Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@02:23:13 GMT

بارندگی‌های کشور ۸برابر سال آبی قبل

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۶۲۴۳

بارندگی‌های کشور ۸برابر سال آبی قبل

خبرگزاری صدا و سیما: محمد حاج رسولی‌ها، با بیان اینکه بیش از دو هزار و ۴۰۰ سازه تقاطعی حادثه خیز با رودخانه‌ها، در کشور شناسایی شدند، افزود: شرایط این سازه‌ها با سیلاب‌های محاسبه شده تطبیق ندارد و حتماً باید اصلاحاتی بر روی آن صورت گیرد.

وی با بیان اینکه طبق آمار به دست آمده از میزان بارش‌های کشور، تا کنون ۲۸۰ میلی متر بارندگی ثبت شده است، گفت: این حجم از بارندگی نسبت به سال گذشته، نشان دهنده بارشی به میزان ۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ برابر بارش‌های سال قبل است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب کشور، میزان جریانات سطحی آب در کشور را ۴۵ میلیارد مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: در حالی که حجم ورودی آب به سد‌های کشور در سال آبی گذشته، ۲۶ میلیارد مترمکعب بوده، میزان روان‌آب‌های فعلی کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به معنای افزایش دو و نیم برابری ورودی آب به سد‌های کشور بوده است که ۵۰ درصد این میزان ورودی، در نیمه دوم سال آبی یعنی در فروردین ماه اتفاق افتاده است.

حاج رسولی‌ها گفت: با مدیریت انجام شده در مخازن سد‌های کشور، تاکنون ۲۸ میلیارد مترمکعب آب کنترل شده از سد‌ها رها شده است که این خروجی به دلیل رهاسازی بر اساس برنامه، تغذیه خوب آبخوان‌ها را به همراه داشته است.

وی با اشاره به اینکه سیلاب‌ها در نقاطی رخ داده که ما سد مخزنی بزرگ نداشتیم، افزود: آب مدیریت شده رها شده از مخازن سد‌های کشور، به سمت تالاب‌ها منتقل شده که این رویه سبب ایجاد شرایط مناسب در این مناطق شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه خسارات زیادی ناشی از سیلاب در رودخانه‌های کشور رخ داده، گفت: سازه‌های مهندسی رودخانه‌ها بر اساس استاندارد‌های دوره بازگشت ۲۵ سال طراحی شده و حریم و بستر رودخانه بر این اساس مشخص می‌شود؛ بنابراین عمده‌ترین علت بروز سیلاب‌ها در برخی نقاط، به دلیل تجاوز به حریم رودخانه‌ها اتفاق افتاده است.

حاج رسولی‌ها افزود: طبق کارشناسی‌های انجام شده در دو جبهه بارندگی استان‌های خوزستان، لرستان، کرمانشاه و گلستان، جمع بندی نظرات نشان می‌دهد آخرین دوره بازگشت سیلاب در استان لرستان ۵۰۰ ساله و در خوزستان و گلستان ۲۰۰ ساله تعیین شده است؛ ضمن اینکه طبق اعلام سازمان هواشناسی دو جبهه دیگر در تاریخ ۲۳ و ۲۴ فروردین و اوایل اردیبهشت ماه در کشور فعال خواهند شد که ما باید منتظر اخطار‌های سازمان هواشناسی باشیم. مدیریت بیش از ۴۰ سد در کشور از یک و نیم تا دو ماه پیش از وقوع این سیلاب‌ها شروع شده و همچنان ادامه دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: آمار بارش ها بارندگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۶۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از تشدید فعالیت سامانه بارشی در بعضی نقاط کشور و صدور دو هشدار نارنجی و زرد خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اظهار کرد: از امروز تا روز پنجشنبه، ششم اردیبهشت، با تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های همرفتی شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.

وی افزود: شاهد رخداد مخاطرات مذکور طی امروز در کرمان، مازندران و گلستان، فردا در استان‌های گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و روز پنجشنبه در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خواهیم بود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: طی این مدت در استان‌های ذکر شده لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نخواهد بود.

ضیائیان ادامه داد: به منظور پیشگیری از بروز خسارات در پی تشدید فعالیت این سامانه بارشی، مواردی از جمله احتیاط در سفرهای بین شهری، اتراق نداشتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع باید مد نظر قرار گیرد.

وی با اشاره به لزوم حصول اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده و صدور هشدار سطح زرد هواشناسی، از چهارشنبه پنجم تا روز جمعه هفتم اردیبهشت نیز با ادامه فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی، در مناطقی از کشور شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.

ضیائیان اضافه کرد: چهارشنبه مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان و تهران، پنجشنبه خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و روز جمعه جنوب کرمان و شرق هرمزگان تحت تأثیر مخاطرات مذکور قرار خواهد گرفت.

وی افزود: احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها وجود دارد و احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی نیز از دیگر خساراتی است که رخداد آنها دور از انتظار نیست.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: طی این بازه زمانی، رعایت احتیاط در سفرها به ویژه برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی باید مد نظر تمام افراد ساکن در مناطق مذکور قرار گیرد.

کد خبر 747260

دیگر خبرها

  • طغیان رودخانه‌ها؛ هشدار وقوع سیلاب در سه استان جنوبی کشور
  • آخرین وضعیت بارندگی و سیلاب در بخش شهداد کرمان/ تخریب قنات یک روستا
  • جلوی ورود سیلاب به شهر راور گرفته شد
  • از بارش برف تا تگرگ در استان کرمان
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر رودخانه‌های استان قزوین برای پیشگیری از سیل
  • رتبه ۲۸ استان یزد در میزان بارندگی در کشور
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان/صفر شدن آمار تلفات ناشی از سیل در قزوین
  • تشدید دوباره سامانه بارشی در کشور / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • هواشناسی ایران / احتمال وقوع سیلاب در ۶ استان کشور
  • چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