Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویترز در گزارشی مدعی شد برخی مقامات امریکایی علی‌رغم هشدار سازمان سیا و وزارت دفاع امریکا، به دنبال قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی هستند.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ سه مقام آمریکایی اعلام کرده‌اند که این کشور در نظر دارد سپاه پاسداران ایران را به فهرست سازمان‌های «تروریستی» خود اضافه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش رویترز این تصمیم احتمالا روز دوشنبه از سوی وزارت خارجه آمریکا اعلام خواهد شد؛ در صورت اتخاذ چنین تصمیمی این برای اولین بار خواهد بود که ایالات متحده رسما نیروی نظامی یک کشور دیگر را سازمانی «تروریستی» قلمداد می‌کند.

کاخ سفید و وزارت‌خانه‌های دفاع و خارجه آمریکا تاکنون از اظهارنظر در مورد گزارش خبرگزاری رویترز خودداری کرده‌اند.

طرح احتمالی آمریکا برای «تروریستی» خواندن سپاه پاسداران در حالی مطرح می‌شود که با خروج ترامپ از برجام، واشنگتن از آن زمان تاکنون تحریم‌های بانکی، تجاری، نفتی و بیمه‌ای را علیه ایران وضع کرده است.

اهداف امریکا از بازی با آتش

مهمترین دلیل این طرح از منظر اقتصادی، منصرف کردن شرکت‌های بین‌المللی از تجارت با بخش‌های کلیدی اقتصاد ایران است؛ با تروریستی خواندن سپاه، شرکت‌ها و اشخاص از ارائه هرگونه حمایت مادی یا منابع، مانند خدمات مالی، تجهیزات آموزشی، مشاوره حرفه‌ای، تسلیحات یا حمل‌ونقل، به شرکت‌ها یا مقامات سپاه منع می‌شوند. همچنین مقامات سپاه و کسانی که با آن‌ها تعامل می‌کنند تحت قانون مجازات‌های کیفری یا مدنی شامل پیگرد قضایی قرار می‌گیرند. این کار همچنین مانع ورود یا اقامت نمایندگان خارجی سپاه یا شرکت‌های تحت کنترل آن به ایالات متحده می‌شود.

در وهله بعدی به نظر می‌رسد امریکا به دنبال هموار کردن مسیر خود و رژیم صهیونیستی جهت هدف قرار دادن مواضع سپاه در منطقه است؛ در واقع، پس از این تصمیم احتمالی، آمریکا به زعم خود سپاه را نیز مانند القاعده و داعش هدف قرار خواهد داد.

از سویی امریکا با فشار به دولت‌های منطقه و به ویژه عراق، لبنان و سوریه به دنبال محدود کردن حضور مستشاری نظامی ایران و بازگرداندن گروه‌های ترویستی و ناامنی در کشورهای مزبور است؛ چیزی که در سخنان رهبر انقلاب خطاب به نخست‌وزیر عراق مبنی بر طرح امریکا برای زنده کردن گروه‌های تروریستی در منطقه، بازتاب یافت.

ردّپای احمق‌های درجه یک در طرح امریکایی

اخبار منتشره حاکی است که همچون دیگر طرح‌های شکست‌خورده چون تابستان و فروپاشی پیش از جشن 40 سالگی انقلاب اسلامی، در پشت این طرح نیز افرادی چون جان بولتون و مایک پمپئو قرار دارند.

گفتنی است چندی پیش جان بولتون مشاور امنیت ملی ایالات متحده و شورای امنیت ملی که وی در رأس آن قرار دارد، درخواست نمود پنتاگون گزینه‌هایی برای حمله هوایی به ایران ارائه دهد.

چنانکه جرقه خروج جیمز ماتیس از وزارت دفاع آمریکا نیز متاثر از مخالفت او با طرح حمله آمریکا و متحدانش به نیروهای ایرانی و روسی در سوریه بود.

واکنشهای احتمالی به تروریستی خواندن سپاه

سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران پیش از این به آمریکا نسبت به «تروریستی» خواندن مجموعه تحت امر خود هشدار داده بود. وی در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶ شمسی) گفته بود تهران در صورت اضافه شدن نام سپاه پاسداران به فهرست گروه های «تروریستی» از سوی آمریکا، ارتش ایالات متحده را «همسنگ داعش» در نظر خواهد گرفت.

او در آن زمان همچنین هشدار داده بود که در صورت اجرای قانون کاتسا در آمریکا «این کشور باید پایگاه های منطقه ای خود تا شعاع دو هزار کیلومتری برد موشک های ایران را منتقل کند.»

از سویی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مدعی شدند اگر آمریکایی‌ها بخواهند سپاه را به عنوان یک گروه تروریستی اعلام کنند ما قطعا همه نیرو‌های آن‌ها در منطقه و سایر نقاط جهان را مورد هدف قرار می‌دهیم.

آمریکا تاکنون بسیاری از اعضا و زیرمجموعه های سپاه پاسداران را تحریم کرده اما کلیت این نهاد تاکنون در فهرست سازمان‌های «تروریستی» آمریکا قرار نداشته است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم تروریسم ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۷۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک

حمله ناجوانمردانه به نمازگزاران در شهرستان «گذره» هرات که باعث شهادت شش تن از جمله امام جماعت این مسجد شد، بار دیگر خطر حضور و فعالیت تروریست‌های داعش و گروهک‌های تروریستی را یادآوری کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اگرچه در دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان کاهش یافته و هیئت حاکمه افغانستان در تامین امنیت نسبت به حکومت قبلی موفق‌تر عمل کرده‌‌ اما با این حال خطر حملات تروریستی همواره به عنوان تهدیدی علیه مردم ایران و افغانستان وجود داشته است.

ایران و افغانستان دو کشوری هستند که اهداف بالقوه حملات تروریستی گروه‌های افراطی و تکفیری هستند. طی بیش از دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان و ایران صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند تروریست‌ها با نام و نشان‌های مختلف به دنبال ایجاد رعب و وحشت و تخریب در این دو کشور هستند.

تشریک مساعی افغانستان و ایران در مبارزه علیه تروریسم می‌تواند یکی از اهداف قابل توجه سیاستگذاران دو کشور باشد‌.

با توجه به اینکه گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت حمله اخیر به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات را به عهده گرفته‌ است، اهمیت مبارزه دو کشور علیه این گروه تروریستی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد چرا که تبانی گروه‌های مختلف که حمایت برخی سران خارج‌نشین را نیز همراه دارد، سرآغاز فتنه‌انگیزی و برافروختن جنگ منطقه‌ای است.

سخنان اخیر حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ریاست جمهوری ایران در کابل مبنی بر اینکه افغانستان شریک ایران در مبارزه مشترک با تروریسم و بخصوص داعش است؛ نشان‌دهنده اهمیت مبارزه دو کشور علیه تروریسم بین‌المللی می‌باشد.

کاظمی قمی در واکنش به حمله تروریستی به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات در شبکه ایکس نوشته است: تروریسم و مشخصا داعش خراسان یک تهدید مشترک برون پایه برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است؛ ما افغانستان را شریک خود در مبارزه با این تهدید مشترک می دانیم و همکاری در این حوزه از اولویت‌ها خواهد بود.

این سخنان نشان‌دهنده لزوم مبارزه مشترک ایران و افغانستان در زمینه تهدیدات تروریستی است.

گروه تروریستی داعش که به گفته کارشناسان یک پروژه آمریکایی است و برخی از مقامات آمریکایی همچون ترامپ نیز بر آمریکایی‌بودن آن اعتراف کرده‌اند، در یکی دو سال اخیر عملیات‌هایی در خاک‌ افغانستان و ایران انجام داده که این حملات منجر به شهادت چندین تن از شهروندان دو کشور شده است.

سیدحسن مرتضوی معاون سفارت ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم اهداف مشترکی دارند، معتقد است که سیاستمداران دو کشور می‌بایست در زمینه مبارزه با تروریسم بین‌المللی هم‌افزایی داشته باشند.

گروه تروریستی تکفیری داعش که ابتدا در سوریه فعالیت خود را آغاز کرده بود، پس از شکست این پروژه در سوریه، با حمایت آمریکایی‌ها به شمال افغانستان منتقل شدند و پس از آن حملاتی را در نقاط مختلف افغانستان و ایران انجام دادند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این حملات را به عنوان حملات کور (بدون هدف و سازماندهی) تلقی می‌کنند؛ با این حال شواهد نشان می‌دهد که بخشی از اعضای این گروه تروریستی ماموریت دارند تا به ناامنی در منطقه دامن بزنند و از این طریق سدی بر تعاملات اقتصادی شرکای منطقه‌ای افغانستان از جمله چین، روسیه و ایران شوند.

سخنان سفیر ایران در افغانستان مبنی بر لزوم مبارزه دو کشور علیه داعش‌، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در امنیت افغانستان، ایران و منطقه است.

شایان ذکر است که مسئولان در افغانستان همواره به نبود پایگاه مشخص گروه تروریستی داعش در افغانستان تاکید کرده‌اند اما هر از گاهی این گروه تروریستی مسئولیت حملات در خاک‌ دو کشور افغانستان و ایران را به عهده می‌گیرد.

در اینکه داعش یک پروژه آمریکایی‌ است شکی نیست و بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف اصلی این حملات ایجاد حس ناامنی در کشورهای منطقه و در نتیجه تحت تاثیر قرار دادن روابط منطقه‌ای افغانستان است.

نکته قابل توجه در حملات تروریستی اخیر این است که تروریست‌ها با هدف قرار دادن شیعیان افغانستان، بدنبال اهداف مشخصی در منطقه هستند، این اقدامات در ادامه خط نفاق افکنانه دشمنان دو کشور قابل تامل است.

ناامنی و ایجاد حس رعب و وحشت در میان مردم منطقه از اهداف گروه‌ تروریستی تکفیری داعش به شمار می‌رود.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شودرصد داعش در افغانستان با چشمان چینیحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیست

با توجه به آنچه گفته شد لزوم مبارزه توامان افغانستان و ایران و تشریک مساعی علیه تروریسم بین‌المللی می‌تواند به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر در روابط دو کشور مفروض باشد.

افغانستان، ایران و کشورهای منطقه به خوبی درک کرده‌‌اند که امنیت منطقه متکی به روابط حسنه میان کشورهای همسایه است.

آمریکا با این که در ظاهر افغانستان را ترک کرده، اما از بازی بیرون نرفته است و با کارت داعش بازی می‌کند. می‌توان نتیجه گرفت که داعش تنها کارت باقیمانده در دستان آمریکاست که با آن بدنبال ناامن‌سازی افغانستان و تنگ کردن فضا برای شرکای جدید اقتصادی افغانستان از جمله کشورهای همسایه است.

کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و برای تهدیدات مشترک، تصمیمات مشترک و مبارزه مشترک را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  •  خفّتی که MI۵ و MI۶ کشیدند و سیاه‌بازی‌ای که گردن BBC افتاد!
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • کامرون: شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود انگلیس نیست