Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@19:53:13 GMT

قلعه اشتران پابرجاست

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۳۲۹۷۷

قلعه اشتران پابرجاست

‌قلعه اشتران، درنزدیکی روستای اشتران و 18کیلومتری شهر تویسرکان قرار دارد و با گذشت 200 سال از قدمت این بنا، همچنان پابرجاست.

‌به گزارش ایسنا، این قلعه در دوره قاجاریه توسط حاج مراد خان اردلان، "جد بزرگ خاندان اردلان" ساخته شده است، وجود این قلعه و قلعه دختر "در روستای شهرستانه"،  در مسیر جاده شاهی، نشان از نظامی بودن جاده واین قلعه‌ها دارد که در گذشته از اهمیت بسیاری برخوردار بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قلعه اشتران، به قلعه خانگرمز مشرف بوده و در مسیر جاده قدیمی همدان- تویسرکان، از مسیر گنجنامه قرار دارد که از نظر موقعیت جغرافیایی و وسعت یکی از قلعه های نادر در استان همدان به شمار می آید. این قلعه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و می‌توان از آن به عنوان یک موزه محلی و طبیعی استفاده متنوعی کرد.

با توجه به بارش های اخیر در استان و تخریب برخی از آثار تاریخی، مطلبی مبنی بر تخریب این قلعه بر سر زبان ها بود که معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  استان همدان، آن را تکذیب کرد.

احمد ترابی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: این قلعه دارای صدماتی است که در گذشته رخ داده و بارش های اخیر نقشی در آنها نداشته است.

وی با گلایه از انتشار اخبار کذب، تصریح کرد: از میان آثار تخریب شده تنها یخدان میرفتاح با مشکل جدی مواجه شده است که با بررسی های لازم و تأمین اعتبار، پیگیر مرمت این بنا هستیم.

وی درباره مرمت این قلعه، اظهار کرد: قلعه اشتران در طرح مرمت قرار دارد و قرارداد مرمت آن در حال انعقاد است که عملیات اجرایی آن به زودی آغاز می‌شود.

ترابی خاطرنشان کرد: از گذشته اعتباری افزون بر 300 میلیون تومان برای قلعه اشتران در نظر گرفته شده که در حال حاضر پاسخگوی مرمت و بازسازی این بنا نیست.

وی درباره میزان اعتبار لازم برای بازسازی این بنا، گفت: برای مرمت کامل قلعه اشتران به 4 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که امیدواریم این مبلغ از اعتبارات ملی و استانی تأمین شود.

معاون میراث فرهنگی استان همدان خاطرنشان کرد: در صورت تأمین اعتبار براساس طرح بازسازی قصد داریم با اعمال اولویت‌بندی در اجرای این طرح، قسمت‌هایی که آسیب بیشتری دیده‌اند را بازسازی و مرمت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۲۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر زمان بر پل زمانخان سامان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیماچهارمحال و بختیاری، تخریب‌های ناشی از عوامل طبیعی و غیر طبیعی بر سازه‌ی پل تاریخی زمانخان، موجب نگرانی‌های بسیاری شده است که در گذر زمان کمرنگ می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: در سال ۱۳۹۹ شرکت آب منطقه‌ای به دلایلی اقدام به ساخت و ساز در عرصه پل زمانخان کرد که همین موضوع موجب شکایت ما از این شرکت شد.
جیلان افزود: طبق نظر مشاوران و کارشناسان مرمت پل زمانخان، اقدام شرکت آب منطقه‌ای موجب حذف حوضچه آرامش ضلع غربی سازه شده که به همین دلیل، فشار آب ورودی بر پایه‌ها به ویژه پایه میانی افزایش یافته است.
وی گفت: در دوسال گذشته هم به دلیل عوامل طبیعی برف و سرما، بخشی از نواحی سطحی پایه‌ها آسیب دیده اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان افزود: به همین منظور با تشکیل یک گروه از کارشناسان با تجربه از خارج استان و تخصیص ۱۵ میلیارد ریال اعتبار، کار مطالعات مرمت پل زمانخان در دست انجام است.
جیلان گفت: کار مرمت پل در دو بخش اظطراری برای سطوح سنگی و اساسی برای قسمت زیرین پل میانی انجام خواهد شد.
پایه‌های پل تاریخی زمانخان در زمان ساسانیان با تغییر مسیر رودخانه به محل فعلی، بر روی یال سنگی کوه مجاور به تعداد یک دهانه تراشیده شد.
در دوره صفوی با ایجاد دهانه دوم، سازه اصلی فوقانی به دست زمانخان، در دوره قاجار به دست خوانین ایلبگی و در دوره پهلوی دوم به دست عبدالحسین قزوینی حاکم روستای چم عالی مرمت اساسی شد و اکنون آنچه به سرعت بر پل زمانخان می‌گذرد، مساله زمان است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی دانلود

دیگر خبرها

  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • گذر زمان بر پل زمانخان سامان
  • فیلم| تبریک خاص قلعه نویی به بازیکنان تیم ملی فوتسال
  • ساخت پایگاه اورژانس روستایی با اختصاص ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در شهرستان بهار
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد
  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر