Web Analytics Made Easy - Statcounter

لاله افتخاری، نماینده سابق مجلس و استاد دانشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا درباره چگونگی محقق کردن شعار سال در حوزه فرهنگ و هنر اظهار کرد: در عرصه فرهنگ انتظار می‌رود با حمایت از کالا‌های فرهنگی مناسب و هنرمندان که اندیشه‌های نو و جدید دارند به‌نوعی در راستای تحقق شعار سال قدم برداریم، ولیکن متأسفانه در بسیاری از مواقع در عالم هنر به‌ویژه موسیقی، تئاتر یا سینما توجه به آموزه‌های قرآنی و ایرانی صورت نمی‌گیرد و بیشتر نگاه‌ها به شاخصه‌های غربی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: توجه به الگو‌های غربی در شرایطی رواج پیدا کرده که این سبک، قادر به تأمین همه سلیقه‌ها نیست، درصورتی‌که اگر الگویمان را در حوزه‌های فرهنگی و هنری قرآن قرار دهیم علاوه بر اینکه قادریم در جذب مخاطب موفق باشیم در خارج از مرز‌ها هم به دست آورد‌های خوبی خواهیم رسید. همچنین معتقدم بهره‌گیری از قرآن در عرصه فرهنگ، موجب پیوند قوی‌تر این عرصه با دیگر بخش‌های کشور خواهد شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بگذارید با ذکر مثالی، منظور خود را بهتر بیان کنم. سریال‌هایی نظیر «یوسف پیامبر» و «مریم مقدس» به‌صورت مستقیم از قصص قرآنی بهره برده‌اند. این تولیدات جدا از این‌که در داخل کشور موفق بود در بسیاری از کشور‌های دنیا نیز با استقبال خوبی مواجه شد. همچنین برای تلویزیون نیز به لحاظ مادی دست آورد فراوانی داشت. ازاین‌دست مثال‌ها بازهم وجود دارد، ولیکن نمی‌دانم چه دلیلی وجود دارد که سعی نمی‌کنیم این راه موفق را به‌صورت همه‌جانبه ادامه دهیم!
وی متذکر شد: من کم‌کاری در موضوعات قرآنی را چندان به هنرمندان مربوط نمی‌دانم، چون شاید آن‌ها نسبت به ظرفیت و توانایی موضوعات قرآنی در خارج از مرز‌ها آگاهی لازم را ندارند، برای همین این وظیفه نهاد‌های دولتی و وزارت امور خارجه است تا نیازسنجی‌های کشور‌های مختلف را انجام بدهند تا بتوان به شکلی آگاهانه در این حوزه ورود کرد و به سرمایه و سودآوری لازم دست یافت.
افتخاری درباره چرایی کم‌توجهی به فرهنگ چنین توضیح داد: متأسفم که به فرهنگ آن‌گونه که باید توجه نمی‌شود، زیرا این حوزه همیشه به‌عنوان نیاز ثانوی مطرح می‌شود، ولیکن اصلی‌ترین حوزه برای حل مشکلات جامعه، فرهنگ است. در حقیقت اگر در این حوزه قوی عمل کنیم به موفقیت اقتصادی دست خواهیم یافت. برای نمونه فرهنگ کمک خواهد کرد در اوج فشار‌های اقتصادی دشمن، بدانیم چگونه عمل کنیم تا موانع را بهترین نحو پشت سر بگذاریم.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به برنامه «عصر جدید» اشاره کرد و گفت: این‌که بخواهیم از موفقیت‌های دیگر درس بگیریم اتفاق خوبی است. این نکته را مقام معظم رهبری بار‌ها تأکید کرده‌اند، به شرطی که این الگو‌برداری به بومی‌سازی منجر شود. این اتفاق در صدر اسلام هم رخ داد. بعد از ظهور اسلام همه رسوم از بین نرفت، بلکه برخی سنت‌ها که شایسته بودند، ادامه پیدا کرد و شکل اسلامی به خود گرفت. این نکته را بیان کردم تا به برنامه عصر جدید اشاره کنم. برنامه‌ای که با الگوبرداری صرف از نسخه اصلی و غربی خود این روز‌ها مخاطبان وسیعی را جذب خود کرده است.
وی در پایان با بیان این‌که تبلیغاتی که این روز‌ها از شبکه‌های مختلف سیما پخش می‌شود، چندان با سبک زندگی ایرانی - اسلامی همخوانی ندارد، اظهار کرد: همان‌گونه که از نامش پیداست رسانه ملی برای همه مردم به‌ویژه طبقه متدین جامعه که اکثریت را تشکیل می‌دهد، است. این موضوع برخلاف آن چیزی است که این روز‌ها به اسم تبلیغات بازرگانی در تلویزیون شاهدش هستیم، چون سبک زندگی که در تبلیغات مدنظر قرار می‌گیرد مطابق با روش و سبک زندگی غربی است. گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا هنر فرهنگی عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال

