Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-27@07:27:48 GMT

نوپک تنها یک ژست سیاسی است

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۱۸۱۵۹

 آمریکا از زمان تاسیس اوپک سعی در محدود کردن قدرت این گروه بزرگ نفتی نمود. در این  بین چندی است که تمرکز بر روی طرح  نوپک از سوی برخی سناتورهای آمریکایی افرایش یافته است. اما کارشناسان معتقدند باتوجه به حساسیت بالای قیمت فرآورده های نفتی در داخل آمریکا، نوپک بیشتر از آن  که طرحی عملیاتی باشد، یک بازی و ژست سیاسی است تا اوپک را وادار به همراهی با سیاست های قیمتی ایالات متحده در بازارهای جهانی نفت  کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این خصوص سید مهدی حسینی کارشناس ارشد حوزه نفت گفت: دنیا بی وقفه در حال تغییر و تحول است. در این بین دو زمان به قیمت نفت شوک های اساسی وارد شد، یکی زمان تاسیس اوپک و دیگری پیروزی انقلاب اسلامی که قیمت نفت را از 10 دلار به 40 دلار رساند.

این کارشناس در ادامه افزود: در همان زمان نیز از سوی امریکا تصمیم به مقابله با اوپک گرفته شد چراکه جنگ اعراب با اسرائیل نیز در سال 1973 سبب تحریم نفتی اعراب توسط خریدارن اروپایی و درنتیجه تقویت همکاری کشورهای عربی تولید کننده نفت شد. سرانجام این تحریم و تقویت همکاری، رشد روز افزون قیمت نفت در بازارهای جهانی شد که حساسیت خریداران اروپایی و آمریکایی را به موضوع مقابله با اوپک  افزایش داد.

حسینی همچنین در مورد تشکیل سازمان بین المللی انرژی نیز گفت:  از سویی دیگر در همین فاصله آژانس بین المللی انرژی (IEA) به ابتکار کسینجر وزیر امور خارجه وقت آمریکا تاسیس شد که هدف اصلی آن رویارویی با سیاست های اوپک در زمینه توسعه تولید نفت در سایر نقاط دنیا بود. از دیگر اهداف تاسیس این سازمان، افزایش راندمان صنعتی در حوزه نفت وانرژی بود که تلاش می کرد مصرف نفت را تا حد توان کاهش داده و وابستگی به نفت اوپک را کمتر کنند.

این اقدامات سرانجام به شکل گیری« NON OPEC» منجر شد که در حال حاضر شاهد آن هستیم که تولیدات « NON OPEC» دو برابر اوپک است.

حسینی معتقد است: بحث راه اندازی نوپک در مرحله اول برای مقابله با کشورهایی همچون ایران از سوی آمریکا در نظر گرفته  شده است و هدف آن اعمال فشار مضاعف در شرایط تحریمی بر کشورهای تولید کننده نفت است.

اما نکته مهم تر به نظر حسینی در خصوص طرح نوپک، این است که این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که مسئله ای که آمریکا را بعنوان یکی  از بزرگترین تولید کنندگان نفت مطرح نمود، تولیدات غیر متعارف نفت شیل است. وی در ادامه افزود: نفت های غیرمتعارف شیل، امکان ادامه حیات طولانی با قیمت های پایین  نفت را ندارند. بنابراین  آمریکا برای حفظ رتبه خود در میان بزرگترین تولید کنندگان نفت باید قیمت ها را در بازارهای جهانی افزایش دهد.

گفتنی است در حال حاضر بهای تمام شده هر بشکه نفت شیل برای آمریکا بین 45 تا 80 دلار است در ضمن اینکه عمر چاه های  نفت شیل نیز بسیار کوتاه است. وقتی ما صحبت از چاه های نفت ایران می کنیم بحث در مورد ده ها سال است اما  آمریکایی ها در مورد عمر چاه های نفت خود تنها صحبت از چند ماه می کنند.

این کارشناس در ادامه گفت: در نتیجه اگر آمریکا نتواند به برنامه ریزی های خود در مورد بهره برداری از چاه های شیل عمل کند، میزان تولید آن از حالت فعلی و 7 میلیون بشکه در روز به سرعت در پایان سال 2019 به 3 میلیون بشکه کاهش خواهد یافت. نکته دیگری که سبب بروز چالش برای مسئولین امریکایی شده، حساسیت شدید بازار مصرف فرآورده های نفتی به قیمت در داخل این کشور است تا جایی که افزایش بی رویه قیمت بنزین و سایر فرآورده ها حتی ممکن است به برکناری رئیس جمهور انجامد. از این رو همواره باید قیمت بنزین در داخل آمریکا مدیریت شود تا بالا نرود. در نتیجه سیاستمداران آمریکایی همیشه با تضاد در خصوص قیمت نفت مواجه اند وبه دنبال قیمت بهینه هستند که البته در این قیمت بهینه، تولید ‌نفت شیل فاقد توجیه اقتصادی می شود.

در مجموع با روند افزایش تقاضا برای نفت در دنیا، آمریکا نمی تواند اقدام به حذف و یا کم رنگ کردن سهم اوپک در بازار شود. از این رو به عقیده حسینی، مطرح کردن نوپک تنها در حد یک ژست سیاسی بوده و هدف از این اقدام وادار کردن اوپک به همراهی با آمریکا در تثبیت قیمت نفت در محدوده 60 تا 70 دلار است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اوپک فرآورده های نفتی بازی ایالات متحده نفت قیمت نفت پیروزی انقلاب دلار جنگ کشورهای عربی رشد انرژی آژانس بین المللی انرژی وزیر امور خارجه ایران بنزین رئیس جمهور اوپک آمریکا نوپک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۸۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای

به گزارش قدس آنلاین، حبیب جهان ساز در خصوص وضعیت برداشت و میزان تولید برگ سبز چای شمال کشور، اظهار داشت: اکنون تولید چای در سطح ۲۲ هزار هکتار از اراضی شمال کشور به ویژه در استان گیلان تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر بخشی از اراضی چای شمال کشور احیا شده است اظهار داشت: تقریباً ۶ هزار هکتار اراضی چای غیرفعال دیگر در شمال کشور داریم که با مدیریت و اقدامات حمایتی می‌توان آنها را نیز احیا کرد.

رئیس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: اکنون سطح زیرکشت چای شمال کشور به ۲۲ هزار هکتار رسیده که در سال‌های گذشته این میزان حدود ۱۵ هزار هکتار بوده است.

جهان ساز گفت: اکنون قیمت مصوب هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۱۸ هزار تومان و برگ سبز چای درجه دو ۱۵ هزار تومان تعیین شده که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که سال گذشته قیمت خرید هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۱۳ هزار و ۹۹۰ تومان و برگ سبز چای درجه دو ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

رئیس سازمان چای کشور تصریح کرد: امسال قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای متناسب با هزینه‌های تمام شده تولید و نرخ تورم متناسب‌سازی شده است و با توجه به شرایط اقتصادی و صرفه بازار کارخانه‌ها برای حمایت از چایکاران ممکن است این محصول را بیش از مبلغ مذکور خریداری کنند.

آغاز خرید برگ سبز چای از نیمه اردیبهشت ماه

جهان ساز گفت: برداشت برگ سبز چای همه ساله اوایل اردیبهشت ماه انجام می‌شود امسال به دلیل شدت بارندگی‌ها و سرد شدن هوا این مهم به تعویق افتاده است.

وی بیان کرد: به نظر می‌رسد برداشت برگ سبز چای از اواسط اردیبهشت ماه انجام شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد