Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:24:12 GMT

درگیری های مسلحانه در لیبی وارد چهارمین روز شد

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۳۹۰۴۶

درگیری های مسلحانه در لیبی وارد چهارمین روز شد

تهران - ایرنا - درگیری های مسلحانه در اطراف پایتخت لیبی، آغاز حملات هوایی نیروهای تحت کنترل ژنرال «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش بر فراز طرابلس، اعزام نیروهای مسلح از اطراف پایتخت برای حمایت از دولت وفاق ملی، دست به دست شدن فرودگاه طرابلس و افزایش کشته ها و زخمی ها آخرین تحولات لیبی در روز چهارم را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری 'آناتولی'، درگیری های مسلحانه بین نیروهای «فایز سراج» رییس دولت وفاق ملی و «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش و فرمانده نیروهای شرق با گذشت چهار روز در اطراف طرابلس، پایتخت لیبی همچنان ادامه دارد.
از سوی دیگر نیروهای مسلح شهر «مصراته» واقع در شرق پایتخت، ساعاتی قبل خود را برای حمایت از نیروهای دولت وفاق ملی به طرابلس رسانده اند.
خبرها حاکی است که صدای درگیری صبح امروز در مناطق جنوبی و مرکزی طرابلس نیز به گوش رسیده است.
در تحولی دیگر دقایقی قبل خبرگزاری ها در خبری فوری از آغاز حملات هوایی نیروهای تحت کنترل ژنرال حفتر بر فراز پایتخت خبر دادند.
یک عضو دولت وفاق ملی لیبی نیز درخصوص آمار کشته شدگان و مجروحان حوادث اخیر گفت: این درگیری ها تاکنون 7 کشته و 55 زخمی برجای گذاشته است.
وزیر کشور لیبی هم اعلام کرد که نیروهای دولت وفاق ملی، فرودگاه طرابلس را که روز گذشته به کنترل نیروهای ژنرال حفتر در آمده بود را بار دیگر پس گرفتند.
این در حالی است که سخنگوی نیروهای نظامی تحت فرمان ژنرال حفتر مدعی است که کنترل فرودگاه طرابلس همچنان در اختیار نیروهای شرق است.
در بعد دیپلماتیک «فایز سراج» رییس دولت وفاق ملی لیبی، مراتب ناراحتی طرابلس بابت حمایت فرانسه از نیروهای ژنرال حفتر را به سفیر فرانسه در این کشور ابلاغ کرد.
سراج، حمایت فرانسه از نیروهای ژنرال حفتر را مخالف با موضع پیشین این کشور در حمایت از راه حل سیاسی در لیبی دانست.
«غسان سلامه» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی نیز روز گذشته (شنبه) اعلام کرد که با وجود ناآرامی ها و درگیری های اخیر، کنفرانس گفت وگوی ملی لیبی در زمان مقرر خود بین 14 تا 16 آوریل (25 تا 27 فروردین) برگزار خواهد شد.
نماینده ویژه سازمان ملل همچنین تاکید کرد که کنفرانس گفت و گوی ملی قرار است در شهر «غدامس» لیبی به منظور رسیدن به یک چارچوب مشخص جهت برگزاری انتخابات به عنوان راه حلی برای خروج از بحران 8 ساله در این کشور برگزار شود.
پنجشنبه گذشته، خلیفه حفتر ژنرال سابق ارتش لیبی در یک فایل صوتی به نظامیان تحت امر خود فرمان حمله به طرابلس (پایتخت لیبی) را صادر کرد و از ساکنان این شهر خواست در برابر نیروهای نظامی او مقاومت نکنند.
با تشدید درگیری و تبادل آتش میان طرف های درگیر در لیبی، سازمان ملل برای بررسی این موضوع جلسه اضطراری تشکیل داد.
پس از سقوط «معمر القذافی» دیکتاتور لیبی در سال 2011، لیبی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس، غرب کشور تشکیل شد که مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان نیز یک دولت موازی در شهر طبرق در شرق لیبی با حمایت مجلس نمایندگان به ریاست عقیله صالح و ژنرال حفتر فرمانده ارتش، اعلام موجودیت کرد.
خاورم*9469*1586

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ليبي درگيري مسلحانه طرابلس ليبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۹۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به رفح هم کمکی به ما نمی‌کند | جنگ را باختیم

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری شهاب، اسحاق بریک ژنرال احتیاظ ارتش رژیم صهیونیستی، حمله به رفح را بی نتیجه دانست.

وی افزود: اسرائیل باید پایان جنگ غزه را اعلام کند. ما نیروهایمان را از آنجا خارج کرده ایم و نیرویی که بتواند آنها به شکل نهایی از بین ببرد، وجود ندارد.

این ژنرال صهیونیست دربار حمله به رفح نیز بیان کرد: حمله به رفح هم کمکی به ما نمی کند ما جنگ را باخته ایم.

از سوی دیگر رسانه صهیونیست یدیعوت آحارنوت اعلام کرد: احتمال می رود که حدود هشت نفر از مقامات ارشد در ارتش و نهادهای امنیتی از مناصب خود کنار بروند که در میان آنها رونین بار رئیس شاباک نیز وجود دارد.

دیگر خبرها

  • طالبان هیچ‌گونه قاعده و قانونی در حوزه مرزبانی ندارد
  • حمله مرگبار در اکوادور چند روز پس از رفراندوم سرکوب تبهکاران
  • حمله به رفح هم کمکی به ما نمی‌کند | جنگ را باختیم
  • دلیل دعوای صلاح و کلوپ این اتفاق بود
  • ۳۸۰۰ نفر به بدنه آموزش و پرورش ابتدایی استان اصفهان وارد می‌شوند
  • لیورپول با توقف مقابل وستهام از قهرمانی‌ دور شد؛ درگیری لفظی صلاح و کلوپ
  • تخصیص ۱۰۳ میلیارد تومانی به محور گردشگری وفاق دیر
  • شهادت ۲ فلسطینی در غرب جنین/ درگیری‌های مسلحانه مقاومت با اشغالگران در طولکرم
  • نیروهای فلسطینی، عناصر اشغالگر را در «طولکرم» هدف قرار دادند
  • پل خورگو وارد فاز اجرا شد