Web Analytics Made Easy - Statcounter

صد و چهلمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس قرار است در قطر برگزار شود و نمایندگانی از پارلمان کشورمان نیز در این اجلاس حضور دارند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، اتحادیه بین‌المجالس (IPU) یک مؤسسه بین پارلمانی است که در سال ۱۸۸۹ توسط فردریک پسی فرانسوی و رندال کرمر انگلیسی تأسیس شد. این اولین نهاد انجمن ثابت برای مذاکرات چندجانبه سیاسی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا این نهاد مختص نمایندگان پارلمان بود اما بعد به یک سازمان بین‌المللی برای مجالس کشورهای مختلف تبدیل شد. مجالس ملی ۱۷۸ کشور (سه کشور آخر ترکمنستان، ازبکستان و وانواتو هستند که عضویت آنها در کنفرانس صدو سی و هفتم اعطا شد) عضو آی پی یو هستند و ۱۲ مجمع پارلمانی منطقه ای اعضای وابسته هستند.این نهاد یک عضو ناظر ثابت در مجمع عمومی سازمان ملل دارا است.

 

اعضای این نهاد تاکنون در 139 اجلاس به بررسی مسائل مختلف سیاسی و منطقه ای پرداخته اند و قرار است صد و چهلمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس در قطر برگزار شود. قرار بود این اجلاس در بوئنوس آیرس آرژانتین برگزار شود که با تلاش جمهوری اسلامی ایران به دوحه قطر منتقل شد.

 

دی ماه سال گذشته «محمد بن حمد الهاجری»، سفیر قطر در ایران در دیدار با «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی دعوتنامه رئیس مجلس قطر برای حضور وی در اجلاس بین المجالس جهانی را تقدیم رئیس مجلس شورای اسلامی کرده بود.

 

همچنین جلسه هماهنگی حضور هیات ایرانی در صد و چهلمین اجلاس (IPU) نیز دوم بهمن ماه برگزار شد و اعضای کمیته‌های امور سازمان ملل، صلح و امنیت، صلح پایدار و دموکراسی و حقوق بشر و همچنین کمیته‌های جوانان و زنان مشخص شدند. همچنین در این جلسه هماهنگی‌های لازم برای هر چه پر بارتر بودن این اجلاس و استفاده بهینه نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طرفیت‌های IPU انجام شد.

 

بنابراین گزارش، هیات پارلمانى جمهورى اسلامى ایران 15 فروردین به منظور شرکت در اجلاس اتحادیه بین المجالس جهانى(IPU) وارد دوحه قطر شد و در بدو ورود مورد استقبال محمدعلی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در قطر و یکی از اعضای کمیسیون سیاست خارجی پارلمان قطر قرار گرفت.

 

امروز 17 فروردین ماه «علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی نیز برای شرکت در این اجلاس راهی قطر شد و پیش از عزیمت در جمع خبرنگاران گفت: «در این اجلاس که قریب 200 نفر از روسای مجالس و هیات های پارلمانی کشورها شرکت می کنند شبیه به مجمع عمومی سازمان ملل است که دولت ها در آن حضور می یابند.»

 

وی با بیان این که هر ساله این اجلاس دوبار برگزار می شود، یادآور شد: «با توجه به این که اجلاس بین المجالس جهانی در قطر کشور دوست و همسایه ایران برگزار می شود برای ما اهمیت دارد؛ ما از برگزاری این اجلاس در قطر حمایت کردیم.»/

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: خسارت سیل سیل سیل لرستان خوزستان بارندگی و سیلاب پلدختر امداد رسانی هلال احمر لرستان کمک به سیل زدگان اتحادیه بین المجالس قطر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۱۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران


 

به گزارش تابناک، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه «ششم اردیبهشت ماه»، در قطعنامه‌ای، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

 پارلمان اروپا در حمایت از مسائل حقوق بشری، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» محکوم شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه  «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، در قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه، بر حمایت کامل از امنیت اسرائیل تاکید کردند.

آن‌ها همچنین در این قطعنامه، صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند.

قانون‌گذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده‌اند.

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، چهار رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم شده و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.

در این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط «کامران قادری» و «مسعود مصاحب» نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.

گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله اسرائیل به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده 51 منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده‌ ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه، در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • پارلمان اروپا قطعنامه‌ای ضد ایرانی صادر کرد
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • امضای یادداشت تفاهم بین دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
  • اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه + جزئیات
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • حضور مهمانان جبهه مقاومت در اجلاس پیرغلامان حسینی کرمان
  • دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقام‌های عالی امنیتی در سن‌پترزبورگ آغاز به کار کرد
  • برگزاری رویداد فرهنگی سازمان همکاری اسلامی و دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی