Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: فرهنگ کناره‌گیری از قدرت و گردش نخبگان به شدت در جامعه ما ضعیف است و اگرچه بخشی از این مساله با قانون باید اصلاح شود اما بیش از آن نیازمند به فرهنگ‌سازی و نهادینه‌شدن تفکر هستیم.

علی تاجرنیا  در خصوص دستاوردهای مجلس در سال گذشته گفت: معتقد هستم برای اینکه بتوانیم هر تغییری را انجام دهیم نیازمند سیاست گام به گام همراه با بسترسازی مناسب هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این مساله هم به این معنی است که آسیب‌هایی به وجود می‌آید که بعضا برای رفع آن آسیب‌ها و رفع آن مشکلات مجبور هستیم به اقدامات سریع و کوتاه‌مدت دست بزنیم و همیشه می‌خواهیم مشکلات را با وضع قوانین رفع کنیم. به همین دلیل هم یکی از آفت‌های نظام پارلمانی در ایران تعدد قوانین است و در برخی موارد حتی باعث شده که از شکاف‌ها و تعارض‌هایی که در داخل این قوانین وجود دارد، سوءاستفاده صورت بگیرد.

عضو مجلس ششم با اشاره به قانون منع به کارگیری بازنشستگان، گفت: در این رابطه هم آسیب بزرگ در کشور این است که فرهنگ کناره‌گیری از قدرت و گردش نخبگان به شدت در جامعه ما ضعیف است و اگرچه بخشی از این مساله با قانون باید اصلاح شود اما بیش از آن نیازمند فرهنگ‌سازی و نهادینه‌شدن تفکر هستیم.

وی ادامه داد: به همین دلیل هم زمانی که این فرهنگ به طور جدی پذیرفته نمی‌شود، ما به انحای مختلف شاهد دور زده شدن قانون هستیم و آنطور که قانون هم باید و شاید مورد توجه قرار نمی‌گیرد. هرچند به نظر من این قانون بصورتی اجرا شد تا بتواند در یک گام بخش عمده‌ای از مدیران را از چرخه مدیرتی خارج کند که این مساله هم می‌تواند آسیب جدی به کشور وارد کند. 

تاجرنیا با تاکید بر این اینکه یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت این طرح این بود که نگاه همه‌جانبه نسبت به این موضوع وجود نداشت، گفت: این قانون به خوبی تبیین نشده است؛ چه آن زمان که افرادی خواستند بصورت شخصی معافیت‌های خاص بگیرند و ادامه کار دهند و چه اینکه قانون با تبصره‌ها و شرایطی که برایش ایجاد شد، نتوانست اهداف طراحان خود را تثبیت کند.

وی افزود: فکر می‌کنم ما باید به این مساله توجه داشته باشیم که اگر فرهنگ‌سازی همزمان با طرح پیش برود و وضع قوانین هم بصورت گام‌به‌گام باشد، قطعا توفیق بیشتری خواهیم داشت.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که آیا بیانیه رهبر انقلاب موسوم به «گام دوم» درخصوص جوانان می‌تواند خلاء وجود فرهنگ‌سازی در کشور را بهبود ببخشد، گفت: فکر می‌کنم تاکیدات رهبری قطعا خوب و مفید خواهد بود و احساس می‌کنم ایشان هم متوجه این آسیب شده‌اند که مدیریت فرتوت در کشور مشکل‌ساز می‌شود.

وی ادامه داد: با این حال اما این مساله نیازمند این است که همه دستگاه‎ها و نهادها از خودشان شروع کنند تا بتوانیم این موضوع را تقویت کنیم. این مساله باید از وجوه مختلف دیده شده و مهمترین نکته هم فرهنگ‌سازی است و باید بی‌اعتمادی نسبت به جامعه جوان ایران از جامعه رخت ببندد. 

وی افزود: البته تجربه‌ای در این خصوص در دولت‌های نهم و دهم شکل گرفت که آن هم استفاده غیرکارشناسی و باندی از ظرفیت جوانان بود و این شکل از به کارگیری جوانان نه تنها کمکی به جایگاه آنها نکرد، بلکه به نوعی بی‌اعتمادی بیشتری را نسبت به جوانان ایجاد کرد. 

تاجرنیا گفت: همین امر هم باعث شد که در دولت بعدی بازگشت به عقب صورت گرفته و دولتی پیر زمام امور را در دست بگیرد. بنابراین معتقد هستم بیانیه رهبری می‌تواند مفید و راهگشا باشد و شرط آن نیز اقدامات عملی از سوی همه نهادها و سازمان‌ها خواهد بود.  

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در خصوص آغاز فعالیت‌های سیاسی در سال جدید برای ورود به مباحث انتخابات مجلس گفت: دو مساله مهم در این رابطه وجود دارد؛ یک مساله این است که اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس گذشته به دلیل برخی نظارت‌ها نتوانستند از همه ظرفیت خود استفاده کنند و آنچه تحت عنوان لیست امید وارد مجلس شد، حتی نیمی از ظرفیت اصلاح‌طلبان هم نبود. بنابراین اگر اوضاع و شرایط بر همان مدار بچرخد، طبیعتا مجلس آینده هم راه به جایی نخواهد برد.

وی ادامه داد: در این میان افکار عمومی هم به شدت آسیب دید. افکار عمومی که شاید پیچیدگی‌های قدرت را آنگونه که باید نمی‌شناسد و مشکلات اصلاح‌طلبان را نیز نمی‌داند، کلیه انتظاراتش را متوجه اصلاح‌طلبان کرد و بخش عمده‌ای از این انتظارات نیز به بار ننشسته و پایگاه اجتماعی این جریان به شدت تنزل یافته است. 

وی افزود: اصلاح‌طلبان با مجلس و دولتی مواجه هستند که با نام آنها کار می‌کند، اما مدیریتش الزاما در دست آنها نبوده و نیست. همین امر هم موجب به وجود آمدن مشکلاتی شده که باید تلاش زیادی صورت بگیرد تا با ایجاد گفتمان‌های جدید، همین روند دموکراسی که وجود دارد، حفظ شود. البته باید بدانیم که رویگردانی مردم از اصلاح‌طلبان به معنی رفتن آنها به سمت اصولگرایان نیست. 

تاجرنیا در خصوص چالش‌های مهم و عمده سال جدید گفت: بنده چالش عمده سال را شکاف ملت و دولت می‌دانم. چرا که با توجه به اینکه ساختار جمهوری اسلامی مبتنی بر خواست مردم است، چنانچه این حمایت‌ها صورت نگیرد، با چالش‌های جدی در حوزه اجرایی دولت و سایر نهادها مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: به شدت اعتماد مردم نسبت به کارآمدی مسئولان نظام پایین آمده است و فکر می‌کنم شکاف‌های اقتصادی نیز مزید بر علت شده و مشکلات معیشتی این شکاف را عمیق‌تر کرده است. بنابراین لازم است در حوزه اقتصادی تصمیمات صحیح گرفته شود تا با بهبود شرایط اقتصادی و همچنین نزدیکی گفتمان مسئولان با مردم، این شکاف پر شده و از ایجاد بحران جلوگیری شود. 

منبع: ایلنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۶۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره تاثیر کاهش نرخ مالیاتها در ورود سرمایه مردم به بخش تولید و در نتیجه تحقق شعار سال ۱۴۰۳ پرداخت. - اخبار سیاسی -

محمد رضا دشتی اردکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره تأثیر اعطای معافیت‌های مالیاتی در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بر ترغیب شدن مردم به سرمایه‌گذاری در حوزه تولید، گفت: در بحث اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم که هم اکنون در کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح است و‌امیدواریم که تصویب آن به این مجلس هم برسد. می‌تواند به ساماندهی وضعیت مالیات ستانی در کشور منجر شود و همچنین مالیات تولید‌کننده را کاهش دهد.

طلافروشان ماهانه 800 هزار تومان مالیات دادند

دشتی اردکانی توضیح داد: ما باید مالیات را از بخش‌هایی که درآمد‌های خیلی بالایی دارند اخذ کنیم و برای مؤسسات، شرکت‌های کوچک و خرد و تولید‌کننده خرد معافیت‌های مالیاتی در نظر بگیریم که بتوانند سرمایه خود را در بخش تولید وارد کنند.

وی با بیان اینکه این مسیر با تصویب خیلی از قوانین مرتبط در مجلس تسهیل شده است، تصریح کرد: به عنوان مثال قانون مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند کمک شایانی برای ورود سرمایه مردم به بخش تولیدی و شفاف اقتصاد بکند و جلوی دلال بازی‌ها در عرصه طلا، سکه و ارز را بگیرد.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد: با این اقدامات می‌توانیم پول مردم را از بازار دلالی بیرون آورده و به سمت تولید ببریم. اگر این اتفاق بیفتد شعار سال یعنی مشارکت مردم در تولید هم محقق شده است.

دشتی اردکانی گفت: با این قوانین دیگر برای کسی صرفه اقتصادی ندارد که در حوزه دلالی سکه و ارز و... سرمایه‌گذاری کنند. با لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مالیات تولید‌کننده کاهش یافته و در برخی موارد مثل سرمایه‌گذاری در مناطق محروم، به طور 100 درصدی از پرداخت مالیات معاف شده‌اند.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس توضیح داد:‌ امیدواریم که هرچه سریع‌تر لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در مجلس یازدهم مصوب شود و به اتمام برسد؛ زیرا کمک شایانی به تشویق مردم به سرمایه‌گذاری در بخش تولید خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از توجه ویژه به توسعه روابط فرهنگی با همسایگان تا طرح مساله غزه در اجلاس باکو
  • افشاگری مسعود پزشکیان درباره نقش دولت در دریافت سکه و زیرمیزی توسط پزشکان
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • آقا معلم در لیست ترور!
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • رایزنی با ده‌ها سرمایه‌گذار برای فعالیت در لرستان
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