Web Analytics Made Easy - Statcounter

تورج دهقانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، درباره وقوع سیلاب و آبگرفتگی در هورالعظیم و مناطق مرزی با عراق که میدان های مشترک غرب کارون در آنها واقع است، افزود: مناطق غرب کارون همواره در معرض آبگرفتگی قرار داشته، اما با وجود این شرایط سخت، فعالیت های توسعه ای نفت در آنها به صورت پیوسته ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: البته وقوع سیلاب های اخیر، شرایط را برای ما سخت تر کرده است، اما با تلاش های انجام شده تاکنون این سیلاب ها باعث توقف و یا افت تولید نشده است.
دهقانی ادامه داد: حفظ تولید نفت از میدان های غرب کارون در شرایط سیلاب و آبگرفتگی با سختی زیاد در حال انجام است.
وی درباره فعالیت دکل های حفاری غرب کارون نیز گفت: فعالیت دکل های حفاری نیز به دلیل سیلاب متوقف نشده و تدابیر لازم برای حل مشکلات مربوط به آنها انجام شده است؛ بر این اساس تاکنون توقف کامل در فعالیت دکل های حفاری وجود نداشته است.
پنج میدان نفتی مهم کشور شامل آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، یاران شمالی و یاران جنوبی در منطقه هورالعظیم در مرز مشترک با عراق قرار دارند.

** آمادگی برای مقابله با سیلاب های جدید
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره پیش بینی تداوم بارش ها و تشدید سیلاب در روزهای آتی و تاثیر آن بر روند تولید در میدان های غرب کارون، گفت: جاده ها و تاسیسات نفتی آن منطقه همواره در معرض آبگرفتگی قرار داشته اند، بنابراین آمادگی برای مقابله با این تهدیدات وجود دارد.
دهقانی افزود: البته شدت بارش ها در روزهای اخیر بسیار زیاد بوده و در نتیجه نگرانی درباره اثرات مخرب آن بیشتر از گذشته است، اما همزمان با بارش ها، کنترل و نظارت خود را نیز در این منطقه افزایش داده ایم.
وی بیان کرد: در صورت افزایش ورود آب به منطقه هور، احتمال آبگرفتگی جاده ها و تاسیسات این منطقه نیز افزایش می یابد اما تلاش برای کنترل شرایط در حال انجام است.

** همزیستی میدان های نفتی با محیط زیست
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره انتقاد برخی فعالان محیط زیست مبنی بر مخالفت شرکت های نفتی فعال در منطقه غرب کشور برای آبگیری کامل تالاب هور العظیم گفت: هیچ مانعی در مسیر جریان آزاد آب در منطقه هور ایجاد نشده و هر جا که لازم باشد دریچه های ارتباط بین حوضچه های ایجاد شده در هور را باز کرده و حتی اقدام به شکافتن جاده های خاکی کرده ایم.
دهقانی افزود: در 2 سال اخیر که میزان تولید از میدان های مشترک غرب کارون به حدود 350 هزار بشکه در روز افزایش یافته، تقریبا بیش از 90 درصد هور آبگیری شده که این موضوع نشان می دهد افزایش تولید نفت همزمان با بهبود شرایط محیط زیست، تحقق یافته است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره دلیل آبگیری نشدن بخشی از نقاط هور، گفت: این موضوع ناشی از ا ختلاف ارتفاع زمین طبیعی در منطقه هور است.

** حفاظت از مناطق مسکونی شهری با احداث سیل بند
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت به سایر اقدامات انجام شده برای کنترل سیلاب و آبگرفتگی اشاره کرد و گفت: در ماه ها و به ویژه هفته های اخیر اقدامات گسترده ای انجام شده تا جلوی خسارت های سیل علاوه بر تاسیسات نفتی به شهرها و مناطق مسکونی نیز گرفته شود به طوری که سیل بند چند کیلومتری در اطراف شهر رُفیع خوزستان ساخته شد.
دهقانی یادآور شد: در سیلاب بهمن سال 97، شهر رفیع دچار آبگرفتگی و خسارت زیادی شد، اما با احداث این سیل بند، جلوی ورود سیل جدید به این شهر گرفته شد، این در حالی است که سیلاب اخیر شدت بیشتری داشت.

