Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: موزه گالری آب در محور زندیه از جمله جاذبه‌های گردشگری است که در طول سال‌های گذشته به دلیل کاربری نگارخانه به یکی از پر رفت و آمدترین بناهای تاریخی شیراز تبدیل شده بود.

این بنای تاریخی که در ضلع شرقی ارگ کریمخان زند قرار دارد پس از بازسازی چندین باره، نوروز ۱۳۹۶ بود که بار دیگر درهای خود را به روی علاقه مندان هنر و گردشگران گشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پس از آن، شهریور ۱۳۹۷ با برپایی کنسرت الکترونیک آکوستیک «مرثیه ای برای آب»، مرثیه تعطیلی این بنای تاریخی دوره کریم خان زند که روزگاری آب شرب شیرازی‌ها را تأمین می‌کرد سروده شد.

در طول سال‌هایی که این موزه گالری توسط انجمن هنرهای سنتی و تجسمی فارس اداره می‌شد، به دلیل برنامه‌های مستمری که داشت، به یکی از نگارخانه‌های کوشا تبدیل گشت و توانست با آوردن نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری نظر گردشگران و هنرمندان را به این بنا جلب کند.

با توجه به اینکه این موزه گالری در مجموعه تاریخی زندیه شیراز قرار دارد و یکی از محورهای گردشگری این شهر به شمار می‌رود، می‌طلبد با توجه به خالی بودن این حوزه از گردشگری ادبی، این نگارخانه به پایگاهی برای این ژانر اختصاص یابد.

این درحالیست که در نزدیکی موزه گالری آب شیراز، آرامگاه عبدالله خفیف و جاذبه‌های گردشگری فراوانی از جمله عمارت دیوان خانه و جبه خانه قرار دارد که پتانسیل‌های فوق العاده ای برای چذب گردشگر به شمار می‌روند.

بقعه عبدالله خفیف در راسته شمالی بازار وکیل و نزدیکی‌های ارگ کریمخانی قرار دارد؛ «ابوعبدالله» مشهور به «عبدالله خفیف» و معروف به «شیخ کبیر»، یکی از عرفای بزرگ است که کرامات بسیاری داشته و کتاب‌های زیادی تألیف کرده است. علت شهرتش به «خفیف»، کوچکی و حقارت دنیا در برابر او بوده است. تاریخ وفات او را سال ۳۷۱ ه. ق نوشته‌اند.

آرامگاه او سال‌ها زیارتگاه عارفان بود تا اینکه در زمان صفویه، زمین‌های اطراف آن را غصب کردند و به ویژه در زمان زندیه، تأسیسات حکومتی در آنجا ایجاد شد. این آرامگاه در سال ۱۳۳۷ خورشیدی نوسازی شده و در محوطه آن کتابخانه عمومی ساخته‌اند که تحت نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس اداره می‌شود.

در سال‌های اخیر شهرداری شیراز، محوطه اطراف مقبره را هموار کرده طرح توسعه مجموعه زندیه و «پروژه موردستان» در مغرب انجام است.

این آرامگاه با وجود بناهای تاریخی نظیر موزه پارس، ارگ کریم خان زند، بازار وکیل، مسجد وکیل، حمام وکیل و… شاید آن چنان که شایسته است مورد توجه و معرفی قرار نگرفته باشد.

آرامگاه وی در محله در شاهزاده، در پشت بازار وکیل و در کنار آب‌انبار وکیل (موزه گالری آب) واقع شده است و این روزها که مسافران نوروزی برای تماشای دیدنی‌های شیراز به این شهر سفر کرده‌اند، به مکانی امن و دور از چشم مأموران اجراییات شهرداری تبدیل شده و دستفروشان و کهنه فروشان در معبر مقابل آرامگاه ابن خفیف به کاسبی می‌پردازند و چهره مسیر گردشگران به سمت بازار نو را نازیبا کرده‌اند.

ابن خفیف صاحب تالیفاتی است که برخی آن را شامل تالیفات مفصل و تالیفات مختصر می‌دانند. نسخه‌ای از کتاب «الاقتصاد» وی نیز در کتابخانه «پرتو پاشا» کشور ترکیه موجود است؛ شرحی از کتاب «معتقد ابن خفیف» نیز با عنوان «الفوائد العماریه فی القواعد الاعتقادیه» در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران وجود دارد.

