Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-06@20:27:23 GMT

جنگ تجاری، کل اقتصاد جهان را به خطر می‌اندازد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۴۷۸۰

به گزارش اکوفارس به نقل از راشاتودی، صندوق بین‌المللی پول هشدار داد ایجاد موانع و تعرفه های تجاری اثری برای کاهش کسری تراز تجاری کشورها ندارد. در عوض، دولت‌ها باید به  اقتصاد کلان خود بپردازند . 
بیشتر تغییرات در توازن تجاری دوجانبه در 20 سال اخیر تا حد زیادی در نتیجه عوامل اقتصاد کلان بوده که شامل سیاست های مالی، دوره های اعتباری، سیاستهای نرخ ارز و سوبسیدهای تجاری بوده است در حالی که درآمدهای صادرات و واردات نقش کمتری داشته اند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
طبق گزارش دورنمای اقتصاد جهان در 2019 که بر اساس مطالعه 63 کشور طی دو دهه از 1995 تا 2015 استوار است و 34 بخش را پوشش می دهد، هدف قرار دادن شرکای خاص با عوارض تجاری ممکن است به دیگران کمک کند از تغییر مسیر تجاری سود ببرند، چون تقاضا از طرف کشور معرفی کننده این اقدامات حفاظتی معمولا تغییری نمی کند و باید منتقل شود. بنابراین توازن تجاری تا حد زیادی بدون تغییر می ماند . 
صندوق بین‌المللی پول همچنین تاکید دارد که افزایش شدید عوارض تجاری احتمالاً باعث پیامدهای چندگانه و ادامه دار در سیستم یکپارچه تجارت جهانی می شود و کل اقتصاد جهان را به خطر می اندازد . 
طبق این گزارش، افزایش  عوارض مخصوصاً به تولید، اشتغال و بهره‌وری آسیب می زند. این آسیب نه تنها متوجه اقتصادهایی است که عوارض را اعمال کرده اند و کشورهایی که با آن مواجهند، بلکه مربوط به تمام کشورها در سرتاسر زنجیره های ارزش هم می شود . 
این گزارش در بحبوحه افزایش جنگ تجاری بین آمریکا و چین ارائه شد. این جنگ توسط ترامپ در اوایل 2018 آغاز شد. ترامپ عوارض را بر واردات از چین و چند کشور دیگر بالا برد تا به کسری تجاری فزاینده آمریکا کمک کند. تا حالا آمریکا بر 250 میلیارد دلار واردات از چین عوارض وضع کرده است. پکن هم با وضع عوارض 110 میلیارد دلاری بر کالاهای آمریکایی تلافی کرد . 
ولی این اقدامات نتوانست کسری تجاری را که 43.6 میلیارد دلار در 2018 افزایش یافته بود کاهش دهد. آخرین گزارش اتاق بازرگانی آمریکا نشان داد که اقتصاد آمریکا احتمالاً یک تریلیون دلار طی 10 سال از اعمال عوارض از دست می‌دهد. تنها در 2018 ، ادامه جنگ تجاری 7.8 میلیارد دلار از تولید ناخالص داخلی آمریکا کم کرد . 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۴۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند

به گزارش خبرگزاری مهر جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی و صنعت هند نشان می‌دهد کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۳۷۷ میلیون دلار رسیده است.

مبادلات تجاری ایران و هند در ماه‌های ژانویه و فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. ارزش تجارت دو کشور در دو ماهه نخست سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۵۸ میلیون دلار اعلام شده بود.

صادرات هند به ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با رشد ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۲۶۹ میلیون دلار رسیده است. هند در مدت مشابه سال قبل ۲۲۴ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
اما واردات هند از ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه سال جاری میلادی افت ۱۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به ۱۰۸ میلیون دلار رسیده است. هند در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۴ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.

برنج، میوه و کنجاله دانه‌های روغنی مهم‌ترین کالاهای صادراتی هند به ایران در دو ماهه امسال بوده است. هند در این دوره ۱۳۴ میلیون دلار برنج، ۶۰ میلیون دلار کنجاله، ۱۸ میلیون دلار میوه و ۷ میلیون دلار چای به ایران صادر کرده است.

میوه، مواد خام تولید رنگ، و فرآورده‌های نفتی نیز مهم‌ترین کالاهای وارداتی هند از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ بوده‌اند. هند ۵۸ میلیون دلار میوه، ۱۷ میلیون دلار مواد خام تولید رنگ و ۱۱ میلیون دلار فرآورده‌های نفتی از ایران در این مدت وارد کرده است.

کد خبر 6097019 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • اوکراین : حملات سنگین روسیه به نیروگاه‌های ما یک میلیارد دلار خسارت وارد کرده است
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • تصمیم بزرگ دیوید بکام؛ مسی و رونالدو در یک تیم!
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان