Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@12:50:44 GMT

دانشگاه باید به تولید نیروی متخصص انسانی رونق ببخشد

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۲۴۶۳

دانشگاه باید به تولید نیروی متخصص انسانی رونق ببخشد

دکتر محمد کافی روز شنبه در دیدار نوروزی خود با استادان و دانشگاهیان دانشگاه فردوسی مشهد افزود: لازم است تربیت نیروی متخصص در دانشگاه به گونه ای باشد که این افراد بدون کمترین مشکل و با تکیه بر داشته های بومی وارد بازار کار شوند.
وی اضافه کرد: در سال 1398 باید با تلاش بیشتر و استفاده از ظرفیت بومی بتوانیم در همین راستا حرکت روبه جلویی را محقق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن ابرازهمدردی با خسارت دیدگان از سیلابهای اخیر کشور و طلب آموزش برای در گذشتگان این حوادث گفت: باید در کوتاه مدت از آلام این افراد کاسته شود و لازم است مراکز علمی و دانشگاهی در برنامه ای دراز مدت تلاش کنند تا در صورت وقوع چنین حوادثی بتوانیم با کمترین هزینه از آن عبور کنیم.
کافی افزود: در سال 97 دانشگاه فردوسی مشهد با فراز و نشیبهایی همراه بود و توانست به صورت نسبی در بعضی از اهداف به نتایج خوبی دست پیدا کند مثلا این دانشگاه توانسته است به اندازه 10 دانشگاه بزرگ کشور دانشجوی خارجی پذیرش کند و در مسیرگفتمان سازی بین المللی و تعامل بین دانشگاهها در سطح منطقه و جهان به موفقیتهایی دست یابد ولی با این حال با ایده آلها و آرمانهای خود فاصله دارد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دانشگاه فردوسی مشهد در حوزه رتبه بندی علمی توانسته است در میان دانشگاههای جهان به رتبه زیر 500 و در میان دانشگاههای جامع کشور به رتبه دوم دست پیدا کند که جایگاه بسیار مطلوبی است.
کافی افزود: مرکز نوآوری و کارآفرینی شماره یک دانشگاه فردوسی مشهد به ظرفیت کامل خود دست یافته است و به همین منظور مرکز نوآوری و کارآفرینی شماره دو دانشگاه در حال ساخت است و این موضوع نشان از گشایش درهای دانشگاه به روی بخش خصوصی دارد.
وی ادامه داد: قرار است در سال جدید از در شمالی تا خیابان باهنر واقع در بلوار وکیل آباد مشهد 'گذر دانشگاه و جامعه' ایجاد و به صورت فیزیکی ارتباط بین استادان و دانشگاهیان با جامعه برقرار شود.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در فرازی از تاریخ قرار داریم که از دانشگاه مطالبه می شود تا با استفاده ازعلم و تخصص به وظیفه و مسئولیت اجتماعی خود بپردازد و خوشبختانه شاهد این هستیم که کارکنان و دانش آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد توانسته اند در بین جامعه و حوزه های تصمیم گیری همچون شوراها و کارگروههای استانی حضور پیدا کنند و نقش آفرینی نمایند.
کافی ادامه داد: برای ایجاد منابع پایدار در دانشگاه باید با صرفه جویی و بهره وری در جهت ایجاد طرح تنوع بخشی در جذب منابع درآمدی دانشگاه قدم برداشت و در این مسیر از تلاش دانشجویان، خیرین شهر و افرادی که دل در گرو توسعه ایران دارند بهره برد.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در سال 97 توانستیم بیش از هزار میلیارد ریال از بدهیهای دانشگاه فردوسی مشهد را به آستان قدس رضوی و شهرداری این شهر با استفاده از ظرفیت قانونی ایجاد شده تسویه کنیم.
کافی افزود: مطالبات اصلی پیمانکاران و پاداش بازنشستگی استادان و کارکنان دانشگاه فردوسی مشهد هم با همیاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تا پایان سال 1396 به صفر رسیده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد هم با اشاره به وقوع سیل در استانهای کشور گفت: گستردگی آسیبها به قدری بود که کار دیگری از دست دولت بر نمی آمد و در چنین شرایطی ملت ایران حمایت خوب خود را برای کاهش التیام و آسیبهای رخ داده نشان دادند.
حجت‌الاسلام‌ حسینی مطلق افزود: برای کمک به سیل زدگان از امروز تا بیست و یکم فروردین ماه در نقاط مختلف دانشگاه مانند میدان علوم و مسجد دانشگاه با کمک سازمان هلال احمر کمکهای نقدی و غیر نقدی جمع آوری می شود.
وی با اشاره به نامگذاری سال 98 به نام رونق تولید اضافه کرد: همه باید سعی کنند تا از تولیدات داخل کشورخرید و استفاده کنند تا اشتغال جوانان به پایداری برسد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد همچنین چکیده بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری را توجه به نیروی جوانان دانست و گفت: اگر بخواهیم خلاصه ای از این بیانیه را بیان کنیم این است که جوانان قدیم باید جای خود را به جوانان امروز بسپارند.
حسینی مطلق افزود: آرامش امروز و پیشرفت کشور مدیون نیروهای جوانی است که به آنها اعتماد شد و از جان خود در جنگ و دفاع مقدس هشت ساله گذشتند و آن را مدیریت کردند.
در پایان این مراسم با توجه به آغاز 70 سالگی تاسیس دانشگاه فردوسی مشهد کیک 70 سالگی این دانشگاه برش زده شد.
دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان بزرگترین دانشگاه در شرق کشور 810 عضو هیأت علمی و افزون بر 30 هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی تا دکترای حرفه ای در 435 رشته و 63 گروه آموزشی دارد.
1922/2030
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 بازنشستگی سیل علوم تحقیقات و فناوری مشهد مقام معظم رهبری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۲۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌نیان رئیس‌جمهور با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، اولین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است، گفت: اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است.

وی در همین راستا افزود: همچنین از ۱۰ دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می‌شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

دهقانی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد.

وی افزود: در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رئیس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است.

وی ادامه داد:  در همین راستا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی ۱۱۰ استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران گفت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم.

وی تاکید کرد: بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم.

وی در همین راستا ادامه داد: انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

 معاون علمی رئیس جمهور ادامه داد: دانشگاه فراتر از آن‌که که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل ۱۰۰۰ امتیاز است که تا ۴۰۰ امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصمیم‌گیری‌های کلان زیارتی با کمک «مرکز ملی داده‌های زیارت»
  • پایداری نظام به تقویت و در صحنه‌ بودن نیروی انسانی است
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • آمادگی دانشگاه فردوسی برای پذیرش دانشجویان آمریکایی + عکس
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • کارگر؛ رضایت شغلی و توسعه اقتصادی
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند