Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:45:39 GMT

بیماری ‌هایی که با سیل می‌آیند

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۲۹۸۱۵

بیماری ‌هایی که با سیل می‌آیند

تهران- ایرنا- شاید سیل ویرانگری که در نوروز 98 شاهد آن بودیم تا روز‌ها و هفته‌های آینده به پایان برسد؛ اما تبعات آن تا ماه‌ های آینده گریبان‌گیر این مناطق خواهد بود. بر‌اساس آنچه سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده، بیماری‌هایی مانند تب تیفوئید یا حصبه، وبا، لپتوسپیروز و هپاتیت A که منشأ آبی دارند؛ از‌جمله بیماری ‌هایی است که پس از وقوع سیل در این مناطق شیوع پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ‌عین ‌حال بعد از وقوع سیل احتمال بروز بیماری‌های انگلی و باکتریایی نیز وجود دارد که می‌توانند مواردی مانند مالاریا، تب دنگی و تب هموراژیک دنگی،‌ تب زرد و تب نیل غربی باشند.

سیل که آمد دلواپسی‌های زیادی را همراه خود آورد. یکی از این موارد بروز و شیوع بیماری‌های شایع پس از این حادثه طبیعی است که موجب شد وزیر بهداشت نیز در روز‌های گذشته برای بررسی سلامت مردم به این مناطق سفر کند. هرچند او در این سفر اظهار کرد خوشبختانه تاکنون با توجه به گستردگی سیل در کل کشور، یک مورد بیماری حاد عفونی نداشته‌ایم، اگرچه آنچه در‌حال‌حاضر در استان‌های سیل‌زده ایران به‌شدت تحت کنترل است، وضعیت آب آشامیدنی است که بنا به گفته مسعود نمکی، وزیر بهداشت، به طور لحظه‌ای رصد می‌شود؛ اما با توجه به تجربیات گذشته در زلزله کرمانشاه و تجربه دیگر کشور‌ها پس از وقوع سیل باز هم باید مراقب بود.

مسعود مردانی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و فوق‌ تخصص بیماری‌ های عفونی، درباره شیوع بیماری‌ها در مناطق سیل‌زده به «شرق» می‌گوید «بیماری‌های واگیردار معمولا چند روز پس از وقوع سیل و بلایای طبیعی در مناطق ایجاد می‌شود و بروز بسیاری از این بیماری‌ها به دلیل نبود دسترسی آسیب‌دیدگان به آب آشامیدنی پاکیزه و مواد غذایی سالم است. تجربه در دنیا نشان می‌دهد که پس از وقوع سیل میان افراد آسیب‌دیده بیماری‌های حاد عفونی از‌جمله عفونت‌ های روده‌ای، انگلی و بیماری وبا شیوع پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین نکاتی که در این شرایط برای جلوگیری از ایجاد این نوع بیماری‌‌ها باید در نظر گرفت، در دسترس قرار‌دادن آب آشامیدنی سالم در اختیار مردم آسیب ‌دیده است که با توزیع آب‌های بسته ‌بندی ‌شده و قراردادن دستگاه‌های تصفیه آب ممکن است که خوشبختانه کشور‌های اروپایی چند دستگاه تصفیه آب به سیل‌زدگان اهدا کردند که در این شرایط می‌‌تواند بسیار مفید باشد. همچنین در این شرایط باید آموزش‌های لازم به مردم داده شود».

به گفته این متخصص اگر آسیب ‌دیدگان به ‌هر‌ دلیل به آب پاک دسترسی نداشتند، توصیه می‌شود حداقل آب آشامیدنی را قبل از مصرف بجوشانند و چند دقیقه‌ای بگذارند سرد شود و بعد آن را مصرف کنند؛ چون جوشاندن آب بسیاری از عوامل بیماری‌زا را از بین می‌برد. او در ادامه با بیان اینکه دومین مسئله‌ای که بسیار حائز اهمیت است، دسترسی به مواد شوینده مانند صابون و توالت ‌های استاندارد است، می‌گوید «به دلیل اینکه پس از وقوع بلایای طبیعی بسیاری از زیرساخت‌ها از بین می‌رود و ممکن است بسیاری از آسیب‌دیده‌ها به دستشویی استاندارد دسترسی نداشته باشند، حتی نتوانند پس از اجابت مزاج دست خود را با آب و صابون بشویند. در این شرایط اپیدمی‌های بیماری‌های روده‌ای مانند بیماری حصبه و شبه‌ حصبه گزارش شده است که بیشتر آنها به دلیل استفاده از آب آلوده ایجاد می‌شود».

مردانی اظهار کرد «خوشبختانه در‌حال‌حاضر دمای هوا در این مناطق چندان بالا نیست؛ اما اگر این مناطق گرم شوند، بیماری‌ای که می‌تواند گریبان‌گیر سیل‌زده‌ها شود، بیماری وبا است. در سیل‌هایی که در جنوب آسیا به‌ویژه در جاکارتا، اندونزی، هند و چین اتفاق افتاده است، موارد ابتلا به بیماری وبا بسیار گزارش شده است. البته با توجه به برودت هوا در مناطق سیل‌زده کمتر احتمال بروز آن وجود دارد؛ با‌این‌حال نباید به‌این‌دلیل از آن غافل شویم».

این استاد دانشگاه افزود: «عفونت‌های دستگاه‌های تنفسی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی نیز در این شرایط از جمله بیماری‌های شایع است. نکته بعدی مصرف مواد غذایی آلوده است که می‌تواند باعث انواع مسمومیت ‌های غذایی شود، به‌ویژه اگر از سلامت غذاها، میوه و سبزیجاتی که به دست آسیب‌‌دیده می‌رسد، اطلاع نداشته باشیم. مصرف این مواد اگر سالم نباشند، علاوه بر مسمومیت باعث عفونت دستگاه گوارشی مانند اسهال‌های حاد، حصبه و تب تیفوئید می‌شود که تنها راه جلوگیری از آن اطمینان از سلامت مواد غذایی است؛ بنابراین میوه و سبزیجات را قبل از مصرف حتما با آب پاکیزه شست‌وشو دهند. در صورت وجود آب پاکیزه حتما دستشان را به خوبی شست‌ وشوی دهند چون تحقیقات نشان داده است شست و‌شوی مکرر دست ‌ها می‌تواند باعث قطع زنجیره انتقال عفونت‌های دستگاه گوارشی از جمله عفونت‌‌های انگلی و میکروبی روده شود. اگر آب در دسترس آنها نبود از ژل‌های حاوی الکل که به صورت هدایای کمکی به مناطق ارسال می‌شود، استفاده کنند». مردانی در بخش دیگری از سخنانش درباره گزیدگی با جانوران سمی گفت: «نکته دیگری که اهمیت دارد سرگردانی مار‌ها و جانور‌های گزنده در مناطق است که می‌تواند مشکلاتی را در منطقه ایجاد کند. اگر به هر دلیلی در این مناطق فردی دچار گزیدگی شد، باید سریعا به اولین مرکز درمانی مراجعه کند و از مکیدن محل گزیدگی خودداری کنند و با پارچه یا هر چیزی که در دسترس دارند، بالای محل گزیدگی را ببندند تا توکسین بالا نرود؛ البته نباید به قدری هم محکم محل گزیدگی را ببندند که خون‌رسانی به اندام گزیده‌شده دچار مشکل شود همچنین آنها می‌توانند محل گزیدگی را با آب و صابون بشویند و بلافاصله به مراکز درمانی رجوع کنند».

هرچند شواهد نشان داده است بروز بیماری‌‌های عفونی پس از وقوع بلایای طبیعی شایع است، با این حال مسئولان وزارت بهداشت معتقدند اوضاع تحت کنترل است و امیدوارند شاهد شیوع بیماری‌های عفونی در این مناطق نباشند.

ایرج حریرچی، قائم مقاوم وزیر بهداشت، در این زمینه به «شرق» گفت: «معمولا انتظار می‌رود پس از وقوع بلایایی طبیعی مانند سیل به دلیل آلوده‌شدن آب‌های آشامیدنی، ورود فاضلاب به آب‌های پاک و از‌بین‌رفتن زیرساخت‌‌ها در مناطق آسیب‌دیده، دسترسی به آب سالم کم شود، به همین دلیل وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها با شروع سیل در این مناطق به طور مداوم آب این مناطق را بررسی و کلرزنی کردند و همچنین به مردم آموزش‌های لازم در این زمینه داده شد. خوشبختانه تا کنون نیز شاهد حتی یک بیماری عفونی ناشی از حوادث جبری در این مناطق نبودیم و امیدواریم با ادامه این اقدامات از این پس نیز شاهد هیچ بیمار عفونی ناشی از سیل نباشیم».

محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، نیز با بیان اینکه آمادگی‌های لازم را برای مقابله با خطر هر نوع احتمال شیوع بیماری در این مناطق در مراکز ایجاد کرده‌ایم، ادامه داد: همکاران ما آماده هستند تا چنانچه طغیانی از یک بیماری در این مناطق ایجاد شد بلافاصله اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین پیشگیری‌ های لازم در این مدت از سوی مراکز بهداشت و درمان در مناطق سیل‌زده انجام شده است. کنترل آب آشامیدنی برای ما بسیار اهمیت دارد و به دقت ازسوی همکاران ما در سطح روستاها و شهرهایی که درگیر سیل بودند، انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه برخورد با سیل را باید به چند دوره تقسیم کنیم، گفت: مرحله اول هنگام بروز حادثه است، اما باید در میان ‌مدت و بلندمدت پیش ‌بینی‌های لازم را برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها در این مناطق نیز داشته باشیم، قطعا با شروع گرما بیماری‌هایی که از طریق حشرات انتقال پیدا می‌کنند، در این مناطق شایع خواهند شد؛ از همین رو ما اقدامات لازم را در این زمینه در نظر گرفته‌ایم.

او با بیان اینکه مناطقی مانند پایین ‌دست رودخانه کرخه از مناطقی است که سالک از گذشته نیز در آنجا شایع بوده، خاطرنشان کرد: ما تمهیدات زیادی را به‌کار گرفتیم تا اجازه ندهیم چنین بیماری‌هایی در شرایط فعلی در این مناطق شایع شوند. ما برای مقابله با بیماری سالک کنترل حشرات ناقل را در دستور کار قرار داده‌ایم و اقداماتی برای ازبین‌بردن این حشرات انجام خواهیم داد.

گویا به مارگزیدگی و عقرب‌گزیدگی در مناطق سیل‌زده اشاره کرد و گفت: در استان‌های لرستان و خوزستان تمهیدات لازم را برای جلوگیری از عقرب‌گزیدگی و مارگزیدگی انجام داده‌ایم و به اندازه کافی سرم ضدمار و عقرب به منطقه اعزام کرده‌ایم. در این زمینه نگرانی در این مناطق وجود ندارد و چنانچه موردی مشاهده شود حتما اقدامات لازم انجام خواهد شد، حدود 200 نفر در استان گلستان دچار حیوان ‌گزیدگی شده بودند که اقدامات لازم برای همه آنها انجام شده است. ما همه امکانات را در اختیار داریم؛ از جمله واکسن ضدهاری و سرم ضدهاری که در اختیار مراکز در این مناطق قرار داده‌ایم تا در صورت لزوم استفاده شود. تاکنون نیز افرادی که دچار حیوان ‌گزیدگی شده‌اند، اقدامات لازم برای آنها انجام شده است.

منبع: روزنامه شرق؛ 1398،01،18
گروه اطلاع رسانی **9117**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي روزنامه شرق بلاياي طبيعي سيل و بيماري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۲۹۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای انتخابات در سوادکوه

فرماندار سوادکوه از جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای اخذ رای در دور دوم انتخابات خبر داد و گفت: البته در برخی محل‌های اخذ رای مثل مسجد بر اساس تعداد آرای دوره قبل می‌توانیم صندوق الکترونیکی را به دو یا سه صندوق افزایش دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، رمضان غلامی اِواتی؛ فرماندار شهرستان سوادکوه در گفت و گو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ما تمام الکترونیک برگزار می‌شود، گفت: در حوزه انتخابیه ما انتخابات دور دوم مجلس در نقاط شهری و روستایی تمام الکترونیک برگزار خواهد شد، دستگاه احراز هویت مثل دوره قبل خواهد بود اما صندوق‌ها الکترونیکی است، به این صورت که روش لمسی بوده و عکس کاندیداها به صورت لمسی انتخاب و کلید سبز تائید نیز بعد آن انتخاب و رای داده می‌شود.

وی افزود: آموزش‌های لازم و مهم برای نمایندگان فرماندار و کاربران داده شد حتی کاربران انفرادی آموزش دیده‌اند، در نماز جمعه، مسجد و روستاها نیز آموزش دادیم و به صورت آزمایشی نیز انجام شد تا مشکلی برای روز انتخابات نداشته باشیم.

غلامی اواتی داشتن یکی از چهار موارد کارت ملی، پاسپورت، گواهی نامه و شناسنامه را برای روز انتخابات لازم دانسته و بیان کرد: یکی از این چهار مورد حتما برای احراز هویت به همراه داشته باشند، بعد احراز هویت و اسکن مدرک کارتی به فرد داده می‌شود که کد او محسوب شده و با آن کد در صندوق الکترونیکی مجاز به رای دادن است و بعد رای کارت را تحویل کاربر داده و کارت ملی خود را تحویل می‌گیرند.

نماینده عالی دولت در شهرستان سوادکوه تعداد صندوق‌های الکترونیک در سوادکوه را همانند دوره قبل عنوان کرد و افزود: تعداد صندوق‌ها همانند دوره قبل 59 صندوق است همچنین بنا به تشخیص ما در برخی محل‌های اخذ رای مثل مسجد بر اساس تعداد آرای دوره قبل می‌توانیم صندوق الکترونیکی را افزایش دهیم البته دستگاه احراز هویت افزایش نمی‌یابد اما صندوق الکترونیکی را می‌توان در مکان‌ها باتوجه به جمعیت و تعداد آرای دوره قبل به دو یا سه صندوق افزایش داد.

غلامی اواتی از آمادگی کامل شهرستان برای برگزاری دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و یادآور شد: بعد 13 فروردین جلسات هیئت اجرایی و هماهنگی نظارت برگزار، آموزش‌های لازم داده و آمادگی لازم برای برگزاری انتخابات را داریم، تبلیغات هم شروع شده و بحث نظارتی هم انجام می‌شود تا بتوانیم روز جمعه یک انتخابات خوب و سالم را رقم بزنیم.

فرماندار سوادکوه سلامت انتخابات را مهم برشمرد و تصریح کرد: سلامت انتخابات برای ما مهم است و طی جلسه‌ای که با نمایندگان فرمانداری برگزار کردیم تاکید داشتیم صیانت از آرای مردم و سلامت انتخابات مهم است و بی‌طرفی در انتخابات به عنوان یک اصل باید سرلوحه همه نمایندگان فرمانداری و عوامل اجرایی باشد کسی هم که انتخاب می‌شود به عنوان منتخب مردم برای ما قابل احترام است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • تقویت سامانه بارشی در آذربایجان غربی/دمای هوا ۵ درجه کاهش می یابد
  • جانمایی ۵۹ صندوق الکترونیکی برای انتخابات در سوادکوه
  • این استان رکورد دار آمار حیوان گزیدگی در کشور
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • هشدار بیماری زنگ زرد مزارع جو و گندم لرستان
  • لزوم مبارزه با بیماری زنگ زرد را در مزارع گندم و جو