از سویی، بنابه آنچه هادی ستایش، رئیس انجمن هنرهای سنتی و تجسمی فارس به خبرنگار مهر، می‌گوید: بیش از ۱۰ ماه از تعطیلی موزه گالری آب می‌گذرد.

وی که پیشتر نگارخانه وصال شیراز را اداره می‌کرد، با یاری سازمان میراث فرهنگی استان فارس به بازسازی این بنای تاریخی همت گذاشت تا این آب انبار به فضایی دلنشین برای فعالیت‌های فرهنگی و هنری در محور زندیه تبدیل شود.

مصیب امیری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: در ایام نوروز این موزه گالری آماده نیست؛ قرار هست تعمیرات و تجهیزات آن فراهم شود و در آینده با کیفیت بهتری ارائه خدمات کند.

به گزارش خبرنگار مهر، با وجود چنین بناهایی در نزدیکی بازار وکیل، ارگ کریم خان زند، حمام و مسجد وکیل که هر گردشگری را شیفته معماری این مجموعه می‌کند، قرار نگرفتن آب انبار وکیل که یکی از شاهکارهای معماری دوره زندیه است، شایسته شهر گردشگری شیراز نیست.

کد خبر 4574478

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز بازار وکیل میراث فرهنگی فارس آب انبار نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بستن پرونده نقاط پرحادثه همدان

تین نیوز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان با بیان اینکه نیمه اول سال جاری رفع نقاط حادثه خیز همدان به اتمام می رسد، گفت: سال گذشته ۱۰۰۰ میلیارد تومان در استان همدان در حوزه ایمنی هزینه شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مهرداد آهکی با بیان اینکه کاهش سوانح جاده ای از وظایف اصلی ماست و در این راستا باید کوشا باشیم، اظهارکرد: طی یک سال اخیر اقداماتی در این حوزه انجام شده که می توان به ۵۰۴ کیلومتر روکش آسفالت راه ها اشاره کرد.

آهکی با اشاره به حذف نقاط حادثه خیز استان تصریح کرد: ۵۲ نقطه حادثه خیز استان از ردیف اعتباری لازم برخوردار بوده و حمایت های دولتی صورت گرفته است به طوری که قرار بود سال گذشته ۲۱ نقطه و امسال ۳۱ نقطه را رفع حادثه کنیم که با تلاش ها و همت استان علاوه بر اینکه ۲۱ نقطه ای که سال گذشته رفع حادثه شد، ۱۰ نقطه هم بیشتر انجام شد.

وی درباره رفع مابقی نقاط حادثه خیز در سال ۱۴۰۳ افزود: این نقاط نیز افزون بر ۴۰ درصد پیشرفت داشته است که امیدواریم در نیمه اول سال جاری پرونده نقاط پرحادثه را در استان همدان ببندیم.

وی با اشاره به انجام اقداماتی نظیر خط کشی ۳۸۰۰ کیلومتر جاده ها، ادامه داد: در گردنه اسدآباد ۱۴ کیلومتر نیوجرسی نصب و روشنایی انجام شده و در گردنه زاغه نیز کارهایی صورت گرفته است.

آهکی با بیان اینکه همدان در حوزه کاهش تصادفات و مجروحان حائز رتبه برتر شده است، گفت: همدان سال گذشته و همچنین ایام نوروز امسال رتبه مناسبی در کاهش تصادفات به دست آورد اما هدف نهایی این نیست و با وجود اینکه جزو استان های برتر در کاهش تصادفات شناخته شده ایم، آمار تصادفات و فوتی های ناشی از آن در کشور نگران کننده است و باید اقدامات بیشتری در دستور کار باشد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی راهداری و حمل و نقل جاده ای استان همدان، وی با بیان اینکه سالی بیش از ۲۰ هزار کشته و ۳۰ برابر مجروح در جاده ‎ها نشان دهنده وجود مشکلاتی در انجام کارهاست، خاطرنشان کرد: زحمات مسئولان مربوطه فراوان است اما چرا به نتیجه مطلوب نمی رسیم؟ جای سوال است.

وی یادآور شد: سال گذشته ۱۰۰۰ میلیارد تومان در استان همدان در حوزه ایمنی تنها در اداره راهداری هزینه شده و با زحمات سایر دستگاه ها نظیر راه و شهرسازی، شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل و بخش خصوصی نیز چند همت هزینه شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • بستن پرونده نقاط پرحادثه همدان
  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • برنامه‌های گرامیداشت روز و هفته شیراز اعلام شد
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • برپایی نمایشگاه عکس‌های قدیمی سنندج