ایسنا/مازندران معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت مردم نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

 حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی ۸ اردیبهشت در دومین جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران که با حضور ملکی مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه تولید پیگیری و مشکلات تولید رفع شود.

وی با اعلام اینکه جلسات شورای هماهنگی باید خروجی داشته باشد و برای مردم ملموس باشد، تصریح کرد: زمینه‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال ویژه پیگیری شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اقدامات مهمی در استان مازندران انجام شده و باید بیشتر تقویت شود، ادامه داد: باید به سمت تفاهم‌نامه‌های بین‌بخشی برویم.

این مسئول با تاکید بر اهداف دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: دولت، دولتِ کار و کرامت است و همه دست به دست هم داده‌اند تا امروز شاهد کاهش نرخ بیکاری باشیم.

رحمانی با اشاره به اینکه باید چرخه تولید را در استان‌ها تکمیل کنیم، افزود: سالانه هزار میلیارد تومان به خانه‌دار شدن مددجویان بهزیستی از محل شرکت‌های زیرمجموعه تامین اجتماعی اختصاص می‌یابد.

وی از مشارکت ۶۰ میلیون نفر(۲۰ میلیون خانوار) در طرح کالابرگ و فجرانه خبر داد و گفت: باید شرایط را بهبود ببخشیم و کمک کنیم وضعیت مردم بهتر از این شود چراکه شایسته بهترین خدمت‌ها هستند.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه دشمن در جنگ اقتصادی بیکار ننشسته است، خاطرنشان کرد: با هدایت رهبری از گردنه‌های سخت عبور کردیم و جهاد تبیین در این بخش در اولویت قرار گیرد.

این مسئول ادامه داد: توجه به تعاون امری ضروری است و تلاش می‌کنیم مشارکت مردم را در تحقق شعار سال تقویت کنیم.

رحمانی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

لزوم انسجام و هم‌افزایی برای خدمت به مردم

مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با قدردانی از تلاش مدیران در خدمت‌رسانی به مردم، گفت: از ظرفیت بسیج در وزارت کار و خدمت به مردم استفاده شود.

ملکی تصریح کرد: کارشناسان معین مشخص شده و به صورت میدانی در استان‌ها حضور و مسائل را رصد و احصاء می‌کنند.

وی افزود: انسجام، هماهنگی و هم‌افزایی در انجام کارها به ما کمک می‌کند و در تحقق برنامه‎‌ها اثرگذار است.

توجه ویژه به تولید اولویت مهم دولت سیزدهم

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این جلسه با تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: برنامه‌های متعددی در هفته کار و کارگر با محوریت  کارگران و توجه به تولید و اشتغال در حال برگزاری است.

علی باقری با اعلام اینکه کارگران نخبه، برتر و فرهنگ کار کردن را ترویج دهیم، تصریح کرد: توجه ویژه به تولید اولویت مهم دولت سیزدهم است و در راستای تحقق شعار سال تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بسیج کارگری در کنار هم هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه جلسات شورای هماهنگی به صورت میدانی و شهرستانی برگزار می‌شود، افزود: در این جلسات مشکلات مردم به صورت ویژه رسیدگی می‌شود.

در این جلسه مدیران عضو شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گزارشی از اقدامات ارائه و بر استفاده از ظرفیت‌ها و همکاری بین‌بخشی در راستای رفع مشکلات جامعه هدف تاکید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توریسم درمانی در حال ترک ایران است؛ عراقی‌ها هم دیگر نمی‌آیند
  • دشمنان برای رواج بی حیایی و بی عفتی در جامعه تلاش می کنند
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • به نتیجه رسیدن حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در کرمانشاه
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم
  • اعلام مسیر رسیدن به المپیک در دوومیدانی/ برنامه اعزام‌ها مشخص شد
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد