Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@16:25:11 GMT

تولید نشاء کشت جالیزی خربزه در تربت جام افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۳۹۴۱۴

تولید نشاء کشت جالیزی خربزه در تربت جام افزایش یافت

مشهد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی تربت جام گفت: در سال زراعی کنونی افزون بر 14میلیون نشاء خربزه در این شهرستان تولید شد که این میزان نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش دارد.

اصغر خوشخو روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 75 درصد سطح کشت جالیز شهرستان تربت جام به روش مالچ پلاستیکی کشت می شود و میانگین تولید خربزه در هر هکتار در این شهرستان 20 تن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این که سطح زیر کشت خربزه در تربت جام 12 هزار هکتار است ادامه داد: زودرس بودن محصول، صرفه جویی در مصرف آب، بازارپسندی و مبارزه با آفات از مهمترین مزایای کشت نشایی جالیز است و این روش کشت، صرفه جویی 30 درصدی مصرف آب در مزارع را در پی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی تربت جام با اشاره به فعالیت هشت واحد کشت گلخانه ای در این شهرستان گفت: هم اکنون 25 درصد مزارع خربزه این شهرستان به روش نشایی و بیش از 9 هزار هکتار از این مزارع به روشهای نوین آبیاری کشت می شود.
خوشخو افزود: برداشت این محصول اوایل تیر ماه هر سال آغاز می شود و تا شهریور ماه ادامه دارد و در این مدت در هر هکتار 80 نفر- روز مشغول به کار می شوند.
وی ادامه داد: تربت جام به لحاظ سطح زیر کشت خربزه رتبه نخست استان خراسان رضوی را از آن خود کرده است.
تربت جام 45 هزار هکتار اراضی کشاورزی و 14 هزار بهره بردار بخش کشاورزی دارد و سالانه بیش از 25 نوع محصول باغی و 28 نوع محصول زراعی در این شهرستان تولید می شود.
مرکز شهرستان تربت جام که 65 درصد جمعیت آن به کشاورزی و دامپروری اشتغال دارند در فاصله 165 کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
1922/7494

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي تربت جام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۳۹۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.
وی توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، سال گذشته بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.
وی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی اضافه کرد: سال گذشته در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.
یوسفی همچنین گفت: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.
وی با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.
وی اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.
یوسفی اضافه کرد: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.






دیگر خبرها

  • کشت گل محمدی در ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی کاشان
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • رفع تداخل ۵ هزار و ۲۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • کشاورزی حفاظتی در گرمسار به هزار هکتار افزایش می‌یابد
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • احداث استخر ذخیره آب کشاورزی شهرستان آوج