Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-29@17:35:46 GMT

چالش‌های اصلاح‌طبان در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۲۴۲۹

خرداد: به هرحال این دولت با حمایت اصلاح‌طلبان به روی کار آمده و نتوانست به وعده‌های خود عمل کند و اشکالات بسیاری داشت. از سوی دیگر عملکرد نمایندگان فراکسیون امید هم که توانسته بودند ترکیب مجلس دهم را نسبت به مجالس قبل تغییر بدهند هم رضایت عمومی را جلب نکردند. ضمن اینکه شورای شهر تهران هم که به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده نتوانست آنطور که باید عمل کند هم خیلی مورد قبول مردم قرار نگرفته است؛ بنابراین درست است که ما با مشکلات بسیاری مواجه بودیم، اما به هرحال مردم نتیجه برایشان بیشتر اهمیت دارد و اصلاح‌طلبان و دولت نتوانستند نتیجه مطلوب عموم جامعه را به دست بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: «واقعیت این است که الان شرایط بسیار سخت شده است. زیرا ما در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی حالا شاهد شکل گیری یک جریان بسیار قوی هستیم تحت عنوان جامعه مدنی منتقد که ظهور و بروز آن را در دی ماه سال ۹۶ مشاهده کردیم؛ لذا اصلاح‌طلبان که نماینده گفتمانی هستند که می‌تواند کشور را از این وضعیت بحرانی خارج کند، امروز در برابر این جامعه مدنی قرار گرفته‌اند که مطالباتشان بسیار جدی‌تر و پیچیده‌تر شده است. به همین دلیل من معتقدم که امروز دیگر اصلاح‌طلبان نمی‌توانند به راحتی سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ جامعه مدنی را با خود همراه کنند. مگر اینکه یک سری اتفاقات مهمتری رخ بدهد که البته اصلا در چارچوب قدرت و اختیارات جریان اصلاحات نیست.»
عبدالله ناصری عضو شورای مشورتی سید محمد خاتمی طی گفتگو با فرارو عنوان کرد: «با توجه به اینکه در حال حاضر بسیاری از کنشگران سیاسی بر این باورند که راه نجات و برون رفت از مشکلات داخلی و بین المللی فعلی، اصلاح‌گری است و اصلاح‌طلبان هم که همواره معتقد بودند که بر آمده از همین گفتمان اصلاح‌گری هستند، باید امروز با توجه به سطح ناامیدی و نگرانی که در سطح جامعه به دلیل عدم کارایی به وجود آمده است، توجه بیشتری به این مقوله داشته باشند. زیرا به هرحال با توجه به اینکه آن‌ها پذیرفته‌اند که اصلاح‌گری راه برون رفت از مشکلات فعلی است، پس قاعدتا بیشترین هزینه را هم باید آن‌ها بدهند.»
وی ادامه داد: «واقعیت این است که طی یک سال گذشته اتفاقاتی رخ داده است که جامعه عمومی کشور متاسفانه به این باور رسیده است که هیچکدام از دو جریان سیاسی کشور، نمی‌تواند مطالبات عمومی مردم را برآورده کند. اما عموم جامعه به این نکته توجه ندارند که کانون‌هایی که در روند توسعه و حل بحران‌ها تاثیرگذار هستند و می‌توانند نقش آفرینی کنند، در اختیار اصلاح‌طلبان نیست و حتی بعضا مانع از حضور فعالان این جریان در بخش‌های مختلف حاکمیتی می‌شوند. البته من تا حدود زیادی به مردم حق می‌دهم.»
او تصریح کرد: «زیرا به هرحال این دولت با حمایت اصلاح‌طلبان به روی کار آمده و نتوانست به وعده‌های خود عمل کند و اشکالات بسیاری داشت. از سوی دیگر عملکرد نمایندگان فراکسیون امید هم که توانسته بودند ترکیب مجلس دهم را نسبت به مجالس قبل تغییر بدهند هم رضایت عمومی را جلب نکردند. ضمن اینکه شورای شهر تهران هم که به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده نتوانست آنطور که باید عمل کند هم خیلی مورد قبول مردم قرار نگرفته است؛ بنابراین درست است که ما با مشکلات بسیاری مواجه بودیم، اما به هرحال مردم نتیجه برایشان بیشتر اهمیت دارد و اصلاح‌طلبان و دولت نتوانستند نتیجه مطلوب عموم جامعه را به دست بیاورند.»
این فعال سیاسی تاکید کرد: «بنابراین واقعیت این است که الان شرایط بسیار سخت شده است. زیرا ما در چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی حالا شاهد شکل گیری یک جریان بسیار قوی هستیم تحت عنوان جامعه مدنی منتقد که ظهور و بروز ان را در دی ماه سال ۹۶ مشاهده کردیم؛ لذا اصلاح‌طلبان که نماینده گفتمانی هستند که می‌تواند کشور را از این وضعیت بحرانی خارج کند، امروز در برابر این جامعه مدنی قرار گرفته‌اند که مطالباتشان بسیار جدی‌تر و پیچیده‌تر شده است. به همین دلیل من معتقدم که امروز دیگر اصلاح‌طلبان نمی‌توانند به راحتی سال‌های ۹۲، ۹۴ و ۹۶ جامعه مدنی را با خود همراه کنند. مگر اینکه یک سری اتفاقات مهمتری رخ بدهد که البته اصلا در چارچوب قدرت و اختیارات جریان اصلاحات نیست.»
وی افزود: «به عنوان مثال زمانی می‌توان امیدوار بود که مجلس شورای اسلامی یک بازنگری دقیق و درست در قانون انتخابات انجام دهد و با یک مصوبه مانع از نظارت استصوابی شود و انتخابات بسیار شفاف‌تر و روشن‌تر برگزار شود و رویکرد‌های عملیاتی نهاد‌های انتصابی هم تغییر کند. زیرا تا زمانی که نهاد‌های انتصابی آنقدر قدرت داشته باشند که بتوانند نتیجه رای مردم که دولت است را بی خاصیت کنند، نمی‎توان امیدوار بود که مردم حاضر به همراهی باشند. با این وجود من معتقدم آنچه که اصلاح‌طلبان باید به آن توجه کنند مطالبات همین جامعه مدنی منتقد است که به راحتی حاضر به قبول حضور در پای صندوق‌های رای نمی‌شوند و نمی‌توان انتظار داشت که با «تکرار می‌کنم» آقای خاتمی هم قانع شوند. برای این مسئله هم اصلاح‌طلبان نیازمند یک تحلیل درست و واقع بینانه از شرایط جامعه و به ویژه همین جامعه مدنی منتقد هستند. در غیر اینصورت احتمال موفقیتشان در سال ۹۸ بسیار اندک خواهد بود.»
این استاد دانشگاه در خصوص استراتژی جریان اصلاحات برای انتخابات مجلس شورای اسلامی که در سال ۹۸ برگذار می‌شود، گفت: «راستش الان خیلی مشخص نیست که جزئیات استراتژی جریان اصلاحات برای انتخابات مجلس چیست، اما همانطور که آقای خاتمی هم در صحبت‌های اخیر خود مطرح کردند و من هم در بالا به آن اشاره داشتم، دیگر نمی‌توان صرفا با تایید آقای خاتمی امیدوار بود که مردم پای صندوق‌های رای بیایند؛ بنابراین ما باید به دنبال یک استراتژی کار آمد باشیم. اما پیش از آن باید این مسئله را روشن کنیم که امروز اصلاح‌طلبان دو دسته هستند. یک دسته افراد و احزابی هستند که همچنان تاکید بر پایگاه‌های اجتماعی دارند و دسته دوم گروهی هستند که متاسفانه هرچند هویت اصلاح‌طلبی دارند، اما به غلط معتقدند باید به هر قیمتی در قدرت باقی بمانند.»
ناصری در پایان گفت: «خیلی از اعضای فراکسیون امید هم همین دسته دوم را تشکیل می‌دهند. از طرف دیگر متاسفانه دسته دوم این روز‌ها نسبت به دسته اول در اکثریت قرار دارند. موضوع دیگر که بسیار نگران کننده است، نگرش برخی احزاب اصلاح‌طلب است که بر خلاف اینکه سمت و سویشان به طرف جامعه مدنی باشد به سمت حضور در نهاد‌های قدرت است؛ لذا ما باید در ابتدا تکلیف خود و مردم را با دسته دوم مشخص کنیم. برای این مسئله هم نیازمند آن هستیم که نهاد‌های انتصابی هم تغییر رویکرد بدهند تا دست جریان اصلاحات برای انتخاب افراد گروه اول باز‌تر باشد.» برچسب ها: اصلاح‌طبان ، سیاسی ، عبدالله ناصری

منبع: خرداد

کلیدواژه: اصلاح طبان سیاسی عبدالله ناصری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با موضوع تشریح برنامه‌های حفظ تخصصی، عمومی و موضوعی، به همراه رونمایی از پوستر حفظ عمومی با حضور حجت الاسلام تقی زاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، میکائیل باقری، مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و محمد مهدی بحرالعلوم، مسؤول دبیرخانه ملی حفظ و برخی مدیران قرآنی کشور امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در محل سازمان دارالقرآن برگزار شد.

در ابتدای این نشست حجت الاسلام تقی زاده رئیس سازمان دارالقرآن الکریم گفت: اهمیت مساله حفظ قرآن و جایگاه آن واضح است و رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشات مشخصی در حوزه فعالیت‌های قرآنی بیان کردند. حفظ قرآن فعالیتی است که می‌تواند جامعه را به انس با قرآن سوق دهد از این باب حفظ یک فعالیت راهبردی در خصوص گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه است.

وی ادامه داد: در نظرسنجی آمده است که بالغ از ۷۵ درصد افراد از عدم حفظ قرآن کریم حسرت می‌خورند و می‌توان گفت این مقدار تعداد قابل توجهی هستند. این امر سرمایه ویژه ای می‌شود که دغدغه مندان و سرمایه گذاران این ظرفیت را جدی بگیرند.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: در زمینه حفظ موضوعی جریان حفظ زندگی با آیه‌ها با هم افزایی دستگاه‌های فرهنگی مختلف علی‌الخصوص آموزش و پرورش اجرا شد. امروز ۱۱ میلیون نفر در این طرح شرکت کردند که بالغ بر یک میلیون در امتحان نهایی شرکت کردند و هشتصد هزار نفر گواهی حفظ و فهم آیه‌ها را دریافت کردند.

وی ادامه داد: ما جریان حفظ موضوعی را دروازه ورود جامعه به حفظ تخصصی و ارتباط گرفتن با قرآن می‌پنداریم.سازمان دارالقرآن دغدغه حفظ موضوعی داشته و این جریان در قالب طرح زندگی با آیه‌ها ادامه خواهد داشت.

رئیس سازمان دارالقرآن ادامه داد: در زمینه حفظ عمومی نیز ما نیاز داریم زمینه حفظ عمومی را فراهم کنیم. از ظرفیت دارالقرآن ها و مؤسسات باید استفاده شود و باید به صورت جدی تری فعالیت کنیم.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: تا امروز بالغ بر ۵۷ هزار نفر در حفظ عمومی وارد شدند. جریان حفظ موضوعی اگر موفق باشد باید افراد را به سمت جریان حفظ تخصصی سوق دهد. این ظرفیت بدون بستر جریان‌های آموزش و پرورش و صداوسیما بدون اثر خواهد بود.

وی ادامه داد: ما امسال نوزدهمین اعطای مدرک تخصصی به حافظان را داریم و رکورد شرکت در این آزمون شکسته شد و این رویداد ویژه و فرصت فوق العاده ای و کاری زیرساختی محسوب می‌شود. از سال گذشته حضور اتباع را نیز داشتیم.

وی ادامه داد: همچنین باید گفت برنامه محفل شوق و رغبت برای فعالیت‌های قرآنی را به وجود آورده و ولی افراد از ظرفیت‌های به وجود آمده در فضای جامعه بی اطلاع هستند.

از سال آینده طرح زندگی با آیه‌ها کاملاً در دروس تلفیق خواهد شد

در ادامه این نشست باقری مدیر کل قرآن و عترت نماز در ادامه گفت: در آموزش و پرورش موضوع حفظ از فعالیت‌های محوری اداره کل قرآن و عترت و نماز است و در همین راستا فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی خاصی برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در دوره دبستان ۳۰۰ دانش آموز در سطوح مختلف مسابقات قرآن و عترت حضور دارند.

باقری اظهار داشت: آموزش را در سه سطح و سه عنوان برگزار می‌کنیم. حفظ تخصصی در دارالقرآن‌های آموزش و پرورش انجام می‌شود و حفظ موضوعی با اجرای طرح زندگی با آیه‌ها تلفیق شده است. از سال آینده حفظ موضوعی کاملاً منطبق با طرح زندگی با آیه‌ها خواهد بود. دانشگاه فرهنگیان هم آموزگاران خود را برای ورود به مدارس به نحوی انتخاب می‌کند که سواد قرآنی اولیه برخوردار باشند.

وی ادامه داد: حفظ ترتیبی در صد مدرسه شبانه روزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.همچنین از زمانهای خالی این مدرسه می‌توان با هم افزایی نهادهای فرهنگی مختلف بهترین استفاده را برد.

با شناخت ذایقه مخاطب می‌توان اتفاقات خوبی در جامعه رقم زد

در ادامه این نشست خواجه پیری گفت: باوری نهادینه شده بود که دین گریزی دارد در جامعه گسترده می‌شود.

وی ادامه داد: نخبگان قرآنی تصمیم گرفتند روش خود را عوض کنند و این تغییر در برنامه محفل و مسطورا دیده شد. هماهنگی تمام دستگاه‌ها در این طرح دیده شد و به این نتیجه رسیدند اگر ذایقه مخاطب مورد توجه باشد و همه پای کار باشند اتفاق خوبی رقم می‌خورد .۸۷ درصد مردم به قرآن باور دارند و باید از این ظرفیت هم استفاده شود.

در پایان این نشست از پوستر حفظ موضوعی رونمایی شد.

کد خبر 6090805 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟
  • غیبت ۲ ستاره پرسپولیس در آستانه بازی با سپاهان
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • تمرین چالش برانگیز پرسپولیس شاداب شد
  • بازی، شادی، تماشا در تمرین پرسپولیس
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!