** انتقال امن نفت از طریق خطوط لوله
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت درباره وضعیت خطوط انتقال نفت نیز گفت: جاده های خاکی منطقه هور به دلیل سیلاب ها اخیر دچار تخریب و آبگرفتگی شده و خسارت دیده اند، اما خطوط انتقال نفت دچار خسارت و حادثه نشده اند.
دهقانی اضافه کرد: خطوط انتقال نفت به صورت مستمر، رصد و کنترل می شوند تا عملیات انتقال نفت به صورت امن انجام شود.
به گزارش ایرنا، بارندگی های ایام نوروز در شهرهای مختلف کشور به ویژه در مناطق غرب و جنوب غربی ایران سیلاب های بی سابقه ای را به راه انداخت که تلفات جانی و مالی فراوانی در پی داشت.
طبق آخرین گزارش پزشکی قانونی تاکنون 62 نفر در این حوادث جان خود را از دست داده اند.
با وجود فروکش کردن آبگرفتگی در شهرهای مختلف کشور، هنوز شهرهای خوزستان در معرض سیلاب قرار دارند.
خروجی سد کرخه دیروز به 2 هزار و500 هزار مترمکعب در ثانیه و سد دز به 2 هزار و 100 مترمکعب در ثانیه افزایش یافته بود.
در پی طغیان رودخانه های کرخه و دز، برخی مناطق و روستاهای خوزستان زیر آب رفته اند و خطر شماری از شهرها و روستاها را تهدید می کند بنابراین به ساکنان چند شهر و روستاها هشدار داده شده که منازل خود را ترک کرده و به مناطق امن بروند.
اقتصام**2022**9189/ 6037
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 دکل های حفاری زمین عراق کنترل و نظارت نفت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش اردستان در پایان هفته/ مرخصی‌ها لغو شد

فرماندار اردستان ضمن اشاره به آماده‌باش اردستان در پایان هفته، گفت: مرخصی‌ها لغو شد. - اخبار استانها -

سیدمحمدهادی احمدی طباء زواره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، ضمن اشاره به وقوع سیل در این شهرستان، اظهار داشت: در هفته جاری بازدیدهایی از مناطق بالادست سیلاب‌ها و بندهای خاکی و سدهای ایجاد شده صورت پذیرفت.

وی افزود: حجم بسیاری خوبی از آب‌ها مدیریت شده بود، اما 52 میلیارد تومان بر اثر وقوع سیل در اردستان خسارت وارد شد و پس از شناسایی موضوعات خسارت اقدامات لازم صورت می‌پذیرد و تمامی ماشین‌آلات و دستگاه‌های اجرایی موضوعات را در دست اقدام قرار دادند.

فرماندار شهرستان کاشان ضمن اشاره به اعلام آماده‌باش به تمامی دستگاه‌های مربوطه و لغو تمامی مرخصی‌ها، ابراز داشت: در صورت وقوع حوادث مترقبه آمادگی لازم وجود دارد و امیدواریم با بارش نزولات آسمانی شاهد خسارتی در منطقه نباشیم.

وی با بیان اینکه از میانگین بارش سال گذشته بلند‌مدت جلوتر هستیم، گفت: با توجه به حجم آبگرفتگی در برخی پل‌ها به ویژه مهاباد امروز مجموعه دفتر فنی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان اصفهان سفری به منطقه دارند تا مشکلات را به صورت اساسی بررسی و رفع کنیم‌.

احمدی طباء زواره با بیان اینکه در دو نقطه سیل داشتیم، تصریح کرد: بیشتر رخدادها آبگرفتگی معابر بوده است در حالی که اگر اقدامات منابع طبیعی نبود آثار بدتری را شاهد می‌بودیم و از این رو تخریب یک خانه و یک تخریب دیوار داشتیم و خوشبختانه هیچ تخریبی در آثار تاریخی نداشتیم.

انتهای پیام/802/

دیگر خبرها

  • در دیدار روسای گمرکات ایران و عراق چه گذشت؟
  • آماده‌باش اردستان در پایان هفته/ مرخصی‌ها لغو شد
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • امدادرسانی به سیستان و بلوچستان پایان یافت
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • تصاویر | سیلاب در منطقه دشتیاری