشداران توسط فرماندار شوش خبر داد.
پیش از این عدنان غزی فرماندار شوش ادعای اهالی خلیفه حیدر مبنی بر محاصره شدن در سیلاب را رد و از اظهارات بیشتر در این زمینه خودداری کرده بود.
به گزارش ایرنا بارش شدید باران در بالادست سدهای خوزستان باعث افزایش قابل توجه آورد سدها شد. بعد از این افزایش آورد، دبی خروجی سدها برای کنترل سیلاب افزایش یافت.
دبی خروجی سد کرخه تا 2 هزار مترمکعب و دبی خروجی سد دز تا سه هزار مترمکعب بر ثانیه افزایش یافت که این موضوع باعث آبگرفتگی زمین های کشاورزی و روستاهای حاشیه رودخانه های دز و کرخه شد.
9887/6064

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سيلاب روستاهاي خوزستان شاوور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۱۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • بسته شدن مسیر رودخانه قره سو بر اثر سیلاب در روستای دوست بیگلو + فیلم
  • بازگشایی جاده‌های سیلابی ۶ روستا در خراسان رضوی
  • نجات «سحر» در جدال با سیلاب
  • تلاش راهداران خراسان جنوبی برای برقراری ارتباط ایمن ۳۵۰ روستا
  • آب شرب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب روستا‌های سیل زده خراسان جنوبی وصل شد